Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: oduzimanje roditeljskih prava!?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno oduzimanje roditeljskih prava!?

Zanima me da li netko ima iskustva ili saznanja o tome kako funkcionira oduzimanje roditeljskih prava u praksi. Naime, po zakonu bi na to imali pravo, ali mi se čini da u praksi to baš nije izvedivo. Moj sin nije oca vidio godinama i više uopće ne zna kako izgleda, pa me ( više teoretski zanima ) zanima da li bih mogla naprabiti nešto u tom smjeru!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes pokrenuti zahtjev, jedna moja poznanica je to napravila - raspitaj se u Centru za soc. skrb.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a što čovjek time dobiva?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To mi je jasno, no bojim se da je u praksi teško to dobiti. U ovoj državi su roditeljska prava svetinja, pa se bojim da bih jedino postigla da socijalci gospodina pokušaju preodgojiti i time usmjere bijes bogova na nas. Naime, dotični gospodin je jedan perfidni zlostavljač koji je svoju pažnju usmjerio u drugom smjeru, no ako u njega taknem mogao bi se sjetiti da postojimo...
    Flower, možeš li mi nešto detaljnije napisati o slučaju svoje poznanice!? Lijepo molim!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tocno je da ce ga potraziti, trazi se njegov pristanak ili ce se dokazivati da on ne obavlja rod. duznosti. ne bih o detaljima. ovoj majci je to bilo vazno jer je bioloski otac odselio, bez zelje za kontaktom u ranoj dobi djeteta, a onaje osnovala novu obitelj u kojoj je njen muz zelio usvojiti njenog sina - bilo je tesko, ali je izvedivo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    a što čovjek time dobiva?
    Motivirana sam činjenicom da u slučaju oduzimanja roditeljskih prava ne bih morala razmišljati o mogućnosti da se dotični gospodin može kroz pet godina pozvati na odluku suda i inzistirati na viđanju djeteta. Činjenica je da je takva mogućnost mala, no ipak postoji i, kao takva, predstavlja svakodnevni nepotreban balast u našim životima. To nikako ne znači da mi je namjera na svaki način onemogućavati potencijalne kontakte, već želju da imamo autonomiju u odlučivanju o istima.
    S druge strane, kao jedina " odgovorna " za sve djetetove potrebe osjećam preveliki teret na svojim leđima. To nikako ne znači da mi dijete predstavlja opterećenje. Ono što mi je problem je činjenica da sam smrtna i da bi se u slučaju da mi se nešto dogodi dijete moglo pripasti čovjeku kojeg ne poznaje, dok bi moj suprug koji ga od rođenja odgaja ostao i bez supruge i bez djeteta. U tom slučaju gospodin otac s djetetom bi dobio i njegovu imovinu što mu je zapravo i bila prvotna ( osujećena ) namjera. O tome kakav bi malome bio život ne želim niti razmišljati.
    Postoji još jedna, možda trivijalna, ali mojem sinu dosta važna stvar. On je jedini u obitelji koji nosi drugačije prezime, što mu predstavlja veliki problem.
    Sve u svemu, kada bi uspjeli gospodinu oduzeti roditeljsko pravo pravno bi stvari mogli urediti na način koji je u skladu s stvarnim stanjem stvari. Svi članovi obitelji bi imali isto prezime, o svim stvarima bi odlučivali samo članovi obitelji i ja bih se lakše nosila sa svojom smrtnošću!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala petrić, vidim da nas more slične brige

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •