Stranica 2 od 9 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 401

Tema: iskustva s Montignac prehranom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

AdioMare
    ja zakuhala
    a eto nisam uspjela niti jedan dan proći po propisu

sad sam u zagorju kod sveki i niš od Montignaca

maleno moje počelo hodati pa ne stignem ništa niti pošteno skuhati, a eto nadam se da ću uspjeti po povratku kući

uf, jesam i ja karakter

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Očito nisi imala u rukama knjigu 90-dnevna dijeta
    Nisam, priznajem. Držala sam tu dijetu onako kako kruži po internetu i ručnom predajom na A4 papiru. I jela sam prilično jednolično.
    Žalim zbog toga (iz puno razloga), a sad sam se pronašla u Montiju.
    Više od veličanja francuske kuhinje zahvaljivala sam Bogu što nisam Amerikanka koja čita knjigu. One se, vjerojatno, doslovno osjećaju kao svinje dok čitaju "Jedem dakle mršavim" :/ .
    Mislim da je i tebi iskustvo s Montijem pomoglo da posložiš svoj jelovnik za UN (ispravi me ako griješim, jer nemam pojma što piše u knjizi "90 dana dijete" /jesu li to izdale neke Slovenke, kao da sam negdje čula ili čitala :? ) a kad je škrobni dan, slažeš se samnom, nema mesa niti ribe, niti mlijeka. Kod Montija mi se sviđa to što jelovnik određujem prema onom što imam u kući, a ne onome što mi piše na papiru. To mi je super.
    Eto, fritulice, .

A ti, MGrubi, ljubi malo zlato (koje ti je dobra tjelovježba, vidim ) i priključi se uskoro.
    UNovke su u premoćnoj većini.
    Izgleda da sam ostala sama ovdje .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    nemam pojma što piše u knjizi 90 dana dijete / jesu li to izdale neke Slovenke
    Ja sam knjigu imala u rukama, prelistala sam ju, neke recepte sam našla na netu i bila sam presretna što prehrana nije tako jednolična kao što sam ranije mislila. Knjigu nisam kupila (ipak sam se odlučila za Montija kao dugotrajnije rješenje nakon što izgubim kile uz pomoć UN dijete), ali po prilici znam što se može jesti, dam mašti slobode, malo kombiniram s Montijem i ja zadovoljna, a nije mi teško u sve to ukomponirati npr. obiteljski ručak..eto!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemam pojma što piše u knjizi 90 dana dijete / jesu li to izdale neke Slovenke
    Ja sam knjigu imala u rukama, prelistala sam ju, neke recepte sam našla na netu i bila sam presretna što prehrana nije tako jednolična kao što sam ranije mislila. Knjigu nisam kupila (ipak sam se odlučila za Montija kao dugotrajnije rješenje nakon što izgubim kile uz pomoć UN dijete), ali po prilici znam što se može jesti, dam mašti slobode, malo kombiniram s Montijem i ja zadovoljna, a nije mi teško u sve to ukomponirati npr. obiteljski ručak..eto!
    ps. ne znam što je ali meni se danas duplaju poruke, valjda neće i ova... :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

babyiris? MGrubi? Lola? sakedjo? Cure?
    Jeli otišla bar jedna kilica dolje?
    Hajde, pišite bar što klopate, o kilama može i na pp
    Evo, ja objelodanjujem da svih osam sati na poslu mogu presjediti u hlačama bez da otkopčam gumb .
    Grubi, ti si nešto duže na dijete, šta ima?
    Cure, koje ste na Montiju, šta ima?
    Ja sam izgubila 4 kg,skoro pa i ne trebam više,ali mi se monty svidja i nastavljam.Ja doručkujem integralni kruh i Donin pekmez bez šećera ili muesli sa nemasnim jogurtom, nakon voća naravno.Ručak:juhe od cvjetače ili brokule,onda ili ribu sa blitvom i sl. i salatom ili integralnu tjesteninu sa povrtnim umacima,ili umakom od gljiva.Meso ne jedem pa uz povrće kad nije na meniju riba jedem sojine ili zobene popećke uz razno dozvoljeno povrće.
    Za večeru sam jogurt ili sa malo mueslija ili svježi sir.Prije podne pojedem neko voće kao međuobrok ako znam da će mi ručak kasniti ili ogladnim.
    Tu i tamo napravim integralne palačinke sa pekmezom ili clafutije od jabuka,a isprobat ću i ostale montijeve deserte.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kako se tebi sviđa Montijeva kuharica? Jel prizemljena (da tako kažem) za prehranu našeg podneblja?
    Ovaj mjesec sam se dosta ispucala , ali naručit ću od Sv. Nikole.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja nemam knjigu "Montignacovi recepti i jelovnici",samo "Jedem,dakle mršavim".
    Uglavnom skidam recepte sa neta,a ostalo kombiniram sama.Ima i ovdje na forumu dosta toga.Imam dosta recepata za deserte,ako hoćeš pošaljem ti na pp.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Naravno da hoću, unaprijed hvala .

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Poslano!Dobar tek!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krenula prekjučer.

Imam za ubiti 13 kg do Kalebovog rođendana. Ako mi uspije, MD mi kupuje stolce za kuhinju koje već dugo špeham. :D

Ima li još Montignakovca ovdje?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajmo skupa

a što je s nama koji smo analfabete u kuhinji

HEEEEEELPPPPPP

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam vec dugo na montiju. odnosno, malo ga modificiram sad kad samo odrzavam tezinu (citaj: ubijem se od slatkog, al i dalje pazim na kombiniranje namirnica )

kuhanje nije uopce problematicno. meso znjopate sa salatama (osim cikle), ribu takodjer, zaboravite krompir, bijelu rizu, proizvode od bijelog brasna, slatkise, tjesteninu i jos par stvari, obavezno doruckujete vise-manje iste stvari, a prije dorucka jedete vocku, kavu secerite fruktozom. u zestokom pms-u tjesite samu sebe kako je cokolada sa 70% kakaa najbolja i najukusnija na svijetu. nakon nekog vremena se navikntete, sve ostale su dramaticno preslatke.

maria, ako hoces da ti mailam, imam ti ja zapisano na dvije stranice osnovne postulata montija. moja frendica se drzi toga i mrsavi naocigled.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    zaboravite krompir, bijelu rižu, proizvode od bijelog brašna, slatkiše, tjesteninu i još par stvari..
    Ne treba zaboraviti tjesteninu, dapače, ona od integralnog brašna je poželjna, a ako se jede bijela tjestenina, onda neka bude al dente. Bitno je ne miješati ju s mesom. Ne treba zaboraviti ni slatkiše..Jedna od boljih slastica mi je čokoladna torta koju Monti savjetuje i pri skidanju kila..

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i ako ne voliš integralnu rižu ko ja, navali na basmati i thai, odlične su!

off topic: sandra, avatar

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    zaboravite krompir, bijelu rižu, proizvode od bijelog brašna, slatkiše, tjesteninu i još par stvari..
    Ne treba zaboraviti tjesteninu, dapače, ona od integralnog brašna je poželjna, a ako se jede bijela tjestenina, onda neka bude al dente. Bitno je ne miješati ju s mesom. Ne treba zaboraviti ni slatkiše..Jedna od boljih slastica mi je čokoladna torta koju Monti savjetuje i pri skidanju kila..

to je tocno, integralna riza i tjestenina mogu, ali meni su stvarno bile nejestive. jos riza ajde-de, al tjestenina - ni naprijed ni nazad.

nisam cula za ovu cokoladnu tortu, al pretpostavljam da je sa cokoladom sa 70% kakaa. ja sam se bila odrekla svega osim te cokolade.

i thalia je u pravu - basmati riza je jako ukusna (i dopustena po montiju). mi vise uopce ne jedemo obicnu bijelu, nego samo nju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sandraf, ja sam recept za Montijevu Čokoladnu tortu stavila na PDF -recepti, naslov topica "kolači bez brašna". Torta je savršena, a još kad znaš da je možeš njupat bezbrižno..

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala fritulice, prekopirala sam je, bas cu je probati napraviti. jedino me malo muci kako ce to ispast kompaktno...

i nema nista secera ni fruktoze, bas nista?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

:D
    Sretan Božić svima na Montici

Baš sam vesela, stooo godina tražim nekaj ovakvo i konačno sam našla.

Malo ću proučiti i nakon sutrašnjeg ubijanja (a hebi ga idemo mojima na Božićni čakru i nemrem to propustit ) krećem u nove pobjede!!

Ja sam naime nakon poroda morala na nekakvu dijetu koja mi je recimo sličila na prvi pogled ovome o čemu pričate (rečeno mi je da izbacim ugljikohidrate i jedem samo meseko na naglo, povrće, juhe, neslano isl) pa sam u mjesec dana istopila nekih 15 ak kg (ali to je bila velikom većinom voda, zbog koje sam i bila na dijeti). Od tada, svojim prežderavanjem nisam uspjela pomoći skidanju ostatka iako je sveukupno otišlo nekih 28. Sad sam došla do kritične točke s koje ni makac već duže vrijeme. Trebam skinuti još 10 kg da bi se osjećala dobro (ili bar 8 da bih bila zdravija). Nadam se da ću uspjeti. A i da ćemo se naviknuti na tu klopu pa će i MM i malac s vremenom klopati zdravije.

Kakvu podršku imate doma? MM na žalost staaaalno kupuje grickalice, čokolade, fante i cole, pistacije i kikirikije, bijela peciva.. a i obožava krumpir, mesinu i sve kaj jako teško kasnije sjedne na želudac. I nemrem ga osolit s voćem - uredno poslije klope smlati nekoliko voćki (to rade i njegovi doma)

Jesam se rasisala.... odoh spavati.. sutra je dan kad zadnji put jedem gluposti u kompletu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tiwi, ajde nam se pridruži

Meni je podrška doma fantastična, MD mi je obećao kupiti stolce za kuhinju koje sam duuuuuugo pikirala (fajn su skupi ) ako dođem na predtrudničku kilažu do Kalebovog ročkasa. U ovih 6 dana dijete već sam par puta stajala pred otvorenim frižiderom s kolačem u rukama, ali sam ga svaki put vratila. Pomisao na stolice me drži. :D

Skinula sam i 2,5 kg. Dozvoljena hrana je fina (iako ja više volim nezdravo, što ću, a za Colom venem), jedino mi je tlaka svakoga jutra piti riblje ulje, ali ga obilato zalijem iscijeđenim limunom i narančom, pa ubijem aftertaste.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Luna super za kile :D

Pridružujem se , nego kaj!!

Nego, alo mi je SF čitati tolike skinute kg u tako kratkom vremenu!!!! Bumo vidli.

Inače, ja sam negdje poslije poroda iščeprkala na netu ovu foru s ribljim uljem i kad sam u apoteci pkušala kupiti žena me gledaa blesavo i izbrijala mi spiku da sam ja sigurno nekaj krivo skužila, ma kakvo ulje, nema se toga bla bla truć truć.. Sad kužim da nema jer je (kršitelj koda) ljekarna i zapravo nemaju niš drugo osim toga i par drugih sitnica..

Odoh sutra u običnu onu u DZ sa zelenim križem iznad vrata

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Pridružujem se, nego kaj!!
    Ako mogu Luna i Tiwi, mogu i ja !!

Cure, i ja bih se priključila (ali nakon blagdana, naravno) !

Ali bih molila koju od vas da mi na pp pošalje neke detaljnije informacije o toj dijeti, kao i jelovnik po kojem funkcionirate iz dana dan.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Freya super!!

Žicat ćemo Sandruf da nam pošalje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jeeeeeeee, proljetnice će biti najbolji komadi na forumu! :D Kao da već i ovak nismo

Cure, šaljem vam na pp ovo što mi je sandraf poslala, ja se ravnam po sljedećem (i imam već 3 kg manje) - jedem sve, osim: bijelog brašna, bijele riže, bijele tjestenine (znači, ako klopaš te namirnice ili prerađevine, caka je da su integralne) i bijelog šećera (koristim fruktozu, ima je u DM-u, meni je finija od šećera - nemojte koristiti Natreen i druge zaslađivače jer su na bazi aspartmana koji je živi otrov), ne pijem gazirano i ne jedem slatko (tj. neki dan sam u makrobiotičkom restoranu jela kolač od rogača, bogme je bio sladak, možete vi jesti slatko, ali onda mora biti na bazi crne čokolade i s fruktozom). Ne jedem iza 18 h i pijem puno vode. E da, od povrća sam izbacila krumpir i mrkvu (ciklu nisam, iako bi po Montiju trebalo - to je povrće s najviše šećera) i ne miješam ugljikohidrate i proteine (npr. meso ne jedem s rižom, nego s povrćem).

Nije vam to neka dijeta, nema one fore - ovoliko onog i ovoliko onog i jelovnici, to je vrsta prehrane. Ja prezadovoljna (a stolci čekajuuuuuu :D ).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam napomenuti nešto jaaaaaako važno, što mi je napomenula lex, koja je ovom dijetom u mjesec i pol skinula 14 kg, dojeći blizance i uz 3 obilna obroka dnevno!!!

(Vidi topic
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=montignac)

Dakle, jutro treba započeti ribljim uljem (fuuuuuuuuuuuj), gucneš si i zaliješ iscijeđenim limunom (ja koji put iscijedim i naranču, mandarinu...). Navodno ima za kupiti neko ulje s okusom naranče, ja ga nisam našla, pa pijem obično (kupuje se u ljekarnama na dcl). Gadno do boli! Ulje mora biti tekuće, ne u kapsulama ili tabletama.

Idem baš popiti svoje, bljak.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma samo da mi ponovno ne izgledamo kao trudnice

Evo sad vidim tu da pišeš kaj je fruktoza ( mislim, znam kaj je ali nisam imala pojma da ima toga za kupiti).

Sve pet, veli MM da mu se jako sviđa da ću opet jesti tako fino i raznoliko (već sam napomenula da sam skoro isto tak jela poslije poroda, silom prilika) i obećao je da e pojest Kebab vani da me ne namami.. ali da će klopat samnom i neće daviti s junk food-om.

E sad, pitanje koje me jaaako muči. Ja naime ne mog strpat u usta ni mandarinu ako je kiselkasta, ni jabuku ni niš a kaaaamoli limun.. Onesvijestila bih se. Stvarno mi je grozno, zapravo najgroznije od svega, kad je nekaj kiselo. Kaj da izmislim? Jer koliko vidim - to je ful bitno nakon ribljeg ulja?!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jedino me malo muči kako će to ispast kompaktno..
    Ispadne suuuper. (MM mi smazao skoro sve - iako sam ja stalno vikala da je to MOJA dijetalna torta) I mene je isto mučilo kakva je to torta bez šećera, maslaca, pa čak i bez pecivnog praška..Ali je fenomenalna. Dođe ti nešto između biskvita i kreme, ma zapravo kao lagani mousse. Jedino je malo problematično što se čokoladni preljev stvrdne u frižideru tako da morete ugrijati nož (u vreloj vodi) da bi se uspio odrezati lijepi komad.
    A što se ribljag ulja tiče;
    i kad sam u apoteci pokušala kupiti, žena me gledala blesavo i izbrijala mi spiku da sam ja sigurno nekaj krivo skužila, ma kakvo ulje, nema se toga, bla, bla
    Ista stvar. Meni je žena skoro rekla da koji mi je klinac, da se to ne prodaje već cijelo desetljeće i da će mi dat neke kapsule s istim efektom (osjećala sam se ko da virim iz vremenske rupe). :/ Di ću naći tekuće riblje ulje ???

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto ja svečano obećavam da ću od 1.1.2007. krenuti zaozbiljno na Montija

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ima nas jos sto krecemo iza blagdana - i MM je pristao

Luna, sibaj i meni taj pp. Unaprijed zahvaljujem!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ok, hoću i ja! počinjem odmah poslije ng
    dajte sve što imate na pp
    kileeeee doljeeeeeee

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    kileeeee doljeeeeeee

Koja zaraza na proljetnim.. kao neki virus, mogli bismo ga nazvati Fatworm

Baš mi je drago buby, mislila sam da buš zaglibila na UN-u pa nisam htjela puno talasat..

Nego, evo ja lagano počela danas, jer mi se ne da čekat do iza NG. A kažem lagano, jer mi je friđ prepun kojekavog junka od kojeg bi se Monti mogel zrušit u nesvjest pa sam kemijala.

Skuhala sam jušeštinu od celera, peršina, maaalo paprike i graška, pokoja mahuna i jedna sramežljiva mrkvica (meni je mrkva ko Luni cikla) te jedan omanji komadić bijelog mesa pilećeg. Na kraju sam samo unutra malo stavila integralne riže ko fol da se nekaj vidi, umjesto rezanaca, knedlica ili nečeg.
    I poslije juhice sam si mrknula tanjur integralne riže pomiješan sa umakom od povrća. I napila se vode.

ALI, pazite sad ovo! Igrm slučaja - danas se mi zatekli u Mc Donaldsu!! Ajme nesreće i iskušenja! Ali kako sam ja tvrdoglava, ubila sam se u salati i još izmaltretirala tipa da mi u nečem donese vode, jer neću pit gazirano A MM je klopal nekaj ogromno. Meni je salata bila super.

Jedino kaj sam vam ja sad opet gladna....

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kileeeee doljeeeeeee
    Paaaa... i ja bih.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sad će još ispast da su sve proljetnice buce

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    kileeeee doljeeeeeee
    Paaaa... i ja bih.
    Nema frke, šaljem na pp tebi i Buby

Samo lagani apdejt, klopnula sam malo riže od ručka i sve 5.

Citiraj Anjica prvotno napisa
    sad će još ispast da su sve proljetnice buce
    Mislim da će na kraju ispast da će proljetnice uskoro biti prilično dobri komadi.

(apropo buce, ja sam rigorozna, 60 kg na meni je po mojoj procjeni debelo, stoga moram u akciju. i ne pušim izgovore rodila sam isl.. Pa nije mi pukla noga, a bome ni ruka jer ne bi mogla krkat nutellu ko do neki dan, žlicom za juhu )

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ne bi mogla krkat nutellu ko do neki dan, žlicom za juhu
    Aaaaaah, koji fenomenalni osjećaj...(ovo više nije OT,nego antitopic )

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

dajte, pomozite ljetnoj debeloj pliz

kakve povrtne umake za rižu i paštu radite? osim gliva?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

thalia velkam

Gle, ja sam ti osoba od nekompliciranja jer me to previše živcira i presporo ide. Dakle, umak od povrća napraviš tak da jednostavno malo poprži luka i gore hitiš kockice onog kaj imaš (peršin sitno, paprika krupnije isl) i onda to malo prodinstaš... možeš zalit temeljcem (iliti juhicom) "od jučer" ak ti je ostalo a mo'š i vodom. Ja obavezno dodam i paradajz (friški, smrznuti, iz limenke... svejedno).
    Možeš na istu foru raditi i u woku i u običnoj tavi...

E sad cure, ja bila na placu, u DMu i u Konzumu. Potrošila skoro 500 kn mrrrrrzim trošit na hranu (hehe) ali imam sad sve osim ribljeg ulja jer nisam stigla u ljekarnu. Po to ću popodne.

Kupila sam Fruktozu od DasGesunde i jeftinija je cca 8 kn. Kupila sam i integralne tjestenine, rižine tjestenine, par malih pekmezića od šipka, marelice i šljive, svi s fruktozom, brdo povrća (tikvice, patliđan, kelj, kupus, cvjetaču, zelenu salatu, paprike, crven kupus, itd) nešto voća za bebu (kruške i banane, jabuka imam iz bio uzgoja, fenomenalnih), limun za ispiranje gnjus okusa od ribica (samo još ne znam kak ću to izvest :bljuc, kupih jaja, rižine pahuljice, rižine keksiće, bademe, grožđice (jel smjem jest grožđice :? ), jogurat 0,nešto mm i tak. E daaaa, i jednu čokoladu od 73% kakaa :D

Mlijeko nisam kupila, jer ga ja baš i ne pijem (ne podnosim ga) osim u kavi par kapi, pa mi litra traje tjedan dana.

Baš mi je sad fora to sve ovak na stolu... bumo vidli kak će mi biti jesti (šalim se, pa to je sve fino).

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TwinLab, Cod Liver Oil, emulgirano riblje ulje, okus naranče ili mente. 3,3 dL košta oko sto+nešto sitno kuna. Okus nije toliko oduran. Ima u skoro svakoj ljekarni koja drži TwinLabove proizvode.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tiwi-sretno!!!!!
    Ja kombiniram sa Montijem i South beach (slično jako)ali baš ću se potruditi od idućeg tjedna (u petak idem na rođendan,pa doček ).
    Malo sma pogledala tvoje fotke (maleni je predivan ),pa me samo zanima koliko si dobila kila u trudnoći??

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

lex hvala!! Idem poslije s malim u šetnju pa ću u potrabgu za uljem.

Citiraj lola24 prvotno napisa
    Tiwi-sretno!!!!!
    Ja kombiniram sa Montijem i South beach (slično jako)ali baš ću se potruditi od idućeg tjedna (u petak idem na rođendan,pa doček ).
    Malo sma pogledala tvoje fotke (maleni je predivan ),pa me samo zanima koliko si dobila kila u trudnoći??
    Hvala na komplimentima.

Inače sam imala kilažu između 55 i 58 kg na svojih 1.63
    U trudnoću sam krenula sa 60kg išla rodit sa 95

Sad sam na 67 kg.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Od kad sam napisala u kakvog slona sam se pretvorila kad sam išla rodit, više niko ništ ne piše

Imam pitanje. Već danima obijam pragove raznih ljekarni u potrazi za ribljim uljem. Ne čude se baš svi, ali nigdje nema. U jednoj jedinoj mi svaki dan kažu: "Evo nije stiglo, ali valjda će sutra..."

Jel vi to stvarno svi pijete? Mislim pa di ste kupile :?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam pitanje. Već danima obijam pragove raznih ljekarni u potrazi za ribljim uljem. Ne čude se baš svi, ali nigdje nema. U jednoj jedinoj mi svaki dan kažu: "Evo nije stiglo, ali valjda će sutra..."

King Cross, ljekarne Dvorzak.

Inace, ja sam zatrudnila s 57 kila na 170cm, dva tjedna prije poroda imala 95. U porodu izgubila ravno 18 kila. Tek kad su klinci imali 9 mjeseci krenula s Montignacom i u mjesec i pol skinula 14 kila.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa

King Cross, ljekarne Dvorzak.

Inace, ja sam zatrudnila s 57 kila na 170cm, dva tjedna prije poroda imala 95. U porodu izgubila ravno 18 kila. Tek kad su klinci imali 9 mjeseci krenula s Montignacom i u mjesec i pol skinula 14 kila.
    Ma veeeliki ti šaljem za ovo kaj si napisala - ja sam taman sad u sličnoj varijanti (bebać ima 9 i pol mjeseci) i krenula sam pa se nadam skinuti kile do njegovorg roćkasa :D

Morat ću za ulje u KC jer kod mene u SMB u Dvoržakovim ljekarnama trenutačno nemaju

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mogu li ja pitati - u cemu je caka s tim ribljim uljem? cemu ono sluzi i pijete li ga nataste, prije jutarnje vocke?

unaprijed se ispricavam ako je vec negdje objasnjeno, molimo samo ukratko - ne sjecam se da sam citala o tom, ako i jesam, zaboravila sam.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja se priključujem ekipi... :D i pliiiiiiiz da mi netko pošalje osnovna pravila, dosta toga sam skužila, ali ipak...mora li baš to riblje ulje!!!??? Imam još uvijek traume iz djetinjstva!

Natašte ide uvijek voćka? Koliko vremena treba proći između voća i doručka? Nadam se ne sat vremena, voljela bih jesti prije odlaska na posao, a ne bauljati gladna...

I nema šanse da prestanem piti kavu, a ona mi nekako ne paše nakon voća!! Kako će to probava izdržati?

Trebala bih skinuti 3-4 kg, ali ne naglo, polagano, bitno mi je imati neka pravila i kontrolirati slatko kojeg jedem nenormalno, pogotovo kolače! Najveći mi je problem što ih volim i peći, često, prečesto...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pravila ugrubo:
    dorčak:
    1 - voće, 30 min nakon toga integralni kruh + marmelada s manje šečera + bijela kava (bolje kavovina npr Divka) zasladiti s fruktozom
    ili
    2-samo voće
    3-šunka, jaje, sir
    ručak, večera, bitno: proteini uz povrće (osim kuhane mrkve ili cikle, repe... mora imati niski GI, na forumu je netko već pisa tablicu pa potraži) ili integralni ugljikohidrati + povrće

izbaciti: krumpir, kukuruz, sve bijelo, slatko osim čokolade s više od 70% kakaa koja je dobra. sav alkohol...
    dobra ulja: maslinovo, suncokretovo

ne pohano, ne prženo

nije bitna veličina porcije

i umalo zaboravih: na kraju svakog ručka ili večere obavezno pojesti šnitu nemasnog sira (ili posni svježi)

međuobroci: voće, jogurt

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja mislim da sam propustla ovaj detalj s kavom :?
    Zašto je kava nepoželjna? Zbog kofeina? Ili zbog zaslađivanja iste?

Naime, ja kavu pijem, instant, razmućenu s vrućom vodom i samo s malo mlijeka. Bez ikakvih sladila. Trebam li prestati ili mogu to ostaviti?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma kao kofein nije baš dobar za prvu fazu, nije da šteti ali može, gle knjiga mi je kod frendice pa ne mogu odmah odgovorit.

nije bed, popij, nema zabrane

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jutros sam prvi put u životu pojela jabuku natašte, iskreno...uvijek sam se toga grozila. Nisam mogla vjerovati, bila mi je baš fina. Nakon pola sata integralni kruh s marmeladom i kava s mlijekom, nikad je ne sladim. MM će danas bolonjez, a ja umak od povrća s integ. tjesteninom. Sva sreća, ne moram se navikavati na integralne stvari, postale su nam svakodnevica!

MGrubi, hvala!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala za kavu

Astra držim ti fige!!

Ja sam danas konačno našla ulje (twin lab 115 kn) s okusom mente (pita me žena jel može, a ja već luda od iščekivanja, došlo mi je da joj kažem "Ma može i s okusom buće, samo daaaaj").

Inače, veli mi teta u ljekarni da je to odlično i za podizanje imuniteta, rad srca, krvne žile, blabla... Eto, baš super. Sutra ću prvi put šljoknuti spomenuta a jedino ne znam kaj ću s tim limunom. :/
    Smijem li sok jednog limuna pomiješati s narančom ili grejpom???? Jako mi je grdo pit limun...

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smijem li sok jednog limuna pomiješati s narančom ili grejpom???? Jako mi je grdo pit limun...
    Naravno.

Stranica 2 od 9 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •