Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 65 od 65

Tema: Proljev-pomozite

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj maivmi7 prvotno napisa
    A jel ste prestali s antibioticima prije 10 dana ili ste ih onda počeli piti? Jer ako ste ih onda počeli uzimati onda je moguće da je od njih ali bi bilo više
    vjerovatno bilo , ako su oni uzrok tomu, da je dobio proljev tokom uzimanja, ali ako ste prestali s uzimanjem prije 10 dana teško da je od toga
    prije 10 dana je popio zadnju žlićicu antibiotika, niti meni nije logično da je od antibiotika nakon 10 dana :/

maivmi7

Početno

I evo me opet !!!
    Samo ima proljev i to tek jedan dan? Ja u tim slučajevima odmah krenem
    na spomenutu dijetu- ajpren juha, kruh, riža, čaj od šipka i piletina i dosada je prošlo svaki put . Pedijatrici idem tek kad uz to ima i temperaturu
    i to kad je ima dan dva. U početku sam išla uvijek odmah al sam onda skužila da me šalju uvijek na pregled krvi/urina, ali nikad tako rano ne vide ništa čudno pa me onda pošalju opet tek ako simptomi potraju još dan-dva

maivmi7

Početno

Tek sam sada vidla odgovor. Ako je prije 10 dana popio zadnju žličicu
    ja čisto sumnjam da je to od toga tj sigurna sam. To bi bilo ko da se meni sad pokvari želudac od nečeg što sam pojela prije 10 dana.
    A sada ti vladaju te neke virozice .Moja Matea je u sub imala proljev-primjenila sam dijetu-više ga nije imala pa sam prestala već idući dan al je onda lagano zakurila-samo jednom pa više ne pa onda cijeli dan super i
    opet sad po noći 39,3 ali uz grozan kašalj. Danas idemo pedijatrici.

Rabac

Početno

Evo još jedne koju muči proljev! Bebica ima 3 mj i isključivo dojena! Od preksinoć ima proljev, odmah nisam brojala pelene jer i sa navršenih mjesec dana je imao proljev koji je 5. dan prestao uz lagano davanje crnog čaja, ali sada je uslijedio šok, lagana mrljica od krvi, čisto 1 mm, ali svježa krv (nije progutana sa bradavice). Šta napraviti????

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Rabac prvotno napisa
    Evo još jedne koju muči proljev! Bebica ima 3 mj i isključivo dojena! Od preksinoć ima proljev, odmah nisam brojala pelene jer i sa navršenih mjesec dana je imao proljev koji je 5. dan prestao uz lagano davanje crnog čaja, ali sada je uslijedio šok, lagana mrljica od krvi, čisto 1 mm, ali svježa krv (nije progutana sa bradavice). Šta napraviti????
    nemoj nagađati, odi kod pedijatra iako može biti da je od proljeva koža iziritirana (oko anusa) pa je popucala- nama se znalo to desiti

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Dobili smo mikrobiološki nalaz
    nije bakterija, nije rota ni adeno virus

e sad mi tek nije jasno nosili smo uzorak baš onaj dan kad je imao najjači proljev, ako nije viroza što je :?
    nismo bili kod pedijatrice tek idemo u ponedjeljak

Ivanu je u međuvremenu stao proljev, kakica je i dalje mekana kao i uvijek i jučer je imao 4 pokakne pelene

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Fran je prije 3-4 tjedna imao rota, i prenio na sve nas. uglavnom, čisti užas. izgubio je 2kile i završili na infuziji. onda se taman malo sve sredilo, počeo obilato jesti da povrati izgubljene kile, i eto proljeva natrag. nije bio tako strašan, do 4 stolice, ali proljevaste, doktoru nismo ni išli. nije bilo temperature, opet sam dobila od njega, nije bio ni na kakvoj dijeti i prošlo je za par dana. sad je kakica tvrda. jednostavno, od njih 19 u jaslicama, 3 ih je dolazilo, svi ostali su imali iste simptome
    gle, 01.12. je, a temperature su visoke, nije ni čudo da haraju okolo boleštine

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I Jan ima proljev već treći dan, nema temperaturu ali mi izgleda iscrpljeno..Jučer sam ja povraćala a danas MM ima proljev...svi smo se zarazili..
    A pedijatrica mi kaže da dođem do nje jedino ako stolice sluzave ili ima krvi!
    A ja uopće ne mogu procijeniti ima li sluzi ili ne..
    I još jedna stvar koja me muči-Jan neće ništa jesti!!
    Živi na dvije banana i par slanih štapića! Neće piti ni čaj od šipka, samo vodu! Kako da ga natjeram da papa? Imam osjećaj da mi je dosta izgubio na kilaži!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ali mi nemamo nikakav virus, barem ne prema nalazu mirobiološke pretrage rađene na uzorku stolice :?
    ako nema bakteriju, a ni virus što bi onda mogao biti uzročnik proljeva??

povratio je jednom, i imao temperaturu par sati u jednom danu i 7 dana proljev,

od tih 7 dana samo jedan dan nije jeo i bio klonuo, sve druge dane je bio dobro raspoložen i dobrog apetita

ne brinite se zbog jela, bitno je da piju što više tekućine, kad im se bude jelo jest će,

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

yasmin, možda se flora nije oporavila
    ne znam ,sad trabunjam bezveze, ali možda je virus 'otišao', i sad se tijelo tek treba oporavit,
    a od čega bi i imao tvrdu stolicu, ako malo jede-ne znam, nemoj me uzimati zdravo za gotovo
    :? -ovaj je za mene

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma ja vjerojatno ne objasnih kako treba

ovi simptomi koje nabrojih trajali su prošli tjedan, ovaj tjedan je ivan potpuno zdrav i ima stolicu kao i inače kad je zdrav (uvijek je mekša)

ono što mene zbunjuje je da smo uzorak stolice nosili na analizu kada je imao najjači proljev, (čekali smo 8 dana rezultate) i nije mi jasno od čega tako jaki proljev ako je pretraga poikazala da nema ni bakterije niti virus

kao što rekoh sada je super, no pitam se koliko dugo jer ga to svako malo napadne
    vidjet ćemo što će u pon. reći pedijatrica!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mali update s naše strane: RAST pokazao blažu alergiju na kravlje mlijeko. S obzirom da mu se kakanje u međuvremenu normaliziralo,a da niti on niti ja ne konzumiramo previše kravljeg mlijeka u bilo kojem obliku, čak nam nije preporučeno niti izbacivanje istoga, već samo kontrola za 1-2 mjeseca. :D

yasmin proljev može biti uzrokovan i npr.lamblijazom koja se dokazuje isključivo iz želučanog soka, što naravno nitko ne radi takvim malima. A sluznici crijeva treba duže vrijeme da se oporavi, pa onda proljevaste stolice mogu zaostati i duže vrijeme nakon što je bolest prošla.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

aj fala bogu da nije ništa ozbiljno!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da podignem opet temu.
    Bruno je prvo počeo sa povračanjem jedan dan pa dobio proljev. Kaže pedica viroza. Ok zaustavili smo i proljev i povračanje i bio je na dijeti, znači samo prežgana juha, riža, mrkva, banana. Nakon dan i pol počela sam lagano uvoditi normalnu prehranu i dala mu (kršitelj koda) dvije boce kroz noć i vratio nam se proljev i to obilato.
    Na pedijatriji su mi rekli opet dijeta, ok, prihvačam ali više neznam šta ni kako jer on ništa neče jesti i stalno me traži bocu.
    Najgore mi je u 5 ujutro kad počne vrištanje jer on bi papao bocu
    Šta da radim

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Za gastroenterovirozu baš nije uobičajeno da nakon što se simptomi (povraćanje, proljev) jednom zaustave ponovno počnu.
    No ono što može biti je da se sluznica crijeva još nije oporavila od viroze pa reagira produženim proljevom nakon što se vratila uobičajena prehrana (kravlje mlijeko dosta opterećuje i zdrava crijeva).
    Svakako treba isključiti i da nije možda adaptirano mlijeko zapravo uzrokovalo povraćanje i proljev (a ne viroza) odnosno da se ne radi o alergiji na kravlje mlijeko.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •