Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: TSH opet

Datum pristupanja
    May 2005

Početno TSH opet

Cure trebam pomoć!
    Prije tri mjeseca TSH: 6,06 (0,4-4,0)
    Terapija euthyrox 50ug svaki dan
    Nakon 10 dana kontrola TSH: 0,9

Sada sam trudna, danas sam digla nove nalaze

TSH: 9,99 (0,4-4,0)
    T4 : 150 (60-165)
    TPO: 254 ( do 50 )
    PRL: 18,1 ( 2,0-30,0)

Krv sam vadila nekoliko dana nakon stimulacije ( superfact,gonal,choragon)

Dali je to sve naraslo zbog lijekova ili trudnoće?
    Dali ovaj Euthyrox dijeluje i na ovaj TPO antitjela?

Ovo mi je prvi put što sam vadila antitjela.U pon idem u bolnicu do endokrinologa moliti da me primi što prije.Znam da suovako povišene vrijednosti opasne za trudnoću pa me strah.
    Dali treba hitno povećati dozu lijeka?
    Ako imate kakav koristan savjet molim vas javite.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Čestitke trudnici :D
    Nemoj bit u panici. Za par dana nema straha da će se šta dogodit tebi ili bebi . Ali u pon. obavezno u doktora. Primit će te sigurno ili odmah ili će te naručit za koji dan. Znam kada sam se ja raspitivala da su mi rekli da se u trudnoći mora prilagoditi terapija.
    Opusti se i uživaj u blaženom stanju.

marijaa

Početno

Bolje spriječiti nego lječiti, zato prvom prilikom kontaktiraj svog doktora, mada ja vjerujem da je sve to normalna reakcija. Najbolje što možeš napraviti je da se opustiš i misliš pozitivno, a s obzirom na itekako ljepu betu ti i tvoj dragi imate razloga za veelikiii osmjeh. Sretno!

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

U ponedjeljak na noge lagane pa endokrinologu.

U trudnoći i inače dolazi do, recimo, fiziološke hipotireoze, što tebi koja imaš tegobe znači češće kontrole, možda i svaka 2 tjedna i povišenje/smanjenje Euthyroxa.

U sličnoj sam situaciji kao i ti, i u novoj trudnoći ću se sigurno kontrolirati češće.

Puno smo pisali o tome, pa stavi u pretražnik i pogledaj.

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Deja, upravo suprotno; u trudnoci dolazi do fizioloske HIPERtireoze sto je i kod mene bio slucaj. Ja nikad manje euthyroxa nisam pila nego tijekom trudnoce. Tek pri kraju trudnoce, kad sam nabacila kila, morala sam povisiti dozu.

TSH u pocetku trudnoce moze biti povisen kao reakcija na stimulaciju (ako se do trudnoce doslo potpomognutom) te takav pomak zahtjeva blagu korekciju doze substituta. Moj TSH je prije stimulacije bio uredan, nakon stimulacije je bio 5 te smo blago korigirali dozu dok nije dosao do zeljenog rezultata oko 1.

Tea, koliko si trudna? Koliko je vremena proslo od posljednjeg nalaza TSH 0,9 i 9,99? Da li si nalaze radila u istom labu? TSH 10 za trudnocu je visok. Bitno je da TSH u prvom tromjesecju bude reguliran zbog djetetovog neuroloskog razvoja. Idi kod svog doktora i neka ti korigira terapiju. Osim toga, u trudnoci se ne radi T4 vec FT4 (slobodni) jer daje puno bolju inforamciju o radu stitnjace, cak bolju od TSH koji moze biti oscilirati za razliku od FT4 koji je stabilnija mjera u trudnoci. Moze se desiti da ti TSH bude visok a FT4 uredan sto je dobar ishod jer govori o tome da stitna radi ok i pokusava kompenzirati hormonalne promjene.

Sto se tice antitijela, bilo bi super kad bi znali kako njih eliminirati ali to na zalost ne znamo. Oni su najcesce rezultat upale stitne zlijezde. Neki su put oni visi a neki put manji, ovisi o razini upale. Smiri se, ja osobno znam zene koje su zatrudnile i rodile sa antitijelima. Nisu antitijela direktan razlog smanjene plodnosti ili spontanog pobacaja vec ona mogu izazvati neke procese (necemo sad na dugo i siroko) koji mogu i ne moraju dovesti do nezeljenog ishoda.

Bitno je da kontroliras TSH i sve ce biti u redu. Javi nam sto je doktor rekao. Zelim ti mirnu trudnocu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cure puno vam hvala na odgovorima.
    Puno mi znači što mogu saznati puno informacija na rodi
    pa mi je i lakše snalaziti se kod doktora. Ovako si mogu
    pripremiti odmah i pitanja za endokrinologa.

Tea, koliko si trudna? Koliko je vremena proslo od posljednjeg nalaza TSH 0,9 i 9,99? Da li si nalaze radila u istom labu?
    Timmy,
    ET je bio 9.10. to bi značilo da sam trudna 19 dana.
    20.09 je TSH bio 0,9
    16.10. je TSH 9,99 ( nalaz sam podigla juče jer se čeka 10 dana )
    znači prošlo je 26 dana između nalaza.
    E da, nije isti lab.Prvi sam radila privatno, a drugi u Vinogradskoj bolnici.
    Misliš da to ima veze?

Trenutno mi je terapija jedan dan 50mcg, drugi dan 25mcg Euthyrox.
    Nadam se da ću na vrijeme uspjeti, stabilizirati situaciju.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj tea2 prvotno napisa
    E da, nije isti lab.Prvi sam radila privatno, a drugi u Vinogradskoj bolnici.
    Misliš da to ima veze?
    Uglavnom ti svaki lab. ima svoje referentne vrijednosti i obično to piše na nalazu pa bi bilo zgodno da i to dopišeš.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Breyer lab TSH:0,9 (0,270-4,20)
    Vinogradska lab TSH:9,99 (0,4-4,0)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, otidji opet u taj privatni lab gdje si radila TSH prvi put kad ti je bio 0.9 i napravi opet TSH i FT4. Znam da nije jeftino ali napravi to ovaj put.

Ne svidja mi se da jedan dan pijes jednu dozu a drugi dan drugu, to su neki stari sistemi a doktori ih pripisuju jer ne postoje tablete sa odgovarajucim dozama. Moj endo koji me vodio tijekom trudnoce nije nikako dozvoljavao da uzimam razlicite doze svaki drugi dan i rekao mi je da je to losa praksa. Srednja vrijednost tvoje dvije tablete je 37.5mcg , znaci uzmi svako jutro (NA TASTE i onda nista pola sata) jednu tabletu od 25mcg i jos jednu polovicu od 25mcg (12.5) i to je 37.5mcg. Prekini nozem ili kupi aparatic za kidanje tableta u apoteci.

Medjutim ono sto bih ja napravila (na temelju mog osamnaestogodisnjeg iskustva a u isto vrijeme ne bih nikome preporucila da radi nista solo bez konsultacija s lijecnikom), posto si trudna i TSH ti je, ja bih dozu digla na 50mcg dnevno i nakon 2 tjedna isla opet na vadjenje TSH i Ft4. I stalno bih vadila TSH i FT4 (svaka 2 tjedna) dok god mi se ne stabilizira oko 1.

Otidji jos jednom vadit TSH u isti lab, vadi ga u isto vrijeme kao i prosli put (jer postoje i dnevne varijacije TSH ako nisi znala a postoje i druge varijacije ali nemojmo sad o tome) otidji onda lijecniku i javi nam rezultate.

Naravno da imas vremena korigirati terapiju ali dobro je reagirati odmah.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Obavila sam jutros pregled kod endokrinologa.
    Doktorica mi je stavila terapiju 75mcg natašte svaki dan
    i vađenje krvi (TSH,FT4) i kontrola za 10 tjedana.
    Kaže da sam na vrijeme regirala i da će biti sve uredu.
    Nezna mi konkretno odgovoriti dali je na povišenje TSH
    djelovala i stimulacija. Kaže da do povišenja dolazi u trudnoći.

Timmy što bih ja bez tebe. Tvoje iskustvo i savjeti stvarno zlata vrijede.

Svakako ću svaka dva tjedna sama privatno
    kontrolirati TSH i FT4 dok mi se ne smanji na 1.
    Ovaj savjet za isto vrijeme vađenja krvi nisam znala pa ću i
    tako napraviti.

Drugim curama bih isto savjetovala da si kontroliraju TSH
    i nakon stimulacije i obavezno ako ostanu trudne jer je to
    jako bitno za djetetov neurološki razvoj.

Javit ću rezultate slijedećih nalaza.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, odlicne vijesti!! Ja sam isto mislila da ti je 75mcg doza koja ti je sada potrebna ali se nisam usudila napisati.

Totalno je ok sto doktorica nije znala da li ti je TSH povisen od stimulacije ili zbog pojacanog metabolizma usljed rane trudnoce. Uopce ne znam kako bi se to i moglo skuzit. Kod zena koje uzimaju euthyrox, posto je nas mehanizam balansiranja hormona stitnjace malo zeznut, TSH moze ici u hiper ili hipo, to se stvarno ne moze predvidjeti. Medjutim kod zena kojima je stitna zlijezda zdrava, one trudnocom ulaze u blagu hipertireozu kao rezultat povisenog estrogena. Kako mi (tj zene s oboljelom stitnjacom) uzimamo sintetski nadomjestak, kod nas taj mehanizam hormonalne ravnoteze nije tako precizan kao kod "zdravih" zena i zato TSH moze otici u plus ili minus i mi bas i ne mozemo kontrolirati taj odmak vec ga mozemo rano otkriti i brzo reagirati kao ti u tvom slucaju.

BTW, jesi li bila kod istog endokrinologa kao i prije? Jer ako jesi, cini mi se da je popila dobru kavicu prije nego te pregledala i preporucila ti pravu terapiju.

Javljaj nam se i dalje.

Pusa.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Timmy, super si mi objasnila kako kod nas funkcionira
    mehanizam hormonalne ravnoteže. Uskoro ću i ja postati
    stručnjak pa ću moći čak dati i savjet nekome.

Nije mi danas bio isti endokrinolog. Moja doc. opće prakse mi
    je dala uputnicu na kojoj je napisala hitno pa sam išla u bolnicu
    moliti da me prime.Primili su me bez problema za pregled kad
    sam rekla da sam trudna i kad sam im pokazala nalaz. Samo
    danas je radila ambulanta druge doktorice. Glavno da su me primili
    i doc je dobro proučila i moje prijašnje nalaze, a kad je vidjela da
    mi je prije TSH bio 0,9 rekla je da bi i sad trebao biti takav.

E, sad uskoro slijedi novo vađenje krvi, mislim da ću to obaviti čak
    ovaj tjedan da vidim dali se već nešto počelo smanjivati, a zanima
    me jako i ovaj FT4.
    Pusa i javim se!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo ja danas vadila krv da vidim kakva je sad situacija.
    TSH: 2,66 ( 0,270-4,20 )
    FT4: 17,25 ( 12,00-22,00 )
    Znači nakon nekoliko dana malo jače terapije od 75mcg vrijednosti su se počele smanjivati.
    Uf, sad se malo lakše diše!
    Nadam se da će se spustiti na 1 jer bi to bilo idealno.
    Timmy, molim te za komentar?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo i mene! Ako ce te imalo utjesiti imam problema sa stitnjacom i cilu trudnocu sam sa hormonima setala gori -doli, svakih 10 dana radila pretrage i na kraju dobila jednu malu , plavu i lijepu curicu. Najvaznije je da se opustis , redovito kontroliras stanje . Usput kad god dojdes u bolnicu vici da si trudna, onda te odmah prime. I ne brini , sve ce biti ok. Ako ti koji nalazi i budu losi za par dana dok dojdes do endokrinologa nista se nece dogoditi. Pusa i cuvaj se! Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, ovo je odlican rezultat s obzirom na prosli. Ja bih jedino bila oprezna s brzinom mijenjanja TSH. Kod tebe izgleda da svaka (i najmanja korekcija terapije) vrlo brzo rezultira hormonalnom promjenom, sto je u ovom slucaju bilo dobro jer se brzo priblizavas zeljenom rezultatu ali zatim moras paziti da ne ides u hiper jer to ne bi bilo dobro za trudnocu. Vjerojatno znas da je hiperaktvina stitnjaca u trudnoci gori scenario od hipoaktivne. Cini mi se da bi sada u pocetku trebala vaditi TSH i FT4 najduze na 2 tjedna. Mnogi se endokrinolozi ne bi s ovim slozili jer je uvrijezeno misljenje da nakon korekcije terapije treba 6 tjedana da bi se vidjeli rezultati. Po svemu sto si napisala, ti mi nekako ne spadas u ovu kategoriju (a ni ja nisam bila u toj) i mislim da u prvom tromjesecju kada se razvija bebin neurloski sustav trebas hormone kontrolirati svaka dva tjedna (najduze). Idemo korak po korak, so far so good.

Pitaj sve sto ti treba i javljaj se redovito.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bebelina, hvala što si se javila i stvarno je utješno čuti kako je i
    kod tebe uz šetanje hormona prošlo sve uredu. I ja sam u bolnici
    vikala da sam trudna pa su me odmah primili. I šaljem pusu lijepoj, plavoj curici!

Timmy, i ja sam primjetila da dosta brzo reagiram na terapiju tako
    da ću krv ići vaditi i malo ranije, vjerovatno za 10 dana.
    Baš kako si rekla, korak po korak i javim se sa slijedećim nalazima.
    Pusa!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo mene s novim nalazima.

TSH: 1.39 (0.270-4.20)
    FT4: 16.53 (12.0-22.0)

Od prošlog vađenja krvi je prošlo 13 dana i to mi sad izgleda uredu.
    Ponovit ću nalaz opet za 14 dana tako da budem sigurna.
    Pusa svima!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Super, ali sad se dogovori sa doktoricom da ti smanji terapiju da ne bi presla u drugu krajnost. Na svoju ruku ne cini nista. I budi spremna da ce u bolnici grintati sto tako cesto vadis hormone ( hzzo smatra da je tri + jedan dovoljno na godinu dana) . Velika Ne brini bit ce sve u redu!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo mene s novim nalazima.

TSH: 1.39 (0.270-4.20)
    FT4: 16.53 (12.0-22.0)

Od prošlog vađenja krvi je prošlo 13 dana i to mi sad izgleda uredu.
    Ponovit ću nalaz opet za 14 dana tako da budem sigurna.
    Pusa svima!
    :D Super nalazi. Neznam kada si se dogovorila za kontrolu ali nemoj preskočit odlazak.Treba to ustalit i paziti da ne bi sada TSH previse pao

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, odican nalaz! Ja ne bih smanjivala terapiju, ostani sad na tome jos 2 tjedna, FT4 je vrlo stabilan i samo se malo makao od proslog puta (17.25 na 16.53) , a on nam je sad najvazniji. TSH je izvrstan, ima prostora za gore i dole bez velike brige. I ako udjes u hiper, nece se nista desiti za dva tjedna a onda se moze korigirati terapija. Kako ti kilaza (i beba) rastu, potrebe za hormonom su vece (sto je slucaj kod trudnica bez problema sa stitnom zlijezdom). Kod sintetske nadoknade mehanizam balansa nije efikasan i mogu se desiti iznenadjenja kako u jednom tako i u drugom smjeru (i hipo i hiper) ali posto stalno radis kontrole, brzo ces reagirati na svaku nezeljenu promjenu. Sretna sam zbog tebe i javljaj nam se i dalje s dobrim vijestima.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cure puno vam hvala na savjetima.
    Jako sam sretna što ovo sve dobro funkcionira i javim se opet.
    Pusa svima!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu ili da ne podižem neku prastaru, imam jedno pitanje pa bi ga ovdje postavila.
    Da li je itko sa smanjenom funkcijom štitnjače(hipotireozom) čuo za algu kelp i je li je ko pio?
    Nadam se Timmy da ćeš ti znati nešto o ovome obzirom da si ti magistrirala na ovim problemima .
    Naime već puno puta sam dobila savjet da je počnem pit a nisam sama sigurna da li da probam :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sunce, nemam pojma i nikad cula. Tko ti je to preporucio i zasto?

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Par puta u ljekarnama i na forumu dr Harni.
    Jako je bogata jodom, baš joj je namjena za oboljele od hipotireoze.
    Našla sam par zanimljivih linkova ali sad nikako nać di su.
    Kad nađem javit ću ti.
    Jedino ti mogu reć da je to srodna alga jednoj kombu algi koja također obogaćuje prehranu jodom, dobra je za probavu i poznatija je kod nas.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kelp (Fucus vesiculosus)

Definition: Technically speaking, kelp is a group of algae which grows in the parts of the Atlantic and Pacific Oceans. Its high mineral content makes it a desirable nutritive herb. It is one of the best natural sources of iodine, making it a good herbal remedy for the treatment of hypothyroidism and obesity.

Applications: Acne, adrenal insufficiencies, colitis, eczema, endocrine gland disorders, energy, fingernails, hypothyroidism, obesity and uterine disorders.

Scientific Updates: Studies conducted in Japan show a direct correlation between the consumption of algin found in kelp and the prevention of breast cancer. The ability of algin to stimulate the T-cells of the immune system is thought to be responsible for this effect. The micronutrients in kelp also enhance stamina and help to balance hormones.126 Tests have suggested that it may also have antibiotic properties.127 By boosting thyroid function, kelp may increase energy by regulating metabolism, which may help boost thermogenesis (fat burning).

Complementary Agents: Alfalfa, dong quai, dandelion, black cohosh, damiana, gotu kola, ginseng, Irish moss, licorice, sarsaparilla, queen of the meadow, vitamin A, vitamin C, bioflavonoids, vitamin E, calcium/magnesium, phosphorus, potassium, zinc, phytonutrients, blue-green algae and bee pollen.
    http://www.nutraceutical.com/educate/article_list.cfm

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Alo, opet ja! Jednom prilikom su mi preporucili morsko jaje! Kako zivis u Splitu ne bi ti ga trebalo biti tesko naci. Prepun je joda i ima intezivan okus mora! Naravno treba ga sirovog jesti.
    Timmy : sto mislis?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bebelina, ne znam ni sto je morsko jaje.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ok, probat cu nesto naci o tome. Javim se!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Eto ni ja nisam čula da se preporuča morsko jaje.
    Ali u biti dobro je sve što je bogato jodom.
    A jučer mi je žena u Twinlab-a npr preporučila Colostrum (sadrže 25% imunoglobulina) a čini mi se da sam baš u Timmy-nim postovima čitala da je uzimala imunoglobulin.
    A u svakom slučaju te tablete su za jačanje organizma i za podizanje imuniteta.
    http://www.agram89.com/?pz=188
    Nego jučer sam saznala da ako imate problema sa štitnjačom (mislim da je u nebitno hiper iči hipo) da se ne smije uzimati biljka echinacea (mislim da se baš ovako zove). A ona je također za jačanje imuniteta.
    Rekla mi je žena i zašto ali....... ....zaboravila sam.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Jednom prilikom su mi preporucili morsko jaje! Kako zivis u Splitu ne bi ti ga trebalo biti tesko naci. Prepun je joda i ima intezivan okus mora! Naravno treba ga sirovog jesti.
    Kao i školjke, mora biti JAKO JAKO friško, inače može doći do opasnog trovanja.
    Citiraj Sunce.m. prvotno napisa
    Nego jučer sam saznala da ako imate problema sa štitnjačom (mislim da je u nebitno hiper iči hipo) da se ne smije uzimati biljka echinacea (mislim da se baš ovako zove). A ona je također za jačanje imuniteta.
    Nažalost, i ovdje imam primjedbu: za echinaceu se priča da može ometati začeće.
    ukucaj u google "echinacea" i "infertility" pa vidi, npr.
    http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/284666.stm
    http://www.naturalhealthconsult.com/...echinacea.html
    http://www.springboard4health.com/no...echinacea.html

ali ima i suprotnih mišljenja
    http://www.dmt123.com/generic-health...-9-dmt123.html

Nisam stigla to proučavati, pa je se za sada klonim za svaki slučaj. Ako tko nešto mudro zaključi, dojavite pliz.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A zasto bi nesto bilo jednostavno ...? Nisam nista pametno uspila naci , ali evo bar nesto: Jaje ima kičmu

Šta su zapravo morska jaja? Znanstvenici iz splitskog Oceanografskog instituta objašnjavaju da je riječ o organizmu iz skupine plaštenjaka (tunicata), podskupine mješičnice, zasebnoj skupini koja je pri vrhu beskičmenjaka, najbliže kičmenjacima. Njihova mješina ima dva otvora, kroz jedan prima more (hrani se planktonskim organizmima), a kroz drugi ga izbacuje. Žive na kamenu i ne miču se. Morsko jaje je interesantno jer u svom embrionalnom obliku ima jedan prutić za koji se smatra da je u razvojnom smislu živog svijeta preteča kralježnice. U morskim jajima ima puno joda što je zdravo, a žuti dio koji podsjeća na žumance i koji se jede, zapravo je njegov rasplodni dio, i znanstvenici kažu, logično je da taj dio iz kojeg ide novi život bude zdrava hrana.

Pokusala sam nesto vise i pametnije iskopati , ali ne ide mi. Uglavnom jako malo ljudi za njega uopce zna. Moze ga se naci u jako cistom moru , Talijani su ludi za njim i smatraju ga afrodizijakom, a Japanci placaju 500$ kilo. A mi pojma nememo sta imamo....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

U petak sam vadila ponovo krv i situacija je još uvijek zadovoljavajuća.

TSH: 0,98(0.270-4.20)
    FT4:15,94(12.0-22.0)

Za sad se konzultiram i s mojom doc opće prakse koja kaže da ostanem još na ovoj dozi a onda ćemo vidjeti nakon slijedećeg nalaza.
    Kontrolu u vinogradskoj bolnici imam 22.01.
    Trudnoća mi fino napreduje i nemam nikakvih problema.
    Najviše volim konzultacije i savjete na rodi jer vi imate ipak pravo iskustvo.
    Cure šaljem vam puse i javim se opet!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bravo! Drzi se!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve ok! Ovo izgleda kao zdrava reakcija gdje stitna u trudnoci ide prema blagoj hiperfunkciji (ono kako bi inace trebalo biti). Ja isto ne bih dirala dozu za sada. Sve ide kao po spagi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, davno nam se nisi javila, nadam se da si ok i da trudnoca dobro napreduje. Javi se sa par rijeci.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala Timmy što misliš na mene!
    Obavljam redovito kontrole, trbušćić je narastao, super se osjećam.
    Sad sam 16+4 i slijedeći tjedan imam ginekološki pregled pa ću vidjeti kako napreduju moje bebice.
    21.12. sam vadila krv u istom privatnom labu
    TSH:0,706
    FT4:13,92
    10.01. sam vadila krv u Vinogradskoj bolnici, trenutno čekam nalaze i onda 22.01. imam termin kod endokrinologa.
    Vidjet ćemo što doktor kaže, ali meni ovo zasad izgleda uredu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve je ok sa blagim spustanjem prema hiper. Medjutim sve dok FT4 ne padne ispod 12 ja se ne bih brinula a ni onda nema razloga za brigu jer ako bude potrebno korigirat ces terapiju i za tjedan dva sve ce biti u redu. Javi nalaze sa vinogradske i mazi trbuscic, sve to tako brzo prodje.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Danas sam obavila pregled kod endokrinologa u Vinogradskoj i ovo su novi nalazi:

TSH: 1,15 (0.4-4.0)
    FT4: 14,02 (9-22)
    Znači ovo su nalazi iz bolničkog laba i izgleda su mi vrijednosti počele malo rasti.
    Endokrinologica kaže da je nalaz ok i slijedeću kontrolu ću imati u travnju.
    Kaže da i dalje pijem dozu od 75mcg. Rekla sam joj da sam vadila krv i u privatnom labu i da su vrijednosti bile manje, ali ona kaže da u trudnoći može doć do šetanja vrijednosti iprema gore i prema dolje. Uglavnom ako ponovo kontroliram privatno mogu slobodno doć do nje da mi promjeni dozu.

Cure pusa i pozdrav!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, ovo je odlicno, bolje ne moze :D . Sve ce bit ok, odmaraj i javi se sljedeci put.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Super nalazi! I naravno u trudnoci moze doci do setanja hormona , a normalna je blaga hipertireoza Zato se i vadi taj FT3 i FT4 jer jedino oni odrazavaju pravo stanje. Drzi se i pusa bebici!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo novog izvještaja:

TSH:1.650 (0.270 - 4.200)
    FT4:11.77 (12.00 - 22.00)

Vadila sam krv u privatnom labu, a krajem ožujka vadim ponovo u Vinogradskoj bolnici. Ostajem na istoj dozi.
    Trudnoća napreduje odlično, sad sam u 21tj i ovih dana osjećam prva lupkanja mojih bebica.
    Puse!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sad sam u 21tj i ovih dana osjećam prva lupkanja mojih bebica.Puse!
    ma 3 puta čita cili topic i gledam šta sam propustila.
    Ja sam tek sad skužila da ti pričaš u množini.
    :D :D .

I super za odlične nalaze. Želim ti da ti trudnoća nastavi tako.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

:? Takoder! Tek sam sad skuzila da vas je vise! Super nalazi :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tea2, hvala ti na javljanju !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tea, dobar rezultat, javi se ponovno sa vinogradskim rezultatima. Ni ja nisam znala da vas je troje .

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pozdrav tebi i bebicama.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala curke! Javim se nakon kontrole u vinogradskoj.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Prekrasno Tea, uživajte vas troje

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cure evo da izvučem malo moj topić na površinu.
    Ja imala nekih problema. Radili su mi serklaž jer se dosta cerviks smanjio, ležala sam malo u bolnici i sad sam na strogom mirovanju doma.
    Imala sam termin u vinogradskoj za vađenje krvi ali pošto bih tamo trebala čekati 2h otišla sam na brzinu u privatni lab.
    Ovo su novi nalazi.

TSH: 1.720 (0,270-4,20)
    FT4: 10.31 (12.00-22.00)

Dogovor kod endokrinologa imam 14.05.
    Neznam dali mi je ovaj ft4 zabrinjavajuči. Šta mislite?
    Još uvijek pijem 75mcg.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •