-
Kada na pregled ociju
Moj Mak ima skoro 8 mjeseci i malkice mu lijevo oko skrece prema nosicu. Citala sam da se fizioloski razvoj ociju kod beba (sazrijevanje zivaca i kojecega) zavrsava oko 8 mjeseca starosti i da je do tada normalno da oci pomalo saraju tamo-amo. Ne znam da li je rano da ga vodimo oftalmologu (jedna ped. rekla da cekamo dok se prirodni razvoj ne zavrsi pa da vidimo hoce li same oke doci na svoje mjesto, a druga pedica rekla hitno oftalmnologu jos prije 2 mjeseca). Pomoc! Ima li neko iskustva sa ovako malim bebama i okicama!!! :shock:
-
Moj oftalmolog kaze da bi prgled trebalo napraviti vec u rodilistu, kao i testiranje sluha. Ali to je njegovo misljenje.
Ako mislis da vam pregled traba otidjite na njega. Vjerojatno ces cuti stop je rekla i pedijatrica i biti ces mirna.
Inace nemam iskustva s pregledom s tako malima. Sretno!
-
-
Ja sam svoje dijete vodila oftalmologu sa njenih 20 mjeseci, isto pod sumnjom strabizma, pa je, siroče maleno, prošla sve moguće preglede uključujući i utvrđivanje dioptrije kapanjem.
Doc je ustvrdila da nema dioptrije, svi ostali pregledi u ordinaciji zadovoljavali su kriterijima zdravih okica, a ono što je moj pedijatar u tom trenu (kad nas je odlučio poslao na Sv. Duh) vidio, možda je bila, još uvijek moguća "šetnja" koja se, u tom uzrastu ne tolerira, ali je moguća.
Ona je tad imala 16 mjeseci, ali dok smo se odlučili, pa još naručili i došli na red, (za to treba cca 1,5 mjesec) prošlo je četiri mjeseca.
Budi sigurna da ako je zaista o strabizmu riječ, pedijatar te neće zaboraviti poslati oftalmologu na vrijeme, i naravno da je, što se prije s liječenjem počne, liječenje uspješnije.
Ali tvoja bebica od osam mjeseci je, iz mog iskustva i po mom mišljenju, premala da bi se (osim ako nije očito da mu oko konstantno bježi) podvrgavala takvim pregledima. Mislim bar do godine i pol.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma