Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 401

Tema: iskustva s Montignac prehranom

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jesu malo skuplje, ali meni su super one čokolade s 72% kakaa, ona od Kraša je grozna, ali Lindtova je superiška
    kad sam bila duže vremena bez slatkog (2 mj - trudnički dijabetes) postala sam osjetljivija na slatko npr. obična čokolada mi je postala preslatka

pravo pitanje je zašto toliko slatkog?
    nemaš valjda i ti okidač za sabotažu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Crna - jok. To meni nije čoksa, pregorko mi je. Ja sam tip za odvratnopreslatke mliječne čokse. Milka vulgaris, Nutella, ahhhhh....

Zašto toliko slatkog - pojma nemam...Valjda ovisnost o šećeru. Ja sam totalno ovisnički tip.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Luna, a da probaš samo jedno od toga izbaciti a drugo si priuštiš?
    Ja isto nisam spremna odreći se cole skroz. Pijem ju svaki dan ali u puuuuno manjim količinama, tj. do 0,5 l dnevno. Sa 0,5 l dnevno sam ono prvo ljeto kad je Sven imao 4 mj. u mjesec i pol skinula 8 kg.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja već dva dana pokušavam ostati čvrsta, onda mi se nekaj desi, pa se izživciram i gladna sam i nemrem više te salate i riže i mrknem sendvić pa mi bude lakšeeeeee

A večeras sam išla pojest malo ove gorke čokse.. Majko mila al je to gorko. Jedino kaj me malo podsjeća na griote

Nda. Htjedoh reći, dobila sam knjigu, samo da to sad proučim i onda ću se valjda uozbiljiti ...

Hoću bit foooosssssnnnnaaaaaaa a ne morž

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja zapravo nisam na dijeti, malo sam "modificirala"Montija

Ujutro jabuka, nakon 20 min. do pola sata integralni kruh s posnim sirom ili marmeladom s fruktozom i bijela kava! Odvajam ugljikohidrate i proteine i to mi nije baš jednostavno, ali trudim se...želudac je naviknuo na onu neku težinu nakon obroka, ja sam glaaaaaadna nakon npr. mesa i povrća, nikako da postignem sitost pa se nalijem vode, pa poslije malo crne čokse (meni je jaaaaaaako fina, ajd bar nešto), pa stalno gledam na sat kad smijem još nešto ubaciti i naravno svaki dan se potkrade nešto zabranjeno .

U svakom slučaju,puno sam gladnija, navečer jako, i nadam se da će kroz vrijeme i ovo dati rezultate...naime, vagala sam se nakon tjedan dana, nema pomaka, hmmm, možda treba vremena? Pa valjda ta glad nečemu doprinosi?Ili je to možda samo apst. kriza? Joooooooooj...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    U svakom slučaju,puno sam gladnija, navečer jako, i nadam se da će kroz vrijeme i ovo dati rezultate...naime, vagala sam se nakon tjedan dana, nema pomaka, hmmm, možda treba vremena? Pa valjda ta glad nečemu doprinosi?Ili je to možda samo apst. kriza? Joooooooooj...
    E to mene ubija!!! Mislim, imam osjećaj da će me ubit ta glad. I to brzo nakon bilo kakve klope, osim ujutro nakon integralnog kruha i marmelade s fruktozom. Jedino nakon toga nisma gladna.
    Navečer bih ubila za neku klopu. Noću se probudim s rupom u želucu. Mislim, nije mi to brija jer se bojim zbog dojenja biti toliko gladna. Jeli ima neke veze ili se brinem previše?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mene ne zasiti ručak (meso + 0,5kg povrče) ali mi je super onaj sir na kraju, on "začepi" rupu
    ako ogladnete do večere uzmite najdraži jogurt (meni je to acedofil) i pojedite ga, 1,2,3 kolko paše, naime meni konzumacija jogurta pomaže smanjiti želudac
    nije binta količina nego kombinacija
    dakle ako si dosad unosila 2500cal, neka ostane toliko, loše je to srezati na 1800cal
    ako doručkujem oko 7-8 do 4 sata (ručka ) mi je puno, pa između ubacim kuhana jaja s salatom, ili sir feta s endivijom i sezamom, ili kajganu s rajčicama i salatu
    sve dojilje mogu komotno umjesto njegovih 3 obroka ubaciti još jedan pošteni međuobrok
    najgore mi je 1-2 sata poslije ručka, onda pojedem crnu čokoladu (danas sam kupila jednu s narančom) i makijato s fruktozom, ili možete napraviti desert od naribane crne čokse s ploškama svježe naranče
    ja inače ne pijem kavu jer sam postala osjetljiva na kofein, nego pijem kavovinu , Divka ili Bianka instant koje imaju udio cikorije a koja je dobra za snižavanje šečera u krvi
    ako ste gladni pojedite nešto prema niskom GI
    ako je problem večernja glad, navečer pojedite integralnu tjesteninu s povrčem (umak od rajčica, špinata, gljiva.. ) ja napravim 3 litre umaka i onda zamrznem u porcije za 2 osobe. ili rižu, ne mora integralna koja se dugo kuha može i riža dugog zrna
    sitiji smo kad konzumiramo ugljikohidrate
    ili možete popiti čaj od mente s fruktozom da smiri želudac pa ćete lakše zaspati
    glad je znak da je šečer u krvi pao, gladovanje nije dobro jer organizam onda zaključi da je nestašca i da svoje rezerve (salo) treba čuvati za slučaj da nestašica potraje, pa umjesto trenutne potrošnje od 2500cal ona to spusti na 2000cal s tim da uvjek ostavi višak od 100-200cal
    to vam je mehanizam samoodržanja
    bolje da ubacite još jedan međuobrok i malo šetnje
    najviše energije troše najveći mišići a to su mišići nogu, ne morate trčati i šetnja je dovoljna pa makar po supermarketu

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Našla sam par naslova ovog genijalnog autora.

Jadna je od njih u Svijetu knjige upravo knjiga tromjesečja.

http://www.svijet-knjige.com/article...<br /> <br />

Toj e knjiga Montignacova dijeta, tu je za 119,00 kn.

Imam ju u rukama i svima preporučujem jer je lako čitljiva, slikovita i motivirajuća.

Idem dakle po Montignacu!

:D :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

MGrubi, meni sve ovo što si nabrojala zvuči super, ali mi je teško zamisliti da se može smršaviti, potkrijepi dokazima !

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo za misec dana

to ti on piše u svojoj knjizi, i o jo-jo efektu koji se javlja kod restrikcije cal, zato on ne voli ni pod razno da se njegova prehrana naziva dijetom, jer ona to nije
    ima dvije faze- prva za mršavljenje, i druga do kraja života ako hoćeš jer je u pitanju sličan režim, malo olakši s dnevnim iznimkama (slatko ili vino), u principuu prakticiranje zdrave ishrane

ja sam jela: ujutro doručak, oko kajganu s povrčem i salatu ili hrenovke s jajem i sirom, ručak, makijato s crnom čoksom (ili popijem sok naranče), večera razna (ili meso s povr. ili pašte, lasanje, rižota) uz to sam tu i tamo stamanila sladoled i u mjesec dana ošlo 2 kg :D
    P.S. dojim
    nikakva tjelovježba

u 7mj trudnoće mi je dijagnosticiran trudnički dijabetes, pa sam bila na
    no-šuger režimu, izgubila 3kg do kraja trudnoće a beba narasla 4kg

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa
    Našla sam par naslova ovog genijalnog autora.

Jadna je od njih u Svijetu knjige upravo knjiga tromjesečja.

http://www.svijet-knjige.com/article...<br /> <br />

Toj e knjiga Montignacova dijeta, tu je za 119,00 kn.

Imam ju u rukama i svima preporučujem jer je lako čitljiva, slikovita i motivirajuća.

Idem dakle po Montignacu!

Ej kakva je knjiga??Mislim dali ima i recepata i dali ima tablica namirnica po GI?

:D :D

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imam tu knjigu i dobra je - ima sve kaj trebaš, od objašnjenja kaj je kaj do objašnjenja zašto je dobro a zašto nije i naravno pokoji recept.

Ja ću kupiti i onu s receptima u Super knjižari.

Samo da me još i krene "otapanje"

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    jesu malo skuplje, ali meni su super one čokolade s 72% kakaa, ona od Kraša je grozna, ali Lindtova je superiška
    Krašova mi izgleda ko katranska hidroizolacija..fuj

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ajme, meni kraševa fina

Nego, ja sam mislila da jedino meni ne ide i sjedim cijeli vikend (i jedem, naravno ) i mislim se "blago curama na Monti topicu, sad su već mršavice, a ja nikako :lupa se po glavi: )...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I ja sam jucer posrnula
    Bilo obiteljsko okupljanje, svega u izobilju, pale su dvije case Cole, tanka feta torte i jedna breskvica... Ostalo sam sve po propisima.
    Ali danas nastavljam, sve je OK. Pa mislim, al nije bolje biti na dijeti uz pokoju iznimku, nego je prekinuti potpuno? Jedino ako vam je potreba za slatkim bas takva da ga morate jesti tri puta dnevno...

Mislim, nakon sto procitah knjigu, nakon Cole i slatkog gotovo da osjecam kako mi raste secer, inzulin, talozi se mast - gotovo da osjecam griznju savjesti i jedva se cekam vratiti na 'pravi put'. Drago mi je da je tako jer mi se stvarno opisani principi cine dobri i za liniju i za zdravlje. Nadam se samo da ce opcinjenost potrajati Ali mislim, da se i samo naviknem na integralno umjesto bijelog, opet sam dobro napravila...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Od istog autora još:

Dječja pretilost, Montignacovom metodom protiv prekomjerne tjelesne težine djece i mladeži ,(2005)

Kako mršavjeti uz poslovne ručkove (2000)

Jedem, dakle mršavim (više izdanja)

Montignacovi recepti i jelovnici ili Kako do vitkosti, zdravlja i vitalnosti (1996) --- tu ima najviše recepata

Montignacove tajne mršavljenja (2002)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

summer, općenito, kad počnemo tako razmišljati definitivno smo na pravom putu. Ja gledam sebe:isfrustriranu kojekakvim redukcijskim dijetama, vječno nezadovoljna i gladna. Zabranjeno te mami jer ti je prehrana oskudna, reducirana do te mjere da štrepiš ili od gladi ili zbog neuravnotežene prehrane. I tu nema druge nego posrnuti. Ali moj ključni moment je bio kada sam shvatila da zbog jednog grijeha ne treba odbaciti sav trud. Idemo dalje, vremenom već kužimo da se bolje osjećamo kada ne griješimo, pa samim time griješimo manje. I treba si dati dovoljno vremena:npr, želim skinuti kile u slijedećih 6 ili 8 mjeseci. A najbolje se ne trpat u nikakve okvire.

Tko se ono, kod crne čokse, opterećuje kvantitetom? Zar se mora?
    Pa ja mislila da se, ono, pojede koliko se želi? Dvaput sam je jela i oba puta (po principu šiš šiš, šiša lava miš) pojela svih 100 gr. Btw nakon toga sam izbacila večeru, ali samo jer zaista nisam mogla jesti...
    Općenito sam skužila da Monty ne ograničava količine :? . Čak i za jutarnji kruh veli "otiđite i na drugi kraj grada po dobar kruh, ako treba, uživajte u njemu koliko god želite jer to zaslužuje, ali ga zaboravite u slijedeća dva obroka."

Za one curke koje za svoje dupe ne mogu odvojiti toliko vremena kao MGrubi , pa raditi neke fine umake i zaleđivati ih, kako bi to dupe bilo još više razmaženo , predlažem poslužiti se Podravkinim sjeckanim rajčicama iz tetrapaka. Na maslinovom ulju malo crvenog luka, češnjaka, ubaciti rajčicu i pirjati dok ne ispari tekućina, dodati soli, bosiljka... što tko voli, i uz Barillinu integralnu tjesteninu - ručak za pet - tko voli salsu, naravno. A meni najprivlačnija činjenica je da je gotovo za tren oka.

Dajte još brzih i finih recepata, please. Ali da je kompletna klopica. Ponestaje mi ideja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa ja ti uzmem 3-4 tetrapaka podravkinih rajčica i napravim umak
    a za umak od špinata dobar je oni zaleđeni
    i onda deep freeze i drugi put ne moram prati lonce

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kapitulirala sam !

No, dobro, kakav ti je umak od špinata?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zapržim crveni luk na maslinovom ulju (bolje je s mladim lukom),
    dodam smrznuti špinat, prodinstam 15-ak min (ako je svježi onda se mora lagano mješati dok ne pusti svoju vodu ili podlijeti s malo vode),
    sol
    gustoču reguliram s samljevenom integralnom rižom (mlin za kavu), ali treba paziti jer zgušnjava u duplo manjoj količini nego li npr. bijelo brašno
    +koju kap mlijeka ili vrhnja

meni fino

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    meni fino
    Mislim da će biti i meni. Ali, nemam mlin za kavu? Smislit ću nešto.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nema nas baš puno ovdje :/ . Meni je danas četvrti dan i mogu vam reći da se osjećam odlično. Ne držim se još striktno svega, ali mijenjam navike (čitaj:nema slatkog).

Čitala sma malo po službenoj stranici i našla slijedeće:
    * These foodstuffs, even though they have high GIs, their pure sugar content (pure glucid) is quite low (approximately 5%.) Consuming these foods should not significantly affect blood sugar levels.

** There is practically no difference in the GIs of whole-milk products and non-fat milk products. It is important to keep in mind that milk products, even if their GI is low, have a high insulinic index.
    Prvo, mi je jasno, u tu grupu recimo spada kuhana mrkva i dakle mogla bi se papati bez problema.
    Drugo se donosi na mlijeko i mliječne proizvode. Pa zar nije negdje napomena da se pije i jede samo ono što je obrano?
    Ja nemam niti jednu knjigu, pa čekam da vi koje imate provjerite kako stvari stoje.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pa u knjizi se govori o obranom i neobranom mlijeku, kao, uzmite svakako obrano. Tako se uz zajutrak bogat ugljikohidratima preporuca samo obrano mlijeko, jos bolje u prahu, a neobrano i djelomice obrano je zabranjeno (za prvu fazu gubljenja kg), a uz zajutrak bogat proteinima se dozvoljava i djelomice obrano mlijeko.
    Kod nas, koliko znam, nema potpuno obranog mlijeka, samo djelomice. Ja koristim ono s 1% m.m. i ne razmisljam puno.

Inace, ja se osjecam skroz dobro, uopce nisam gladna... navecer pojedem malomasni jogurt s mueslima i meni je to super. Za slatkim nemam nikakvu potrebu, osim sto mi fali pice, sok, gazirano, jer vodu ne volim. A ni ne pije mi se zimi. Popijem zato veliku salicu Divke popodne, to mi je umjesto kave.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Summer .

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo nasla sam negdje vec izvuceno iz knjige, pa mozda nekom bude korisno:

MONTIGNACOVA METODA

DORUČAK BOGAT UGLJIKOHIDRATIMA

- svježi voćni sok
    - kruh od cjelovitog brašna
    - nerafinirane žitarice bez šećera
    - svježi sir (0% m.m.)
    - jogurt (0% m.m.)
    - obrano mlijeko
    - kava bez kofeina
    - kavovine
    - čaj
    - čokolada (>70% kakaa)

Zabranjeno: bijeli kruh, keksi, kroasani, pecivo, kolači, pekmez, marmelada, neobrano i djelomično obrano mlijeko, crna kava.

DORUČAK BOGAT BJELANČEVINAMA

- jaja na sve načine
    - domaće kobasice
    - hrenovke
    - kuhana šunka
    - sirevi
    - obrano ili djelomično obrano mlijeko
    - kava bez kofeina, kavovine
    - čaj

Zabranjeno: bilo kakav kruh, keksi, kroasan, kolači, med, pekmez, žitarice, kava, čokolada, voće.

DORUČAK OD VOĆA + obrano mlijeko, jogurt

- naranče, mandarine
    - jabuka, kruška, šljiva
    - kivi, mango, grejp
    - jagode, maline, kupine
    - marelice, nektarine

Zabranjeno: banane, voćne salate u konzervi, ušećereno voće

RUČAK

Glavno jelo

– ribe, piletina, guska, patka, govedina, teletina, svinjetina, ovčetina, janjetina, konjetina (ne pohano)

– leća, grah, grašak, cjelovita tjestenina, bob, cjelovita krupica (s preljevom od rajčica, umakom od šampinjona ili ukuhanim povrćem)

Prilozi – mahune, brokula, patliđani, tikvice, špinat, šampinjoni, celer, blitva, poriluk, rajčica, luk, paprika, cvjetača, kupus, kiseli kupus, grašak, grah, bijeli grah, slanutak, sirova mrkva, zelene salate

Zabranjeno: cikla, kukuruz, kus – kus, krumpir, riža, tjestenina, kuhana mrkva, kroketi, uštipci, palačinke, toast, lisnato tijesto, pizza

VOĆNI RUČAK

– jabuke + 50g lješnjaka ili badema + jogurt
    – nemasni sir + maline, jagode ili kivi
    – dva tvrdo kuhana jaja + rajčica

VEČERA

– juha od povrća + mali omlet + salata
    – tjestenina od cjelovitog brašna + umak od rajčice + salata
    – voće + jogurt
    – obrano mlijeko + žitarice

Napomena: Potpuno izbaciti bijeli kruh, kolače i slatkiše, alkohol, gazirana pića i sokove.
    Ako jedemo ugljikohidratni doručak, u ostala dva obroka potpuno izbacujemo kruh.

Početno vllatka

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Citiraj sandraf prvotno napisa
    zaboravite krompir, bijelu rižu, proizvode od bijelog brašna, slatkiše, tjesteninu i još par stvari..
    Ne treba zaboraviti tjesteninu, dapače, ona od integralnog brašna je poželjna, a ako se jede bijela tjestenina, onda neka bude al dente. Bitno je ne miješati ju s mesom. Ne treba zaboraviti ni slatkiše..Jedna od boljih slastica mi je čokoladna torta koju Monti savjetuje i pri skidanju kila..
    možeš napisati recet za tu čokoladnu tortu?

Početno vllatka

Citiraj Sakedjo prvotno napisa
    Ja nemam knjigu "Montignacovi recepti i jelovnici",samo "Jedem,dakle mršavim".
    Uglavnom skidam recepte sa neta,a ostalo kombiniram sama.Ima i ovdje na forumu dosta toga.Imam dosta recepata za deserte,ako hoćeš pošaljem ti na pp.
    možeš li poslati recepte koje imaš?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam jučer bila cijeli dan na putu, a žnjupala sam sve po pe-esu, bravo ja
    jabuke, bitter čoksa, integralna riža sa sojinim medaljonima u umaku od paradajza
    a doručak je bio pravi rudarski - 3 jaja na olfo omletu, malo sira (gauda) na prutiće i šnita pršutića

danas: juhica od karfiola, prokulice i brokule, sve zdruckano i uz juneći temeljac + malo vegete i peršina; zatim šniclek pajcekov pa ekipa iz juhe na lešo u zepterovoj varijanti (odvadila sam mrkvu i krumpir koju su moji jeli uz to - da li je moj dio kontaminiran?)

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i da, molim prijedlog za sutra, tj. danas - radila bih nešto sa oslićem

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dakle, nakon dva tjedna 1,5 kg manje! :D Ne vjerujem da će dalje ići tim tempom, zapravo ne bih ni htjela, vjerojatno se jako osjeti izbacivanje slatkog i kruha u drugim obrocima. Trbuh mi je manji, a ja nekako lakša. I da, ipak počesto gladna. Ne mogu ja pojesti dva-tri jpgurta ili jabuke...

Kad već u umake stavljate samljevenu integ. rižu, ne može li onda po toj logici i inetgralno brašno, recimo jedna žlica razmućena u malo vode, jednostavnije je za napraviti, bar meni...

Buby, ja sam jučer jednostavno u pećnici ispekla filete oslića,dodala sol, češnjak i maslinovo i jela ih uz tonu kupus salate, jako je zasitno, nema one praznine na koju sam se već žalila.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Buby me danas na sms pitala za palentu... ja tuka nisam znala, iako sam doduše tako kasno vidjela da ne bi značilo ništa ni da jesam. Sori...

Ja sam počela šljakat i iskreno, sve mi se zbrčkalo, uopće ne znam kak da se sad uskladim s montijem, mm-om, malim, poslom, užaaaasssss...

I još na poslu besplatne pizze za gablec
    Jučer sam žvakala suncokretove sjemenke...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nakon razbludnih blagdana, evo mene opet na vise-manje strogom montiju (citaj: slatkisi - 0 bodova - meni je to posebna pokora )

uglavnom, danas mi je 4. dan - pola kile male po vagi. imam plan neke 3-4 kg, ne vise. racunam jedno mjesec dana zivjeti bez slatkog.

apropos cokolada s preko 70% kakaa, vidjela sam negdje gore raspravicu o njima - fenomentasticna je ona mala kvadratasta, kvadratiš-praktiš, malo smedje pakiranje, preporucam probati).

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

danas: oslić lešo sa prokulicom, karfiolom i brokulom + maslinjak
    onda, palenta može ili ne? nisam stavila
    e da, čula sam i da ta čoksa snižava kolesterol
    probala sam kraš, swiss, ritter
    tiwica, ja sam navikla na posao vući tupperware sa svojom žnjupom, meni to neće biti problem
    jedino kaj nemam vagu, pa idem kod susjede
    planiram se sutra povagati, ali osjećam se lakše
    jedem kruh onaj iz dm-a (produljene svježine): oni svi mogu? jel da? bum kupila i paštu njihovu
    brijem sutra na paštu sa umakom od pomidora i maslinama (juhicu bum izvadila iz frižidera, skuhala sam lončinu)
    još me našto zanima - ja ništa ne radim sa lukom (a češnjak stavljam onaj granulirani), sa čime da zgusnem bolognese? prije bih smućkala malo maslinovog, brašna i vode

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Priznajem danas sam varala.
    Ali sutra počinjem rigorozno, iako se već osjećam lakše i poletnije.
    Buby, palenta ne može, pa to je kukuruz, a on je koliko znam u crvenoj(zabranjenoj) grupi. Pa stavi malo integralnog brašna ili samljevene int.riže da zgusneš. Vidjela sam da netko radi bologneze tako da umjesto mesa stavi leću (ako voliš).
    Ja sutra papam roštilj, vratina, gljive i svo moguće povrće .

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, tako sam i mislila da palenta neće ići
    niš, ubost ću integralno brašno pa sa njim malo zgusnuti variva i umake
    bolognese sa lećom umjesto mesa? leću sam radila na varivo, do sada
    daj me ne muči sa roštiljom

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D
    5 dana i -700g

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Cure i ja sam sa vama!
    U septembru sam imala 30-ak kilograma viska, prosla par sitnih i groznih dijeta, prosla UNku, i sad imam jos zlih 8-9-10 kg da skinem, ali na dijete vise ne mogu.
    Probala sam par njih posle un-ke, ali ni organizam vise ne zeli niti moze.
    U sustini volim sve sto se jede po Monignacovoj dijeti, a danas mi je 3. dan i imam kilo manje (mada ko bi vec znao kad mi nedeljama idu 2-3 gore dole), ali me sada ni ne zanima brzi uspeh.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

još se nisam vagala; gladna nisam; jedem zdravije
    znači, dobro sam
    ja sam prošla un-ovu; to se zove restrikcija - ovdje sam opuštena
    upravo sam grickala sjemenke suncokreta; eno sada i lucije - tako učimo djecu zdravim stvarima 8)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    da, tako sam i mislila da palenta neće ići
    niš, ubost ću integralno brašno pa sa njim malo zgusnuti variva i umake
    bolognese sa lećom umjesto mesa? leću sam radila na varivo, do sada
    daj me ne muči sa roštiljom
    Montignac za zgušnjavanje preporuča da se skuhaju šampinjoni, pa onda smiksaju mikserom, i umješaju u umake, variva i slično. Ne znam da li je to već netko spomenuo, ali on šampinjone opčenito preporuča u svim kombinacijama.

Ja sam na Montignacu već mjesec-dva, iako na drugoj fazi jer mi se prva čini malo prestroga za jednu trudnicu. Ali ono što mi je stvarno super je da sam puuuno manje umorna, i imam više energije. I dobivam točno po jednu kilu mjesečno, bez obzira na blagdane i slično.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

šampinjoni su ok za dojilice?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

:? zašto, pa ja se danas ubila u šampinjonima sa žara(+meseko, naravno ). Buby???

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    E to mene ubija!!! Mislim, imam osjećaj da će me ubit ta glad
    (spominjala si vecer.
    uglavnom (nisam na dijeti) ja vec par godina ne veceram (ok, nekad mi se zalomi da smazem pola kile kruha sa pastetom i lukom ali... ) gladna jesam ali si napravim salatu od 3 paradajza, 1 krastavca, 1 paprika, 2 limuna, puno persina i maslinovo ulje. ne deblja a napuni ti zeludac do jutra
    prije sam obavezno radila kokice (na ulju, ne one sterilne ) i sjela pred tv pogledat film, sad si rezuckam povrce i sjednem sa zdjelom na kauc i uzivam

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    :? zašto, pa ja se danas ubila u šampinjonima sa žara(+meseko, naravno ). Buby???
    pa stoji mi od nekud u glavi da gljivuše treba oprezno

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma ja ih normalno jedem! nisam ni znala da bi mogle bit pod upitikom
    (no koliko znam- oprezno s klincima, mogu imat grceve)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

neke bebe reagiraju na gljive, neke ne, proljev, probaš pa vidiš ka i ostalo
    eto ja mogu jesti gljive

mogu se kupiti one gljive u konzervi i zmiksati
    ja za zgušnjavanje variva s mesom koristim samljeveni suhi grah ili leću (mikser za kavu ), a za zgušnjavanje povrtnih umaka ili variva samljevenu integralnu rižu ili graham brašno

ovaj recept mi se čini da je ok po Montiju :
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=34830

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo da prijavim kako sam za sada ušla u rutinu samo s doručkom
    No, ostaje mi onaj prokleti osjećaj gladi, i to cijeli dan, ništa ne pomaže (osim možda ćevapi u somunu) i sva sam luda već na to. Tako da me na kraju svega po cijeli dan boli glava...
    Navečer ako sam gladna (recimo sinoć) maznem posni sir i malo jogurta (onog 0,neštositno) i dobro je, ali po danu - izludit... fino pojedem neku rižu ili nekaj ali nije mi to dosta. Očito moram još malo proučiti kuhanje po montiju Jedino ne znam kad ću to stić, sad kad radim... ma sva sam jadna.
    Drago mi je da vama ide dobro.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Evo da prijavim kako sam za sada ušla u rutinu samo s doručkom
    No, ostaje mi onaj prokleti osjećaj gladi, i to cijeli dan, ništa ne pomaže (osim možda ćevapi u somunu) i sva sam luda već na to. Tako da me na kraju svega po cijeli dan boli glava...
    Navečer ako sam gladna (recimo sinoć) maznem posni sir i malo jogurta (onog 0,neštositno) i dobro je, ali po danu - izludit... fino pojedem neku rižu ili nekaj ali nije mi to dosta. Očito moram još malo proučiti kuhanje po montiju Jedino ne znam kad ću to stić, sad kad radim... ma sva sam jadna.
    Drago mi je da vama ide dobro.
    tiwi, pa zasto jedes samo rizu? pojedi normalan obrok, ubi se od mesa sa povrcem, meso mozes na sve nacine, osim pohanog, napravi rizoto s basmati rizom, ribu...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako ne jedeš meso umjesto njega ide soja (proteini) + povrče

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u tjedan dana 2kg dolje :D
    danas tek počela sa ribljim uljem (okus naranča) - jedva sam uspjela suzdržati bljuv; zalila sam sa iscjeđenim limunom i vodom i odmah smazala jabuku
    e da, ako ne pojedem doručak 15-20min nakon voćke nego tek nakon vuru vremena, jel to bed?

da li mogu varivo od kisele repe sa malo špekeca unutra (a i pokojom kobasom )?

Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •