Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 103

Thread: Oda marami (iliti nosenje na ledjima)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Nika's Avatar

Default Oda marami (iliti nosenje na ledjima)

:D

O maramo, maramo draga,
    kako sam ti ja zahvalna...

Danas sa otkrila da mojim novonastali problemi* ima lijeka.

*dijete mi je naraslo i kad je vezano u marami ili slingu a ja zelim nesto raditi, malo je otezano.
    on se vrpolji, isteze, uzima sve u ruke a i jako je velik pa je to sama po sebi poteskoca.

Rjesenje je drage moje i dragi moji, zavezati bebu na ledja, ta ra ra ram!

Naime, moj Tim spava u marami, jede u marami, sve radi u marami ili rukama. Na podu je samo kad se zabavlja ili ga netko zabavlja.
    Kad zaspi na krevetu, probudi se za 10 minuta dok u marami odspava i do dva sata.
    Danas je zaspao u marami na ledjima i to je otkrice. Lakse mi je za moja slomljena ledja, ruke su slobodne. Mogu kuhati
    Jos samo da usavrsim taj vez i to je to. :D

Ja se nisam sama sjetila da ga svezem na ledja , pa mozda ovaj topic pomogne nekom :lol

I da, ako sam nekome sa foruma posudila dvd za vezanje marame, molim da mi se vrati. Treba mi!

Hvala na paznji.

Mislim da cu osnovati stranku maramasa.

Momze izmijenila naslov

cvijetak's Avatar

Hoćemo sliku Nama taj vez nikako ne ide, malecka mi stalno visi prema natrag kad je na leđima.

aries24's Avatar

mi smo to davno pokušavali, ali samo po kući
    sad imam kraću maramu, 4,2m i bojim se da mi s njom neće ići

Sun's Avatar

Uf i ja se priključujem: oj maramo, maramo spašavaš nas :D
    Odnedavno imam i sling, on mi je koristan za one brzinske rute, tipa iz autosjedalice samo do dućana pa nazad, ali marama je ZAKON!!
    A taj vez na leđima je meni super i za rad po doma ali i za duuuge šetnje kroz prirodu. L totalno uživa.

Mi nikada nismo uspjeli na ledja jer nama sisa mora biti pod nosom vec 15 mjeseci , no mozda ce nova beba htjeti kad poraste. Jeste li probale sling na ledja? To bismo mozda i mogli prakticirati jer se brzo skida.

Default Re: Oda marami

Quote Originally Posted by Nika
    I da, ako sam nekome sa foruma posudila dvd za vezanje marame, molim da mi se vrati. Treba mi!
    Ta sam.

Zauzvrat me nauči čarobni leđa-čvor. Doduše, meni prvo treba nova marama.

Sun's Avatar

Quote Originally Posted by ovca_i_janje
    Mi nikada nismo uspjeli na ledja jer nama sisa mora biti pod nosom vec 15 mjeseci , no mozda ce nova beba htjeti kad poraste. Jeste li probale sling na ledja? To bismo mozda i mogli prakticirati jer se brzo skida.
    jesam ja u slingu ga stavila na leđa, ali nije mi to baš presigurno..
    nekako kak hodaš se malo opusti sling pa imam feeling da bi mi Lukas mogao "iscuriti" van.. A u marami je full osiguran.

Nika kako ga vežeš? Ja sam samo onaj osnovni prednji križni primjenila na leđima (uf ne znam jel to dovoljno jasno )

Mi smo vrlo iskusne u nošenju na leđima. Samouke . Dakle, stavim (raširim) maramu na krevetu (ako imate onaj ormarić za previjanje, lakše je za početak), smjestim Martinu na sredinu (ravnam se po onom visuljku na marami). Pazim da joj gornji rub obuhvaća ramena, a donji malo podvučem pod guzu. To zapravo izgleda kao da joj prekriva guzu odozdola (ako je beba manja, taj donji rub se može podvući skoro do koljenih jamica - na tom rubu sjedi), ali kad je dignem, onda izgleda kao da je podvučeno pod guzu. Prislonim leđa na krevet (stolić) tako da njena guza dodiruje moja križa, pa preko mojih ramena polako povučem gornji rub marame i tim pokretom je podignem u sjedeći položaj. Onda oba ruba marame skupim u šakama (donji i gornji, s tim da se donji rub ne smije prejako povući da guza ne isklizne), malo namjestim, prekrižim na prsima pa nogom stanem na kraj marame koji je prema van u tom križanju (nadams eda kužite kako to izgleda) dok unutarnji krak marame raširim preko dojke, prebacim preko njene nogice, guze (i mojih leđa) pa podvučem ispod druge nogice. Taj krak marame stisnem svojim butinama, da oslobodim ruke za drugi krak marame, pa ponovim postupak. Kad su mi oba kraka marame omotama oko nas, na trbuhu vežem čvor. Onda one rubove koji mi idu preko grudi još malo namjestim, a često i rubove bliže vratu preklopim još jednom preko grudi (prema dole, prema trbuhu). Tako je čvršće stisnem uz sebe (kad zaspi da mi ne visi) i udobnije mi je, ne zateže me.

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Quote Originally Posted by Luna Rocco
    Ta sam.

prijavljujem se za ucenje

(a i rip dvd-a please trep trep)

Probat cu i ja ledja sutra!! Hvala na podsjetniku! Jer sad se naveliko njise i izvlaci da gleda posvuda ako mi je naprijed!

Thanks... :D

anita az ja mislim da sam na rodinom rođendanu slikala TM ( tip sa dugom kosom) furao je bebicu u marami i ja sam to morala uslikat da pokažem MM jer smo mi budući sretni mladi roditelji
    kad je vidio sliku marama mu se jako dopala pa bi on takvu ( ali baš takvu ) kupila sam mu baby bag al na kraju neće, a sveki pritišće sa klokanicom
    zato pliz pliz reci di si kupila maramu??
    ovo je slika:
    http://public.fotki.com/disciplina/m.../dsc03211.html

enela's Avatar

Mislila sam da nikad moje dijete neće spavati niti sa mnom u sobi, a kud još u krevetu .Sad se od Ide ne odvajam i vidim da ona u tome uživa koliko i ja . Naravno da me mama i svekrva gledaju ispod oka: pa kaj si buš to napravila, ne budeš mogla ništa od nje nikad napraviti ... Baš me briga, nas dvije uživamo (tata baš i ne toliko ).
    Odlučila sam kupiti maramu i htjela bi neku šarenu, kao što su dydimos marame ali me malo frka plaćati karticom prek interneta. Može savjet vezano uz to?

Hvala!

Nika's Avatar

sun, ja sam svezala ko na fotkama ovdje http://echarpes.ouvaton.org/frames.html pa desno kliknete na
    porter des jumeaux.
    I skroz je super, je da se moram malo ufurati al je vrlo jednostavno.

luna, mislim da to nije taj dvd, ja trazim original.

enela, ne znam kaj da ti veli , ja cesto kupuje preko interneta. Mozes uvijek nekog zamoliti da ti donese.

disciplina, ovdje imas linkove na vise vrsta marama, a anitina je hopediz

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=23722.

aries, ja imam 4,60 i za ovaj gore vez mi ostane jos jako puno viska.

cicos, nist ne kuzim , jel imas kakav link?

ovca i janje, i mene malo muci za duze setnje jer i njemu treba cica biti pod nosom, budemo vidjeli.

i da ledja mi budu skroz mokra od sline.

Jelka's Avatar

Blago vama...

Tiwi's Avatar

Mrak!
    Ja već nek vrijeme neznam kak da nariktam ovog mog medeka - hobotnicu a da mogu nekaj raditi. I da mu je zanimljivo. Joooj jedva čekam sutra ujutro da se zavežemo!! Nadam se samo da će mi uspjeti.

BTW danas mi uleti MM sa spikom kak je vidio na dokumentarcu o Andama ili nešto takvo, kako crnkinje nose bebe u maramama na leđima i kak su super! Kak to da mi tak ne nosimo medeka?! I da su baš ljepe njihove marame - onak šareneeeee!!

Nika's Avatar

jelka

Nika's Avatar

tiwi, javi kak je proslo.

Nika, ja se jako jako namučim dok ne uspijem staviti Doru na leđa...i opet nisam sigurn jel dobro...
    kako da ju najlakše podignem na leđa???

Idem ja probat sad!!! SAma? Mogu to sama? :? Idem probat pa se javim slikom ako uspije...

Quote Originally Posted by Anita-AZ
    Idem ja probat sad!!! SAma? Mogu to sama? :? Idem probat pa se javim slikom ako uspije...
    I ja ću probat pa ću poslat sliku, ali ne odmah sada

Ivček's Avatar

Kad se samo sjetim koliko je malo falilo da me neki ljudi nagovore da si ne trebam kupiti maramu . Ne mogu zamisliti život bet nje i Maxa u njoj, pogotovo su mi dragi trenuci kad me odgurne rukama i pogleda gore prema meni i naceri se od uha do uha. I onda me pitaju ljudi jel mi ga teško nositi...

Tiwi's Avatar

Quote Originally Posted by Ivček
    Kad se samo sjetim koliko je malo falilo da me neki ljudi nagovore da si ne trebam kupiti maramu . Ne mogu zamisliti život bet nje i Maxa u njoj, pogotovo su mi dragi trenuci kad me odgurne rukama i pogleda gore prema meni i naceri se od uha do uha. I onda me pitaju ljudi jel mi ga teško nositi...
    Potpisujem :D

A ja ko slonica, jednom sam vidjela Ivček kako veže maramu i nikad nisam zaboravila. Za par dana mi je stigla moja crvena i fino sam sve ponovila točno kako je pokazala. Od tada se nosamo i užiiivamo u svakom trenutku. I da - nikad nisam uspjela drukčije zavezat maramu

Još čekam da se Patrik probudi, ali evo - spremna sam!

Nika's Avatar

spooky, ja ga zamotam (onak izgleda ko babuska ), onda primim i stavim na ledja, bas ko na slici na onom linku.
    tesko mi ga je staviti da ga posjednem u fotelju pa da ja sjednem ispred njega, to nisam uspjela.

Ne mogu prijaviti uspjeh.... dosla sam do pola i odustala... probat cu poslije... Ne znam kako bi ga uopce stavila na ledja... radila sam sve sjedeci.. ali uh, poslije.

Quote Originally Posted by Anita-AZ
    Ne mogu prijaviti uspjeh.... dosla sam do pola i odustala... probat cu poslije... Ne znam kako bi ga uopce stavila na ledja... radila sam sve sjedeci.. ali uh, poslije.
    potpuno isto i kod mene... :/

Tiwi's Avatar

:D

Uspjeli se od prve namontirati, ali nije baš bilo dobro namješteno na nogicama i nisam dosta "zarolala" krakove pa sam se malo bojala da nije prelabavo.

Drugi pokušaj - puuuno bolje!

Mislim da ćemo se brzo ispraksati. A i čini mi se da ga puno brže tako stavim nego onaj križni dupli naprijed.

Medo se oduševio, osmjeh od uha do uha. Već smo išli zajedno pelene staviti u mašinu, čak je i gledao (s velikim zanimanjem je virio preko mog ramena) kako ispirem kakač s pelene prije pranja .

Van smo išli okrenuti naprijed ali kad budemo s tatom u šetnji - stavit ćemo ga na leđa. Btw: MM je oduševljen.

Slikat ćemo se popodne jer mi ne uspjeva u ogledalu zbog blica a ne znam ga isključiti.

Uglavnom - oda marami! Definitivno.

I sve pohvale Niki kaj nas je podsjetila na ovaj način nošenja.

Tiwi, daj trik kako namjestiti na leđ a da nemam osjećaj da će ispasti....

mi smo se isto puno nosile na ledjima, nisam imala problema s vezanjem, isto smo samouke. koliko se sjecam koristila sam ona kamarisova uputstva. pa ima i na onom peppermint.com uputstva, mislim da se to zove tibetanski vez

Nika's Avatar

tiwi, super!

ako nadjem punjac za baterije, poslikam dio po dio.
    tiwi, ajd i ti tak napravi.

nisam ziher di mi je taj punjac

Administrator foruma daddycool's Avatar

ja sam samo jednom nosio niku na leđima i bilo mi je super,
    a i njoj. njonala je skoro 2 sata po gradu što je inače nemoguće. ali nisam sam vezao nego mi je bucka pomagala.

Nika, na ovom linku je vezanje bez križanja na prsima a i mene je nekako strah tako zabaciti malu na leđa.

Prvom prilikom ću probati ovaj način koji je Cicos macos opisala.

Tiwi's Avatar

Otpadaju mi noge od današnjih šetnji

MM je doma, drijema nakon ručka s medekom, pa kad se dečki malo odmore probat ćemo poslikati faze stavljanja.

Spooky, ja se ne bojim da će ispasti ako ga pravilno tj dosta čvrsto namontiraš a i krakovi marame se križaju njemu ispod guze pa je to dobar oslonac. I treba dobro zarolati krakove marame.

Uglavnom jako mi je drago Nika za ovaj lin, jer sam ja do sad vidjela samo način da se marama križa na prsima a to mi smeta i nije mi udobno.

daddy ne moraš ju zabacivati ak te strah, neka sjedne na maramu i onda ju digneš.. ma probaj nije uopće bed!

india's Avatar

dajte otkrijte tajnu kako vam uspije da malci ne čupaju kosu dok se nose na leđima???? moja h naime ne vidi niš drugo osim mog repa kojeg zdušno nateže ako ju tako nosim. ako kosu dignem u bapsku pundžu (...) onda čupka dlakice koje su prekratke da bi bile svezane.

Tiwi's Avatar

Evo ljudi konačno smo uspjeli pofotkat.

http://public.fotki.com/tiwi/kako-spakirat-medek/

Nadam se da će nekome pomoći.

India gle ja baš nemam nekaj puno kose pa nemam tih problema. Ono što je jedino smiješo je kad bljucne Inače je super, dala sam mu jednu igračkicu za žvakanje pa se igrao s njom, lupkao po mojim leđima, navirivao se, malo se i mazio, dirao mi kosu i tak.

Puseee

preslatki ste na ovoj predzadnjoj fotki
    baš ću probati
    možda već sutra
    jedino kaj je pikica dosta veća od patrika pa ne znam hoće li surađivati

predivni ste...meni ostaje da isprobam vaš stil...valjda će mi uspjeti...

jadro's Avatar

jedva cekam da i mi probamo "ledja", iako sumnjam da ce mom malom vragu to biti dovoljno zanimljivo. Nakon otkrica vlasitith nogu, sve drugo kratko traje

OT

aries, cestitam, nisam do sad vidjela djenjeeee

cekana's Avatar

Tiwi, hvala ti na slikama, mi sutra krećemo u isprobavanje leđa :D

A onaj link što je Nika stavila mi je mmmmmmmmmmm.... koja ravnoteža s dvije bebe jedna naprijed u duplom križnom, a druga na leđima, premedenooooooooooooo [/quote]

anchi's Avatar

Quote Originally Posted by Luna Rocco
    Još jedna????? :shock: Kaj ih mažeš na kruh?

Nika's Avatar

tiwi, super su fotke :D

na fotki br 7, kad mu krizas ispod guzice, ja povucem donji dio marame sto vise ispod guze pa onda prekrizim.

indi ja ko tiwi, kosa je kratka

nasla punjac, sutra cu pokusat fotkat.

cekana's Avatar

Uspjela saaaaaaaaaaam :D lako je....
    Ali miš baš nije zadovoljan, kao kad mi je na prsima

Tiwi's Avatar

tiwi, super su fotke :D

na fotki br 7, kad mu krizas ispod guzice, ja povucem donji dio marame sto vise ispod guze pa onda prekrizim.

indi ja ko tiwi, kosa je kratka

nasla punjac, sutra cu pokusat fotkat.
    Da skužila sam da treba još malo nategnut maramu i ne trebam tako puno zarolati krakove (bilo me frka ispočetka dane bude prelabavo). Kad se jako zarolaju pa su takvi i preko ramena (ima na :D slici 3) onda malo žulja.

Čekamo Nikine fotke :D a mogla bi svezati obojicu jednog naprijed jednog otraga

Tiwi's Avatar

Oprostite na tolikim smajlićima, upće ne kužim kak mi je to uspjelo..

india's Avatar

gledamo upravo mm i ja fotke pa kaže mm: "aha, dvostruka funkcija; push up i nosiljka" (push up misleći na čvor svezan ispod cica )

6,841

Ponovit ću pitanje i ovdje, da ne otvaram novi topic (u vezi nošenja bebe sprijeda):

1. Smiju li ruke biti vani?
    2. Kako spriječiti da žvače tkaninu? (to se desi ako su mu ruke unutra, taman mu tkanina fino dođe do usta, a on prione na posao ).

Napominjem da on skroz stabilno drži glavicu, tako da je stabilan i kad su mu ruke vani, ali ne znam je li to loše za kralježnicu.

ms. ivy's Avatar

1. kako misliš vani? tako da mu marama prolazi ispod pazuha, pa su ruke i ramena slobodni? ja sam to radila tek kad je andrej stabilno sjedio.

2. nikako. taj dio marame ionako ne dospije na pod, često je peri i čekaj da prođe...

6,841

Mi nemamo maramu, nego ovo:

http://www.naturalchild.co.uk/ShopHo...tml&lang=en-gb

ali me zanimalo jer vidim da je položaj prilično sličan, a muči me to žvakanje tkanine, za 5 minuta bude mu sve oko lica mokro, baš jako slini. Strah me kad izađemo van, a hladno je, kako će koža reagirati na vlažnu tkaninu.

ms. ivy's Avatar

aj, ovo je baš zgodno!

ne znam, da probaš podmetnuti tetra pelenu?

uspio sam, doduše iz trećeg pokušaja
    baš smo lijepo prošetali gradom dok nas kiša nije potjerala
    thnx tiwi i nika

Fidji's Avatar

Cure od koje starosti se beba može nositi na leđima? Jel ima kakvih ograničenja?

Page 1 of 3 123 LastLast