-
Deja, upravo suprotno; u trudnoci dolazi do fizioloske HIPERtireoze sto je i kod mene bio slucaj. Ja nikad manje euthyroxa nisam pila nego tijekom trudnoce. Tek pri kraju trudnoce, kad sam nabacila kila, morala sam povisiti dozu.
TSH u pocetku trudnoce moze biti povisen kao reakcija na stimulaciju (ako se do trudnoce doslo potpomognutom) te takav pomak zahtjeva blagu korekciju doze substituta. Moj TSH je prije stimulacije bio uredan, nakon stimulacije je bio 5 te smo blago korigirali dozu dok nije dosao do zeljenog rezultata oko 1.
Tea, koliko si trudna? Koliko je vremena proslo od posljednjeg nalaza TSH 0,9 i 9,99? Da li si nalaze radila u istom labu? TSH 10 za trudnocu je visok. Bitno je da TSH u prvom tromjesecju bude reguliran zbog djetetovog neuroloskog razvoja. Idi kod svog doktora i neka ti korigira terapiju. Osim toga, u trudnoci se ne radi T4 vec FT4 (slobodni) jer daje puno bolju inforamciju o radu stitnjace, cak bolju od TSH koji moze biti oscilirati za razliku od FT4 koji je stabilnija mjera u trudnoci. Moze se desiti da ti TSH bude visok a FT4 uredan sto je dobar ishod jer govori o tome da stitna radi ok i pokusava kompenzirati hormonalne promjene.
Sto se tice antitijela, bilo bi super kad bi znali kako njih eliminirati ali to na zalost ne znamo. Oni su najcesce rezultat upale stitne zlijezde. Neki su put oni visi a neki put manji, ovisi o razini upale. Smiri se, ja osobno znam zene koje su zatrudnile i rodile sa antitijelima. Nisu antitijela direktan razlog smanjene plodnosti ili spontanog pobacaja vec ona mogu izazvati neke procese (necemo sad na dugo i siroko) koji mogu i ne moraju dovesti do nezeljenog ishoda.
Bitno je da kontroliras TSH i sve ce biti u redu. Javi nam sto je doktor rekao. Zelim ti mirnu trudnocu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma