Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kako znati da je došlo do oplodnje, ali nije do implantacije

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Kako znati da je došlo do oplodnje, ali nije do implantacije

Evo, počele smo na tu temu na odbrojavanju.... No, mislim da će nas ovako netko upućen u naziv ove teme prije uočiti.
    Dakle, pitale smo se da li je moguće da kod žene može doći do oplodnje, ali da se oplođena jajna stanica ne može implantirati. Što može biti uzrok (uzroci) tome? Kako znati da se to dogodilo?
    [quote] No oplodnja jajašca tek je pola puta jer se embrij mora im-plantirati u maternicu.Kako žena stari, implantacija je sve teža jer je sve veća mogu

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Blighted Ovum

What is it? "Blighted" means "ruined, impaired, destroyed". "Ovum" means "egg". A "blighted ovum" is a pregnancy that stops developing very early in the pregnancy: the fertilized egg ceased to develop. The egg is fertilized and attaches itself to the uterine wall, but the embryo doesn't continue to develop. Cells develop to form the pregnancy sac, but not the embryo itself, so the amniotic sac may only contain fluid (no fetal tissue) at the time of miscarriage.

Blighted ova are the cause of around 50 percent of first-trimester miscarriages. There may be no bleeding; however, later on, one might notice some brown discharge. There may be no indications of a problem until one's healthcare provider fails to detect a heartbeat, an ultrasound reveals an empty gestational sac, or a blood test shows up low or falling levels of hCG (pregnancy hormone). In rare cases, the body continues to believe it is pregnant for a few more weeks, then miscarries an empty sac and placenta.

A blighted ovum can be the result of chromosomal problems, or the egg or the sperm may be of poor quality. Most women never even know that they were pregnant. Since most women who are actively trying to conceive are constantly taking pregnancy tests, they are more likely to be aware of this situation having even occurred.

What can you do about it? There is no way to prevent a blighted ovum from occurring. In fact, it is really nature's way of handling severe genetic defects. What to do? Continue TTC'ing! Having had a blighted ovum does not mean you cannot get pregnant again. Keep your chin up, and keep at it!
    citat sa http://www.babysnark.com/ttc-fertili...-fertility.asp

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

još jedan
    Anomalije oplodnje se najčešće odnose na broj kromosoma. U načelu mogu nastati: ili zbog poremetnje gametogeneze, ili zbog poremetnje sâme oplodnje. Tako triploidija može nastati nakon izostanka 2. mejotske diobe oocite, haploidija nakon izostanka singamije iz različitih razloga, npr. zbog uklanjanja svih kromosoma oocite u 2. mejotskoj diobi, a monosomija ili trisomija zbog nepravilne mejoze u bilo kojoj gameti. Najčešći uzrok triploidije jest dispermija, tj.oplodnja haploidne oocite dvama spermijima uslijed "popuštanja" barijere zone pelucide (najčešće nakon dugog čekanja neoplođene oocite, ali se navode i drugi mogući razlozi). Utjecaj pojedinih vrsta kromosomskih aberacija na daljnji razvoj embrija je različit, ali se u pravilu više od 90% takvih embrija spontano pobaci i to najčešće već u prvom tromjesečju (kromosomske anomalije postoje u 42% svih spontano pobačenih embrija i fetusa). Mnogo embrija se resorbira već prije ili tijekom implantacije tako da u žene nakon začeća uslijedi normalna menstruacija
    http://www.vms.hr/school/embrio.htm

i osobito ovo s iste stranice
    Točne podatke o najranijoj (predimplantacijskoj) smrti embrija i njezinim uzrocima teško je dobiti, ali za kasnija razvojna razdoblja nove dijagnostičke metode omogućavaju približno točne procjene. Smatra se da oko 50% trudnoća završava spontanim pobačajem i da je polovica tih gubitaka posljedica anomalija kromosoma. Bez tog prirodnog uklanjanja abnormalnih embrija i fetusa rađalo bi se s prirođenim anomalijama 12% umjesto 2-3% djece. Jedna opsežna analiza (Japan) pokazala je da je spina bifida 10 puta češća u fetusima nego u novorođenčadi, što bi značilo da se oko 90% fetusa s vanjskim malformacijama eliminira prije porođaja (i broj blizanačkih trudnoća je znatno veći od broja rođenih blizanaca!). Prema jednoj procjeni za SAD i Zapadnu Europu (1987) od oocita koje su bile u kontaktu sa spermijima, oplodi se 84%, implantira se 69%, do 4. tjedna preživi 42%, do 8. tjedna preživi 35%, a rodi se 31% (ili 37% oplođenih). Okvirno se može reći da je gubitak oplođenih oocita oko 60%.
    ovo boldano mi je posebno zanimljivo

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sandrij2 nigdje nisam našla vezu s dipom?

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Kako znati da je došlo do oplodnje, ali nije do implantacije

Priroda je ipak najveci majstor . Kao sto vidimo neka istrazivanja su pokazala da 35 % trudnoca se zavrsi i prije dana ocekivane menstruacije , tako da zena nije ni svjesna , a test ne pokazuje nista . Oplodjenje jajne celije je u biti najlakse , ali ono sto ceka nakon toga je problem koji priroda u glavnom rjesava pobacajem . Kvalitet jajne stanice nije svaki ciklus isti , kao ni kvalitet spermija . Onda debljina endometrija , nivo prolaktina (svi znamo da je uzrok stres ) , progesterona i estrogena sve mora biti perfektno da bi zigot bio prihvatljiv . Zbog svih parametara koji ucestvuju u stvaranju zdravog ploda , sanse su 25% po ciklusu . Mislim da necemo naci vezu izmedju dipa ili trifazicnog charta jer nauka prihvaca samo pravila bez izuzetaka , sve ostalo sto se pobija uvrsta se u nagadjanja . Ipak moje misljenje da dip i treca faza ipak jesu neki dokaz da se u nasem organizmu desava nesto . Posto je svima nama zelja da imamo djete , pretpostavljam da nam je zelja da to djete bude zdravo i da se pravilno razvija . Zato drage moje , nemojte razmisljati o tome da li je jajna celija uopste bila oplodjena ili nije , jer je velika vjerovatnoca da jeste . Samo je surova priroda takva . Postoje i neke spekulacije da je vec davno izdvojen gen plodnosti , ali da se to drzi u tajnosti zbog farmaceutske industrije i njihovih velikih novcanih gubitaka,

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Kako znati da je došlo do oplodnje, ali nije do implanta

Citiraj Sandrij2 prvotno napisa
    Evo, počele smo na tu temu na odbrojavanju.... No, mislim da će nas ovako netko upućen u naziv ove teme prije uočiti.
    Dakle, pitale smo se je li moguće da kod žene može doći do oplodnje, ali da se oplođena jajna stanica ne može implantirati. Što može biti uzrok (uzroci) tome?.
    Sandrij2, nemaš pojma kako bih voljela znati odgovor na ovo pitanje što je uzrok. Da se to može dogoditi, sam ti ja sama primjer sa svojim biokemijskim plusićima, ... Betty je dobro napisala, previše je čimbenika koji utječu na to. Za sebe za sad znam da mi je endometrij malo tanji, tj. granično tanak, dovoljno da mi vjerojatno pravi probleme, ali tu je dosta i drugih stvari koji utječu-brzina kojom se stanice dijele je toliko velika da nije neobično da se potkradu greške, a ostalo je onda prirodna selekcija...

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Re: Kako znati da je došlo do oplodnje, ali nije do implanta

Citiraj Sandrij2 prvotno napisa
    Dakle, pitale smo se da li je moguće da kod žene može doći do oplodnje, ali da se oplođena jajna stanica ne može implantirati.
    To je itekako moguće, živi smo primjeri mi sa potpomognute, nama se uvijek vraćaju oplođene jajne stanice, a prime se u oko 25 % slučajeva,
    ....

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da se to može dogoditi, sam ti ja sama primjer sa svojim biokemijskim plusićima, ... Betty je dobro napisala, previše je čimbenika koji utječu na to. Za sebe za sad znam da mi je endometrij malo tanji, tj. granično tanak, dovoljno da mi vjerojatno pravi probleme
    indi ne znam jel mjeriš bt, zanima me jesi li ti primjetila dipove na oko 7-10 dpo?
    ove je tema, naime, pokrenuta zato što smo sandrij2 i ja uočile dipove na grafu u tom razdoblju i to u ciklusima koji nisu završili trudnoćom.

dip se pojavi kod nekih žena kod uspjele implantacije, a ja se pitam može li se pojaviti i kod neuspjele implantacije oplođenog jajašca u endometrij.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

anamar ne mjerim, tako da ne znam za dipove na FF grafu, to mjerenje mi je uvijek bilo tlaka jer mi je sluz + ovulacijska bol (u zadnje vrijeme) dobar pokazatelj ovulacije, stvarno ne znam.

Tayla avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo moje teme. O ovome razbijam glavu u posljednje vrijeme. Postoji li ikakav način na koji možemo "pomoći" bebici da se ugnijezdi?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

u vecini slucajeva to ovisi o kvaliteti embrija - a na to utjecati ne mozemo, nazalost, bas nikako.

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ono što mene zanima je da li spadam u nakakvu rizičnu skupinu ukoliko sam imala takav slučaj. Tj. zadnji puta sam imala pozitivan test na trudnoću ali mi se jajna stanica nije primila. Tj. koliko moram biti zabrinuta ako mi se to samo jednom dogodilo?

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Biokemijske trudnoce se dogadjaju cesce nego sto mislimo. Danas su nam dostupni izvrsni testovi, pa i vadjenje bete koji nam vrlo rano mogu pokazati je li doslo do oplodnje.
    To je koliko prednost, toliko i prokletstvo.
    I ranije su zene imale biokemijske trudnoce koje nisu detektirale jer su normalno dobile mengu.

Mislim da se ne bi trebala zabrinuti jer ti se dogodilo jednom do sada, koliko znas.

Dogodilo se i meni, ali smo hrabro krenuli u nove pobjede.
    Posljednje uređivanje od Medeja : 25.10.2014. at 00:54

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Desilo se jednom i ko zna koliko još puta. Globalno gledano- sve ljude na svijetu, majka priroda zna šta radi. Mislim da nije slučajno to što je toliko jajnih stanica "škart". Mada i tu ima iznimki, u oba smjera. Prekjučer sjedim u čekaonici na ginekologiji i prije mene ulazi u ordinaciju ženica trudnica od cca 40 godina. Daje podatke sestri: "Koliko poroda do sada? 8. Pobačaja? Ništa."

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Sto mislite, nakon implatacije u ivf postupku, ali sasvim prirodnom, bez lijekova, od prvog pokusaja uspjesnom, znaci ta jedna prirodno dozrela stanica izvadena i oplodena vani te vracena u maternicu, ne ugnjezdi se? Ima li kakvih savjeta sto raditi da se zametak ugnjezdi, kad smatram da mu je ionako otegotna okolnost izvantjelesna oplodnja? Mislim mozda kretanje ( do koje granice?), mirovanje, konzumiranje odredenih sastojaka...? Jer u ta dva tjedna koliko cekamo na betu, u normalnim okolnostina zena najcesce ni ne zna da je trudna, radi sve kao i inace...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

probaj ovako:
    http://fertilefoods.com/an-anti-infl...and-pregnancy/

puno se piše o upalnim procesima koji sprečavaju implantaciju a izazvani su određenom
    hranom i stresom.

što se tiče normalnih okolnosti: cure koje rade sve normalno ili još plus toga piju, puše itd. i ostanu bez problema trudne
    su jedna druga kategorija (ili barem trenutno) od nas koje imamo problema s tim...

tako da, treba poduzimati mjere za koje se je eto valjda pokazalo da djeluju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •