-
Kako to misliš da kao trudnica čekaš 2 sata??? Pa trudnice svuda imaju prednost.
-
Naravno da imaju prednost. Ja sam prošli put stavila svoju uputnicu za vađenje krvi na mjesto predviđeno za trudnice. No kad je sestra uzela uputnice ljudfi su to sve pomješali , jer svi stalno nešto čeprkaju i traže. A malo sam pretjerala nisam čekala 2h nego 1,30h. No onda mi nije bio problem, a sada nesmijem mrdnuti moram biti strogo u vodoravnom položaju 6tako da nebude pritisak na cerviks. Smijem se prošetati samo na wc. Akad sam išla na razgovor s endokrinologom. Oni sve naruče u 11h. Primili su me isto među prvima ali su počeli raditi tek u 12h.
Kažem, nije to tak strašno za normalnu trudnicu, ali meni je sad sve problem.
Eto, malo se izjadah.
-
Znam jer i ja idem endokrinologu u Vinogradsku i famozna mi je ta njihova narudžba 15 pacijenata u 11,00 h. Sretni smo ako se doktor i pojavi. Ali najveći mrak mi je ona stara sestra kao pitbul je. Nedao bog da zakucaš na vrata a da ona nije otvorila i pitala ko ima dalje za prijaviti. Meni je već smiješno gledati nevjericu na licima pacijenata, čak i upozorim pojedince da bolje da ne kucaju. Mislim da bi ti trebala kad dođeš gore također biti prva po redu tj. da ideš odmah obzirom na situaciju. Moram priznati da ni to kaj MM radi u istoj ustanovi ne pomaže mi kod endokrinologa da dođem prije reda na red, ali zato zavađenje krvi redovno koristim vezu. Ne pada mi na pamet dolaziti u 6,00 ujutro i čekati 2,5 sata da me prozovu jer ne možeš doć na red od penzića. A meni se žuri na posao.
-
Tea, ovo je sve jos ok, TSH je u granicama normale, FT4 je u hiper ali trudnoca dovodi do ovakvog stanja, o tome smo ranije pisali. Ako je moguce, nazovi svoju endokrinologinju s kojom si prije suradjivala, reci joj da si trudna i da moras lezati i prodiskutiraj s njom rezultate, ona ce te sigurno saslusati i savjetovati ako je potrebna korekcija terapije.
Javi nam sto je bilo.
Kisses.
-
Timmy, hvala na odgovoru!
Probat ću ih nazvati!
-
Timmy, hvala na odgovoru!
Probat ću ih nazvati!
-
Tea, nadam se da si nam dobro. Vrijeme brzo ide i jos malo i evo tvojih bebuski.
Timmy, napokon da vidim i tvoju curicu na avataru
Cesto se sjetim ovog topica jer i sama imam zavrzlama sa TSH-om.
Prije par dana sam vadila krv i zabiljezila najnizi nalaz do sada 3.53
To me donekle razveselilo jer je TSH lutao od4.9 pa do 6.6 pa natrag na 4.18 i evo sad je ispod 4.
Zadnji put sam pila klomifene(koji koliko sam primjetila malo utjecu na povisenje) u 12.mjesecu pa pretpostavljam da je TSH pao jer je proslo par mjeseci od tada.
Na zadnjem endo pregledu doktor je naravno utvrdio subklinicku hipotireozu i rekao da terapija nije potrebna osim ako ne ostanem trudna, tada se trebam javiti.
Vec sam ovo pitala ali molim ponovo sve one koje su imale slican problem da mi kazu ima li ikakve sanse da se sa ovom razinom TSH-a ostane trudan te da li traziti terapiju odlucim li se ici na stimulirani IVF?
-
dodo, ja fakat nemam pojma, ali sam ti htjela zaželit sreću
-
Joj Dodo, ja neznam što bih ti savjetovala. Najgore je to što si na nekom rubu tih referentnih vrijednosti, a i nisi siguran dali to baš utječe na tvoj slučaj. Znam da bih i ja bila u velikoj dilemi , pa ako nebih ostala trudna u prvom ivf-u, sigurno bih probala uključiti terapiju za štitnjaču u drugom pokušaju. Svakako ti želim da što prije ostaneš trudna. Ma nadam se da će ti netko drugi dati bolji savjet.
Ja sam nazvala endokrinologicu koja mi je rekla da ostanem još na ovoj terapiji do slijedeće kontrole koja će biti početkom 5.mj.Mislim da ću ipak otići još jednom u privatni lab izvaditi krv jer me strah da bi me uskoro mogli strpati u bolnicu na ležanje pa opet niš. A ako nešto nebude štimalo s nalazima još stignem nazvati endokrinologicu.
Eto, možda se još stignem javiti, ako ne onda se javim malo kasnije s najsretnijim vijestima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma