-
Tea, odlicne vijesti!! Ja sam isto mislila da ti je 75mcg doza koja ti je sada potrebna ali se nisam usudila napisati.
Totalno je ok sto doktorica nije znala da li ti je TSH povisen od stimulacije ili zbog pojacanog metabolizma usljed rane trudnoce. Uopce ne znam kako bi se to i moglo skuzit. Kod zena koje uzimaju euthyrox, posto je nas mehanizam balansiranja hormona stitnjace malo zeznut, TSH moze ici u hiper ili hipo, to se stvarno ne moze predvidjeti. Medjutim kod zena kojima je stitna zlijezda zdrava, one trudnocom ulaze u blagu hipertireozu kao rezultat povisenog estrogena. Kako mi (tj zene s oboljelom stitnjacom) uzimamo sintetski nadomjestak, kod nas taj mehanizam hormonalne ravnoteze nije tako precizan kao kod "zdravih" zena i zato TSH moze otici u plus ili minus i mi bas i ne mozemo kontrolirati taj odmak vec ga mozemo rano otkriti i brzo reagirati kao ti u tvom slucaju.
BTW, jesi li bila kod istog endokrinologa kao i prije? Jer ako jesi, cini mi se da je popila dobru kavicu prije nego te pregledala i preporucila ti pravu terapiju.
Javljaj nam se i dalje.
Pusa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma