e, sad sam ljubomorna, posle ovih vasih skinutih kila![]()
hocu i jaaaaa :D :D :D
e, sad sam ljubomorna, posle ovih vasih skinutih kila![]()
hocu i jaaaaa :D :D :D
cure, a di ima za kupit fruktoze? i kak to izgleda, kakav okus ima..? moram priznati da sam za to prvi put cula tu na forumu. jucer bila u merkatoru ali nisam nasla (mozda je i bilo, ali ne znam kako izgleda). jel se kupi u ljekarni ili obicnim ducanima?
Ja sam kupila u Dm-u, izgleda kao šećer u prahu i slatko je. Pakirano ti je u kutiju (sv.plava kutija s nekim voćem, piše frucht-zucker), marka Das Gesunde i stoji kod zdrave hrane.
ja sam kupoila u supermarketu kod zdrave hrane
danke-sen. ima li sta novo na vagama? meni se cini da je moja opet otisla u plus. ##/&$$#%. mozda ona stalno krivo pokazuje, a ja se budala veselim bezveze.
ja koristim fruktozu i o.k. je ukus, kao i secer...
nisam se jos merila, ali mi se cini da mi je stomak malo splasnuo :D a i slauf mi se "smanjio" :D
taniaz prvotno napisa
Fruktoza je OK, samo je treba stavljati manje nego šećera jer je slađa. Ima je i u DM-u, Schneekoppe je proizvodi, u žutoj je kartonskoj kutiji.
Okusom slađa ili kalorijama bogatija?~lex~ prvotno napisa
Jer meni nije okusom slađa :/ .
Mislila sam okusom. Meni je. A i ljudima oko mene. Ne znam kako tebi nije. Ah, ukusi...AdioMare prvotno napisa
![]()
Ma, ima neke pokušaje, ali nema onu punoću konzumnog, bijelog šećera, pa da je i stostruko skuplji.. a samo je četverostruko~lex~ prvotno napisa
.
Dakle, na punoću okusa mislim, a primjetila sam i ja da je fruktoza divlje slatka, ali ... nije zaokružena... uvijek mi "to nešto" fali kod nje, tako da je ne stavljam puno manje nego bih rafiniranog. A i dugogodišnja ovisnost čini svoje...
Gle me, koja teorija o šećerima, a fruktozu (za sada) koristim jedino za čaj od kamilice.
Primate li i mene u vaš kružok![]()
Od danas sam službeno u prvoj fazi, nema više brljanja i malih grijeha.
Nadam se da će onaj slon iz mog tickera uskoro krenuti s mjesta!
welcome! wilkommen! benvenuti! (od ovih jezika ustvari baratam samo engleskim, a druge pamtim s tabli po jadranskoj magistrali)marinna prvotno napisa
kupila fruktozu, sad ju planiram isprobati na tijestu s makom. za mak nisam nasla GI, nadam se da je nizak (ili jako nizak).
lex, moram priznati-za montija nisam ni cula prije nego sto sam nabasala na tvoje postove. sad ti zahvaljujem, a ako uspijem ovo -17, dizem spomenik![]()
Pa zar se u prvoj fazi može jesti tijesto s makom???
ne znam![]()
ja ga jedem. mislim, danas. nemam pojma koji je makov GI. ali ako je nizak, ne vidim zasto ne bi pojela to umjesto npr. crne cokse. s integralnim tijestom, al dente, naravno. ma nije da se drzim te prve faze ko pijan plota, zasad se jos trudim mijenjati prehrambene navike. kao okorjela ovisnica o slatkom nalazim "rupe u zakonu".
ja danas varivo od tikvica - lagano je; trebala sam kobase utrpati unutra![]()
mikka, mislim da se dobro nosiš sa slatkim do sada
marinna, dobro nam došla
Proguglala ja - mak je niski GI (kao i sve sjemenke), ali zašto ne probaš s Kandisinom u prahu ili tekućim Natreenom zasladiti, tako smanjuješ ukupni GI kompletnom obroku. A nije ni svejedno koje tijesto jedeš, najmanji GI imaju špagete, ali i svaka durum tjestenina (Barilla) je relativno niskog GI-a.mikka prvotno napisa
evo samo da se prijavim da je izgleda otisla 1kila dole :D
a i vidi mi se po "slaufu" koji se smanjuje
lex molim te kazi mi s obzirom da dojis (kako sam shvatila) i pila si riblje ulje jel?? Ne znam jel' se sme dok se doji piti riblje ulje?? (ala sam ovo srocila, no razumeces sta sam htela da te pitam)![]()
Naravno da smiješ dojiti, riblje ulje je namirnica, a ne lijek.taniaz prvotno napisa
![]()
imam bariline fussile i one neke s rupom, oboje integralne. i jos od nekog proizvodaca, isto fuss i rupe. valjda je ok. spageti su mi najmanje dragi oblik tijesta. ne znam, iskombinirat cu nekaj zdravije danas. i sutraRene2 prvotno napisa
nesto riba ovo ono, povrce i tako.
MM obećao napraviti Chili con carne,em to volim jesti, em je niski GI (mljeveno meso i crveni grah)
Preporučam integralnu tjesteninu Misura - sve je od istog tijesta i špageti i drugi oblici. I integralna Barilla je OK. Mi svi doma klopamo samo integralnu tjesteninu, bijela nam je bez okusa i bljak. M. se je u stanju udaviti u tim špagetima.
Mi samo int. Misuru koristimo. Sjajna je, slažem se. Čak i klinci obožavaju Misurine keksiće.Zdenka2 prvotno napisa
e, pa to imam. i barillu. jupi! :D
probala sam ovaj Dona pekmez od sljiva bez secera, stvarno je dobar. sad ga tamanim uz neke integralne kruhove iz bio&bio, s jogurtom.![]()
I meni su -misura integr.tjestenine super.
A crveni grah koliko ima GI?
Sve vrste grahorica imaju GI oko 25-30, tj vrlo niski. Pa opleti, a ako osjetiš miris divljeg mošusa, to si ti!![]()
Dobre su ti i leća (zelena i crvena), sve mahune, samo grašak smanji.
Čitala sam da amerikanci sve nešto prave od suhog graška, kod nas to nisam vidjela za kupiti, čak prave pire od toga, za prilog.
uh, napokon sam pročitala ovu sapunicu od topica! zbilja ste apsolvirale!
lex, slikice su :shock: , super si sredila figuru, a bebači zdravi i veseli. Svaka čast MGrubi i ostalima koje ste uspjele.
Ja sada imam 68 kg (kao poslije poroda, ni kg više ni manje u ovih 5 mj?!), a moram se vratiti na 57-58![]()
jučer sam počela primjenjivati pravila i navečer jaoooo. Kaže mm: šta ti je? Ma gladna sam, a on će - NEMA NIŠTA, izdrži! Eto, toliko o ljubavi u dobru i zlu, u debljini i mršavosti.
Danas bila u dm-u. Report: alnatura int. tjestenina - 6,90 kn; schnee. pekmez od šipka- 15,90 kn; ČOKOLADA 70% sa narančom Alnatura - 10,90!!! (genijalna, ali ja sam i prije u krizi znala posezati za čok. za kuhanje); integralni kruh sa sjemenkama lana, 500 g - 9,90 kn.
Pitanjac - svježi sir sa int. tijestom ne može? Što je s crvenim i bijelim lukom, smiju li se dodavati u variva?
Naravno, da smiju. Možeš i svježe jesti, ako ti paše (tj. ako bebi ne smeta, budući dojiš)
da, luk je skroz niski GI, cek da procitam.. luk, sve vrste, 15. ozezi! i cesnjak se preporuca, kao izvor zdravlja, u svim varijantama.
aha, sir. za to ne znam. nadju se povremeno neke stvari koje mi nisu bas jasne (ili mozda ne zelim da mi budu?)
mozda povremeno mozes odstupiti od "pravila", pod uvjetom da principi ostanu priblizno isti (malo glupavo napisano, nadam se da si skuzila kaj hocu reci).
mene, sto se tice sira, muci pitanje: monti spominje "svjezi sir s malo masnoce". zna li netko koliko masnoce ima ovaj svjezi sir koji se kupi na placu? ja nemam pojma.
vibre su mi na ovom topicu superiška!
sad kad sam iz vaših postova pročitala što se smije jesti, moram se pohvaliti i da sam to skoro SVE danas i probalaupravo se bacam na sjemenke
pa možda i čaša mlijeka padne...
mikka, ja kupim svježi posni sir light (od vindije je više kremasti, dok je od dukata nekako zrnasti)
domaći, od kumice mi je prejaki (njega sam uvijek jela sa vrhnjem, solo nemrem)
tek sada sam počela jesti sir - ekološki dojim![]()
evo zanimljivog linka, ima i dosta recepata
http://www.advent.hr/prehrana/index.html
thank's~lex~ prvotno napisa
kupila sam riblje ulje u apoteci i pise da u trudnoci potrebno savetovati se sa lekarom pre upotrebe, pa rekoh ne znam jel' ima kakvih kontraindikacija na dojenje :?
Ne samo da je premastan, već pun sirutke koja katastrofa potiče lučenje inzulina!buby prvotno napisa
Pročitala sam danas za špagete od soje,da se smiju jesti i to npr.sa bolognesom (obožavam inače).Pa dali je netko probao,vidio ili kupio???
svjezi zrnati sir od sirele ima samo 2,2% masti. a meni je super. kupih ga u velikim kolicinama, pa marisem za dorucak. za rucak nadam se biftek, a s cim..? naci ce se nesto. vaga stagnira, ali trebam dobiti m pa je to mozda ono zadrzavanje vode? i nervoza? i dajte mi slatkog, ako boga znate? nada umire posljednja..
Moram samu sebe ušutkati prije negoli napišem nešto neprovjereno. Dakle - batat, iliti sweet potato - go for it!~lex~ prvotno napisa
![]()
I ja mislim. To sam kupila još negdje prije, ali ne znam kako ga spremiti, tražila sam neke američke recepte, ali još nisam načisto.~lex~ prvotno napisa
Danas sam kupila jedan veeeliki celer, ali sam zaboravila parmezan, pa ću sutra ili prekosutra probati taj pohani celer.
evo s jedne druge rasprave :
Za one koji još nisu počeli mršaviti, jako je važno da ne gube nadu. Garantiram da će vidjeti rezultate, neki prije, neki kasnije.
Meni su trebala puna dva mjeseca da se nešto pomakne s mrtve točke.
To je zapravo onaj dobro poznati mehanizam čuvanja zaliha, naime tijelo "izmučeno" mnogobrojnim dijetama svaku novu promjenu u unošenju hrane doživljava kao prijetnju, kao nagovještaj novog gladovanja i upravo u periodima reduciranog unosa hrane čuva zalihe umjesto da ih troši. Nakon svake prekinute dijete organizam uči, i pamti, i svakom novom dijetom kila sve teže padaju. Ako počnete zdravo jesti, pa prekinete za 3 dana, pa onda opet malo nastavite, pa se najedete, zapravo oteževate put. Prejedanjem i lošim obrocima u vama nepovratno buja količina masnih stanica, i svakom prekinutom dijetom trajno produžavate period od prvog dana dijete do onog kad možete reći da vas hlače više ne stežu oko struka.
Svi koji su čitali Montignaca to uostalom znaju[code]
http://www.coolinarika.com/forum/vie...php?id=68&p=11
nema odmora dok traje obnova[/code]
Ima u Mercatoru. Pakirani su na pladnju (na odjelu voca i povrca) pa spakirani prozirnom folijom.MGrubi prvotno napisa
![]()
nema M u Šibeniku
nema ni Peveca, ni Baumaxa, ni Getro-a, nemaa ničeg, ode sam na kraju svita
tnx![]()
Evo recept za batate:
These are REALLY good! They go especially well with the Steak on a Stick (Beef Kebabs)!
Yield: 6 SERVINGS
5 cups 1/4-inch thick peeled sweet potato slices (about 1-3/4 pounds)
1 teaspoon dried rosemary
1-1/2 teaspoon crushed garlic
1/4 teaspoon salt
1 tablespoon extra-virgin olive oil
1. Place the potatoes in a large bowl. Sprinkle with the rosemary, garlic and salt, and drizzle with the olive oil. Toss well to coat.
2. Coat a 9 x 13 inch pan with nonstick cooking spray and spread the potatoes evenly in the pan. Cover with aluminum foil and bake at 400°F for 15 minutes. Remove the foil and bake for 10 additional minutes. Turn the potatoes and bake for 10 minutes more or until tender. Serve hot.
Nutritional Facts (per 2/3 cup serving)
CALORIES: 104 CARBOHYDRATES: 19 g CHOLESTEROL: 0 mg
FAT: 2.3 g FIBER: 2.4 g PROTEIN: 1.4 g SODIUM: 105 mg
CALCIUM: 23 mg GI RATING: LOW
Jučer sam prvila int.rižu sa porilukom i gljivama. mm i ja smo se ugodno iznenadili kako je to fino. zapravo vrlo malo znamo o onome što jedemo, a jedemo ono što su nas naučili. mislim da će mi ova monti prehrana i makrobiotika koja me dobro zainteresirala otvoriti neke nove vidike, a posebno pomoći da mom djetetu stvorim zdrave navike, drugačije od onih mojih.
gdje se nalazi ova dijela, mislim na jelovnik. Vrtim po forumu i nisam našla.![]()