Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Slijepo crijevo ili...????

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Slijepo crijevo ili...????

Da li mi oni koji su ostali bez istog mogu opisati bolove (u kojem dijelu ih je bolilo, kak je pocelo i kak je zavrsilo)... jer sam se oko podne vratila iz bolnice nakon sto se internisti i kirurzi, nakon sto sam tamo prenocila i boravila nekih 15 sati, nisu mogli dogovoriti jel da me operiraju ili ne pa su rekli nek idem doma i dodjem brzo ak me opet pocne bolit

Pregledali su me na sve nacine, slali na RTG, na ultrazvuk.... ma sve... al mene je od nesnosnih i nepodnosiljivih bolova koji su trajali par sati i bili za umrijet nakon par sati jednostavo SVE prestalo bolit ko da nikad i nije...

Pocelo je visoko gore, medju rebrima, u sredini ispocetka kratki, mlaki, sporadicni bolovi, ko grcevi koji su postepeno prelazili u sve jace i jace i jace, od kojih sam jedva mogla disati... i u takvom stanju dosla, bolje reci dopuzala na hitnu jer ni hodat nisam mogla... povracala u vise navrata neku tekucinu... ma koma... Na hitnoj u Smb mi dali injekciju da me prestane bolit i posali me u vinogradsku.. gdje sam dosla u strasnim bolovima koji su nakon nekoliko sati jednostavno NESTALI... ko da ih nikad nije bilo... Ujutro moram jos jednomic vadit krv da vide jel ono sto je poviseno doslo u normalu...

Kaj mi je? :? :? :?

Jel to mene prestalo bolit nakon sto su mi uvalili brunile i rekli da cu na operaciju pa sam podsvjesno, u strahu od operacije, ozdravila ili je to samo neka infekcija ili napad zucnih kamenaca za koje su utvrdila da ih IMAM, ali da oni ne misle da je to od toga...

Od kad me prestalo bolit i evo do sad, znaci skoro cijeli dan nije mi bas nista, ma bas mi je super iako sam nocas misla da cu ak tak nastavi umrijeti u navjecim mukama...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

MOj muz je operisao s.c.Bolovi su bili prvo umjereni, a onda nesnosni, ali uglavnom u donjem dijelu trbuha, a na pritisak donjeg dijela trbuha s desne strane, bol te odbaci do plafona (Dobar hirurg to i najcesce odredi tako sto te dobro pritisne, pa ako "oskocis", odmah operacija.......Bilo je i mucnine i povracanja, a sedimentacija je divljala.
    Ne znam, meni to tvoje bas lici na zucni napad....Jesi jela nesto sto opterecuje zuc?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mukica i meni ti ovo više liči na bolove kod žuči (iz osobnog iskustva), a ne znam kak su oni zaključili da to nije od tog kamenja, možda po krvi, ali ak se žuč upali isto se mogu vrijednosti povisit ko i kod slijepog crijeva.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni se čini da se radi o žuči..Odi kod gastroenterologa..odmah.

I Muki, što si jela taj dan?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako je i od žuči, nije ni to za dugo čekanje, nikako. Mukice, odi gastroenterologu, treba vidjeti što je to točno.
    (mi smo na institutu nedavno imali tragičan slučaj, sve je počelo od žučnog napada, i još smo svi pod dojmom )

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja sam imala prije godinu dana ovo što si ti napisala... Apsolutno je bila ista situacija kao kod tebe. Ništa nisu otkrili, a mene je bolilo za poludit. Na kraju sam otišla kod svojeg ginekologa i kada me dr. pregledala onim vaginalnim UZV , ustanovila je da mi je u crijevu zaostalo kakač ( smiješno zvuči ) i kada je pritisnula na to mjesto vidjela sam sto zvijezda. Savjetovala mi je da svako malo promasiram i stvarno je pomoglo. Poslije toga su sve tegobe prestale...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i ja sam prvo pomislila na žuč. mukice, daj odi da ti to pogledaju...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaspala sam pa zakasnila ana vadjenje krvi, moram sutra opet :/
    DOP me htio na bolovanje, ja reko ma necu, nis me ne boli, kaze on oke
    nije mi palo na pamet trazit ga uputnicu za gastroeneterologa
    al budem ga sutra trazila

pijem caj
    jedem dvopek
    malo me zapeckalo jutros, taman kad sam izasla od doktora, al toi je sve

na poslu sam, al nemam bas volje za radit
    najradije bi se legla i spavala
    mozda sam fakat trebala malo ostat doma

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bapski recept za dijagnosticiranje upale slijepog crijeva:
    ako s koljenom možeš dotaknuti bradu bez da se savijaš u strašnim bolovima - nije slijepo crijevo!

Moja baka tvrdi da su oni na selu godinama koristili tu metodu i da je nepogrešiva. Eto prenosim jednu pravu bapsku informaciju

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    a na pritisak donjeg dijela trbuha s desne strane, bol te odbaci do plafona (Dobar hirurg to i najcesce odredi tako sto te dobro pritisne, pa ako "oskocis", odmah operacija.......
    meni su operirali s.c. kad sam bila dijete - i stvarno vrijedi ovo gore navedeno, hm. Za mene je na hitnoj tada dežurni doktor (psih. poremećen patolog pa zguran na hitnu) rekao "ovo je slučaj za psihijatriju" kad sam ja skočila nakon pritiska do plafona

Srećom je tada med. sestra uputila moje na kirurgiju di su me spasili i eto me sad tu s vama

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja nećaka je imala takve napade 2-3 puta godišnje i svaki put bi joj prestalo nakon noći u bolnici, inekcija protiv bolova i nekoliko flaša infuzije. Svi mogući su ju pregledavali i ništa nisu pronašli iako se sumnalo na slijepo crijevo, pa onda na jajnike, pa žuč, ...

Prije mjesec dna je opet imala jedna takvan napad, ali joj nikako nije bilo bolje i onda su odlučili operirati (na slijepo). Uglavnom, ispostavilo se da je ipak slijepo crijevo, koje je bilo već dosta uvećano i upaljeno.

A sve to skupa vuklo se skoro 3 godine.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Slijepo crijevo nije za igranje. U 90% slucajeva imas povisenu rektalnu temperaturu i ono boli tako dugo dok ne perforira. Kada perforira, prestaje intenzivna bol na pritisak i pocinje tupa lagana bol u trbusnoj supljini ali i postaje jako opasno te je nuzna hitna operacija. Cesta pojava je i povracanje. Dok je u jenom komadu operacija je rutina ali je na zalost oporavak malo dulji u smislu da nemres podizati teske stvari (djecu) i jedes blitvicu i ostale lesade (sto i nije lose).
    MS je isto tako dva puta zavrsila na Sv.Duhu. Prvi puta nisu nista nasli pa je diagnoza bila nekakva vodena cista koja je vjerojatno pukla a drugi puta je vec bila takoreci u sali za operacije (slijepo crijevo) i ipak su joj nasli konkretnu cistu na jajniku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    Bapski recept za dijagnosticiranje upale slijepog crijeva:
    ako s koljenom možeš dotaknuti bradu bez da se savijaš u strašnim bolovima - nije slijepo crijevo!

Moja baka tvrdi da su oni na selu godinama koristili tu metodu i da je nepogrešiva. Eto prenosim jednu pravu bapsku informaciju
    Da, ovo sam i ja cula. Desnim koljenom. Kazu ako je slijepo crijevo da uopce nemozes podici koljeno tj saviti nogu prema sebi, u lezecem polozaju.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i tak su me pregledavali
    na pocetku, dok me jos ono jako bolilo bas i nisam mogla dignut nogu, al kasnije, nakon par sati, kad je popustilo sam mogla bez problema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    i tak su me pregledavali
    na pocetku, dok me jos ono jako bolilo bas i nisam mogla dignut nogu, al kasnije, nakon par sati, kad je popustilo sam mogla bez problema
    Zuc ili cir????????????
    Jesu ti radili pretrage na heliobakterpilori(ili kako se to vec zove i pise)?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemampojma :/
    vadili su mi krv vise puta, al fakat ne znam kaj su gledali
    morala bi po nalaze, al su mi autu na parkiralistu
    na srecu ili na zalost ja se u te medicinske nazive nis ne kuzimi jedva da ista razumijem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa jel imas cir?

To kad proradi, boli za umrt a taj helobakterpilori ima veze s tim.

Prestani pusiti i piti kavu i sve ce super biti i jos da nam je koju kilu izgubit bile bi ko golubice

Sala

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala takav "napad" (mislili su da je mozda da je slijepo crijevo) da bi se ispostavilo da sam dehidrirala. Jesi li pila dovoljno tekucine ovih dana?

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam imala perforaciju sl. crijeva, tako da nisam imala prije bolove koji su se ponavljali, ali zato kada je počelo sjeći nije stajalo. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •