Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Ukinuta kabina za dojenje u McDonaldsu u Jurišićevoj? Zašto?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ukinuta kabina za dojenje u McDonaldsu u Jurišićevoj? Zašto?

Nadam se da sam na dobrom mjestu otvorila topic. Naime, neugodno sam se iznenadila kad sam vidjela da je na mjestu nekadašnje kabine za dojenje u Jurišićevoj sad ponovno najobičniji stol. A baš je bila zgodna, s onom klupicom i šarenom zavjesom i velikim natpisom "kabina za dojenje", da ne kažem i praktična, često smo u prolazu svratili tamo.

Zna li netko zašto su to maknuli?

I kad smo već kod kabina za dojenje, svaka pohvala ide Kiki i njihovoj sobi za dojenje!!!
    I vrlo oštre kritike City centru One što nema baš nikakvih sadržaja za djecu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja osobno ni nisam ljubitelj tih odvojenih prostorija za dojenje. Ok, vjerujem da ima majki i beba kojima za dojenje godi mir i tisina. Ali, samo postojanje odvojenih prostorija mi nekako marginalizira dojenje. Asocira me na wc-e i sobe za presvlacenje beba, kao to je nesto sto se radi samo u privatnosti itd.
    Nadam se da nitko nece zamjeriti na kratkom osvrtu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni te prostorije za dojenje nisu bile potrebne. Gdje smo ogladnili tu smo cikili. Pa i jednom hodajući od King Crossa do doma.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

možda se neko dijete bunilo da ne može sisat' pored groznih plastičnih mirisa koji se isparavaju svuda oko meka?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: Ukinuta kabina za dojenje u McDonaldsu u Jurišićevoj? Za

Citiraj Tania prvotno napisa
    I kad smo već kod kabina za dojenje, svaka pohvala ide Kiki i njihovoj sobi za dojenje!!!.
    ovo nisam skužila, jel to neki cinizam ili se što promijenilo :? ?

naime, kad sam ja s Rokom bila u kiki i tražila mjesto gdje bih ga podojila, žena na dječjem odjelu mi je rekla da sjednem na neki od izložbenih kreveta i to tamo obavim - pa i jesam...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja nemam ništa protiv odvojenog mjesta za dojenje. meni bruno nije htio sisati čim bi oko njega bilo ikakvih zanimljivosti, jednom sam ga podojila u merkatoru u sobi za previjanje i bilo mi je ok. ne trebaju nikakve šarene sličice ni igračkice, dovoljna je stolica i mir.
    postojanje mjesta za dojenje ne mora značiti da na drugim mjestima nije dozvoljeno dojenje, to je za one kojima je potreban mir. tako bar ja na to gledam.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mamaja prvotno napisa
    ja nemam ništa protiv odvojenog mjesta za dojenje. meni bruno nije htio sisati čim bi oko njega bilo ikakvih zanimljivosti, jednom sam ga podojila u merkatoru u sobi za previjanje i bilo mi je ok. ne trebaju nikakve šarene sličice ni igračkice, dovoljna je stolica i mir.
    postojanje mjesta za dojenje ne mora značiti da na drugim mjestima nije dozvoljeno dojenje, to je za one kojima je potreban mir. tako bar ja na to gledam.
    potpisujem

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Slažem se sa mamajom, tako je sa nama, nama je također p r i j e k o potreban mir kod dojenja i ja bih bla sretna kad bi postojalo više prostorija za dojenje i preslačenje naravno.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja se također slažem s mamajom, npr. ni nas dvije nema šanse da dojimo kad je gužva oko nas

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miha, u kiki sada postoji zaista lijepa/ugodna/praktična soba za dojenje, ali na njoj ne nacrtana beba sa bocom
    i ja sam frana dojila posvuda, ali to ne znače da ne postoje mame i bebe kojima treba mirni kutak.
    ja ga zbilja doživljavam kao mirni, a ne skriveni (ali ja sam se već na topicima o privatnimm školama i privatnim rodilištima dokazala kao totalna naivka, pa ostavljam prostora da sam to i u ovom slučaju)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re:

Meni te prostorije za dojenje nisu bile potrebne. Gdje smo ogladnili tu smo cikili.
    Ja isto dijete presvlačim u kolicima, pa mi svejedno ne smetaju prostorije za presvlačenje djece, naprotiv, mislim da bi svaka veća robna kuća uz invalidski WC trebala imati i prostoriju za presvlačenje (pa i dojenje djece).

ovo nisam skužila, jel to neki cinizam ili se što promijenilo
    Nije cinizam. Na katu blizu igraonice, pored WC-a u Kiki postoji fenomenalno uređena soba za dojenje, sva u provansalskom stilu, tiha, mirna, udobna... ma predivna.

Ja sam se strašno ugodno iznenadila, jer sam i ja prije toga dojila u onoj fotelji u obliku nogometne lopte.
    Mislim da bi Roda kao udruga trebala isticati i simbolično nagrađivati ovakve pozitivne primjere.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

eto, sad si me zaintrigirala - moram u kiku ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re:

Ako si bila u Ikeinoj sobi za dojenje, onda znaš otprilike kako je.

Što se Jurišićeve tiče, meni baš fali mjesto za dojenje na tom potezu oko trga, ne da mi se s uplakanim djetetom juriti na prvu slobodnu klupu na Zrinjevcu. Baš mi je krivo što su to ukinuli, isto kao što mi je bilo krivo kad su maknuli onu presvlačilicu za bebe iz DM-a na Kvatriću.
    Ne kužim.. netko napravi neki pozitivan pomak i onda se nakon nekog vremena predomisli. Zašto?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Za one koji ne presvlače djecu u kolicima, ta kabina za dojenje je bila jedino mjesto u blizini Trga gdje se može presvući beba. A po zimi klupice ne dolaze u obzir. Stvarno šteta što su ju ukinuli .

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Za one koji ne presvlače djecu u kolicima, ta kabina za dojenje je bila jedino mjesto u blizini Trga gdje se može presvući beba. A po zimi klupice ne dolaze u obzir. Stvarno šteta što su ju ukinuli .
    Pa još uvijek ima ona daska za presvlačenje u ženskom WC-u, ne? (mislim na McDOn)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re:

Hmmm... wc u MCd je više nego klaustrofobičan, ja jedva da mogu ući sa starijim klincem da operem tamo ruke, ne mogu si zamisliti da tamo moram presvlačiti dijete, a osim toga je na katu, znači ako si s kolicima- zaboravi.

Ja sam jednom dijete dojila i presvlačila u kabini za presvlačenje u Varteksu na trgu. Žena je ovako izbečila oči :shock:
    A mislim što? Da ga odvedem na čevape ili da ga ostavim ukakanog?

Stvarno treba podići razinu svijesti ljudi da su takve kabine za bebače itekako potrebne, ako ne nužno potrebne, onda su stvarno praktične.
    Voljela bih kad bi se udruga angažirala oko toga da priupita čelne ljude zašto su to ukinuli i da potakne postavljanje presvlačilica i kabina za dojenje na drugim mjestima, restoranima, šoping centrima itd.

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ima super kabina za presvlačenje u novom javnom wc-u na Trgu, u onoj maloj uličici ispod katedrale i ima lift da se s kolicima spustiš do dole

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re:

Nisam imala pojma ni za novi WC ni za lift. U kojoj ulici? Bakačevoj, gdje se prodaju svijeće? Ili onoj koja povezuje Vlašku s Bakačevom? U svakom slučaju dobra informacija, baš ću pogledati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to sto smo uglavnom sve u stanju presvlaciti bebe u kolicima i dojiti u punom tramvaju samo ukazuje na zalosnu situaciju u nasoj zemlji.
    apsolutno smatram da bi svaki veci ducan i restoran morao u sklopu imati sobu za dojenje i sobu za prematanje.
    a to sto ih uglavnom nema, je stvarno zalosno, isto ko sto je zalosno sto vecina velikih ducana za bebe i djecu imaju stepenice i nemaju liftove. to mi je vrhunac neukusa. kao da otprilike napravis dom za invalide sa stepenicama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re:

Da. Čak nemaju ni rampu, kad već imaju stepenice (npr. Tintilinić u Ilici se stvarno mogao potruditi pa staviti dvije tračnice za kolica, izvedivo je to itekako). A pazi dalje gluposti- Baby dućan u Maksimirskoj su preuredili i onda naknadno stavili stepenice (a prije preuređivanja nisu bile).
    Klovićeva- zdravstveno- odjel za komplikacije u trudnoći i porodiljski su nedavno premjestili na kat pa mame tegle kolica po stepenicama...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mfo prvotno napisa
    ima super kabina za presvlačenje u novom javnom wc-u na Trgu, u onoj maloj uličici ispod katedrale i ima lift da se s kolicima spustiš do dole
    Da li se naplaćuje korištenje?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mfo prvotno napisa
    potpisujem!!! :D
    ne naplacuju presvlacenje beba!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re:

Samo da napomenem da sam konačno dobila odgovor na pitanje zašto je kabina ukinuta. Prenosim u cijelosti, maknula sam samo ime

Poštovana,

Na početku, željeli bismo Vam se najtoplije zahvaliti na emailu koji ste nam uputili. U pravu ste – kutak za mame koji je u našem restoranu u Jurišićevoj bio predviđen kao zaseban prostor namijenjen majkama koje doje, na žalost nije zaživio na način zbog kojeg je inicijativa i bila pokrenuta. Iako je sama ideja doista posebna i predložile su je upravo majke s malom djecom, na kraju su se njime u gotovo zanemarivom broju koristile mame, dok smo se istovremeno suočili s nerazumijevanjem drugih gostiju i tehničkim poteškoćama oko osiguravanja izvorne namjene ovog prostora. Možemo Vam jedino sasvim iskreno reći da nam je žao što smo na kraju morali odustati od ove incijative zbog svih poteškoća koje doista nismo očekivali niti smo ih mogli predvidjeti. Iako ova konkretna inicijativa nije zaživjela, mi se izrazito trudimo izaći u susret mamama s malom djecom na niz drugih načina i nadalje će nam to biti prioritet.

U nadi da ćete ostati naša gošća, još jednom se zahvaljujemo na Vašem pitanju, uz srdačan pozdrav,

D.S.

Voditeljica odjela za odnose s javnošću

McDonald's Hrvatska d.o.o

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam ni znala za tu sobu u McDonaldsu.

A u Kiki nekidan ja se zaputila isprobati sobu za dojenje, kadli tamo dječji rođendan. :shock:

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

U sobi za dojenje se slavio dječiji rođendan ili :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re:

Barbi, dječji rođendani su lijevo a soba za dojenje je desno kad uđeš kroz ona vrata (još su jedna vrata kojom je soba odijeljena od one za dječje rođendane).
    Mislim da se može doći i iz igraonice, ide se ravno kroz tu sobu za proslavu rođendana.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dajte mi molim vas objasnite gdje je u Kiki igraonica?
    Znam gdje je soba za dojenje, tj. vidjela sam ta vrata, ali gdje je igraonica :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako znaš gdje je soba za dojenje, onda znaš i gdje je igraonica: ne možeš do dojeće sobe, nego kroz igraonicu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vidjela sam vrata (ili oznaku, putokaz, ne sjećam se :? ) od sobe za dojenje, ali niisam vidjela nikakvu oznaku/vrata za igraonicu.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja sam bila u Kiki ali nisam bila baš oduševljena.Ja sam bila na katu u kutu pokraj , čini mi se,spavaćih soba u nekom hodniku gdje je i wc.Inače mi dojimo gdje stignemo a u Ikei u Beču je predivna soba sa njihovim stolicama i igračkama...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Pa još uvijek ima ona daska za presvlačenje u ženskom WC-u, ne? (mislim na McDOn)
    Po pitanju te daske, ja sam Elu tamo jedva uspjela presvuć s nekih tri mjeseca. Stisnuto, brate, sve. A i kad spustiš dasku, zakrčiš lijepo prolaz ... da mi je vidjet tog bajnog 'arhitekta'. Zbog svega toga, lijepo smo se presvlačili u toj sobi za dojenje na klupici.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja bila neki dan presvući nou tamo, nisam znala da ne mogu sama gore s kolicima
    jedna cura, zaposlenica se sama ponudila da mi pomogne odnijeti kolica gore i natrag
    pohvala, nisam to očekivala, pogotovo jer nisam ništa jela, samo sam se došla poslužiti wc-om

Pticica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Mcdonald's

Samo tražite hostesu da vam pomogne to im je posao da pomognu ljudima, posebice mamama s djecom i invalidima. Neke čak donesu i jelo za stol mami s više djece. Pitajte nemojte imati srama. Što se tiče odvojenog prostora u Jurišićevoj stvarno ga nije koristilo puno mama, a ponajviše zato što je u Jurišićevoj uvijek ludnica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •