-
Vedrana V , ti si imala odgovor na svoje pitanje za E.sakazakii i u svom gornjem postu gdje si podcrtala rijec koja se tebi cinila najvaznija: especially. A prije toga ti je lijepo pisalo da se radi o oportunistickom patogenu. Ta rijec je bila odgovor na tvoje pitanje. Ja bi recimo podrctala tu rijec. Opet jednak pristup kao sto stalno ovdje raspravljamo, vadjenje iz konteksta jedne rijeci a ne razumijevanje svega sto pise.
I FDA u tvom citati ima i preporuku kako problem rijesiti, davanjem tekucih formula umjesto praskastih.
Svatko tko ima novac da plati analize moze ih zatraziti. Samo isto tako ne postoji univerzalna analiza kojom se dokazuje sve. Zato postoje razliciti kemijski, analiticki, biokemisjki, toksikoloski, enzimski laboratoriji.
Ne ide uzorak na jedan dijagnosticki aparat kako to romanticarski lalah misli, pa onda sto je on sofisticiraniji to je analiza poudanija. Malo sutra. Svaki pojedni labos ima ljude educirane za svoje podrucje rada. Ovi iz analitickog sigurno nece dokazivati niti ce primjenom svojih metoda naci E. sakazakii. Mozes ga dati u analiticki kemijski labos sto se tice kemijskog sastava i udjela pojedinih spojeva ali opet ne na jedan aparat. Spojevi prisutni u tragovi traze posebne postupke od tankoslojne kormatografije, itd.... Swenova mama govori za klasicno mikrobiolosko nasadjivanje, onako kako je ona gore opisala nasadjujes na razne podloge koje poticu rast razlicitih kolonija. U 21. stoljecu mejdutim imamo metodu PCR kojom se dokazuje genetski materijal bas te i te klice, znaci metodama DNA tehnologije u stanju si na najmanju kolicinu DNA uz upotrebu specificnih "primera" bas za taj gen koji gledas a genom je podloga zasto je to bas E. sakazakii a ne Enterobacter baumanii i dobijes vrlo pouzdan rezultat. Brze je i skuplje iako se paralelno nasadjuju kulture kakve spominje swenki jer one recimo daju antibiogram i uz tosluze kao kontrola ali treba vrijeme da se klic ekultiviraju, DNA tehnologija je brza. Samo nazalost skuplja.
Sto se sastava Cole tice, nije istina da se ne zna sastav. On se moze odrediti samo se ne zna receptura za postupak proizvodnje. Mozes ti meni dati recept za neki slozeni kolac i nabrojati samo sastojke i njihov udio u kolacu, ali ako mi nisi otkrila postupak kako ga radis, kojim tocno redoslijedom, koja temperatura, koliko dugo, ja ga sigurno necu moci reproducirati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma