450 g petit keksa
1/2 l vrhnja za šlag HOLE ili HALTA
100 g čokolade za kuhanje
2-4 dl mlijeka
malo ruma ili kapučino (1 vrečica)
2 male žličice šećera.

Zmiksajte šlag od hladnog vrhnja. Otopite čokoladu i ako je potrebno dodajte joj 2-3 žlice vruće vode da postane tekuća. Polako uljevajte čokoladu u zmiksani šlag istovremeno miksajući tako da dobijete čokoladnu kremu.

Zgrijte mlijeko i dodajte mu šećer i rum. Umačite kekse u mlijeko i slažite ih na poslužavnik jedan do drugog u oblik pravokutnika ili kocke. Premažite kremom pa složite novi red keksa. Preporučam napraviti 4 reda keksa. Omazati kremom i posipati čokoladnim mrvicama. Ostaviti da ostoji u frižideru bar nekoliko sati da keksi omekšaju.

Ovo je recept za one koji nemaju puno vremena za raditi kolače. Po izgledu je slično mađarici.