Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: upala uha, treba li uvijek antibiotik?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno upala uha, treba li uvijek antibiotik?

Pogledala sam u pretražniku, ali nisam našla odgovor na svoje pitanje....
    Dakle, Dora je zaradila upalu uha prije 2 tj. Tj. to još i nije bila jaka upala, ali joj je doktorica uvalila antibiotik zbog gnoja koji joj je izlazio iz nosića.

Nosić ne curi i još samo malo kašljucka, zadnji antibiotik je popila prije par dana, a noćaš u oko 3h vrištanje i temp.
    uho nisam smjela dotaknut. Ležanje nije dolazilo u obzir i hodala sam s njom po sobi oko 1h, a onda sam joj ipak odlučila dati Lupocet i nakon toga je spavala do jutra.
    Probudila se dobre volje, ali sada je već lagano nervozna...sigurna sam da je uho u pitanju jer je Pia imala često takve bolove i bilo je Uho u pitanju.

Mene sada muči to što ja ne bih s Dorom kod doktorice jer već znam da bi dobila još jedan antibiotik...može li se to doma riješit?

I još mi je muka kada se sjetim da ću čekati tri gladne godine na red i tu postoji mogućnost da pokupi još neku boleštinu....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne treba za svaku upalu uha antibiotik, dosta ih je virusnih. Probaj cistiti nos svakih 15 minuta, ali ne ljevaj nista unutra. Ako ju svejedno nastavi jako boliti unatoc ciscenju nosa, onda podji pedijatru.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ali njoj je nosić čist.... :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja svejedno cistim.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kaj mislite, jel ju može boljet uho kad kutnjaci izlaze?
    Upravo sam primjetila da joj je zubno meso malo natečeno i da joj probijaju kutnjaci...
    Pia nikada nije imala problema sa izbijanjem zubića pa mi je to malo strano...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spooky, vidim da si čekala sa Lupocetom a Doricu je boljelo uho.

Na zpedićima sam negdje natrkeljala (msilim kad je bubamarko imao problem sa uhecima) da kad djete boli uho, odmah mu treba dati Lupocet. Onda će se smiriti. I ujutro obavezno treba otići doktoru... (meni je to rekla frendica koja ima miša sa dosta čestim upalama uha, a njoj doktorica. I mislim da je Tweety dobila isti savjet.)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo bilo je riječi na 46. zpedeićima baš OVDJE,

a radi drugih ističem ovaj Tweetin link

http://www.tegobe.com/casopisi/vase_...upala_uha.html

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Spooky, vidim da si čekala sa Lupocetom a Doricu je boljelo uho.

Na zpedićima sam negdje natrkeljala (msilim kad je bubamarko imao problem sa uhecima) da kad djete boli uho, odmah mu treba dati Lupocet. Onda će se smiriti. I ujutro obavezno treba otići doktoru... (meni je to rekla frendica koja ima miša sa dosta čestim upalama uha, a njoj doktorica. I mislim da je Tweety dobila isti savjet.)
    gle, čekala sam jer sam htjela biti sigurna da je uho u pitanju. Ne volim davati Lupocet bezveze. Dora je sada dobre volje i nema temperaturu, a primjetila sam da joj i kutnjaci izlaze pa mislim da to ima veze jedno s drugim.
    Nosić joj je super, a niti više ne kašlja. jede dobro...ne znam , ne bih baš hitala doktorici kao što i u ovom tekstu piše...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mi smo upale uha uspjesno ljecili hoomeopatijom.

pomazu i oblozi od crvenog luka.

uvjet: da imas hoomeopatsku doktoricu/pedijatricu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je imala jednu jedinu upalu uha - izliječili je homeopatski

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jučer i danas nema temperaturu i ne boli ju uho. Sada je malo procurio nosić, ali čistim redovito. Ona je cijelo vrijeme dobre volje... :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Jučer i danas nema temperaturu i ne boli ju uho. Sada je malo procurio nosić, ali čistim redovito. Ona je cijelo vrijeme dobre volje... :D
    Suuupeeeeeeeeer!!!! :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Sorry, takav mi je dan pa ne mogu odolit, al jesamtirekla, kad nesto ima u nosu, najcesce je pritisak na bubnjic veci i to dijete boli.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Sorry, takav mi je dan pa ne mogu odolit, al jesamtirekla, kad nesto ima u nosu, najcesce je pritisak na bubnjic veci i to dijete boli.
    ma sve je OK, ali jučer stvarno niš nije izlazilo van...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam jučer imala upalu uha da sam se jedva dovezla doma, legla i razmišljam da li da idem doktorici, znam dati će mi antibiotik ... sjetim se priča da su moji rješavali nećaku to nakon svih silnih antibiotika - na kraju u domaćoj radionosti sa čuvarkućom. I idem probati ja to na sebi.
    Nevečer, nakon jedne doze od par kapi, uho više ne boli, ne boli više niti vrat, niti glava, jutros sam još samo malo ispuhivala nos. jel slučajnost ili nije ne znam.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam imala milijun upala uha i proplakala sam dane i noći od bolova. Mislim da sam antibiotike pila možda par puta. Čuvarkuća je i meni pomagala, i dvoje kapi: Otol i neke šumeće kapi. Valjda im je danas lakše pripisati antibiotik.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    ja sam jučer imala upalu uha da sam se jedva dovezla doma, legla i razmišljam da li da idem doktorici, znam dati će mi antibiotik ... sjetim se priča da su moji rješavali nećaku to nakon svih silnih antibiotika - na kraju u domaćoj radionosti sa čuvarkućom. I idem probati ja to na sebi.
    Nevečer, nakon jedne doze od par kapi, uho više ne boli, ne boli više niti vrat, niti glava, jutros sam još samo malo ispuhivala nos. jel slučajnost ili nije ne znam.
    super, može i toplo ulje

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ruby prvotno napisa
    Ja sam imala milijun upala uha i proplakala sam dane i noći od bolova. Mislim da sam antibiotike pila možda par puta. Čuvarkuća je i meni pomagala, i dvoje kapi: Otol i neke šumeće kapi. Valjda im je danas lakše pripisati antibiotik.

drago mi je dati je odmah pomoglo , stvarno ti nije trebao antibiotik :shock:

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Molim savjet: gdje nabavljate čuvarkuću i kako spravljate lijek?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

posadis ju u tegli i cijedis sok iz lista u uho. pitaj nekog da ti da, to raste ko korov svigdje.
    al ja sam vec negdje napisala, u uho i nos ne ljevam nista ako nije bas velika frka.

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama je također pomogla homeopatija s upalama uha kada je Marko krenuo u vrtić s 2,5 godine i otada ih nema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj malisa je zaradio strasno jaku upalu oba uha, narednih deset dana je na antibiotiku, i to 500 mg ujutro i navece.

Nama je dr. rekao da ama bas nista ne stavljamo u uho, niti da zagrijavamo, te ga ja i slusam. Nisam pobornik narodnih lijekova.

Zatim mu dajem ibuprofen, prilicno mu pomogne.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama su kapi za nos zakon kod upale uha - to probamo prije nego uopće odemo doktoru. Ja sebi uz kapi još ušpricam i flixonase u nos, sve splasne i uho prestane boliti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eh da mi je znati kakvu da ja sebi likariju ulijem u uho :/ - već sam popila antibiotik bez ikakve koristi

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Nama su kapi za nos zakon kod upale uha - to probamo prije nego uopće odemo doktoru. Ja sebi uz kapi još ušpricam i flixonase u nos, sve splasne i uho prestane boliti.
    I meni su zakon, ali malome se uheko ipak upalilo. Danas mu je već dobro, ali mi je muka da još 9 dana mora uzimati Zinnat.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...vidjela topic upala uha,pa da se ubacim.mene je lani dok smo bili na ljetovanju jako bolilo uho te sam odmah otišla na hitnu,doc me pregledao i pitao jesam li možda prehlađena.naravno,bila sam i- dao mi kapljice za nos.I nakon par dana bolovi u uhu su nestali.Objašnjavao mi je kao da se uslijed prehlade začepi neka cijevčica između uha i nosa i tako nastanu bolovi ( oprostite na laičkom objašnjenju...)-dakle,jedan od uzroka bolova u uhu može ( ne mora ) biti i prehlada...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    super, može i toplo ulje
    koje ulje ??

Netko je spominjao kapi za nos, koje kapi ?
    Nama je jednom na hitnoj doc dao Tobrex kapi, a pedijatrica je rekla da se to tako više ne radi, da je sad drugačiji pristup, odnosno problem sinusi-uho-nos se rješava intibioticima oralno. Popili sirup, opet upala nakon par tjedana.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Do prije 2-3 mjeseca Jan nikada nije imao upalu uha. I sada već 3ća zaredom. Prošli tjedan je pio Sulotrim jer su mu u brisu nosa nađene bakterije Pseudomonas aeruginosae i Staphylococcus spp. Pseudomonas ima i u urinu. U četvrtak je bio zadnji dan terapije. Jutros se probudio i opet boli uho
    Na hitnoj smo dobili Garasone kapi za uho i nos.
    Kako se boriti sa tim uzastopnim upalama?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I opet upala uha.... U prosjeku jedna mjesečno zadnjih 5-6 mjeseci. Počne sa curenjem nosića i jutarnjim kašljem. Ugl. je bez temperature i jakih bolova. Da li je vrijeme za otorinca? Ili neš drugo?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jannocka ne znam što bi vam rekla jer je i u nas ista situacija..mi smo krenuli na pretrage

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nama je često dr znala reći uho je malo crveno... ali nikada nam nije dala antibiotik...
    par puta nas je poslala na vađenje krvi, rekla virusno, a ne bakterijsko i da ne treba antibiotik...

kad sam dan prije prvog dana u jaslicama bila kod svekrve Gizel si je jako dirala uho (a dr je rekla da je to znak) i bilo me strah da se sad prije jaslica ne razboli i sveki je dala čuvarkuću... i sve je idealno prošlo! nije češala nakon toga - uopće!

stalno nošenje kapice koje pokriva uši vam ne pomaže?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •