E i svečano obećajem da se sutra važem..ako osjetite potres to sam se ja izvalila od šoka kad se kotačić vage zaustavi.
E i svečano obećajem da se sutra važem..ako osjetite potres to sam se ja izvalila od šoka kad se kotačić vage zaustavi.
A ja svečano danas pravim puretinu s mlincima kojima ne mogu odoliti. I dijete me je molilo da joj ispečem kakao šnite![]()
Tako da sam danas odlučila zgriješiti i pojesti sve što ide za ručak (bez kruha), a našla sam nekoliko recepisa za niskougljikohidratne kolače, ako vas uhvati kriza.
Proučite cijeli sajt, a na dnu imate recepte za navedene kolače, a i neka "krušna" jela.
dr. Tanja Škoro - endokrinolog
Ja sam probala palačinke, ali u mojoj provinciji nisam našla taj sojin protein u prahu, pa sam ja u mlinčiću za kavu samljela sojine ljuspice i to koristila umjesto brašna. Palačinke su izvrsne, samo ih prije pečenja ostavite da odstoje barem 20 minuta.
taman citam montijeve recepte (trebalo mi je dok nadjem knjigu.) frajer malo hvali francusku kuhinju, ali to je razumljivo, da je iz hrvatske pisao bi isto tako o hrvatskoj. kuhinji, naravno![]()
preporuke:
-upotrebljavati sto svjezije namirnice;
-ako je moguce, svakog dana kupovati svjeze povrce na placu ili od provjerenog uzgajivaca iz okolice;
-upotrebljavati sto manje vode za pripremu hrane;
-birati voce i povrce koje se moze jesti sirovo;
-sto rjede guliti voce i povrce, ili ga guliti sto tanje;
-izbjegavati dugotrajno polagano kuhanje;
(ovo zadnje me iznenadilo. kad radim paradajz sos uvijek kuham polako i dugo dok voda ne ispari. :? )
-izbjegavati dugo drzati hranu na visokoj temperaturi;
-vodu u kojoj se kuhalo povrce upotrebljavati za juhu jer u njoj su vitamini topljivi u vodi;
-povrce je bolje kuhati na pari nego u vodi;
-probati skuhati tocno onoliko hrane koliko je potrebno da bi izbjegli cuvanje u frizideru i podgrijavanje;
-nastojte nabavljati namirnice uzgojene organskim gnojivom ( :? to jedino ako imate poznatog uzgajivaca. kako da znam kako je nesto uzgojeno? svi ce reci da je prirodno, a bog te pita otkud je doslo.);
-naglim przenjem mesa na tavici ili rostilju sacuva se najvise vitamina;
-duboko zamrznute namirnice imaju vise vitamina od onih u konzervi;
-drzite mlijeko podalje od izvora svjetlosti.
e da, nesto mi se smanjila zelja za slatkim u zadnjih 2 dana: jucer sam pojela samo jednu snitu cokoladne torte, umjesto uobicajenih 4-5! :D
(za prekjucer se ne sjecam tocno.. mislim da sam si napravila tijesto s makom, ali nisam pojela pun lonac, nego samo dio.) jupi!
Poskrolaj malo gore i pregledaj onaj link, ima kolača koji imaju samo 4-5g ugljikohidrata po komadu. I čine se dobri recepti.mikka prvotno napisa
Inače bravo za tebe!
Uf skoro mi vaga skratila život..brojim okruglih 80 komada..bio je to skok od 18kg u plusu..katasrofa!
Danas papala narančice i proso s povrćem i malo kruha..sutra očekujem pomake na vagi-aha!
Ja brojim 82kg, a toliko sam imala i kad sam ostala trudna s R.
Roditi išla s 98, a u porodu odmah otišlo 8. Odonda muku muči9m, i tek sam se prošlo ljeto vratila na ovu kilažu.
Ali ja bih sad ipak na 65 koje sam imala na drugoj godini faksa, onda sam se najbolje osjećala. Sjedilački život, studij i brak u kojem sam prve dvije godine bila kućanica koja je samo udovoljavala SM-u u kuhinji su me dovukle na 82.
Trebalo mi je malo vremena, ali sad sam načisto da moram skinuti kile, jer evo već preko godinu dana pokušavam ostati trudna i ne ide. Od viška kg sam dobila PCOS i mislim da bi se skidanjem kila nešto pomaklo u ovoj mojoj situaciji.
Sa R. sam ostala trudna kad sam otišla na Atkinsovu i skinula 5 kg.
ja planiram da krenem sa Montignacom, i citam vas i prikupljam informacije.
obzirom da dojim, ne znam koliko striktno cu se moci pridrzavati svega, ali ipak, malo, po malo. I nemam puno za skinuti nekih 6kg![]()
![]()
sve mi izgleda jednostavno sem dorucka i vecera :?
ajde vi iskusne dijetasice preporucite konkretne jelovnike... STA JEDETE??
I da interesuje me to riblje ulje, da li ga pijete?
ja pijem povremeno. danas sam popila. imam faze kad pijem svaki dan, pa onda zaboravim. mislim da je montignac ok i kad dojis, jedino ga se treba drzati (jedino? to je najteze. da nije, ja bi vec imala 60. trenutno imam 80. dobro ajde, 79.) najgore mi je kaj nema krumpira. to je moje omiljeno jelo. i slatko, ovo obicno, koje nije cokolada od 70+% kakaa. tesko mi je krenuti s ovim kad imam tolko za skinuti. imam dojam da cu morat godinu dana se odricati, a odricanje od hrane nisam nikad u zivotu prakticirala (vjerojatno zato jer nisam nikad bila ovako debela)
sve se nekak nadam da ce se desiti cudo pa da to ode bez odricanja, npr kad mali prohoda? pa necu imati vremena da jedem? i da mislim na hranu?![]()
![]()
o.k. mikka
koliko sam shvatila ti je vec drzis (dijetu mislim??
i sta doruckujes veceras??
mikka , ako ti dođe ona neopisiva želja za krompirom, pojedi ga ali u kombinaciji s brdo vlakana (salata, zelje..) i bez mesa , onda nije tako loš, jer ga vlakna neutraliziraju isto kao i prosije bijelo brašno (dobiješ graham)
ja ne pijem riblje ulje, ali začinjam salatu kombinacijom maslinovog i omegol zvjezdinog ulja koji sadržava omega3
10.1. sam zaozbiljno krenula na Montija s 93,5kg, jutros sam bila na 91.6kg :D
doručak uvik isti:
dvi naranče integralni kruh s marmeladom od šljiva bez šečera (dona) i bija kavovina s fruktozom
a večera ili no od ručka ili povrče zapečeno sa sirom ili kuhani grašak s bioaktivom... rižot ili tjestenina s gljivama, graškom, blitvom..
WOOOOOW. ideeeeš! :D Pa to je super! Za samo 10 dana.MGrubi prvotno napisa
Želim vam svima sretno da što opuštenije skinete kile.
Javljam se ovdje jer tražim savjet.
Bila sam na UN-ovoj prije cca 2 mjeseca i skinula 10ak kg, no kako sam tada zatrudnjela, nisam uspjela postići svoj cilj i prestala zbog mogućih štetnosti bebi.
Kako sam jošuvijek u veeelikom višku s kilama, (a trudnoća će mi ih donijeti još), razmišljam da se hranim po toj Montignacovoj metodi (taj su mi savjet dale i UN-ovke), da bar malo pokušam spriječiti.
Šta vi mislite o tome?
Bilo koji savjet je dobrodošao, hvala.
pa jel' ti ne dosadi uvek isti dorucak??? :?MGrubi prvotno napisa
Angellina Bell znaš i sama da i ja pokušavam ostati trudna, ali nikako. Ali kad uspijem i dalje se mislim hraniti ovako, jer se jedu sve namirnice (i ugljikohidrati) i naročito se pazi na vitamine, pa slobodno navali.
Kreni s čitanjem topica od početka i svašta ćeš naučiti.
samo da vam se javim nabrzaka
nisam se još povagala, pa ne znam koliko je otišlo u drugom tjednu
osjećam se sasvim ok, a rezultati su vidljivi i golim okom
napravila sam tati za ročkas tortu, nisam nijednom licnula, a poslije sam ju samo mirišala![]()
nije dijeta, već način prehrane i stila života
nikako da pročitam knjigu, ima i druga faza...
s montijem uopce nemoras brinuti, jer to ustvari nije dijeta nego zdravi nacin ishrane opcenito (kolko sam ja skuzila.) ustvari sve sto se jede je jako zdravo i mislim da je to idealan nacin prehrane za trudnocu. a i inace. mislim riba, povrce, voce, jogurt... sve zdravije od zdravijeg. ja mislim da mozes slobodno na montija dok si trudna. bar se neces usvinjit ko ja (isla sam roditi s oko 30 kg u plusu. mislim strasno. svi su me zaj...valiAngelina Bell prvotno napisa
)
a bila sam tako slank prije![]()
Angelina, preslaba prehrana u početku trudnoće može povećati rizik za visoki tlak kod djeteta (mislim, kad naraste, ne za bebu) jer se žile ne razviju pravilno. Ne bi smjela gubiti kile u trudnoći, u prva 3 mjeseca se može tolerirati gubitak od 1-2 kg (što se dešava trudnicama koje povraćaju, neke izgube i više). Bitno je da ne skupiš nove kile u prvim mjesecima, jer one su samo čisto salo. Poslije se povećava količina vode u cirkulaciji pa će ti nešto kila doći i od toga. U 4. mjesecu bi trebala dobiti 1, 5-8 po 2 a u 9 je dovoljna 1 kg, dakle oko 10 kg. Možda u dogovoru s doktorom nađeš i neki režim s manjim prirastom, bitno je da ide polako. Naglo dobivanje na težini je ili naglo skupljanje vode (opasnost od tlaka, ali za tebe) ili pravo debljanje, pa na jedno i drugo treba reagirati.
Dovoljno je da paziš da ne jedeš gluposti s puno kalorija a bez vrijednosti, tipa burek, piroške, slatkiši, majoneza, grickalice, naresci... a da jedeš puno povrća, kod voća pripazi na grožđe, banane, smokve i slične debljalice, ničeg previše...
Ne znam kako stoji kod Montija stvar s iskorištavanjem bjelančevina iz hrane, jer ti za to treba b-kompleks koji dobivaš iz ugljikohidrata (osobito iz integralnih).
Hvala cure, posebno mamaziki.![]()
Ne brini, nisam ja te sreće, nisam grama izgubila.Mislila sam da ću bar malo povraćati i zgubiti koje kilo, ali ništa
![]()
![]()
Naručila sam knjigu o Mont. receptima, pa možda mi posluži.
Naravno, najbitnija mi je sad stvar da ne uskratim bebu u ničemu, ali kako sam ja već s kilama u plusu, moram malo pripaziti, zbog sebe, zbog svega.
Kao što je Rene rekla, dat ću se u čitanje i učenje.
![]()
Javljam se malo, da vam priznam kako jučer nisam odoljela i pojela sam malo krumpira i mrkve kod mame![]()
A ubi me želja, tako je fino izgledalo... Poslije smo uz kavu (!) pričale o mojoj prehrani i objasnila sam kaj smijem jesti i kak tako da ju ne rzočaram idući put, jer ili neću ići tamo nedjeljom na ručakili neću jesti (uh to mi je još teže)..
U edjelju mi je roćkas. Brijem da ću si napraviti onu čokoladnu tortu kaj ima u Montijevim receptima (ima i tu na pdf-u recepti)
McGrubi čestitam na rezultatima.
Zanima me jel se nekome vide smanjeni centimetri? Naime, ja nemam sad nešto pretjerano na kilaži za istopiti ali me zanima jel ode špek s trbuha pomoću Montija?![]()
o stara moja, pa ti buš okrenula još jednu![]()
onda radiš montijevu tortu (pa mi poslije veliš savjete iz prev ruke)
Buby da, da uh, još jedna.... Ko u sex and the city - ona s grdom brojkom 3 i još dosta iza. Smijala bih se al mi nije smiješno.
Kaj se špekeca tiče, slikala sam se "prije" pa nadam se da ću do ljeta imat sliku "poslije" za koju bih u Mili mogla užicat ba dvast kuna (ak se sjećate onih fora ko se prijavio da je smršavio, pa su ga nagradili s tisućicom - bila moja frendica, sa 95 na 58 u godinu dana, ali ljudi moji, tako nezdravo da bih ja završila na hitnoj...)
Zapravo čekam Lex da nam se javi i utješi nas malo. Jel ode i trbuuuuh ????
Moja pokretačka sila je cura s mama-mami foruma koja je u nekih 7 mjeseci skinula 33 kila na montiju. Poslije se više nije javljala ali znam da joj je cilj bio nekih 46 kila dolje. E pa ako može ona možemo i mi bar trećinu od toga.
Ja sam doduše danas debelo poklekla s kruhom. Kruh je moj porok. A baš sam se fino naklopala pilećeg filea i salate od radića i fažola, ali onda krenu večernji sati i ja jasno čujem kako me patuljci iz kuhinje dozivaju.
Ali sutra je novi dan..a šta ćete sutra papati?
Ja si mislim oslića i pire od brokule i kaula pa još neku salatu, možda povrtnu juhicu (ako stignem bilo što od toga napraviti)
Btw mene nije baš oduševila montijeva knjiga recepata jer mi djeluje nako finorestoranski..ja više volim ono što se uvali u jedan lonac pa si onda![]()
Čuj, ode špek, al ostane kožurica. To samo trbušnjaci skidaju. Nemreš baš naredit' koži da se stisne. Osim ak' nisi Hermione Granger.Tiwi prvotno napisa
Ma, imala sam i ja slike "prije i poslije". Ček da vidim gdje su završile.... Nekaj mi nije štimalo sa serverom. Ček, idem pogledat'.
Ja sam skinula 14 kila u mjesec i pol do dva.mummy_s prvotno napisa
To i je fina klopica. Znam da su se meni ljudi okolo smijali kad sam radila kuniće i prepelice, umake od finih trava, creme, mousse i moelleux au chocolat. OK, zvuči pretenciozno, ali zaboli me ako mršavim od toga.mummy_s prvotno napisa
![]()
dajte i nama koji od tih recepata :D~lex~ prvotno napisa
Evo:
mjesec dana prije poroda;
dva mjeseca nakon poroda;
11 mjeseci nakon poroda.
Na dijeti sam bila od ožujka do svibnja 2005. Dakle, kad su dečki imali 9-11 mjeseci.
Ja sam oko dva tjedna prije poroda bila 38 kila u plusu. Više se nisam niti vagala. Iz očaja...mikka prvotno napisa
![]()
lex svaka cast!!!!
Lex-super izgledaš :shock: :shock: !!
I sa tih 38 viška,ja ne vidim neku debelu ženu??!!Sve je skoro u trbuhu.
A bebaći su nešto preprepredivno![]()
.
Evo i ja vam se javljam da kombiniram Montija pa malo South beach,ja imam za skinuti preko 30 kg...i htjela bi bebu... a od debljine nema ni ovulacije.Izgledam katastrofa,tako da sad se trudim i trudim.
Ja sam skinula oko 6 kg u nekih 2 mj ali sam i varala,tj.pojela sam i krumpir kad mi se jeo i slatko,pa Božić...
Sad idem i na fitness pa će valjda malo brže ići.
Pusa![]()
lex :shock: ti si moj idol!!
kad si krenula s montijem? jel jos uvijek tako jedes? jel ti bilo tesko? izgledas strava. mislim, strava super.
upravo sam nasla neku coksu lindt ecuador sa 75% i sasvim je jestiva, jeee! jedino sto je meni jos uvijek da bi ih jela 2-3 dnevno, ili vise. mozda mi se smanji zelja, nadam se da hoce. cini mi se stvarno nemoguce da skinem i 2 kile, a kamoli 20![]()
aha sori vidla sam da si napisala otkad si bila![]()
mikka, ako uspiješ pojesti 2 cijele crne čokse skidam ti kapu 8)
a cuj, kak je krenulo..![]()
ima i neka od zveceva ali 66%, s narancom. tako da su te 2 u tandemu. nisam jos probala vise-postotne. sve se nadam da ce ta sumanuta zelja ispariti kako je i dosla. mislim, ja sam oduvijek voljela slatko, ali ovo...
prije mi se znalo desiti da doma imam nekaj, npr. mozartkugle, i to mi stoji po 3 tjedna. a sada-nista mi slatko u kuci ne traje vise od 12 sati. s ovom drugom hranom nemam problema, monti ima stvarno ok i jestive recepte (+modifikacija na hrvatsku kuhinju) ali to slatko.. doci ce mi glave. mozda kad dotaknem slatko dno cu doc sebi.
Eh lex, lako tebi, dojenje blizanaca ti dođe ko 2 sata na steperu dnevno. A trčanje za njima još toliko![]()
MM može pojest crne čokse koliko god mu daš. Ne moram ni reći da nema problema s kilažom![]()
lex, super!
Meni svakim danom riblje ulje sve manje odgovara, osjecam ga i po sat vremena, bljak, bljak, a crna cokolada sve vise (mada mi je ona 99%-tna jos uvijek previse...) Pojedem dvije kockice max.
Meni ne fali slatko, ja bi pizzu, burek, pecene krumpire, njoke... Ahhhh.
Gdje kupujete riblje ulje, i koje količine pijete?
Ja u St nisam nasla u dosta ljekarni, iako sve drze TwinLab proizvode. Jedna se napokon ponudila naruciti i stiglo je za dan i pol.
Pijem ga direkt iz boce, zacepljenog nosa (cesto i ociju), poveci gutljaj - mislim da ne bi imala stomaka ulivat ga u zlicu pa tako piti... Odmah za njim sok od 2-3 agruma (limun, naranca, grejp) ali onaj predivni bouquet nista ne moze ubiti...
ha, ha, summer, ja mislila kak ti dobro ide - ja šljuknem veliku žlicu, u drugoj ruci mi je odmah velika čaša od pola litre sa iscjeđenim limunom i hladnom vodom, a odmah iza toga ide jabuka (brzina kojom ju počnem jesti je, nije prizor za gledanje)
još jednom, lex carice
ja sam u 2 tjedna sA montijem -3kg
jesam zgriješila? - jela sam integr. paštu sa tunom i paradajzom? nije mi se lampica palila
ja sam sebi rekla - mogu, hoću i budem!
moć pozitivnog razmišljanja je jaka; cure oboružajte se pozitivom
lako bi bilo pokleknuti, ja onda šnjufam hranu - ali imam dogovor sama sa sobom da neću i točka![]()
Uh, i ja sam si rekla, pa sam od prošlog tjedna već tri puta poklela, ali nema majci. Ovaj puta idem. Od jučer se svega držim. Danas sam popila 3,5 litre vode, mislim da to nisam nikad u životu. Maksimalni domet mi je bio 1 l.
A slatko mi uopće ne nedostaje.
Ručala sam oko 12, prije posla. S posla sam u pola 7 išla na drugi posao, ali sam u međuvremenu pojela šaku kikirikija (iz ljuske, ne volim slani i masni), i sad dumam što bih za večeru.![]()
Vrlo vjerojatno će pasti kajgana sa šunkom, jer ću biti krepana u 9 kad dođem doma.
ja i inače pijem dosta vode
kada si gladna, popij vode, da te prođe![]()
ja čvaknem jabuku, onaj stiropor sa šnitom sira (znam da je bila odvaljotka na taj stiropor), šaku badema ili grickam suncokretove sjemenke
ja sam kupila u twinlabu u vukovarskoj u zagrebu. pijem neki srednji gutljaj iz boce, zalijem s malo bilo ceg iscijedjenog (limuna, narance.. kaj mi je pri ruci.) zasad mi nema tak grozan okus, ali vidjet cemo. dobro, jos nisam ni presla na montija u potpunosti, nekak nemam snage. jos..
sto se tice dorucka, samo voce mi ne dolazi u obzir (od tog se nemrem najest). najbolji mi je onaj s jajima, ali taj se, kolko znam, ne preporuca vise od 2 ili 3 puta tjedno. znaci, ostaje onaj neki integralni dvopek, to je ok, ali marmelada.. hm. s cim se jos moze jest dvopek? meni treba nekaj slano. recimo, malo putra?
moracu si slozit neki jelovnik za ta tri mjeseca, pa da si zacrtam i da ne odstupam. a kasnije, ako bog da.. sa smanjenim kapacitetom zeluca mogu jest sve! tak je uvijek bilo. valjda ce biti opet.
Uh cure kad bi mi bar mogle u komunu za skidanje kila i odvikvanje od papanja...ja se stvarno osjećam kao kakav ovisnik kad mi se probudi želja za nečim što je tipa instant karcinom probavnog sustava...
Btw ja pijem riblje ulje od twinlaba s okusom naranče...prvih par dana mi je radilo užasnu žgaravicu i povraćalo mi se ali onda sam ga upakirala u obrok (malo papm pa žlica ulja i brzo opet nešto u usta) i sad je OK..čak sam se i navikla na okus pa više nije strašno. ali da su kapsule bolje bolje su samo što za istu količimu EPA i DHA treba onda izdvojiti puno više kn. U to ime ću malo i potrpiti okus ovog u tekućem stanju.
Što se montija tiče pet sam poklekla...došla kasno doma gladna ko vuk (u trbuhu samo jedna naranča od jutra) i dok sam kuhala fini moni obrok-žvakala kruh! :/ Sad me grize savjest...
Kruh nisam ni vidjela već 7 dana. Sinoć idem s posla i zove MM na mobitel "Jesi kupila kruh?", a meni ni u peti skrenuti (radim preko puta pekarnice), kaže on "Znaš dijete i ja još uvijek jedemo kruh!" Totalno sam zaboravila.
Kupujem meso, povrće, sjemenke, sireve, od ugljikohidrata bježim ko vrag od tamjana.
Netko je spominjao Crnu tortu. Roštala sam po pretražniku, ali mi izbaci sve topice sa recepata u kojima se spominje torta. Jel može jedan recepis? Tko zna?![]()
Rene, ovdje ti je fritulica napisala recept za tortu:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=33073
Inače, ja sam zadnjih dana, onako loše volje, pa sam i malo varala(zapravo nisam jela slatko već sam popila Colu). Kile ne idu dolje, ali primjećujem da se stišćem u obujmu. Bila sam u šopingu i kupila sam Schneekoppe Nuss-Nougat-Creme, isto kao nutela, nema šećera, zaslađeno fruktozom, pa ovisnice probajte. Ja svako malo umočim prst u staklenku. Kupila i integralne keksiće i brdo int. kruha i brašna. I krenula za ozbač. Nema više varanja.
A za ovisnice o Coli, informacija da Cola Light ima GI 0, znači mogle bi je nekako ukombinirati u Montija.
ne to raditi, tijelu trebaju ugljikohidratiRene2 prvotno napisa
, pogotovo integralni
najmanje jedan obrok dnevno mora sadržavati ugljikohidrate (riža, tjestenina, kruh, crno ili integralno)
meni je super Davorova GABA integr. riža: potopiš integralnu rižu u toplu vodu (40°c) 2 8 sati , može i duže, poanta je da se riža počne klijati, stvara neke zdrave aminokiseline (ili šta već) a i kuha se kao normalna riža (a ne satima), ja je pustim tako i onda nakon toga zamrznem ako se predomislim
super je s umakom od gljiva
prehrana treba biti raznovrsna (uključeno maslinovo i suncokretovo ulje), samo se treba paziti na kombinaciju i GI![]()