Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 88

Tema: sv. duh - prirodni porod?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno sv. duh - prirodni porod?

nisam znala kako bih skratila pitanje koje me zanima u naslov pa da pojasnim:
    u zadnje vrijeme primjecujem po onome sto cujem i po forumima da se cure koje zele prirodni porod najcesce odlucuju za rodiliste SD.
    takodjer mi se cini da tamo nekako ima najmanje horor prica s poroda i da su lijecnici donekle "prosvijetljeni".
    jesam li u pravu?
    molim argumente za i protiv

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kada sam se ja odlučivala za bolnicu imala sam najbolju sliku baš o sd
    bila sam zadovoljna
    ponovila sam
    i opet bih tamo 8)

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A šta da ti kažem rodila sam na SD pa ni ne znam za bolje..a ni za gore...Ovisi što smatraš pod "prirodnim porodom"? Da li porod bez ikakvih analgetika, bez epiziotomije itd...Recimo meni nisu uoće rekli da mi rade epi, prokunuli su mi vodenjak bez pitanja itd...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

uoće=uopće
    prokunuli=prokinili :posramljeni smajlić:

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

shiny, ne znam jesi li ti inzistirala da ti to ne rade ?!

mislim, može se bez svega toga, ali to još uvijek nije pod normalno, nego moraš naglasiti što ne želiš, i tako vjerojatno x puta

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A istina andrea-nisam inzistirala...šta ja znam, nisam se snašla, a i bila sam sva preplašena..uostalom kada treba inzistirati? Baš pri samom porodu ili prije u dogovoru sa svojim doktorom? Mislim, ja nisam ni imala svog doktora..Inzistirala sam samo da hoću epiduralnu pa mi nisu dali

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

aaaaa znači u tom grmu je zeko. treba tražiti epi, drip.... i onda ti ih ne budu dali
    ma šalu na stranu. ako sam ja dobro skontala tražiti treba kad te zaprimaju u bolnicu (ono kad ti uzimaju podatke objašnjavaju di sa stvarima itd) sa namjerom da se ide roditi. ako se u bolnicu ide i na redovne preglede zgodno je o tome i porazgovoriti i sa docom.
    u svakom slučaju, stekla sam dojam da ako na SD tražiš prirodan (ili prirodniji) porod da je vjerojatno da ćeš ga i dobiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje iskustvo - ne idu na prirodan porod po defaultu i vidjela sam da vole dati "dripeka", no ako ih upoznaš sa svojim željema, poštovat će ih u potpunosti.
    Ovo se odnosi na doktore i primalje, u stvari ne najteže izbjeći rutinu kod brijanja i klizme - to rade neke najniže sestre koje baš nisu spremne na pregovore. :/

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako je s djetetom poslije poroda?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Kako je s djetetom poslije poroda?
    Ne baš dobro. Ako tražiš 24 satni rooming in, beba je s tobom po noći, ali inače imaju tu neku rutinu dolaska po bebe koja zahvaća i bebe u 24 satnom rooming-inu. Najveći period bez bebe je ujutro - od 7 do 10 - u to vrijeme su doktorska vizita za rodilju, pedijatrijska za bebu (ako ne dobiješ bebu u 10, onda ima žuticu - bilirubin se vadi ujutro) i doručak. Također ih odnose za vrijeme posjeta (15.30-17) i još 2 puta po pola sata na presvlačenje.

Meni se činilo kao da ih stalno odnose, iako sam od dosta cura čula da su bebe "previše" s mamama.

Uglavnom, 24satni rooming in znači da je beba s tobom po noći, ali ne i 24 sata. To im je, po meni, ogromna mana.

Ako si pitala za tretman odmah nakon poroda, to je stvarno super - ja sam bebu dobila u ponoć na podoj, iako nisam bila na babinjačama (tek drugo jutro sam dobila mjesto) nego na ginekologiji. Dobila bih ga i puno prije, ali je on bio pothlađen, a ja sam završila na kiretaži zbog zaostalog komada posteljice.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A odmah odmah nakon poroda?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no ako ih upoznaš sa svojim željema, poštovat će ih u potpunosti.
    Luna, nećemo pretjerivat .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tu ti ja nisam mjerilo, jer mi je ostao komad posteljice pa su digli frku i odmah me išli uspavati - ali čula sam iskustva cura koje su se mazile i po sat, sat i pol po porodu s bebom - ako na to misliš.
    Ovako siroti MD nije uspio ni uzeti K. na ruke.

Mamma Ju, moje iskustvo je fakat bilo takvo. Doslovce su me za sve pitali želim li tako ili imam neke drugačije želje. Dobro, možda trebaš biti malo autoritativniji...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Luna Rocco. tebi je fakat bilo ok! Što se tiče brijanja i klizme, klistirali su me a brijali nisu jer sam to obavila doma, drip su mi dali kako bi ubrzali proces, nakon poroda su mi Jana stavili na prsa doslovno 5 sekundi...skoro ništa mi nisu objašnjavali šta rade a da ih nisam unakrsno ispitivala ne bi imala pojma da sam imala epi, da su mi prokinuli vodenjak, da su mi ispraznili mjehur onom odvratnom tankom cjevčicom, posteljicu mi nisu pokazali..a o vezanju nogu sam već pisala..al ponovit ću Zavezane noge sam si vidjela tek kad sam rodila..toliko o tome koliko sam bila svjesna svega! Al' sve u svemu ok je prošlo...hehehe

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dzizus, pa zasto su ti vezali noge i sa cim? o jadna...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo mene s friškim iskustvom
    ja sam imala neku super babicu koja je odmah potjerala sestre i doktore i rekla: maknite se sad će mama dojiti. zaplakala sam od nevjerice. mm je ostao sa mnom i bilo je stvarno neopisivo

tako mi je žao što ne znam kako se zove.

glede poroda prvi put sam iskusila sve, sad ništa: bez brijanja, bez klistiranja (opet zahvaljujući istoj babici), bez dripa (nisu trebali, nisu stigli hehe), jedino je vodenjak puknuo dok je doktor gledao koliko sam otvorena, al već sljedeći trud sam tiskala. rezali me nisu (opet zasluga iste jer me cijelo vrijeme masirala iako nisam tražila). rekla mi je samo-idemo probati bez ičega. na kraju imam mali šavić od dva končića. presretna sam.

zn

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pobježe post bez zadnje rečenice:

znači stvar je u primalji

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

stvarno zvuci super, cestitam! daj nam neke savijete, kako ti je to uspjelo, jesi li se dogovarala prije s doktorima ili kad su te zaprimili za porod?
    znači stvar je u primalji
    a s ovim se slazem. moja je bila koma. uvjerena sam da je 99% kriva za moje lose iskustvo...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    dzizus, pa zasto su ti vezali noge i sa cim? o jadna...
    A ja ti imam refleks stiskanja nogu..hm..kak' da to pojasnim Kad sam kod ginekologa automatski stišćem nekako noge, imam neki strah..pa je valjda bilo tako i na porodu..neke cure na drugim topicima su mi rekli kak' je to normalno, meni baš i nije bilo kad sam se ugledala a prije nisam ni bila svjesna..sigurno sam bila jaaako neposlušna...A s čim..pa s nekim gumenim trakama mislim, izgledalo mi je kao da im je to rutina, kao i epi, drip i ostalo...pa nisam valjda jedina koju su vezali, he, he? Ah..lako se sad zezati...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

došla sam zadnji mogući tren
    kad sam htjela nešto reći ona je bila glasnogovornik pred doktorima.
    ženu prvi put vidjela u životu. a tako sam joj zahvalna.

najsmješnije mi je bilo kad je doktor (neki mladi mali) zabezeknuto pitao: vi niste klistirani? ja klimam negativno, on lagano blijedi a sestra mu odbrusi: doktore ne budite smješni. jel vi perete auto kad idete automehaničaru? naravno, da taj tren ništa nisam skužila, osim doktora koji je pobjegao van ljutito.
    njoj to nije bilo bitno.
    njemu jeste.
    a ona mi je pomagala oko izlaska bebe i tiskanja.
    on je stajao sa strane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamita, to mora da je Naska!!
    Je li imala crnu kosu, izražajne oči i bila neopisivo topla i draga osoba?
    I onako, direktna, bez dlake na jeziku?

Evo vidite da nisam luda i da ima jako pozitivnih iskustva sa SD!

Kako ti je bilo s rooming inom, jesi li imala Marisu po noći?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    8)
    zakon babica, ak možeš saznaj joj ime

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma Luna , ne kažem ja da nema poz. iskustava na SD, al nije baš ono da samo moraš lijepo tražit pa dobiješ.
    moraš imat ili strategiju ili malo sreće da naletiš na pravu ekipu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

taj zadnji tren je definitivno recept! sad vec znam nekoliko slicnih primjera i sve su imale odlicno iskustvo. jedino ne kuzim, nisi li se bojala da ne stignes prekasno? pretpostavljam da si trpila do iznemoglosti...jer bolje je i roditi u autu na parkingu nego lezati 15 sati na dripu tako cu i ja, samo da mi ne pukne vodenjak prerano ko prosli put...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo s dolaskom u zadnji tren bila je i moja planirana taktika (ja sam čak išla tako daleko da sam htjela da MD glumi ginića i da ne krećemo ako sam ispod 7 prstiju ). Sudbina je htjela drugačije, pa sam u predrađaoni provela 2 dana, ali na kraju to uopće nije bilo loše - imala sam priliku upoznati sve smjene i zbližiti se sa spomenutom primaljom koja mi je na kraju bila i na porodu (štoviše, već me jedna druga počela porađati, a onda je uletila ona i rekla "Njoj JA asistiram". Joj, kako ja tu ženu volim. ).

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MJU,
    kako, kako?

LR,
    ne znam stvarno kako se zove al si me nasmijala s opisom.

marisu nisam tražila po noći jer se nisam osjećala dobro, maternica me boljela toliko da sam cvilila i dahtala ko na porodu, a i svaki put kad bih se digla mi se mantalo. iskreno, bilo mi je odvratno samoj, ali nisam se usudila biti solo s njom. pogotovu jer je u sobi bila jedna mama u još gorem stanju od mene.
    al zato sam se treću noć išla malo svađat' oko prehrane bebe

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ma Luna , ne kažem ja da nema poz. iskustava na SD, al nije baš ono da samo moraš lijepo tražit pa dobiješ.
    moraš imat ili strategiju ili malo sreće da naletiš na pravu ekipu
    slažem se. ja i dalje mislim da je moj porod puka sreća. sva sreća.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a čuj, ja to dolaženje u zadnji čas ubrajam u najjaču strategiju .
    ako je moguće, ofkors...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    taj zadnji tren je definitivno recept! sad vec znam nekoliko slicnih primjera i sve su imale odlicno iskustvo. jedino ne kuzim, nisi li se bojala da ne stignes prekasno? pretpostavljam da si trpila do iznemoglosti...jer bolje je i roditi u autu na parkingu nego lezati 15 sati na dripu tako cu i ja, samo da mi ne pukne vodenjak prerano ko prosli put...
    imala sam jako nepravilne trudove, jake, slabe s različitim trajanjem, različitim razmakom (sa samijem inače nije bilo tako-bili su školski) tako da ni sama nisam bila 100% sigurna. a obzirom da me danima već stezalo i bolilo mislila sam eh opet nešto stišće
    sve dok me nisu stavili na ctg, onda sam počela zbilja puhati...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

znaci bilo je stvarno u zadnji cas?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dajte još koje ime neke super babice? Ima li još tko kakvo dobro iskustvo s nekom?

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Dajte još koje ime neke super babice? Ima li još tko kakvo dobro iskustvo s nekom?
    Imam ja, imam ja... :D :D

Naravno na SD, zove se Alenka i jeko je draga. U predrađaoni je došla do mene i pitala kako sam. Tad sam se upoznala s njom i pitala ju dal će mi ona biti na porodu. Rekla je da hoće ako ja to želim (jer ih je bilo više). Rekla sam da bi, i zamolila ju da mi pomogne da mi ne rade epi. Rekla sam joj da sam upoznata s kontroliranim tiskanjem itd i da ću ja pomoći njoj i da ona pomogne meni.

Rekla je da bude - i stvarno je...masirala me, nasmijavala...na kraju sam prošla bez šivanja ili pucanja i sve je bilo gotovo za 10-ak minuta...

Na hodniku sam ju uhvatila za ruku i rekla joj da bi ju najrađe vodila doma kolko sam joj zahvalna i kak je draga.

Pošto mi je to bio prvi porod, njoj najviše mogu zahvaliti što mi je ostao u tako prelijepom sjećanju i drugi put ću nadam se opet roditi kod nje. Doktori su samo statue koji su tamo u slučaju da nešto pođe po zlu i zato je babica najbitnija u cijeloj priči.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i ja imam većinom pozitivno iskustvo s poroda na sd-u isključivo zahvaljujući babici. na žalost ne znam joj ime ali bila je zakon (tamna kosa, malo duža smotana u neku punđu, tamne oči, totalni autoritet, kulerica). masirala mi međicu (nisam mogla vjerovati), nije me forsirala da tiskam i sve je nekako prošlo lako u 10 min bez rezanja i sa samo 3 šava. neki doktorčić samo je statirao u kukuruzu kraj nje, pusta figura. enivej, babica mi je pomogla staviti bebu na prsa da cica i pustila nas troje (bio i mm) da se mazimo kojih 20-tak minuta dok sam rađala posteljicu i dok su me šivali.

meni je inače porod krenuo pucanjem vodenjaka ujutro u 4.15, u bolnicu došli u 7, pustili me šetati po predrađaoni do 17 a onda prikopčali na drip ali me pustili dalje šetati s bocom u ruci. rodila u 19.30.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sestra Alenka je zakon! Prvorotka, niti jedan šav! Sve je prošlo super, ako zanemarimo činjenicu da sam rodila u predrađaoni jer su sva tri boxa bila puna, kao i predrađaona, u kojoj smo tri žene rađale paralelno, pa se nije znalo koja će prva u prvi oslobođeni box. Ja nisam dočekala oslobađanje boxa. Jedino mi je užasno žao kaj sam bila toliko smotana od sreće kaj sve super prošlo i kaj je moja mrvica apsolutno savršena, da su mi je odnijeli jako brzo. Pretpostavljam upravo zato jer je rođena u predrađaoni. Inače, moji dojmovi o SD su pozitivni, ali puno više zbog fenomenalnih liječnika i sestara na Ginekologiji 3, gdje sam provela 2 tjedna prije poreda (AFI blizu donje granice), nego zbog iskustava na odjelu rodilja. Sestre su relativno nezainteresirane, pedijatrice koma, a jedini ginić kojeg sam vidjela (nemam pojma kak se zove) katastrofa. Kao da su odjel rodilja i ginekologija 3 dva različita svijeta.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj india prvotno napisa
    neki doktorčić samo je statirao u kukuruzu
    + smajlić koji se valja po podu i umire od smjeha...

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super da je statirao, znači da nije trebao za porod. Da je trebao, začas bi se pretvorio od statista u glavnog aktera i prestao bi biti "doktorčić koji statira u kukuruzu" .

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da i ja ukratko nešto kažem o svojem iskustvu (drugom) na SD. Meni je doma puknuo vodenjak tako da su me naravno čim sam stigla htjeli staviti na drip, što sam lijepo pristojno odbila i zamolila da bih ja čekala svoje trudove.

Pristali su. Kasnije mi je još par puta ponuđen drip da malčice ubrza stvar te par analgetika i sve sam lijepo odbila i čekala da moji trudovi obave sve sami. Sve mi je bilo dozvoljeno, osim kaj su me neke sestre gledale ko crnu ofcu i primijetile "vi ste sigurno jedna ONA Roda".

Dozvolili su mi i povremeno kretanje u trudovima, tako da bi me skinuli s CTG-a i pustili me da se malo krećem za što sam osobno primijetila da mi uopće nije bilo lakše. Toliko me bolilo da mi je bilo svejedno sjedila, stajala, klečala, čučala - čak me i više znalo boljeti kad sam probala otići do wc-a.

Za sve to, kao i za kasniji izgon bez rezanja i pucanja zaslužna je jedna mlada primalja Kiki, predivna djevojka. Ne smijem se požaliti ni na dr. Ivanku koja je bez ljutnje prihvaćala svako moje odbijanje dripa.

Mislim da je u svemu ipak presudna vjera u sebe i vlastito tijelo.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

prije mjesec dana rodila sam na sd. Sa primaljom sam se dogovorila da da ne radi epi i ako bude moguće izbjegnem drip (nažalost na kraju sam ga morala dobiti zbog svojih preslabih trudova). Nitko se nije žurio (ni doktorica ni primalja) pratili smo tempo koje je tijelo samo odabralo i porod je prošao super. MM je bio sa mnom tako da mi je ovaj porod ostao u vrlo lijepom sjećanju. A kako se postaviti i što sve tražiti na porodu saznala sam na Rodinom forumu (curke hvala) .
    Prvo dijete sam rodila u Vinogradskoj sa dripom, epi (18 šavova) i bez potpore MM. Razlika je ogromna. Zato isplati se boriti za svoje želje (osjećaš se bolje, a i oporavak je puno brži i lakši).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja imam dobro iskustvo sa babicom Željkom, niska, smeđa kosa do ramena. MM i ja smo došli na drugi porod sa planom poroda i ona je bila ta koja nas je poduprla. Bila je jako draga i objašnjavala je doktorici da naravno da ne moram ležati ako ne želim
    Mislim i na idući porod ići tamo. Zamjerke su mi samo to što se beba odvaja od mame relativno brzo nakon poroda i kasno je donesu i to što svaki dan odnesu bebu na tri sata ujutro - to mi je predugo, moje bebe su baš u tom periodu htjele dojiti (na kako su bili odvojeni od mene, tamo bi im dali bočicu , a kleli su se da to ne rade- a bebica bljucka nešto bijelo i neće dojiti još 2 sata).
    Stalno se nadam da će se negdje -bilogdje uvjeti poboljšati. Najradije bih rodila ambulantno i odmah doma.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jedno friško iskustvo, prvi i drugi porod na SD-u.
    Neznam kaj da vam kažem nego fenomenalno, od kak su me primili kao čovjeka do ne bušenja vodenjaka masiranja međice od strane primalje Alenke( još jednom joj se zahvaljujem od srca) ne rezanja međice i na kraju šta je kod nas rijetko stavljanje bebe na prsa nakon samoga poroda :D

Kaj još reći nego veliko Hvala osoblju rađaone Sd-a,a posebno primalji Alenki

daner avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mene uskoro čeka porod i već me polako hvata panika.
    Odlučila sam se za Sv. Duh i nakon ovih vaših priča, sigurna sam da sam dobro odlučila. Za dva tjedna idemo na tečaj i nadam se da će sve biti po plani, da će MM moći biti samnom. Imam samo jedno pitanje. Kad kažete da je muž bio s vama znači li to da je stalno s vama (i u predrađaoni)?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kad kažete da je muž bio s vama znači li to da je stalno s vama (i u predrađaoni)?
    samu u boxu...

mene su skoro porodili u predrađaoni, da jesu, MM nebi mogao biti prisutan

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni isto bilo super. Drugi put pogotovo jer je bilo puno prirodnije.

došla sam skroz otvorena tako da nisu imali vremena za klistir (ili mi ga možda ne bi ni inače dali, ali sumnjam).
    Odmah sam rekla babicama i dr da želim da bude što prirodnije, bez epiziotomije, dripa i analgetika, na što su one odgovorile da je to i njima cilj.
    Prokidanje vodenjaka čak ni nisam spominjala, ali sam u rađaoni skužila, tj. babica je rekla nešto kao - nećemo vam prokidati vodenjak - ja pitam - nećete? (super) - a ona kaže - pa mogli bi i onda biste puno brže rodili, ali pošto vi to ne želite...
    Na kraju jesu, ali tek nakon što sam bila već pola sata u rađaoni i glavica je bila skroz nisko. I to je bila jedina intervencija.
    I masirale su mi međicu i kad sam počela krivo tiskati rekla da pokušam tiskati onako kako one kažu ako želim da mi pokušaju sačuvati međicu.
    E sad, o tom potom oko tog tiskanja....ja sam pokušala onako da ne zadržavam zrak, kako govori M.Odent jer tad i beba ostaje be zraka, ali to je po njima bilo krivo.

Uglavnom, rodila sam za 1 h i 15 min i zadovoljna sam.

E sad, ako bi bilo da sam bila manje otvorena i da sam ostala tamo to jutro nakon što su pregledom utvrdili da sam otvorena 5-6 cm, a ja otišla doma - ne znam

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a koji je trenutak presudan da te iz predradjaone prebace u radjaonu?
    u predradjaoni primas drip ili...? jesi u predradjaoni vec prikljucena na ctg?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ekka prvotno napisa
    a koji je trenutak presudan da te iz predradjaone prebace u radjaonu?
    u predradjaoni primas drip ili...? jesi u predradjaoni vec prikljucena na ctg?
    Mene su prebacili kad sam bila 7 cm otvorena.Drip sam primala već u predrađaoni i naravno tu je i Ctg koji sam dok sam još bila bez dripa, skidala kao bih se malo prošetala.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rodila na SD prije 2 i pol mjeseca... Kada su me zaprimali dali su mi papir koji ako prihvaćam intervenciju moram potpisati, ali su mi isto tako rekli da nije nužno i da je sada "prilika" da se izjasnim. Možeš potpisati intervenciju samo u slučaju da se nešto zakomplicira, tj. bar ja jesam. Nisu intervenirali 10 sati, Hafner je stalno dolazio i provjeravao kako "stvari stoje" i kako se Luka nije spuštao šibnuli su drip, pa kasnije i epiduralnu na 4 sata da se odmorim za izgon.(rađala sam 19 sati) . Primalja se zvala Snježana i mislim da mi je masirala međicu jer je među ostalim puno "rovarila" po meni, a rezali me nisu, niti sam puknula... Kada se rodio odmah su mi ga stavili na trbuh i po presjecanju pupkovine primalja mi ga je stavila na prsa i pomogla da mu malo tutnem ciku. Ostavili su ga kod mene u boxu nekakvih dvadesetak minuta i tada, s obzirom da je bila gužva i čekalo se na slobodan box su me, napominjem, zamolili ljubazno da ga odnesu i mene prebace "na čekanje". Ponovo je došao Hafner i pitao želim li malo čekati u hodniku ili želim provesti nekoliko minuta sa svojima ispred u čekaoni...Eto... Ja se ne žalim...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da se i ja javim (kad već nikako da napišem svoju priču s poroda)
    Na SD sam rodila najprekrasnije što sam mogla, tome pridodajem važnost prisustva MM na porodu, te osvještenost koju sam stekla na ovim stranicama.
    Naime, kad su mi dali da potpišem onaj papir o intervencijama, i ja sam njima dala da pročitaju moje želje i zahtjeve temeljene na onome što sam pronašla na stranicama RODe, svi su to pročitali (čak i oni koji nisu prisustvovali na porodu) i složili se sa svakom mojom željom.
    Nisam klistirana ni brijana, nisam bila vezana za CTG cijelo vrijeme, smijela sam piti vodu, bez dripa, vodenjak mi je prokinut nakon realnog razgovora s porodničarkom, nije bilo epiziotomije, nisam pukla, primalja me je vodila savjetima o disanju i tiskanju, Roko je bio na prsima odmah po porodu (ali nije htio cicati), pupak je prerezao tata tek kad je prestao pulsirati, pitali su me želim li vidjeti posteljicu (no way), sve u svemu prekrasno iskustvo.

Moje mišljenje je da ako znaš što hoćeš i na koji način, ako si realan i postaviš se na kulturan, ali čvrst način da možeš dobiti sve što želiš (bar kod njih).
    Zato savjetujem svima da se ne boje tražiti i izjasniti....sve je u stavu.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zna li netko imaji li stolcic na SD ili je jedini moguci polozaj kod poroda lezanje?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stolcica nema. samo kreveti. ima neka kao stolica, ali buduci da je uzasna guzva, dobijes ono sto dobijes. dakle, lezanje.

snjez, super! jesi li imala rooming in? kako je islo nakon poroda, je li bilo nezeljenog odvajanja od bebe? da li je tata mogao uzeti bebu u ruke ili samo gledati preko stakla?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •