Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: Da li je netko odbio preglede na viziti nakon poroda?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Wedding prvotno napisa
    Znam da se na SD-u ne mogu odbiti pregledi, bar se nisu mogli sada dok sam ja tamo lezala jer je cura iz sobe do mene odbijala pregled pa joj je doktor rekao da ako tako zeli neka odmah napusti bolnicu na svoju odgovornost a po bebu ce doci kada ju otpusti pedijatar ..... i moram priznat da potpuno postujem stav doktora.
    meni je to za SD malo čudno... oni su uvijek bili fleksibilni. rekla bih prije da je možda ta cura iz druge sobe odbila pregled na neprikladan način - pa se dok zbog toga naljutio.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ovisi na kog naletiš.i kakav mu je dan. :/
    ja sam bila ljubazna i ponizna kad sam pitala da me pusti doma ranije, pa sam doživjela bukvicu i ponižavanje.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

baš super ako je tako u VŽ jer prije tri godine je bila ona stara priča..skidaj gaće i bace pogled na ranu..nema veze carski vaginalni.. jednom se gđa. koja sprema krevete i pere žene izvikala na ženu jer JOŠ NIJE SKINULA gaće (a vizita dolazi )..kao to će vam doktor prerezati sa škarama ali je žena uzvratila "udarac" i rekla nek se ne dere i ostavi ju na miru.
    bravo ako je došlo do promjena!!!! ..uskoro ću ionako provjeriti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mamamišić prvotno napisa
    ona stara priča..skidaj gaće i bace pogled na ranu..nema veze carski vaginalni..
    rodila sam na carski (petrova) i nije me nitko pregledavao, osim naravno reza na trbuhu. nikakvo skidanje gaca, zasto bi se to uopce radilo zenama nakon carskog...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam rodila u Petrovoj i uz sve ostalo, nije mi palo na pamet odbiti da mi netko baci pogled na lohije. Žene drage, vraćanje na prirodno stoji, al nećemo se valjda na sve buniti. Oni bace pogled s 3 metra jer nikakav pregled u to vrijeme nije moguć zbog infekcija boli i sveg ostalog. Naravno da se sve prije vizite operemo i stavimo novi uložak ,oni samo žele provjeriti da se ne radi o obilnijem krvarenju il nekoj drugoj komplikaciji što bi se vidjelo na novom i starom ulošku i s 3 metra. Pristup je takav kakav je, netko ti vikne skidaj gaće a netko na finjaka,kako se poklopi. Ma ja bi mijenjala samo pristup dječjih sestara..Za drugo mi nije toliko bitno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hm, da, ali ako je pregled lohija tako vazan, zasto ga ne rade nakon carskog?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Neznam, trebali bi i poslije carskog valjda

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

još jedan + za VŽ rodilište. zadnji pregled krvarenja se obavlja u rađaoni, dva sata nakon poroda, prije premještanja na odjel. babica pritisne trbuh da vidi koliko krvi izlazi. na odjelu doktori i sestre samo razgovaraju s vama, gledaju karton, jedino ako imate osjećaj da nešto nije u redu, pregledat će vas odvojeno. meni je to bilo super, nije bilo ni potrebe da me gledaju, nisu me rezali, a već par sati nakon poroda dojila sam u turskom sjedu.
    slažem se s tweety da bi trebali ozbiljije shaviti imanje/neimanje stolice nakon poroda, te također iz istog razloga pripaziti malo više na prehranu rodilja.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ozbiljije= ozbiljnije
    shaviti= shvatiti

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

:D za varaždinsko rodilište! Baš sam razmišljala ovih dana kako mi je to bila gnjavaža prije 2 god. Prvi dan nisam znala kakva su im "pravila" i kad je došla vizita ja uredno imala gaće, mislim da je bio dr. Dokuzović pa mi je rekao da kaj će mi gaće, da to ne smijem nositi. Rekla sam mu da kako da se sa 3 uloška bez gaća dižem i idem na Wc, uzmem Teu iz krevetića ako nije uz mene, (a i samo okretanje u krevetu je znanstvena fantastika da ulošci nekud ne odu.....). Samo me pogledao i nije ništa rekao. Ipak ima pozitivnih promjena u Vž!!!!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Matanica prvotno napisa
    Ja sam rodila u Petrovoj i uz sve ostalo, nije mi palo na pamet odbiti da mi netko baci pogled na lohije. Žene drage, vraćanje na prirodno stoji, al nećemo se valjda na sve buniti. Oni bace pogled s 3 metra jer nikakav pregled u to vrijeme nije moguć zbog infekcija boli i sveg ostalog. Naravno da se sve prije vizite operemo i stavimo novi uložak ,oni samo žele provjeriti da se ne radi o obilnijem krvarenju il nekoj drugoj komplikaciji što bi se vidjelo na novom i starom ulošku i s 3 metra. Pristup je takav kakav je, netko ti vikne skidaj gaće a netko na finjaka,kako se poklopi. Ma ja bi mijenjala samo pristup dječjih sestara..Za drugo mi nije toliko bitno
    Tako je.

Pregled lohija je jako bitan jer ako krv izlazi u vecim ugruscima to ukazuje na komplikacije, kao i preobilno krvarenje ili ako nema krvarenja uopce.
    Trbuh pritisnu bas zato sto su zene oprane i ako nema lohija pritisnu trbuh da vide da li ce krenuti.

Ja sam rodila i vaginalno i na carski i svaki puta su me na viziti pregledali, ponekad i trbuh pritisnuli.

Zadnji puta kada sam rodila samnom je u sobi bila zena koja je rodila na carski isti dan kada i ja i nije imala lohije, jako jako oskudno i bez krvi.
    Skoro je na kiretazi zavrsila, dobivala je neke injekcije 3 dana i tek su krenule.
    Doktor joj je rekao da je imala srece jer ako se lohije zadrzavaju u maternici onda se rade ugrušci koji mogu dovesti do sepse.

Da nisu ti pregledi vazni ne bi ih doktori radili, ionako ih se vecina trudi izbjeci "nepotrebne" poslove i ubrzati stvari da budu sto prije gotovi

Da bi bilo humanije da se ti pregledi rade vise intimnije bilo bi, ali to se opet ne uklapa u njihove planove "biti sto prije gotov"

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma da, bilo bi lijepo al u jednu ruku shvaćam i njihovu žurbu, 2 doktora i dvije sestre na nas valjda 150 pa ti svaku pregledaj u intimi..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    cura iz sobe do mene odbijala pregled pa joj je doktor rekao da ako tako zeli neka odmah napusti bolnicu na svoju odgovornost a po bebu ce doci kada ju otpusti pedijatar ..... i moram priznat da potpuno postujem stav doktora.
    Wedding, nije mi jasno što točno poštuješ u stavu ovog doktora?
    Da nad pacijenticama izvršava svoju volju, mimo njene jasno izrečene želje.
    Da istjerava iz bolnice ako se ne pristane na njeguvu rutinu, a nema medicinskih indikacija da je ona nužna?
    ili ovo da utjeruje strah u kosti i imlicira da će bolnicu morati napustit bez djeteta. Pa onda kad netko drugi odredi doći po njega.
    Pa postujem njegov stav u svim pogledima.......ako je u bolnici onda je ta ista bolnica odgovorna za nju..zar ne? A ako je sa pacijentom sve ok onda neka ode doma a ne da puni krevet i da ga oduzima nekome kome jes tvarno potreban - mozda sam bas ja zbog neke takve bila u hodniku 4 sata jer nije bilo kreveta? 8) .
    A cemu uopce odbujat pregled? a uostalom valjda ce doktor bolje procjenit dal se recimo sav na medjici dobro ponasa od neke rodilje

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa

Tako je.

Pregled lohija je jako bitan jer ako krv izlazi u vecim ugruscima to ukazuje na komplikacije, kao i preobilno krvarenje ili ako nema krvarenja uopce.
    Trbuh pritisnu bas zato sto su zene oprane i ako nema lohija pritisnu trbuh da vide da li ce krenuti.

Ja sam rodila i vaginalno i na carski i svaki puta su me na viziti pregledali, ponekad i trbuh pritisnuli.

Zadnji puta kada sam rodila samnom je u sobi bila zena koja je rodila na carski isti dan kada i ja i nije imala lohije, jako jako oskudno i bez krvi.
    Skoro je na kiretazi zavrsila, dobivala je neke injekcije 3 dana i tek su krenule.
    Doktor joj je rekao da je imala srece jer ako se lohije zadrzavaju u maternici onda se rade ugrušci koji mogu dovesti do sepse.

Da nisu ti pregledi vazni ne bi ih doktori radili, ionako ih se vecina trudi izbjeci "nepotrebne" poslove i ubrzati stvari da budu sto prije gotovi

Da bi bilo humanije da se ti pregledi rade vise intimnije bilo bi, ali to se opet ne uklapa u njihove planove "biti sto prije gotov"
    Potpisujem u potpunosti

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da, bilo bi lijepo al u jednu ruku shvaćam i njihovu žurbu, 2 doktora i dvije sestre na nas valjda 150 pa ti svaku pregledaj u intimi..
    tijekom poroda, koji je, onaj dio koji sam bila u bolnici, trajao 11 sati, po meni je uredovalo bar 8-10 specijalizanata (ili studenata, ne znam koja je titula onih mladih ljudi koji uče). Nemam ništa protiv njih, dapače, neka uče.
    E sad, kad sam saznala da je stvar samo u pregledu lohija (jer ako gledaju međicu, moju su previdjeli, rascvala se čim sam došla doma), zašto ti mladi ljudi (koji hodaju za doktorom u još većoj grupi nego kad nazoče porodu) za koje sam uvjerena da bi prepoznali nepoželjni uguršak, ne mogu doći u sobu, povući paravan, prozboriti dvije tri rečenice (tu bi možda primjetili i recimo naznake depresije, baby bluesa, ...) između ostalog rekli i zašto je bitan pregled, te ga napravili bez da se ja osjećam kao na traci.
    jel bi to bio problem?
    ili zašto sestre ne bi pregledavale, ako su samo lohije u pitanju. mislim ako me je patronažna pregledavala i primjetila kad nešto nije u redu, ne vidim zašto to ne bi mogle napraviti sestre, kojih je puno više od doktora.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uh, ja nikako ne mogu zaboraviti dr. iz Petrove koji me nije htio pustiti 3. dan doma jer nije znao gdje je Vrbovec ( valjda je mislio da je to u Gorskom Kotaru ).
    Rekla sam mu da mi da papir pa ću potpisat da idem na vlastitu odgovornost ( ja sam se odmah nakon poroda osjećala odlično, sjedila sam bez problema, hodala ,ma super poletna i prpošna )
    Rekao je OK, ako pedijatrica kaže da je s bebom sve OK. I tako čekam ja pedijatricu i usput se nadam da će s Dorom sve biti ok pa ćemo domeka k sekici i tatici.
    Dolazi pedijatrica i kaže mi da Doru nije pregledala za otpuštanje jer nije na popisu zbog toga što doktor misli da bi bilo bolje da ostanem još jedan dan ...

mene su tek onda pukli hormoni i proplakala sam cijelo poslijepodne....

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa postujem njegov stav u svim pogledima.......ako je u bolnici onda je ta ista bolnica odgovorna za nju..zar ne?
    Ne, pacijent je odgovoran za sebe i za svoje odluke, a bolnica je odgovorna za liječenje, ako je pacijent na njega pristao. Pacijent ima pravo prihvatiti ili odbiti svaki med. postupak, intervenciju i liječenje, ako ne ugrožava njegov život. Uz to, roditelj je odgovoran za dijete i odluke u vezi njega, kako u trudnoći, tako u porodu, nakon poroda, u djetinjstvu pa sve do punoljetnosti. To što se u bolnicama ponekad ponašaju kao da su roditelji maloumni i uskraćuju im pravo odlučivanja, ne znači da su u pravu niti da je to što rade zakonito.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Neznam, trebali bi i poslije carskog valjda
    meni u petrovoj na vizitama nisu gledali. ali kako sam bila na intenzivnoj prvih dana, sestre su mi mijenjale uloske.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Pa postujem njegov stav u svim pogledima.......ako je u bolnici onda je ta ista bolnica odgovorna za nju..zar ne?
    Ne, pacijent je odgovoran za sebe i za svoje odluke, a bolnica je odgovorna za liječenje, ako je pacijent na njega pristao. Pacijent ima pravo prihvatiti ili odbiti svaki med. postupak, intervenciju i liječenje, ako ne ugrožava njegov život. Uz to, roditelj je odgovoran za dijete i odluke u vezi njega, kako u trudnoći, tako u porodu, nakon poroda, u djetinjstvu pa sve do punoljetnosti. To što se u bolnicama ponekad ponašaju kao da su roditelji maloumni i uskraćuju im pravo odlučivanja, ne znači da su u pravu niti da je to što rade zakonito.
    X

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    dovoljno je sto bojkotiras paket sretna beba a u njemu se reklamiraju i rode
    Pitam se dal odbijes i tester u parfumeriji?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je argument protiv mene ili protiv onoga što sam napisala u vezi odgovornosti?
    Točnost onoga što sam napisala možeš lako provjeriti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hm, MartinaP, ja sam rodila u našem prekrasnom rodilištu skoro tri mjeseca nakon tebe i imam čisto drukčije iskustvo.
    Nama su vizite bile svaki dan,ujutro i navečer.I svaki dan su nas gledali.Mene pogotovo jer sam bila užasno zašivena i užasno me šav bolio.Poniženja koliko hoćeš,od nevjerojatno neljubaznih sestara do doktora koji to obave samo zato jer moraju.(čast izuzećima).Jedamput,mislim prvi dan,dođu oni svi u sobu a ja pojma nisam imala po kaj su došli.Veli sestra" raširite noge da vas doktor pregleda" a ja zbunjena si mislim pa imam uložak koji nije čisti,pa kak da sad tu širim noge a nisam svježe oprana.Oni svi čekaju a ja bi od neugodnosti najradije nestala.I raširim ja noge i pođem s rukom da maknem uložak dok je sestra zagrmila" Kud s rukom???" Velim ja "Pa da si maknem uložak" a ona,najneljubaznije kaj je mogla" Ruke vam nisu sterilne,ne? Bude vam cura maknula."Mislila je na praktikanticu.I ja tak sva u krvi,raširena na krevetu čekam dok mi nije praktikantica s nekakvom metalnom hvataljkom maknula uložak,pa su svi buljili u ranu i nakon toga otišli.Trajalo je sve skupa par minuta ali meni su bile duge ko vječnost.Ponavljam.poniženja koliko hoćeš.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Ruke vam nisu sterilne,ne? .
    tribala si joj reči da ti nije ni gu... sterilna al je nemoš odatle maknit

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Otkad sam rodila, stalno hvalim pulsko rodilište. Sada cu ih takoder pohvaliti i reci kako su svi doktori s kojima sam kontaktirala bili i vise nego uljudni i susretljivi, pa tako i po pitanju ovog pregleda. U viziti su me pitali opcenito o stanju (kako se osjecam itd.), a taj pregled s rukama na ledima je bio samo zadnji dan kad smo trebale ici kuci. Ali i to nije bila neka frka jer je taj pogled bio zaista kratak, a i sobe su napravljene tako da su samo po dvije rodilje u sobi, tako da ni to nije bio neki bed.

Pozeljela bih svima moje porodajno iskustvo i ovakve ljubazne doktore, sestre i primalje kao sto su kod nas u Puli.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Baš mi je lijepo pročitati ugodne uspomene s poroda i poslije.Vidiš,kod nas su izgradili stvarno lijepo,moderno rodilište,vrhunski ga opremili,stvarno je ugođaj za poželjeti.No nisu mislili da je to samo zgrada, a čovjek je taj koji može doprinjeti ili umanjiti taj osjećaj.Ponavljam,ima pojedinaca koji su tako ljubazni za ne povjerovati, ali na žalost većina ih je iz prošlog sistema.Kao što je jedna rodilja sa mnom u sobi rekla:Zgrada je nova al je garda stara.
    No,kad bi išla opet rodit,pošto znam što me čeka,ne bi im više dozvolila da se na meni liječe.Jer,nisam ja došla tamo rodit zbog njih(Bože sačuvaj!) nego su one tamo zbog nas.I stvarno je vrijeme da se stari sistem promijeni,da se već jednom shvati da je njihov posao uslužni posao,a ne da ih gledamo,manje od makova zrna, ko da su Bogom dane.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    hm, da, ali ako je pregled lohija tako vazan, zasto ga ne rade nakon carskog?
    Rodila sam u osječkom rodilištu na carski i sve su nas svaki dan pregledavali. Onako, sa tri metra.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Rodila sam na Svetom Duhu i uopće nas nisu pregledavali na vizitama. Niti jedan put. Samo su nas pitali kako smo.
    Ne znam da li je to pravilo ili sezona godišnjih odmora.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Rodila sam u vinkovačkom rodilištu i vizite su katastrofa. Sestra se počne derati sat vremena prije da ide vizita da se brzo skinemo da isključimo mobitele da stavimo čisti uložak, a vizite nigdje još sat vremena. A beba plače gladna je, beba nesmije sisati kada je vizita, užas. I onda ulete pritisnu ti stomak i izlete. Ja sam protiv toga ali imam osjećaj da se u vinkovačkoj bolnici ne smiješ buniti onda si nadrapao. Jedna se cura pobunila pa su joj rekli šta nije rodila kod kuće ako ništa ovdje ne prihvača.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure, mojoj je frendici ostao komad posteljice i jako je krvarila. Iako su bile vizite ona je svaki put malo prije vizite stavila čisti uložak, pa nisu mogli vidjeti koliko krvari. Tako su je i otpustili doma i onda se morala vračati i imala je velikih problema.
    Ne gledaju oni uloške zato jer im je to fora nego ima i neku svrhu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •