Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: sirup za spavanje DA ili NE?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re:

Ja bi se vratila na temu. I preporučila bih ti homeopatsku kamilicu ako bi već nešto htjela dati, ali iskreno, sumnjam da bilo što od toga previše pomaže. Dobro su ti cure rekle, sve će to proći. Moj se stariji dečko znao i do 14 puta u noći probuditi a i ovaj manji ide njegovim stopama. Navikneš se, ranije legneš, presložiš prioritete- i što je najvažnije- prihvatiš. Meni je bilo puno teže kad sam se pokušala boriti s time... onog trenutka kad sam to prihvatila kao nešto što je takvo i nepromijenjivo bilo mi je puno lakše.

Sad jako uživam u tom noćnom dojenju, naročito onom prvom, kad ja idem spavati pa se stisnem k njemu a on me osjeti pa se probudi, okrene k meni i lijepo, smireno papa dok ga ja gladim po kosici.
    Preko dana ionako cicka nekako u letu, zvjera okolo... ovo dojenje po noći je baš uživancija, ležim nalakćena dok on jede i razmišljam kako bi bilo lijepo da vrijeme stane baš u tom trenutku i da nikad ne odraste.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re:

Citiraj ninet prvotno napisa
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Nazalost: netko da sirup, netko nalupa po guzi, netko zatvori u sobu, netko stjera dijete u kut, netko uvali bakama, netko u vrtic da sjedi na kavi...

Sve mi je to isto...
    ....Nakon ovoga ide paljba na Rodu....kako vrijedja majke koje imaju djecu u vrticu....itd.
    Mooooolim vas da malo odvagate prije nego napisete ovakav komentar...
    Ma daj, a tko je to RODA? Ovo gore je napisala Deadi.... a zatim je odgovorila Ninet! I nakon toga Anita.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Zvala sam.

A cujte, zena kaze da je to sve provjereno i odobreno, da to nije nista strasno, jednostavno kad se mamama mozda ne da kuhati caj, pa onda daju taj sirupic. Nije to kao lijek, to je samo lagana kamilica. Prirodno.... (zeni sam naravno rekla da je i marihuana prirodna... ). Odmah sam iskoristila priliku iskomentirati jos neke stvarcice kod Beba sto mi se ne svidja, kao i ovo...

:D :D neka si joj rekla! meni je rekla da "oni s tim nemaju ništa" jer je to plaćeni oglas. pa sam ju ja pitala jel bi isto reagirala da se npr. u večernjaku pojavi oglas tipa "tražim 3 mlade zgodne djevojke za prodaju u bijelo roblje" - jer bi i to bio "samo" plaćeni oglas - neovisno o sadržaju .

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iako mi je sama ideja odvratna, mislim da je taj sirup porez na budale ili kako izvući lovu od neispvanih roditelja.
    Koliko kužim sastojke...sok od kruške, voćni ekstrakti, kamilica, lavanda...

Isto kao i Johnsonova kupka za laku noć...moš mislit.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Citiraj ninet prvotno napisa
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Nazalost: netko da sirup, netko nalupa po guzi, netko zatvori u sobu, netko stjera dijete u kut, netko uvali bakama, netko u vrtic da sjedi na kavi...

Sve mi je to isto...
    ....Nakon ovoga ide paljba na Rodu....kako vrijedja majke koje imaju djecu u vrticu....itd.
    Mooooolim vas da malo odvagate prije nego napisete ovakav komentar...
    Ma daj, a tko je to RODA? Ovo gore je napisala Deadi.... a zatim je odgovorila Ninet! I nakon toga Anita.
    Nista lose nisam mislila - pa i moja ce H uskoro u vrtic. Ali cinjenica je da ima roditelja (a i ja znam dvoje takvih) koji otvoreno kazu: zasto da se mucim s djetetom cijeli dan,ide mi na zivce, dam ga u vrtic, a ja odem doma spavati ili na kavu i shopping (dakle, daju dijete u vrtic jer im ide na zivce) Na to se odnosio moj komentar ninet...Ali mozda mu nije bilo mjesto ovdje-losa usporedba

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi imamo isti problem, ali Filip ima 8 i pol mjeseci,znači nije više tako malen. Nekako se,kako mi kažu, do tada uglavnom ustali spavanje.
    Nama to izgleda ovako:
    -dizanje u 6:30,7
    -spavanje od 13 do 14
    -na spavnje ide oko 19:30
    I onda kreće veselje, svako sat vremena buđenje u plaču, sisanje,pa tako do 6 ujutro.
    Dijete je neispavano i pomalo blijedo, a stvarno na sve pazim. I spava s nama. MM i ja smo mrtvi umorni.
    Molim vas, što da napravim?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re:

da nije anemično? Manjak željeza isto može rezultirati poremećenim spavanjem.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja poznajem mamu koja je bebi davala tablete za spavanje i smirenje, i to na preporuku i recept pedijatra.
    I dan danas mi nije jasno zašto nisam nazvala socijalnu službu i poslala ih i mami i pedijatrici.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ruby prvotno napisa
    Mi imamo isti problem, ali Filip ima 8 i pol mjeseci,znači nije više tako malen. Nekako se,kako mi kažu, do tada uglavnom ustali spavanje.
    Nama to izgleda ovako:
    -spavanje od 13 do 14
    I onda kreće veselje, svako sat vremena buđenje u plaču, sisanje,pa tako do 6 ujutro.
    Dijete je neispavano i pomalo blijedo, a stvarno na sve pazim. I spava s nama. MM i ja smo mrtvi umorni.
    gotovo isti problem imamo.
    i moj se budi oko 6 - 7 ujutro.
    spavanje od 10-11-45
    ponovno oko 15,30-16,45
    navečer oko 20,30
    i onda svakih sat vremena, ponekad i češće. sisanje unedogled do jutra.
    jede dohrane jedva nešto. nikako s tim na zelenu granu. kad sam pitala pedijatra za vađenje krvi rekao je da zbilja nema potrebe jer ja nisam u trudnoći bila anemična pa tako ni on još nije mogao razvit anemiju.
    nit mu je hladno, nit vruće, spava s nama, vesel je, hoda i trči po kući..... ni noć nije bez aktivnosti.

ipak - na sirup ni ne pomišljam!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re:

Citiraj Tania prvotno napisa
    da nije anemično? Manjak željeza isto može rezultirati poremećenim spavanjem.
    ja sam u trudnoći bila anemična još i danas 6mj. nakon poroda uzimam željezo, po preporuci lječnika. to mi je prvi glas da anemičnost može biti uzrok nesanici , dali je pedijatr trebao kontrolirati željezo bebeču s obzirom da je upoznata da sam anemična.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bei se testira željezo oko 4mj

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    Citiraj ruby prvotno napisa
    Nama to izgleda ovako:
    -spavanje od 13 do 14
    gotovo isti problem imamo.
    i moj se budi oko 6 - 7 ujutro.
    spavanje od 10-11-45
    ponovno oko 15,30-16,45
    navečer oko 20,30
    i onda svakih sat vremena, ponekad i češće. sisanje unedogled do jutra.
    jede dohrane jedva nešto. nikako s tim na zelenu granu. kad sam pitala pedijatra za vađenje krvi rekao je da zbilja nema potrebe jer ja nisam u trudnoći bila anemična pa tako ni on još nije mogao razvit anemiju.
    nit mu je hladno, nit vruće, spava s nama, vesel je, hoda i trči po kući..... ni noć nije bez aktivnosti.

ipak - na sirup ni ne pomišljam!
    ajmo tema hop!

iammo isti problem i taman mi sveki rekla da pitamo ped za tablete za smirenje..ja trk na forum i nađem ovo...

samo mi jos imamo i problema s nosicem iliti prehladnom koja traje vec dva tjedna..

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Imali smo i mi slicnih problema i onda smo skuzili foru. kupanje svaki dan tocno u isto doba, nakon toga klopica i bebac je skuzio da je onda vrijeme za spavanje tako da zaspi u cca 21h. preko dana uopce ne spava, max 1h ako je u kolicima ili na necijim rukama.
    kad se po noci probudi ukljucimo radio, neku muziku i malo pojacamo ili mu pjevam relativno glasno i bebac zaspi. ova metoda pali zadnjih nesto vise od mjesec dana tako da smo u zadnje vrijeme i mi odmorni. sad se sve manje i manje budi. cak i svaku noc ne trazi papicu...

pokusaj i ti s muzikom... mi smo se preporodili.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hm..kupoanje i klopa ne pali jer ne kuzi da je nakon toga spavanje...al ok...recimo da vecinu dana zaspi odmah nakn kupanja...

evo jucer scena...place, nece jesti, nece s nositi, nece nista...
    ukljucim bubamarca i pojacam...zaspi...odnesem ga u krevet zbudi se...
    pak ukljucimo zaspi...u krevet zbudi se...i tako desetak puta (kojih sat i pol) dok konacno nije zaspao na pol sata..

kaj? da mu nasnimam pa pustim cijelu noc da svira?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pročitala sam sve o ovome,strašno,tom mi je kao da sam drogirala djete,mi imamo recept da mia sama zaspi ako mi odemo u kuhinju,vidimo je nemamo ništa po krevetiću,a isto imamo mali stan,tako da je sve tu!ponoći se isto budi ali zato što je žedna,damo joj dudicu,malo čaja i ona pava,praktički naznamo da smo se budili!ali ovo za sirup mi je grozno,smatram da smo svi htjeli bebe i da je to nešto normalno i mora tako biti i moramo izgurati!mi smo probali homeopatske granule od kamilice i dosta su nam poogle oko uznemirenosti

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zaboravila sam nismo to prakticirale svakim dnom a sada to više ne koristimo!jer mi je to sve već se popelo na glavu i nebi je više time trpala zato,posavjetovala sam se pedijatrom i rekla je da nije štetno jer nema nekih dr,pripravaka osim kamilice!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •