božena, s obzirom na moj PCO s ostalim dijagnozama, mojim i supruga još uvijek smo sami, ali moje prijateljice s PCO imaju djecu začetu prirodnim putem.......
.. naravno tvoji policistični jajnici zbog izostanka ovulacije mogu utjecati na uspješnost prirodnog začeća....
iz svih tekstova koje sam pročitala.. prvo i najosnovnije..... težina i pravilna prehrana... tjelovježba i smanjivanje ugljikohidrata u prehrani
....... da, provjeri inzulin, jer iako mi je nakon OGTT-a bio u normalnim granicama, što sam napomenula svom vrsnom endokrinologu, potvrdio je da su sigurno policistični jajnici povezani s razinom inzulina odnosno radom gušterače, ali do danas zasigurno nije znanost potvrdila tu povezanost u cijelosti..........
krenulo se u liječenje s dijabetičkim lijekovima (metarformini) i ima rezultata
.....znači, ono što možeš bez pretraga....... težina i prehrana,
a dalje pretraga krvi, kako si bila kod ginekologa koji je utvrdio PCO dogovori se s njim oko eventualne regulacije ciklusa, no s obzirom da ja nemam i po 90 dana pa i više, odnosno sada sam pala do 2-3 prirodna ciklusa godišnje, kod tebe je super situacija, imaš dobre šanse za rudnoću i uz zdrave plivače vjerujem da ćeš uskoro biti trudna!