stelerina, estradiol je uglavnom odgovoran za rast dojki i sekundarne spolne osobine; takodjer je u relaciji je sa ostalim hormonima: prije ovulacije naraste, i najvjerojatnije je okidac za otpustanje LH hormona.
Prolaktin, je odgovoran za stvaranje mlijeka u dojkama (sama rijec mu to govori: pro=za, lactis=mlijeko), a vjerojatno je jos, kao i estradiol, u relaciji sa ostalim hormonima, i bitan da sve skupa dobro funkcionira.
Doktor ti to sigurno zna bolje od tebe, nemoj se opterecivati previse, bitno je da mu vjerujes.
A insulin, tj OGTT... gle meni su nalazi od toga u redu, pa mi je opet rekao dr. da probamo sa metforminom.. I pomoglo je, a ni ja sama nisam sigurna zasto i kako ako mi je glukoza sasvim normalna..
pa jesi pitala doktora sve to sto ti nije jasno? Ako nisi, zasto? pitaj nek ti objasni ukratko, nema ti sta biti bed. Jos ides i privatno .
meni je kod mog dr.B super sto mi ne komplicira, objasni mi ukratko, ono sto je za mene bitno. A uvijek ga mogu sve pitati.

Isabel- I ja vjerujem da je meni sve jace ovaj mjesec nesto… mozda nisam navikla na m. i PMS svaki mjesec, ipak je to shock sad odjednom “tako cesto”..
a za tvoje menge i povezanost sa ovulacijom- mislim da to nema veze, ja proslu mengu nikad ne bih nazvala tim imenom, po opisu je bila kao kod tebe, samo je trajala 1-2 dana. A ovulaciju poslije toga sam imala 100%- i po UZV i po progesteronu (47), tako da te to ne brine!
Ni meni nije jasno sto i kako, i kud je otisla ta krv, ali nema veze. Mozda ti endometrij nije dovoljno debel pa nema dovoljno krvi u njemu i otuda tako slabo krvarenje? Sta ti kaze dr. po UZV za debljinu endometrija? Neznam, meni moj dr. uvijek pise debljinu endometrija uz ostalo, ali brijem da mu je to jedan od pokazatelja da li su stvoreni uvjeti za ovulaciju i kad ce doci..

btw. jeste skuzile vas dvije zadnje postove- uvijek idu redom: sunshine, stelerina, Isabel, pa opet suns, stele.., isab…, ko da smo se dogovorile!