~lex~, prvo voće, pa onda riblje ulje ili u komadu sve zajedno?
Ja sam ga do sada pila poslije voća 20 min. a potom čekala još toliko s doručkom. Mada mislim da ulju treba više od 1/2 sata ili ?
~lex~, prvo voće, pa onda riblje ulje ili u komadu sve zajedno?
Ja sam ga do sada pila poslije voća 20 min. a potom čekala još toliko s doručkom. Mada mislim da ulju treba više od 1/2 sata ili ?
Riblje ulje možeš popiti kad god ti paše tijekom dana. Nema pravila.AdioMare prvotno napisa
Samo je pravilo da se voće jede prije obroka (15-30 minuta prije), ili kao poseban obrok. Limunov sok poslije ulja pospješuje razgradnju adipoznih stanica i ne može se smatrati obrokom.
Curke, pročitajte moje davni topic o Montignacu jer tamo ćete naići na mnoge odgovore na pitanja koje ste tu postavljale. Čitajte moje postove, uglavnom je sve tamo.
evo ja našla spisal GI indexa, nisam provjeravala knjigu jer mi nije tu
"UGLJIKOHIDRATI S VISOKIM GLIKEMIČNIM INDEKSOM"
maltoza (pivo) 110
glukoza 100
krumpir pečen u pećnici 95
posve bijeli kruh 95
pire od krumpira 90
med 90
mrkva 85
cornflakes i kokice 85
bob 80
buča, tikva 75
lubenica 75
šećer (saharoza) 70
bijeli kruh 70
zaslađene rafinirane žitarice 70
slastice s čokoladom 70
kuhani oguljeni krompir 70
keksi 70
hibridni kukuruz 70
bijela riža 70
suho voće 65
polubijeli krih 65
neoguljeni kuhani krumpir 65
banane, dinje, pekmezi 60
bijela tjestenina 55
"UGLJIKOHIDRATI S NISKIM GLIKEMIČNIM INDEKSOM"
cjeloviti kruh ili kruh s mekinjama 50
cjelovita riža 50
grašak 50
nezašećerene cjelovite žitarice 50
zobene pahuljice 40
grah 40
nezaslađeni voćni sok 40
cjelovita tjestenina 40
kruh od cjelovite raži 40
kruh od 100% cjelovita brašna 35
suhi grašak 35
mliječni proizvodi 35
voćni sladoled (sorbet) 35
suhi grah 30
leća 30
slanutak 30
cjelovita tjestenina 30
svježe voće 30
voćna marmelada bez šećera 30
crna čokolada (>70% kakaa) 22
fruktoza 20
soja 15
zeleno povrće, rajčica, limun i šampinjoni < 15
pa što se tiče ribljeg ulja, mislim da bi ga bilo ispravnije popiti prije obroka u kojem nema ugljikohidrata (obrok meso+povrće)
:/
jel može riblje ulje u kaspulama? koje i gdje, odnosno po koliko ga kupujete? ulje ili kaspule
da ne bauljam po ljekarnama![]()
Buby ccc
nemoj sad bauljat tu po kaspulama![]()
Morat ćeš srknut ulje i to ti je to. I nije niš strašno (nisam se stigla prije javit) evo preživjela sam. I suneš odmah sokinjos od limuna (u koji ja iscijedim i jednu naranju i grejpinjos) i sve pet.
S tim da ne pričam o onom vulgaris ulju nego TwinLabovom s okusom mente. Jedino kaj mi malo smrdi. Al začepiš nos i okej.![]()
Popila sam ulje a poslije toga se mučila s limunovim sokom. Nisu pomagali nikakvi dodaci, jer je kiselooooo. A onda mi je ko Baltazaru sinuloSlamkaaa!! Popila sam bez beda punu čašu (2 dcl) soka od limuna, naranče i grejpa!
Evo i mene!
Napokon mi je dijete zaspalo pa se odmah ukljucujem u klub.
Naručila sam knjigu, a danas krenula prateći vaše savjete.
Moram, zapravo želim do 23.6. izgubiti barem 10kg(73grrr), ljeto i kuma na svadbi glavni su poticaj. A i isla bih raditi u nekom normalnijem izdanju.
Što mi je otišlo porodom, to je to. Onih 6 mjeseci ni grama, čak sam dobila kilu
Vidjevši ove SF brojkice, napalila sam se
Samo moram negdje nabaviti riblje (uf) ulje.
ma ne, fakat, zanima se
postoje kaspuleulja bakalara, omega3...
možda je lakše što se tiče tog specifičnog mirisa, da ne velim kaj drugo
Nemam pojma Bubyca.. pitanje je koliko čega ima u čemu (kraaasno rečeno) pa koliko bi to onda bilo u umjerima... Meni se nije dalo zamarati. Ovo je ful jednostavno. Šljok ulje, šljok cuga i odeš spremit doručak. Idem poslat mail Cubani
![]()
Cubana imaš mail![]()
ure koje ste naručile ili imate knjige, možete napisati koje (koliko sam skužila ima ih više).
i ja bih s vama na dijetu...
sve nešto razmišljam i važem...
Luna, ajde mi pp-aj recepte i štolivećimaš...
![]()
Tnx Tiwi!
Nije mi još ništa stiglo, valjda je guzva na mrezi
Nwm, moram sutra nabaviti ulje.
On topic, vidjela sam na Montijevoj stranici da sirova mrkva ima zapravo niski GI, 30, a kuhana 85. Kako se to objašnjava?
Prvo nekaj za Buby :
heheluna prvotno napisa
![]()
Cubana, išla sam vidjeti, vratio mi se mail (dva puta sam poslala)
veli: This is an automatically generated Delivery Status Notification
Delivery to the following recipient failed permanently:
Poslat ću ti na pp.
Nemam pojma kaj ovo s mrkvom znači, kak to da je kuhana tak "zločesta" . Niš, bumo grickali svježu.
Zašto, o zašto tek sad vidim da riblje ulje mora biti tekuće???
Ja kupila kapsule od Twinlaba i pijem ih već 3 dana.
Dajte mi pojasnite malo (ili uputite ako je već negdje napisano) zašto mora biti tekuće a ne u kapsulama?
Meni je žena u ljekarni rekla da nema razlike jer je ovo u kapsuli isto čisto ulje. Ako otvorim kapsulu unutra je samo ulje. Čak je rekla da je jedna kapsula "jača" od jedne žličice ulja :/
Inače, i ja sam danas podigla svoj primjerak knjige u Superknjižari i sad bjesomučno iščitavam da što prije krenem. Najvjerojatnije od prekosutra iako sumnjam da ću sutra moći u sebe staviti namirnice za koje sam pročitala visoki gl. indeks.
Cure, ajde neka netko pp-a magriz, meni je krepao komp i sad radim na MD-ovom laptopu na kojem nemam taj mail.magriz prvotno napisa
Inače, ja stala na -3. Malo sam i varala ovih dana sa slatkim, od sutra se vraćam na pravi put.
Napokon dijeta za dojilice! :D
Luna mi je bacila bubu u uho (a moram priznati da se fakat vidi da joj kilice odlaze 8) ), pa sam malo pročačkala po ovoj temi. Sve mi je prilično prihvatljivo, ali nisam skužila kaj s kavom? Ja sam prava ovisnica o ranojutarnjoj nesici (naravno, uz doručak i s puno mlijeka) i ako je ne popijem, glava me rastura za umrijeti. Dakle, smije li se piti kava s mlijekom i kako zasladiti?
Još nešto- da li je riblje ulje baš obavezno? To mi se nikako ne sviđa!!!
![]()
Linda, riblje ulje ti nije obavezno, ali je prava stvar protiv celulita.
Ako si u prvoj fazi dijete i želiš što prije skinuti kile, kava nije dobrodošla - mada ju možeš piti ako ti je bez nje koma. Sladiš ju voćnim šećerom i stvaljaš u nju mlijeko sa minimumom mm.
cure jel može neko meni poslati taj skraćeni oblik dijete i recepte? ja sam drugi dan na dijeti pa bih htjela malo ovu proučiti ćini mi se jako zdrava.hvala![]()
onda bum šljokalaTiwi prvotno napisa
![]()
ti si našla od mente?
di je taj od naranče i po koliko? da nije ko onaj dječji koji je po 200 i više kuna?
Cure, fakat nije toliko odvratno koliko vam se čini sama pomisao na to!
Šljokajte obično ulje 2dcl za 19 kn, za ostatak si kupite lijepu stvar na sniženju.
Dajte mi pojasnite malo (ili uputite ako je već negdje napisano) zašto mora biti tekuće a ne u kapsulama?
Meni je žena u ljekarni rekla da nema razlike jer je ovo u kapsuli isto čisto ulje. Ako otvorim kapsulu unutra je samo ulje. Čak je rekla da je jedna kapsula "jača" od jedne žličice ulja :/
Brunda, ja u knjizi (u dijelu o celulitu) ne vidim da piše isključivo riblje ulje, a ne kapsule.
No, žurim, pa ako ne javi nitko prije, citiram ti poslije što piše.
Pogledala sam letimično i poglavlje o mastima. Ni tamo nema ništa.
Jedino u poglavlju o celulitu naglašava izuzetnu djelotvornost ribljeg ulja i to u roku 4 mjeseca primjene. Ne piše isključivo u kojem obliku.
Vrijedi pokušati, kome treba.
buby prvotno napisa
ubićuse
A menta ili naranča su varijante, samo je pitanje koje imaju. Ista je cijena.
Thanks. Ne moraš tražiti po knjizi i citirati, imam knjigu pa ću potražiti. Nisam znala da ima o tome tamo (tek sam na 1. faziAdioMare prvotno napisa
).
I ja sam nasla samo TwinLabovo od jagode, ali djecja linija - pa kosta 211 kn. Kupila sam suknju od samta umjesto toga![]()
Trazit cu jos to navedeno.
A krecem od sutra :smileykojisenadadaceovajputimatipotrebnusnaguvolj e:
E pa držim ti fige da discipliniraš ovog smajlija barem toliko, koliko treba da slijedeći put kupiš suknju jedan broj manjusummer prvotno napisa
.
A sta cu onda s ovom novomAdioMare prvotno napisa
![]()
Thanks
I ja sam narucila knjigu danas, s nestrpljenjem je cekam... Monti, here I come!
Neš' ti brige, bit ćeš sretna kad je budeš proslijedila dalje!summer prvotno napisa
TO ja zovem dobrim osjećajem 8) !
Što se tiče Twinlabovog ulja s aromom jagode - ja to kupila klincu, ne da je odvratno... ne da se zamaskirati ni sa čokoladnim pudingom. Ja sam ga naravno probala samo, na žlicu - volim ribe i sve morsko, mogu pojesti sve što je jestivo, ali ovo je bljak.
ja ga ne pijem, ne mogu :bljak:
tješim se da (jedino) nemam celulita pa ni ne moram. valjda :?
Cure, slucajno sam danas skuzila da je nova Montignacova knjiga o ovoj dijeti izasla u izdanju koje se moze dobiti u Svijetu knjige. 119 kn je tvrdo ukoricena, ne znam jel' valja jer mi E nije dala mira da stanem i pregledam.
mamazika, i jel pije klinac?
i moj to pije, jest odvratno ali poslije popije vode i sve ok.
Jucer stigla knjigaProcitala je odmah, svidjaju mi se principi opisani i evo guram treci dan... Nisam gladna, prilicno lako izdrzim, do poroda nisam bila ni neki ovisnik o slatkom, jedino ne volim bas vodu piti, a nemam bas izbora... I nisam bas zadovoljna integralnim kruhom, probala sam neki iz pekare i one zapakirane dugotrajne, i ne svidjaju mi se bas. Preporucate li neki? Inace cu preci samo na vocni dorucak, onaj sa jajima mi ne pase ujutro...
Zato me danas integralna tjestenina odusevila, ja se bojala jer sam na vise mjesta procitala da je nejestiva, ali meni je bila super (Barillini integralni spaghetti).
Riblje ulje jos nisam nasla. I da, pije li itko pivski kvasac, on je takodjer preporucen...
thalia prvotno napisa
![]()
ne, ne moraš,
to ti je ka ono može pomoć
imaš omegol ulje (zvjezda) s omega 3 kiselinama pa smješaš s maslinovim i začiniš salatu
netko je napisao "na kraju svakog ručka ili večere obavezno pojesti šnitu nemasnog sira (ili posni svježi)" - to prakticirate?
ajde vi koji se kužite, javite jel dobra ta knjiga u Svijetu knjige - da ispunim člansku obvezu![]()
ja čekam svoje ulje i žderem kolače koji su ostali - primate li me još uvijek u klub?
buby :D dobrodošla
ja jedem domaći sir nakon jela, jednu šnitu, možda će rezultati biti nešto slabiji ali brate mili nema šanse da progutam posni svježi sir, on je meni ajme
Ja odustala do daljnjega.![]()
Cure, ja danas počela. Moj cilj je objektivno 7, a subjektivno još 2-3 kilice.
I Buby ja sam marljivo potamanila sve kolače ovih dana.
Odmah imam pitanje, da li smijem jesi svježu bundevu?
pa ne baš, ima visoki GI: buča, tikva 75
jedino da je skombiniraš s nečim što ima dosta vlakana i niski GI,
ali možeš je pojesti jednom na mjesec, ali nastoj imati što manje prekršaja
ili prošetaj nakon jela, tako češ smanjiti razinu šečera u krvi (odmah će se potrošiti) i neće gušterača izlučiti previše inzulina
ja sam kad sam zadnji put bila na Montijugriješila s sladoledom 2xtjedno , i uspjela sam skinuti 2kg
Ne mogu bez slatkog i cole. I prije dijete sam je skroz reducirala, ali ne mogu skroz bez nje. Odurna sam ovisnica, znam, ali jednostavno još nisam spremna. Počela sam stvarno mrziti svu tu zdravu hranu.MGrubi prvotno napisa
Mislim, meni definitivno treba dijeta, ne mogu ostati ovakva, ali sad jednostavno ne mogu to izgurati.
pa nemoj naglo
uvedi doručak, ručak i večeru prema Montiju, i između ubaci poroke, pa s vremenom malo smanji
ja lako pucam na nagle prelaze pa sam evo provela 4 dana na prelazu ka čistom Montiju, jer nisam karakter, kad vidim te kolače, , a oni mene gledajui zovu me
![]()
sutra ču biti čvrsta (a i nema više kolača)
da li si ovsnica o coli radi kofeina?
Ne, mrzim kavu i nikad je ne pijem.MGrubi prvotno napisa
Obožavam taj okus.
Jedem više manje po Montiju i dalje, kruh ne fermam, koristim fruktozni šećer (ali onda potamanim Nutellu od 200 g), ali između ide toliko slatkog da ne mogu to računati pod dijetu. Za sad ću biti sretna ako ne dobijem te 3 kg natrag.
Baj-baj stolice.![]()