Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 401

Tema: iskustva s Montignac prehranom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, sad sam ljubomorna, posle ovih vasih skinutih kila
    hocu i jaaaaa :D :D :D

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cure, a di ima za kupit fruktoze? i kak to izgleda, kakav okus ima..? moram priznati da sam za to prvi put cula tu na forumu. jucer bila u merkatoru ali nisam nasla (mozda je i bilo, ali ne znam kako izgleda). jel se kupi u ljekarni ili obicnim ducanima?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam kupila u Dm-u, izgleda kao šećer u prahu i slatko je . Pakirano ti je u kutiju (sv.plava kutija s nekim voćem, piše frucht-zucker), marka Das Gesunde i stoji kod zdrave hrane.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam kupoila u supermarketu kod zdrave hrane

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

danke-sen. ima li sta novo na vagama? meni se cini da je moja opet otisla u plus. ##/&$$#%. mozda ona stalno krivo pokazuje, a ja se budala veselim bezveze.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

prati kg i cm; ili kupi novu vagu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja koristim fruktozu i o.k. je ukus, kao i secer...
    nisam se jos merila, ali mi se cini da mi je stomak malo splasnuo :D a i slauf mi se "smanjio" :D

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj taniaz prvotno napisa
    nisam se jos merila, ali mi se cini da mi je stomak malo splasnuo :D a i slauf mi se "smanjio" :D

Fruktoza je OK, samo je treba stavljati manje nego šećera jer je slađa. Ima je i u DM-u, Schneekoppe je proizvodi, u žutoj je kartonskoj kutiji.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa

Fruktoza je OK, samo je treba stavljati manje nego šećera jer je slađa. Ima je i u DM-u, Schneekoppe je proizvodi, u žutoj je kartonskoj kutiji.
    Okusom slađa ili kalorijama bogatija?
    Jer meni nije okusom slađa :/ .

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Okusom slađa ili kalorijama bogatija?
    Jer meni nije okusom slađa :/ .
    Mislila sam okusom. Meni je. A i ljudima oko mene. Ne znam kako tebi nije. Ah, ukusi...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislila sam okusom. Meni je. A i ljudima oko mene. Ne znam kako tebi nije. Ah, ukusi...
    Ma, ima neke pokušaje, ali nema onu punoću konzumnog, bijelog šećera, pa da je i stostruko skuplji.. a samo je četverostruko .
    Dakle, na punoću okusa mislim, a primjetila sam i ja da je fruktoza divlje slatka, ali ... nije zaokružena... uvijek mi "to nešto" fali kod nje, tako da je ne stavljam puno manje nego bih rafiniranog. A i dugogodišnja ovisnost čini svoje...
    Gle me, koja teorija o šećerima, a fruktozu (za sada) koristim jedino za čaj od kamilice.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Primate li i mene u vaš kružok

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Od danas sam službeno u prvoj fazi, nema više brljanja i malih grijeha.
    Nadam se da će onaj slon iz mog tickera uskoro krenuti s mjesta!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj marinna prvotno napisa
    Primate li i mene u vaš kružok
    welcome! wilkommen! benvenuti! (od ovih jezika ustvari baratam samo engleskim, a druge pamtim s tabli po jadranskoj magistrali)
    kupila fruktozu, sad ju planiram isprobati na tijestu s makom. za mak nisam nasla GI, nadam se da je nizak (ili jako nizak ).
    lex, moram priznati-za montija nisam ni cula prije nego sto sam nabasala na tvoje postove. sad ti zahvaljujem, a ako uspijem ovo -17, dizem spomenik

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa zar se u prvoj fazi može jesti tijesto s makom???

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam
    ja ga jedem. mislim, danas. nemam pojma koji je makov GI. ali ako je nizak, ne vidim zasto ne bi pojela to umjesto npr. crne cokse. s integralnim tijestom, al dente, naravno. ma nije da se drzim te prve faze ko pijan plota, zasad se jos trudim mijenjati prehrambene navike. kao okorjela ovisnica o slatkom nalazim "rupe u zakonu" .

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja danas varivo od tikvica - lagano je; trebala sam kobase utrpati unutra
    mikka, mislim da se dobro nosiš sa slatkim do sada
    marinna, dobro nam došla

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ne znam
    ja ga jedem. mislim, danas. nemam pojma koji je makov GI. ali ako je nizak, ne vidim zasto ne bi pojela to umjesto npr. crne cokse. s integralnim tijestom, al dente, naravno. ma nije da se drzim te prve faze ko pijan plota, zasad se jos trudim mijenjati prehrambene navike. kao okorjela ovisnica o slatkom nalazim "rupe u zakonu" .
    Proguglala ja - mak je niski GI (kao i sve sjemenke), ali zašto ne probaš s Kandisinom u prahu ili tekućim Natreenom zasladiti, tako smanjuješ ukupni GI kompletnom obroku. A nije ni svejedno koje tijesto jedeš, najmanji GI imaju špagete, ali i svaka durum tjestenina (Barilla) je relativno niskog GI-a.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo samo da se prijavim da je izgleda otisla 1kila dole :D
    a i vidi mi se po "slaufu" koji se smanjuje

lex molim te kazi mi s obzirom da dojis (kako sam shvatila) i pila si riblje ulje jel?? Ne znam jel' se sme dok se doji piti riblje ulje?? (ala sam ovo srocila, no razumeces sta sam htela da te pitam)

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lex molim te kazi mi s obzirom da dojis (kako sam shvatila) i pila si riblje ulje jel?? Ne znam jel' se sme dok se doji piti riblje ulje?? (ala sam ovo srocila, no razumeces sta sam htela da te pitam)
    Naravno da smiješ dojiti, riblje ulje je namirnica, a ne lijek.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    A nije ni svejedno koje tijesto jedeš, najmanji GI imaju špagete, ali i svaka durum tjestenina (Barilla) je relativno niskog GI-a.
    imam bariline fussile i one neke s rupom, oboje integralne. i jos od nekog proizvodaca, isto fuss i rupe. valjda je ok. spageti su mi najmanje dragi oblik tijesta. ne znam, iskombinirat cu nekaj zdravije danas. i sutra nesto riba ovo ono, povrce i tako.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM obećao napraviti Chili con carne, em to volim jesti, em je niski GI (mljeveno meso i crveni grah)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Preporučam integralnu tjesteninu Misura - sve je od istog tijesta i špageti i drugi oblici. I integralna Barilla je OK. Mi svi doma klopamo samo integralnu tjesteninu, bijela nam je bez okusa i bljak. M. se je u stanju udaviti u tim špagetima.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Preporučam integralnu tjesteninu Misura - sve je od istog tijesta i špageti i drugi oblici. I integralna Barilla je OK. Mi svi doma klopamo samo integralnu tjesteninu, bijela nam je bez okusa i bljak. M. se je u stanju udaviti u tim špagetima.
    Mi samo int. Misuru koristimo. Sjajna je, slažem se. Čak i klinci obožavaju Misurine keksiće.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, pa to imam. i barillu. jupi! :D
    probala sam ovaj Dona pekmez od sljiva bez secera, stvarno je dobar. sad ga tamanim uz neke integralne kruhove iz bio&bio, s jogurtom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni su -misura integr.tjestenine super.
    A crveni grah koliko ima GI?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sve vrste grahorica imaju GI oko 25-30, tj vrlo niski. Pa opleti, a ako osjetiš miris divljeg mošusa, to si ti!

Dobre su ti i leća (zelena i crvena), sve mahune, samo grašak smanji.

Čitala sam da amerikanci sve nešto prave od suhog graška, kod nas to nisam vidjela za kupiti, čak prave pire od toga, za prilog.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uh, napokon sam pročitala ovu sapunicu od topica! zbilja ste apsolvirale!
    lex, slikice su :shock: , super si sredila figuru, a bebači zdravi i veseli. Svaka čast MGrubi i ostalima koje ste uspjele.
    Ja sada imam 68 kg (kao poslije poroda, ni kg više ni manje u ovih 5 mj?!), a moram se vratiti na 57-58

jučer sam počela primjenjivati pravila i navečer jaoooo. Kaže mm: šta ti je? Ma gladna sam, a on će - NEMA NIŠTA, izdrži! Eto, toliko o ljubavi u dobru i zlu, u debljini i mršavosti.

Danas bila u dm-u. Report: alnatura int. tjestenina - 6,90 kn; schnee. pekmez od šipka- 15,90 kn; ČOKOLADA 70% sa narančom Alnatura - 10,90!!! (genijalna, ali ja sam i prije u krizi znala posezati za čok. za kuhanje); integralni kruh sa sjemenkama lana, 500 g - 9,90 kn.

Pitanjac - svježi sir sa int. tijestom ne može? Što je s crvenim i bijelim lukom, smiju li se dodavati u variva?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naravno, da smiju. Možeš i svježe jesti, ako ti paše (tj. ako bebi ne smeta, budući dojiš)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, luk je skroz niski GI, cek da procitam.. luk, sve vrste, 15. ozezi! i cesnjak se preporuca, kao izvor zdravlja, u svim varijantama.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, sir. za to ne znam. nadju se povremeno neke stvari koje mi nisu bas jasne (ili mozda ne zelim da mi budu? )
    mozda povremeno mozes odstupiti od "pravila", pod uvjetom da principi ostanu priblizno isti (malo glupavo napisano, nadam se da si skuzila kaj hocu reci).
    mene, sto se tice sira, muci pitanje: monti spominje "svjezi sir s malo masnoce". zna li netko koliko masnoce ima ovaj svjezi sir koji se kupi na placu? ja nemam pojma.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vibre su mi na ovom topicu superiška!
    sad kad sam iz vaših postova pročitala što se smije jesti, moram se pohvaliti i da sam to skoro SVE danas i probala upravo se bacam na sjemenke pa možda i čaša mlijeka padne...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mikka, ja kupim svježi posni sir light (od vindije je više kremasti, dok je od dukata nekako zrnasti)
    domaći, od kumice mi je prejaki (njega sam uvijek jela sa vrhnjem, solo nemrem)
    tek sada sam počela jesti sir - ekološki dojim

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo zanimljivog linka, ima i dosta recepata
    http://www.advent.hr/prehrana/index.html

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da smiješ dojiti, riblje ulje je namirnica, a ne lijek.
    thank's
    kupila sam riblje ulje u apoteci i pise da u trudnoci potrebno savetovati se sa lekarom pre upotrebe, pa rekoh ne znam jel' ima kakvih kontraindikacija na dojenje :?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    sir domaći, od kumice mi je prejaki (njega sam uvijek jela sa vrhnjem, solo nemrem)
    Ne samo da je premastan, već pun sirutke koja katastrofa potiče lučenje inzulina!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pročitala sam danas za špagete od soje,da se smiju jesti i to npr.sa bolognesom (obožavam inače ).Pa dali je netko probao,vidio ili kupio???

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svjezi zrnati sir od sirele ima samo 2,2% masti. a meni je super. kupih ga u velikim kolicinama, pa marisem za dorucak. za rucak nadam se biftek, a s cim..? naci ce se nesto. vaga stagnira , ali trebam dobiti m pa je to mozda ono zadrzavanje vode? i nervoza? i dajte mi slatkog, ako boga znate? nada umire posljednja..

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    jel zna tko koliki GI ima batat?
    Izbaci batat. K'o i krumpire. Skroz.
    Moram samu sebe ušutkati prije negoli napišem nešto neprovjereno. Dakle - batat, iliti sweet potato - go for it!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moram samu sebe ušutkati prije negoli napišem nešto neprovjereno. Dakle - batat, iliti sweet potato - go for it!
    I ja mislim. To sam kupila još negdje prije, ali ne znam kako ga spremiti, tražila sam neke američke recepte, ali još nisam načisto.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nisam još našla di ima za kupit batat

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Danas sam kupila jedan veeeliki celer, ali sam zaboravila parmezan, pa ću sutra ili prekosutra probati taj pohani celer.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo s jedne druge rasprave :
    Za one koji još nisu počeli mršaviti, jako je važno da ne gube nadu. Garantiram da će vidjeti rezultate, neki prije, neki kasnije.
    Meni su trebala puna dva mjeseca da se nešto pomakne s mrtve točke.
    To je zapravo onaj dobro poznati mehanizam čuvanja zaliha, naime tijelo "izmučeno" mnogobrojnim dijetama svaku novu promjenu u unošenju hrane doživljava kao prijetnju, kao nagovještaj novog gladovanja i upravo u periodima reduciranog unosa hrane čuva zalihe umjesto da ih troši. Nakon svake prekinute dijete organizam uči, i pamti, i svakom novom dijetom kila sve teže padaju. Ako počnete zdravo jesti, pa prekinete za 3 dana, pa onda opet malo nastavite, pa se najedete, zapravo oteževate put. Prejedanjem i lošim obrocima u vama nepovratno buja količina masnih stanica, i svakom prekinutom dijetom trajno produžavate period od prvog dana dijete do onog kad možete reći da vas hlače više ne stežu oko struka.
    Svi koji su čitali Montignaca to uostalom znaju[code]

http://www.coolinarika.com/forum/vie...php?id=68&p=11

nema odmora dok traje obnova [/code]

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    nisam još našla di ima za kupit batat
    Ima u Mercatoru. Pakirani su na pladnju (na odjelu voca i povrca) pa spakirani prozirnom folijom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema M u Šibeniku
    nema ni Peveca , ni Baumaxa, ni Getro-a, nemaa ničeg, ode sam na kraju svita

tnx

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo recept za batate:

These are REALLY good! They go especially well with the Steak on a Stick (Beef Kebabs)!

Yield: 6 SERVINGS

5 cups 1/4-inch thick peeled sweet potato slices (about 1-3/4 pounds)
    1 teaspoon dried rosemary
    1-1/2 teaspoon crushed garlic
    1/4 teaspoon salt
    1 tablespoon extra-virgin olive oil

1. Place the potatoes in a large bowl. Sprinkle with the rosemary, garlic and salt, and drizzle with the olive oil. Toss well to coat.

2. Coat a 9 x 13 inch pan with nonstick cooking spray and spread the potatoes evenly in the pan. Cover with aluminum foil and bake at 400°F for 15 minutes. Remove the foil and bake for 10 additional minutes. Turn the potatoes and bake for 10 minutes more or until tender. Serve hot.

Nutritional Facts (per 2/3 cup serving)
    CALORIES: 104 CARBOHYDRATES: 19 g CHOLESTEROL: 0 mg
    FAT: 2.3 g FIBER: 2.4 g PROTEIN: 1.4 g SODIUM: 105 mg
    CALCIUM: 23 mg GI RATING: LOW

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jučer sam prvila int.rižu sa porilukom i gljivama. mm i ja smo se ugodno iznenadili kako je to fino. zapravo vrlo malo znamo o onome što jedemo, a jedemo ono što su nas naučili. mislim da će mi ova monti prehrana i makrobiotika koja me dobro zainteresirala otvoriti neke nove vidike, a posebno pomoći da mom djetetu stvorim zdrave navike, drugačije od onih mojih.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

recept :D ?

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

gdje se nalazi ova dijela, mislim na jelovnik. Vrtim po forumu i nisam našla.

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •