lucija baš mi je drago da vam se doktor javio! Nisam ni sumnjala da on to ne može popraviti. Sad samo hrabro dalje i slobodno ga pitaj ak te još nešto zanima.![]()
lucija baš mi je drago da vam se doktor javio! Nisam ni sumnjala da on to ne može popraviti. Sad samo hrabro dalje i slobodno ga pitaj ak te još nešto zanima.![]()
On sada piški na tu rupicu za koju ja mislim da je tamo gdje je i bila,a na ovu pravu na vrhu piše sve slabije ide mokraća. Moje mišljenje je da se ta rupica na vrhu zatvara a da je ova preuzela funkciju mokrenja.On ima sad 2 rupice,ali mislim da će uskoro piškiti samo na ovu staru.Jutros nije mogao piškiti kad sam zatvorila prstom ovu hipospadičnu,a kad sam pustila sve je išlo na nju.Mi smo operacijom dobili to da si ne piški po lijevoj nožici nego malo ispred sebe. A nije se izravnala piša i bojim se da neće ostati ta rupica na vrhu.Nama doktor nije izmučio dijete,a sestre u Zaboku su super.Bila sam uz plaćanje sa djetetom,150kn noć.Nije ga ništa boljelo,on je teško podnio buđenje iz anestezije,a kateter nije ni osjetio.Profesor kad nije bio u bolnici zvao je da pita kako smo.I sve što me zanimalo mogla sam pitati.Batinica mi je već operirao starijeg sina od hidrokile dok je radio na Rebru,sve je u redu sad.I mlađem piša lijepo izgleda nakon operacije,ali nije to to.A on je rekao da sad ne treba operacija jer piški prema naprijed,možda kad bude veći.Imam osjećaj da je on zadovoljan s tim ,a mi bi da to bude kako treba.
btw moje je dijete nakon obje operacije u ZG teško podnio buđenje iz anestezije a u BG se nakon produžene anestezije probudio kao anđelčićgledali smo crtiće još sat vremena i onda je zaspao kao beba do jutra kad su nas oni probudili
U ZG je prve dvije noći i dana trpio nezamislive bolove (čepići nisu pomogli) a sestre su rekle da tako obično bude prva 4 dana. Mislili smo da smo srećkovići jer je kod nas to bilo 'samo' 2 dana. Užas kad se toga sada sjetim.
Draga Gracija kod spomenutog doktora smo išli preko veze tražiti drugo mišljenje, nakon neuspjele operacije u Klaićevoj (gdje je doktor našu operaciju vodio uspjelom) i 'tvoj' doktor nam je rekao da zaista operacija nije uspjela i nek se pomirimo s tim da će naše dijete zauvijek imati savinutu pišu i da će i dalje piškiti na stranu!!!! Ja to mišljenje nisam mogla prihvatiti i tako sam još odlučnije krenula dalje i naišla na ovaj forum i doktora Đinovića koji mi je u prvom mailu odmah rekao da će sve popraviti i da će sve biti kako treba biti!
Ovo ti govorim jer smo čuli igrajući se u parku za 'tvog' doktora kako je dječaku, s kojim se moj tada igrao, neuspjelo operirao hipospadiju, dijete piški kao kroz sito i rekao im je da moraju čekati godinu dana da bi on nešto probao popraviti!
Nažalost, naši doktori nisu stručnjaci u operiranju hipospadije i to se vidi iz toliko primjera i ovdje na forumu a i na drugim forumima. Mi smo svoj problem riješili u BG kod doktora Đinovića kojem je hipospadija rutinska operacija. Kad mi je u razgovoru rekao da ne trebam brinuti jer je to kao da prst operiram ja sam mislila kak može tako flegma o tome govoriti ali na kraju sam se zaista uvjerila da to njemu i njegovom timu zaista i je tako.
Kažeš kako ti se dijete u Zaboku nije namučilo(što je odlično!) i kako su svi bili super prema vama, i nama je u Klaićevoj bilo sve super, svi su bili ok prema nama al vjerojatno i zbog toga što smo 10 dana apartmana plaćali 660kn po danu. Ja nemam zamjerki na njihovo ponašanje prema nama, al imam na neuspjeh operacije i bolove koje je moje dijete pretrpjelo, imam na način odvođenja djeteta na operaciju- to otimanje djeteta iz maminih ruku, viku jer neće od straha popiti sirup za omamljivanje i ostalo. Moje dijete je dovoljno veliko pa nam je sve ispričalo a kako je koristio riječi koje mi doma ne govorimo znam da govori istinu.
U BG je sistem odvođenja na operaciju totalno drugačiji, humaniji i kad bi naši to počeli primjenjivati pomogli bi i sebi a i mamama i djeci.
Da ne duljim više, da sam na tvom mjestu poslala bih mail dr.Đinoviću i izložila svoj problem i tražila savjet kako i što dalje. Od više mišljenja glava ne boli, (zato smo i mi odmah tražili drugo mišljenje kad smo vidjeli da je naš doktor zadovoljan op. koju i mi laici vidimo da nije uspjela) samo ti može pomoći da vidiš kako dalje.![]()
Baš mi je drago da ova tema ne zamre jer ima puno roditelja koji nas trebaju i čitaju naša iskustva pa da krenu k pravom dr,htjela sam sa samo reči nadam se da mi nitko neče zamjeriti....u našoj obitelji hipospadija se vuče odavno sa muževe strane sva muška dječica imaju neki oblik neki veči teži neki manje...moj ujak tj mužev ujak ima penoskrotalnu hipospadiju s tim da je mokrio ispod testisa operiran je u zg mislim da je sestre milosrdnice i to pred 30 godina njemu je tada bilo 21god.Znači on je sada čovjek 50 god ali nikada nije imao klince nemože teški je oblik i odrazilo se na testise(iskreno ja se bojim i za svoga mada mi svi kažu da to nema veze)Hoču reči pred 30 godina je on op.sve funkcionira ima ženu, kako su oni znali a naši moderni neču reči da se ne trude ali im neuspjeva nije mi jasno
Draga Tiko,tvoj post smo pročitali suprug i ja i ostali "otvorene ladice"tj. usta.Na zadnjoj kontroli sam izgubila povjerenje u njega,a suprug je par minuta prije čitanja posta rekao da mu vjeruje.Sad zamišljeno šuti.Micamaca ova tema nikada ne treba biti zamrznuta.Da li bi mi mogle okvirno reći o kojoj svoti € bi bila riječ da mogu razgovarati sa suprugom i ostatkom obitelji o skupljanju.A slike obavezno šaljem u Bg.Čak sam si otvorila mail adresu za to.Drage mame ljubim vas!
postovana Gracija citam razgovore i tako mi je drago pa ima ovaj forum....mi kad smo nedavno isli kod naseg pedijatra rekao je sta kao idemo u beograd pored nasih doktora...nisam htjela vele komentirati jer bi to otislo u nedogled....to je moje djete i ucinit cu sve da obave kako treba....u splitu bi ga "masakrirali" 4 puta,a dr Đinovic ce to u jednoj operaciji.....vidis da su sva pozitivna iskustav iz beograda i to rutinski rade.....
vidi stranicu Bel Medic poliklinike u beogradu i imaju popis svih doktora....doktor đinovic je specijalizirao hipospadiju, a koliko ja znam u Hr nema takvog doktora....
i mi skupljamo novac,oko 3000 eura,operacija,nocenje u klinici,hrana.....a bit cemo i u apartmanu u beogradu cijelo vijeme do skidanja katetera pa ce trebati novca...
al nije mi zao kune i kao i kao svaka majka uradit cu sve samo da se moje djete sto manje muci...
I meni je neizmjerno drago da ovaj forum postoji....sve pretrage koje je moje djete trebalo mi smo radili privatno kod dr.Sabola u Zg...i kad sam došla po uputnicu samo za bolnicu kod pedice kaže ona meni a kaj nisi došla po uputnice za pretrage i kad sam joj rekla da sam obavila privatno izvikala me je,kao da sam išla s njenim novcima nerazumiju oni da mame za svoju djecu naprave sve samo da se manje pate.Moj m.isto to ne razumije jer nije bio sa djetetom kad mu je bilo najteže samo je došao po nas kad je išao iz bolnice!A kad mu kažem da su sestre bezobrazne bile i da to nije napravljeno kako treba "čudi se" i slijepo vjeruje u ove iz zg.s jedne strane ne mam podršku ali sam odlučila da tamo u K.više nikada neče ići niti ču ga ostavljati jer nezna to onaj tko to ne proba
Trebamo se javljati na forum.Kad sam prije dvije godine tražila da nađem o Hipospadiji nešto samo su mi se otvarale zdravsvene novine a nikako nisam mogla saznati koliko su uspješne te operacije kod nas.A samo mi znamo što naša djeca prolaze.
U cijeni op. u BG je i noćenje (mogli smo doći večer uoči op. al smo ipak došli na sam dan op.) u klinici oba roditelja (mi smo spavali na jednom krevetu a dijete na drugom), svi pregledi, kompletno jelo za svo troje dan nakon op. kad se i ide doma, kontrole.
Draga Gracija, žao mi je što sam vam morala reći svoje iskustvo sa vašim doktorom al mislim da je ok da znate. Meni je žao što ja za svog doktora nisam našla ništa negativnog a sad se na forum javlja sve više njegovih nezadovoljnih pacijenata. Ne volim baš spominjati imena al ti si me svojim postom taknula da ti odgovorim. Mi smo nedugo nakon prve operacije išli tražiti drugo mišljenje (jer je naš doktor bio zadovoljan uspjehom op.). Preko veze došli smo vrlo brzo do prof. na Rebro i kad je pogledao Tikovu pišu rekao nam je da op. nije uspjela i da se moramo pomiriti da ispravka više nema jer je potpuno obrezan pa se nema čime više raditi ispravak (?!?!?!?!? halo! već tad sam i ja znala da se može uzeti tkivo iz usne šupljine ili sa testisa - to su jedina 2 dijela tijela gdje ne rastu dlačice a elastična su!) i da ustvari zašto smo uopće došli?!? Ne moram govoriti kako sam se osjećala, na kraju mi je to bio vjetar u leđa da prevrnem kuglu zemaljsku i nađem doktora koji će mojem djetetu pomoći. I uspjela sam!![]()
Muž mi je uvijek bio velika podrška. Dapače on je prvi posumnjao i rekao da operacija nije uspjela. Ja mu nisam dala govoriti negativno iako me uvjeravao da se vidi da op. nije uspjela. Govorila sam da je doktor zadovoljan, valjda on zna bolje. Gledajući kako se dijete pati kod svakog mokrenja morala sam vrlo brzo sama sebi priznati da je muž bio u pravu
Kad smo pronašli ovaj forum ni u jednom trenutku nismo dvojili, idemo u BG doktoru Đ. i tako je i bilo. Odmah po skidanju katetera vidjelo se da dijete piški ravno, normalnim mlazom, a piša je ravna. To nam je i bio cilj! Sad idemo redovito na kontrole i mirni smo jer je sve onako kako je trebalo i biti![]()
Ma žene moje što više čitam to sam više odlučnija vodit ču sina tamo!Ni ja tiko nikada nisam ništa loše čula za našeg dr.baš suprotno da se teško dođe do njega i da je super doktor,prema djetetu je bio jako srdačan i ljubazan što mi je bilo drago (neče ga se bojati) došao ga pogledati iza op.stvarno riječi hvale imam što se tiče dr.kažem samo sestre su katastrofa
Danas smo bili kod pedijatrice i žena je ostala u šoku kad sam joj rekla da bi trebali čekati za operaciju,naravno ako mi to želimo.Kaže da je medicina toliko napredna da od žene napravi muškarca,pa korekcija piše mora biti savršena,jer je moguća. Za Beograd nije čula,ali će se informirati i kad se olučimo ići da će nam pomoći kako god može.jupi bar netko normalan u bijeloj kuti.Curke hvala na svim info,pa što bi mi bez vas.Tiko hvala na podjeli saznanja o doktoru!
superrrrrrrrrrr baš mi je drago!!!!!
Moj Tiko voli svog doktora u ZG, uvijek o njemu samo lijepo priča, zvao ga je kroz cijeli hodnik kad smo bili na kontrolama. Ni ja ne mogu ništa lošeg reći za doktora i njegovo ophođenje prema nama. Sestre su u većini bile ljubazne prema nama, možda je neka nekad imala loš dan al dok smo bili u apartmanu sve je bilo manje više dobro. Al zamjeram im ophođenje prema djetetu i nama kad su ga odvodile na operaciju prvi put. Za drugi put smo se pripremili (a i znali su nas već) jer smo u međuvremenu sve saznali a i sestra je prihvatila našu priču i pomogla nam surađujući.
Što se tiče doktora u BGu, Tiko i on imaju poseban odnos, doktor ga vidi u gužvi i komentira da je i Tiko došao, pored svih drugih klinaca dođe 'golicati' samo Tika itd. Je li to zbog lakog sporazumijevanja s nama, al svi su tamo prema nama topli i ljubazni od prvog dana. Lijepo je doći na kontrolu nakon sad već mjesec i pol i dočekaju vas s osmjesima![]()
Gracija, nama je naša ped. preporučila našeg doktora(misleći da je najbolji) al kad je vidjela ishod prve operacije bila je zaprepaštena i ona me poslala k njemu po konkretne odgovore, što je napravio itd. Nakon iskustva s drugim mišljenjem (isto je bila zaprepaštena) došla sam joj sa pričom BG, nije mogla vjerovati (kod nas postoji odbojnost prema BG iz razumljivih razloga al kad je zdravlje naše djece u pitanju te se stvari stavljaju na stranu!) zašto baš tamo pa valjda u ZG ili na zapadu ima doktor koji to zna operirati. Dala nam je bez ikakvih problema uputnice potrebne za izradu nalaza za BG, pregledala dijete i zaželjela da sve super uspije. Mjesec dana nakon op. otišli smo joj se javiti i pokazati pišu, bila je presretna! I inače nama je naša pedijatrica super i nikad ju ne bi mjenjali![]()
Drage moje curke evo i našeg odgovora od dr.Đinovića.Malo me je potreslo i u šoku sam ali ovo mi je još jedan poticaj za dalje!!!Kaže nam dr da je ovo loš rezultat za lošu rekonstrukciju i da je potrbna totalna rekonstrukcija!A ja se ponadala da če barem nešta biti ok.Evo vam naša Klaičeva .....Totalno sam u komi
Micamaca30 nemoj biti u komi. Najbitnije je da je doktor rekao da to može popraviti! Budi sretna zbog te činjenice! Budi i dalje u kontaktu sa doktorom, sve ga ispitaj što te zanima i samo hrabro naprijed![]()
hvala ti tiko na podršci,a i svima ostalima.Nemogu se prestati kriviti zašto sam ga dala u K!Pa šta je on radio dali je on svjestan to su djeca pa dal bi on bio zadovoljan sa takvim pimpekom da naravno da ču biti u kontaktu, svim silama se trudim za skupljanjem € i da se riješimo tog tereta (ja sam cijelo vrijeme imala osječaj da to nevalja ali ne do te mjere)prave mame osječaju!!!Cure sve vas ljubim jako i volim
Micamaca najradije bih te zagrlila da se isplačeš.Ne krivi sebe, samo ćeš si naštetiti,a mali anđal te treba.Sad gledaj ispred i budi jaka.Mamama je teško zbog svoje dječice kad imaju temperaturu,a ovakve stvari jedu srce.Molim se Bogu za naše anđele da sljedeći naš korak bude ka potpunom ozdravljenju.Javljajte se i dalje da budemo u tijeku.
Još jednom hvala svima ovo danas mi je totalan šok!!i ne mogu doći k sebi
micamaca nemoj se ljutiti što ću te ovo pitati al što si očekivala čuti? Iz razloga što si vidjela da vam op. nije uspjela konkatirala si BG. Budi sretna što je doktor pozitivno odgovorio i da vam može pomoći.
Mi smo imali najlakši oblik hipospadije i da bi nam to u BGu popravili potrebne su nam 2 operacije! Najlakši oblik (radi se o možda 5 mm pomaknutoj rupici u stranu) i toliko su nas u ZGu udesili da moramo proći 2 op. u BGu. Iskreno da moramo i više op. proći bitno mi je da to radi pravi stručnjak, da dijete ne pati i da cilj bude ostvaren.
Iz vlastitog iskustva vjeruj mi da ste u odličnim rukama i da ti dijete neće više patiti. A sad osmijeh na lice i budi hrabra i zbog svog djeteta i muža a i sebe! Vidjet ćeš sve će biti dobro![]()
Pa vjerojatno je stvar u tome što ljudi ne očekuju da kirurzi na rebru i u klaićevoj ti operiraju dijete, a ne znaju to radit ili još gore znaju da ne znaju, ali iz ljubomore ne žele zucnut da ima ljudi u susjednoj zemlji gdje to uspjeva. Zanimalo bi me kako bi se jedan od tih kirurga ponašao da njegovo dijete ima hypospadiju...
Ipak trebali bi biti sretni što je vaš problem rješiv, ima sigurno hrpa ljudi kojima je život upropašten radi ljubomornih kirurga. Želim reć da koliko god sve više ljudi saznaju za dr. Đinovića ima sigurno jednako toliko koji to ne saznaju i prihvate priče svog kirurga.
Imao sam i ja potpunu rekonstrukciji pa sam sada zdrav.
Hvala bogu na internetu.
Draga micamaca30 evo jos malo vise od mj.dana i idemo za beograd...rezervirala sam i aparatman..moj muz je pomorac,nema ga po pola godine-sama sam isla pedijatru,sama kontaktirala dr.Đinovica,sad molim Boga da muz dođe do 19.7 jer ne znam kako cu onda to sama...a tako se toga zelim rjesiti i da to bude za nama...kazu sto te ne ubije to te ojaca,al opet Bogu hvala pa je rjesivo...koliko roditelja ima koji imaju puno vise problema s djecom i posebnim potrebama...ipak nije sve tako crno....iskreno se radujem Beogradu i doktoru i da to prodje.....jedna operacija naspram 3-4 o kojima su pricali da bi trebali obaviti u Hr je macji kasalj....
zato svi u Beograd))) kad boli zub zelis otici sto boljem zubaru ili sto boljem ginekologu....a dr.Đinovic je za ovo najbolji....
Samo bi htio na ovo boldano obratit pažnju jer mi se čini da ipak ima ljudi koji čitaju i ne registriraju se ili se registriraju i samo jave par puta(ima dosta koji su aktivni naravno). Nije problem u 3-4 operacije, ja sam imao 3 operacije u Beogradu kod profesora Perovića. Ja da imam dijete bio bi spreman na to da svoje dijete kroz to pošaljem ako znam da je stručnjak pravi i ako svaka operacija nešto vrijedi i ne donosi ništa loše.
Problem je što u Hrvatskoj svidjelo se to nekima ili ne operacije ne uspjevaju i zapravo upropašćuju malu djecu(kako je sam prof Perović rekao). Nije stvar u broju operacija nego u broju neuspjelih operacija koju samo unazadile ljude i to u nekim stvarima možda i trajno i nepovratno.
Hypospadija se rješava u jednom zahvatu (većinom) od strane dr. Đinovića jer čovjek zna što radi i nema potrebe za korekcijama nakon prvog zahvata(osim naravno ako ne popravlja tuđe neuspjele).
U Hrvatskoj (bio sam kod Bastića u Klaićevoj 2007. godine pa znam što pričam) ima stav da je to očekivani rezultat, takve fistule ili druge komplikacije su nešto normalno, bolje od ovoga nemože i vidimo se slijedeći put pod nožem. Od tih operacija moj seksualni život je onemogućen, penis je bio zakrivljen i skrotum je previše potezao unatrag na način koji su oni šivali i ja kad sam pitao Bastića može li to bit bolje, on mi je odgovorio da bi bio najbogatiji čovjek na svijetu kad bi to se moglo popravit(znam da nije u redu da imena kažem, ali mislim da zaslužuju i gore). Ima ljudi koji su tako znali bit operirani do 12 puta(znam ih upoznao ih u Beogradu) i tako bi svako prolazio da sluša naše kirurge u vezi toga.
Recimo kad sam došao kod profesora Perovića prvi put nisam ga ni trebao pitat što sa seksualni životom jer je to prvo što mi je počeo govorit da je to najbitnije i da će operativno se sve podredit da se to omogući. Kirurzi tamo imaju odmah cijelu percepciju problema, kod nas čini mi se nemaju.
Posljednje uređivanje od Anonimni : 08.06.2011. at 13:49
Draga micamaca30 proći će sve to i nemoj se okrivljavati jer da si znala sigurno nebi išla ovdje na operaciju.Potpuno te razumijem jer sam sve to prošle godine prošla.Meni je prošla godina bila tako traumatična jer smo u drugom mjesecu imali neuspjelu operaciju.Dva mjeseca smo obilazili našeg kirurga i ništa on nemože još operirati a moje dijete piški u bolovima .I sreća da se je Anonimni tu našao i savjetovao i ispričao svoju priču o našim kiruzima.I mi krenuli u Beograd i sve riješili.Doktor je morao operirati u dva puta jer je morao ispravljti greške.Ali te dve operacije su tako lako prošle dok je ova kod nas bila tako grozna i trumatična.I ja sam sebe jako krivila jer sam čula o Beogradu ali nisam znala da kod nas tako loše operiraju a nažalost neće da priznaju.
Sad ste u pravim rukama!
Ma malo sam čitala sve ovo i imate svi pravo!I ja sam na Ivf išla kod privatnika sve plačala a imala sam pravo 3 puta na bolnicu!Ma nema šanse da ga vodim u klaičevu i ostavljam onim sestrama koje su svaki dan bile namrgođene i vikale na djecu jer ih je bubalo a prekinulo ih se u kafenisanju.Živio Beograd i živio Đinović,a na jesen krečemo put Bg.Ja živim za svoje djete i želim sve najbolje za njega VOLIM TE SINE i bit češ ti meni pravi momak puna sam optimizma)))
Ima jedna stara,a glasi ovako"Svi putevi vode u Rim". Dajem si dovoljno slobode pa mijenjam u"Svi putevi vode u Beograd". Malo humora i razbibrige.
Micamaco sve će biti ok. Vjeruj u to jer idete u BG pravom stručnjaku za hipospadiju. Budi sretna što si naišla na ovaj forum. Ja sam prije naše op. u ZG bila na krivim forumima, sve sami neuspjesi (nitko nije spominjao BG) pa smo odustali od op. ali nas je doktor na redovnoj kontroli uvjerio u svoju uspješnost operiranja hipospadije i tako smo mu povjerovali i otišli na op. Tek kasnije smo vidjeli kakvu smo grešku napravili, i krivila sam sebe kako i svaka mama kad vidi što je nažao učinila svom djetetu. No, s vremenom vidiš da od samookrivljavanja nema ništa, treba krenut dalje. I onda sam ja svom djetetu željela samo najbolje i nisam mogla pojmit da griješim.
Na novom forumu se dobro vidi koliko nas je tako mislilo jer je vjerovalo svom doktoru. Meni je žao onih koji još nisu čuli za BG i doktora Đinovića. Žao mi je onih s kojima sam kontaktirala (preko svojih poznatih) a koji i dalje vjeruju da će u ZGu sve riješiti (jer zaziru od BG iz poznatih razloga).
I dalje razmišljam kako učiniti da kad netko ugoogla 'hipospadija' izleti doktor Đinović i Bel Medic! Ako netko ima kakvu ideju ili se kuži u te stvari dajte da to napravimoda pomognemo što većem broju djece da se ne pate po našim bolnicama. Naši doktori su stručnjaci po drugim dijagnozama al u ovoj su manjkavi.
Ako je netko sudionik na nekom drugom forumu na temu hipospadije, uputite ljude na ovaj forum neka vide gdje se uspješno rješava i popravlja hipospadija!
Gracija ja bih ipak malo izmjenila tvoju uzrečicu ' Svi putevi vezani uz hipospadiju vode u BG doktoru Đinoviću'![]()
Anonimni u potpunosti se slažem s tobom! Nije stvar koliko je operacija potrebno ako je ishod garantiran (još nisam čula za neuspjeh kod dr.Đ.).
Nama je naš doktor Bahtijarević (ni ja ne volim spominjati imena al nekad se mora) u Klaićevoj rekao da su se prije radile 2 operacije (mi smo imali najlakši oblik hipospadije!) al da će nama sad napraviti sve u 1 zahvatu. Naravno da mi je bilo draže čuti da ćemo u jedanput sve riješiti (mom mužu se to nije svidjelo i ispalo je da je bio u pravu). I šta se dogodilo? Ispalo je gore nego što je bilo, dijete je nepotrebno potpuno obrezano (nemam ja s tim problema nego je potrošen materijal za mogući popravak), ožiljak zakrivio pišu, rupica ostala sastrane na istom mjestu a dijete patilo i pilo sirup protiv bolova 2 mjeseca .
Nekoliko puta doktor mi je rekao da se ne može ništa popraviti sad već tek kad dijete uđe u pubertet (sa 15-16g) ako mu se neće svidjeti izgled spolovila onda će on vidjeti što se da učiniti?!??!?! Halo! Žao mi je što ga nisam pitala što bi on učinio da je na mojem mjestu? Isto sam trebala pitati i na Rebru profesora B. kojem smo došli po drugo mišljenje. Žalosno je da je mene naš doktor 'tješio' primjerima njegovih pacijenata koji su mu dolazili nakon 10-15g 'zahvaliti' kako im lijepo izgleda spolovilo (nakon op. hipos.)?!?!? a on sam kaže da prijašnji način operiranja je tražio 'ljepljenje' kožice (ili tako nešto) i da osobno njemu to jako ružno izgleda!?!?!??! Tim riječima je on mene 'tješio'. Žalosno da ne mogu sebi priznati da nisu stručnjaci za sve! Naš doktor je sigurno stručnjak za neku drugu dijagnozu al za ovu sigurno nije.
U BGu kad smo ispričali doktoru Đinoviću svoje iskustvo iz ZG samo je rekao 'nećemo trošiti riječi na doktora, doktori danas ne žele učiti. Al bolje je ne dirati nego loše operirati.' Ja se divim dr.Đ. da niti jednom nije ružnu riječ rekao protiv doktora u ZGu. Na moje da smo 10 dana bili vezani u krevetu i da smo dobili ranu na guzi od ležanja, samo je rekao 'ni životinje se ne vežu, i zdrav čovijek bi dobio ranu od ležanja'. Al ja ponavljam i dalje da je meni ok što mi je dijete bilo vezano u ZGu jer je tamo trpio nemoguće bolove i u toj agoniji zaista si je mogao počupati i kateter i infuziju tj. terapiju. U BGu je to druga priča, tamo dijete nema bolova pa prirodno mirno i normalno funkcionira.
E da, Anonimni spomenuo si da pokojnog prof. P. nisi trebao ni pitati za seksualni život, isto tako je nama u razgovoru prišao i doktor Đinović. On je odmah rekao da kod hipospadije nije problem funkcionalnost nego upravo estetika spolovila i da je jako važno učiniti spolovilo estetski prihvatljivim tj normalnim jer to naravno jako utječe na psihu i seksualnost dječaka tj. muškaraca.
Mi smo sretni što smo bili kod doktora Đ., čeka nas još jedna op. estetske prirode a kad i to prođe razmišljamo otići u Klaićevu na godišnju 'kontrolu'![]()
Da i je ok!Uredno piški meni izgled ok jedino ta rupica me zabrinjavala što nije tamo gdje bi trbala biti a dr.nam rekao da za par god možemo na još jednu ako želimo(jer kao ta rupica može biti tu gdje je da nesmeta) e a čitajuči forum i probleme da oni imaju zakrivljene pišonje ja malo gledala ima i moj kada mu se digne u slovo"C".Ja kontaktirala u beograd i odgovor je bio da je to loša rekonstrukcija i da bi trebalo napraviti ponovo totalnu.Nebih htjela da me krivo shvatite ali nikakvih nema problema on niti fistula ništa jedino ta zakrivljenost koju je ovaj trebao ispraviti i ta rupica!E a da je to samo problem danas sam razgovarala s mužem ne želi čuti i diže ovog u K.u nebesa što me razbjesnilo i posvađali smo se!Neznam....samo znam da u Klaičevu nejde na operaciju skupljat ču novce pa če iči kad naraste.....,a doktoru ču ga naručiti pa ču ga pred mužem pitat zašto mali ima pimpek kad se digne ko srp a nije ravan dal on očekuje od takvog pimpeka da funkcionira...oprostite mi molim vas na nekim riječima totalna mi je zbrka u glavi
Ono što sam htio reć, pa na kraju baš nisam direktno je da ne ponavljamo mi ovdje nas nekoliko o Beogradu, djelu pok prof. Perovića i dr. Đinoviću što rješavaju hypospadiju u 1 zahvatu i tako da bi to što prije završilo. Nego zato što ljudi tamo za razliku od ove zemlje i većine zapravo svjetskih zemalja, stvarno znaju to riješit. U neku ruku koliko god mi ljudi rođeni s hypospadiom imamo nesreću što smo rođeni Hrvatskoj, zemlji gdje se to nezna operirat, možemo opet biti sretni što smo blizu Beograda koji je jedan od svjetskih centara za to.
Micamaca, čitao sam vašu situaciju i želim reć nešto, iz dobre namjere. Ja nisam sveznajući oko hypospadije naravno, ali ako dr. Đinović kaže da nije dobro i da treba totalna rekonstrukcija znaći stvarno onda nije dobro.
Ako je penis vašeg sina zakrivljen to isto nije dobro, jer to može utjecat na razvitak organa tijekom njegovog života i i ta zakrivljenost može još samo gore i gore ići. Čim je penis zakrivljen znaći da je koža šivana na krivim mjestima i da se penis time zateže. To neće samo od sebe nestati. Nažalost neke stvari iz iskustva pričam.
Vidim da trebate muža urazumit.
Pokušajte barem nagovorit da se nađete na pregled sa dr. Đinovićem. Pokušajte urazumit muža da drugo mišljenje nikako ne škodi. Vidim da ste napisali da ćete čekat kad vam sin uđe u pubertet, ja mislim da to nije dobro i da treba barem prije puberteta svakako. Ako ste iz Zagreba do Beograda ima manje od 4 sata vožnje.
A tiko ovo za kontrolu kod zagrebačkog doktora nakon beogradske operacije, baš bi me zanimalo što bi rekao i kakvu reakciju bi imao. Kad sam pričao sa prof. Perovićem zašto neznaju ovdje operirat rekao je da je dolazio u Zagreb na seminare pa pokušavao ljude učit, ali da vlada jedna takva ljubomora u njegovoj profesiji da si to nebi mogao zamislit, pa eto možete si zamislit kakvu bi reakciju imao.
I to upravo što kažete tiko, kad naši doktori pričaju o funkcionalnosti oni prvenstveno misle na mogućnost normalnog mokrenja u stajaćoj pozi, no niti to im ne uspjeva, a ostalo potpuno zanemare kao da ne postoji problem. U Beogradu kad pričaju o funkcionalnosti misle prvo na seksualnu, a tek onda na funkciju mokrenja koja im je isto bitna naravno.
Sjećam se kako je pok. prof. Perović bio ljut kad sam došao prvi put. Da kako ti doktori misle i imaju u glavi kako bi ja trebao imati seksualan život na ovakav način kako su to operirali. Čovjek je stvarno uzeo to k srcu i nije mu bilo jasno kako si ljudi dozvole operirat ljude i samo ih uništavat na taj način(ja naravno nisam bio jedini njegov pacijent iz RH ili kome nije uspjela operacija). Sjećam se kako je rekao: Tamo više nemoj uopće ići ni za živu glavu da ti ponude. Samo troše kožu sa svakom novom operacijom. Oni tamo uopće ne razumiju i ne shvaćaju operirat to.
evo da se ispravim jer ce se krivo shvatiti...da zaista nije bitan br.operacija,vec odnos prema djetetu,a opet ishod ce biti neuspjel....
isla bi i u Đinovica da mi kaze da ce isto biti 4 operacije,al ce na kraju ishod biti sve o.k
Anonimni svaka cast na podjeljenom iskustvu.....vec sam prije spomenula kad sam isla kod pedijatra i kad sam rekla da trebam nalaz krvi i krvnu grupu za beograd..pogledao me tako prezirno i kao sta cu u beogradu pored nasih specijalista))) pa kojih specijalista pitam ja kad nijedan nije u Hr specijalizirao hipospadiju,a Đinovic ju je speciajlizirao u Torontu...i sta nekog birga di cu ja operirati MOJE DJETE.....Ako ja kao majka smatram da je tamo najbolje icu.......
i nisam poludila ici u split na 3-4 operacije i traumatizirati i sebe i dite kad mogu to u Beogradu....i kad neko kaze da je puno para,meni za moje djete nije...
ako se mogu dizati krediti za aute i stanove onda cu ako treba dignuti kredit za ovo jer to je ZDRAVLJE mog djeteta.....
i znam sta ce to znaciti za moje djete i kako bi mu bilo u pubertetu ili ne da ne mogne imati dicu......to je muskima ko nama zenama kad bi nam rekli da ne mozemo radjati i biti majke......
Svaka čast anonimni svakako djelim mišljenje sa tobom i sa svima koji su išli u Beograd!Ja kao mama vidim da to ne valja no moj muž uporno govori da če se vidjeti sa vremenom i da če se to ispraviti ja ne vjerujem u to.Nebih htjela tu na forumu raspravljati o mom mužu koji je tvrd orah i s jedne strane zalupan!!!!!Samo čekam dan kada če ići na kontrolu pitat ču ja njega dal bi bio on sretan sa takvom pišonjom da se radi o njegovom sinu!!!???.Djete se patilo, plakalo molilo me da mu pomognem a ja nisam znala kako!!!Zbog ćega se patio zbog operacije koja nije uspjela!!!!!?????A njemu je to super kao za par godina može na operaciju ako želimo!!!????Halo....Pa da ta uretra mora biti ispod glavića onda bi tamo i bila,Zašto je govorio da če mu uzimati za uretru sluznicu iz usta pa to nije učinio zašto je pričao da če sa kožicom koja je bila gore staviti ispod pa nije????!!!!Dragi moji njemu to na izgled nije loše izgled mu je normalan ali,kad se digne to je druga priča on je savinut!!Ja znam da on tako funkcionirati ne može,a ja ču mu to reči
draga Micamaca žao mi je što tvoj muž ne vidi da spolovilo vašeg sina nije kao što je i njegovo. Trebala bi ga informirati da hipospadija može imati veliki utjecaj na neplodnost i općenito na seksualnost. Zatrpaj ga materijalima na tu temu. Zatrpaj ga forumom i našim postovima!
Nakon op. u ZG mom sinu spolovilo je bilo u ožiljku, rupica sa strane gdje je i bila a kad bi bilo u erekciji piša je bila zakrivljena i bolna. To ne možeš ne vidjeti da nije dobro napravljena op. Ipak naš doktor je bio zadovoljan i govorio nam je nekoliko puta da tek kad uđe u pubertet dođemo pa će on probati nešto učiniti! Ma halo, pa svatko od nas zna što se događa s djecom u pubertetu, što im je tada važno itd. Zar da čekam da mi dijete postane iskompleksirano i u problemima zdravstvenim i psihičkim? Pa tko to normalan može svom djetetu učiniti? Zdrava logika nam svima kaže da se ništa samo neće izliječiti, niti će se piše same s vremenom izravnati niti će se rupice same pomaknuti na pravo mjesto, niti će ožiljci sami proći. Za sve postoje metode, operacije, lijekovi itd.
Ljudi dragi, žene drage urazumite svoje muževe koji zbog predrasuda ne žele ni čuti za BG. Znam da je rat za to kriv al ovdje je u pitanju zdravlje vaših sinova, njihov život koji je tek na početku. Pa nek se sjete vaši muževi što im je bilo važno kad su bili teenegeri i poslije kad su vas zavodili. Nek razmisle da sve to svojim sinovima žele oduzeti tj onemogućiti jer će im sinovi biti iskompleksirani i povučeni, u depresiji.
Ne znam, ja to jednostavno ne razumijem da roditelj svom djetetu ne želi samo najbolje. Micamaca nemoj se ljutiti što sam tvoj primjer uzela (možda tvoj muž nije baš takav) al ljudi iz moje okoline koji imaju isti problem hipospadije imaju i problem muževa koji ne žele ni čuti za BG nego slijepo vjeruju doktorima u ZG.
Zar vam nije dovoljno čuti da ne uspijeva toliko op. kod vašeg doktora i opet razmišljate dati svoje dijete baš pod taj nož?!?!? Zar ne želite svom sinu najboljeg stručnjaka? Zar vam nije dovoljno vidjeti gdje se naši političari, ministri liječe? Ministar zdravstva ide liječiti se u SAD?!??! Ma HALO!!!! Svaka čast našim doktorima stručnjacima u pojedinim područjima al u ovom našem - hipospadiji u Lijepoj našoj stručnjaka nažalost NEMA!
Žalosti me i ljuti kad vidim kako neke tate reagiraju na spomen BGa pa sam možda malo burnije reagirala nego je trebalo al znam da ćete mi vi, mame oprostiti
al zaista dajte urazumite tate da omoguće svojim sinovima samo najbolje![]()
Posljednje uređivanje od tiko : 09.06.2011. at 11:48
micamaca ti kažeš: Nebih htjela da me krivo shvatite ali nikakvih nema problema on niti fistula ništa jedino ta zakrivljenost koju je ovaj trebao ispraviti i ta rupica! al bit operacije i je da ispravi pišu i rupicu stavi tamo gdje joj je mjesto! Ako odmah nakon operacije nije tako znači da operacija nije uspjela!
Nama u ZG piša nije bila ravna ni rupica na svom mjestu, piškio je svakako al nakon BG piša je odmah bila ravna, rupica na sredini i normalan mlaz iz nje!!!! I još nešto jako bitno - dijete nije ništa patilo, ništa ga nije boljelo!
Nadovezujem se u žustru raspravu.Potvrćujem da nije važno ako se ide na 3-4 operacije,ako nakon svake ima rezltata koji su dogovoreni i prihvatljivi.U našem slučaju smjer mokraće je usmjeren prema naprijed,ali je ostala hipospadična rupica i grbavost.Doktoru je to prihvatljivo na neko duže vrijeme,meni nije.Moj suprug,ponukan rezultatima koji su bili,ali se nisu zadržali,bi dao dijete na još jednu operaciju kod istog doktora.Pa ako uspije dobro,a ako ne onda bi za Beograd.Ja sam vam mirna žena,ali odlučna.Informirala sam se za cijenu našeg auta i što bi mogla kupiti za manje novaca da imamo dovoljno za Beogra i za auto.On je rekao da neda auto jer je na njemu,ali auto sam kupila ja.Pa ako ništa drugo ne smislim ode auto na bubanj.On neka skače i vrišti,jer njegova piša je lijepa,a sad je na redu da i sinu takvu kupi!
I ja za sebe mogu reči da sam mirna i nebi dala djete više na operaciju kod istog!ali moj muž nije takav!Evo jednoga primjera kada smo krenuli u postupke ivf da dobijemo bebu trebao se normalno raditi spermiogram normalno išli smo u bolnicu sve super ali on je izjavio da on to nemože i nikako nemože
njemu je prihvatljivo valjda da djetetu priušti 5-6 operacija a nikakvog rezultata!!??Ma nema šanse ja skupljam pa makar skupljala 2 god ali ču skupiti!! Tiko daj mi reci dali je dr. u Zg barem bio iskren da to nije uspjelo ili je muljao?
pitala sam ga konkretno 'doktore koliko je po vama naša op. uspjela?' rekao je 95%!!!! ja sam ga pitala na što se odnosi tih neuspjelih 5%? a on je rekao na to što rupica nije tamo gdje treba biti!!!! o zakrivljenosti i o tankom mlazu koji je prštao na sve strane nije ništa govorio. Niti o 2mjesečnoj boli prilikom mokrenja.
Mame urazumite tate!!!! Pa to su njihovi sinovi, njihov ponos i dika!!!!
evo ja cu da pohvalim svog muza,koje je sad na brodu u Africi i koji mi je dao odrijesene ruke da zovem pitam i ugovaram operacije....on sam se grozi da ne podje nesto po zlu pa da bude problema u pubertetu...kad sam rekla da idemo u beograd ,odmah je pristao samo da mali bude dobro..isao bi i na kraj svijeta i dao sve novce za zdravlje sina.....zato eto Bogu hvala pa ima i muskih koji razumiju...a pricala sam mu za forum i iskustva mukaraca.....
mozda su neki ocevi zaboravili kako je biti mlad i koliko su im neke stvari vazne isto kao nama majcinstvo....
da je drugacije reagirao ja bi sama s malim u beograd....jer ja sam to djete nosila 9mj...i skrbim za njega..nekaze se dzabe "samo je jedna majka"....
ni on ni niko me ne bi sprijecili......
Znači maže nam oći naš dr.Sramota jadna naša djeca!!!!Čekaj pa kaj on onda tiko njega operirao samo tak da ga se riješi...Pa nije bio svjestan da djete ima bolove dok mokri???Da pa i meni je reko da kod njega očekuje fistule i da se ne brinem no na sreču nema...nego ga je jako bolilo u bolnici na šta su sestr vikale da ga nema šta boliti
Mame nedajte se budite ustrajne jer kod nas operacije ne uspjevaju.
Gracija ta još jedna operacija bi moglo završiti sa još 5.Bori se za svoje dijete.
Ako odete u Beograd vidjet ćete što smo vam pisali.Dali možete vjerovati da tri dana nakon operacije mišić moga sina je izgledao tako ljepo bez krastica.Kažem nakon tri dana jer smo tada bili na previjanju.Kad je doktor odmotao zavoj nisam mogla vjerovati kako dobro izgleda a tragovi operacije se nisu vidjeli.Ako odete tamo vidjet ćete.To je bila prava plastična operacija.Doktor je rekao njemu se neće vidjeti da je imao hipospadiju,samo se vidi da je obrezan.A imao je dosta veliku hipospadiju na polovici mišića je bila rupica.Ne znam kako rade ali nema ni bolova.Tj jednom nam je doktor ispričao kad je došao kod prof Perovića da se iznenadio jer kod ove operacije nema kiruških teških rezova nego se mora rezati"kao da se miluje tkivo".Nadam se da razumijete što sam htjela reći.
Kad smo bili kod nas na operaciji imao je tri četiri dana bolove.Krastice nisu otpale još mjesec dana.A izgled kojim su se hvalili kako je dobro ispao doktor Đinović je komentirao dali bi im bio dobar izgled da je radio svome sinu.
Doktor Đinović je rekao da je ova operacija djeci kao da su operirali prst.I je u Beogradu ali kod nas je puno bolnija.
Vratit ću se još jednom na post maria1.
Ja razumijem da je teško vjerovat nekom na riječ, još pogotovo preko foruma.
Još pogotovo kada kirurzi ljudima govore da su operacije uspjele(kad nisu) i onda se javi priča da u Beogradu ima najbolji kirurški tim na svijetu za to, pa sad kao srpski kirurzi su bolji od hrvatskih i to je neprihvatljivo, pa bi se sada trebala prihvatit činjenica da vam se cijelo vrijeme lagalo i još morate sve ispočetka.
Ja vjerujem mario da je vama Batinica govorio da je operacija/operacije vršene na vašem sinu uspješne.
Ja vjerujem da ste Vi isto tako uvjereni u to.
Ali ja sam 95% negdje uvjeren da to tako nije zapravo, stoga ću prepustit tu konačnu odluku na vašem sinu kad će imat oko 15-17 godine, samo ako će tada se otkrit da nije dobro onda će on jako puno toga izgubit.
Zašto to mislim ? Jer na svojoj koži znam da recimo u klaićevoj sigurno nije dobro, a Batinica je mene odbio operirat kad sam kod njega bio i ako odjednom nisu naučili hrpu toga oko hypspadije ja duboko sumnjam da sada znaju nešto više.
Tu sada kao čini da ja pljujem po našim kirurzima. Oni su gotovo sam siguran stručni u puno toga, možda u nečemu nisu možda jesu, ali za hypospadije (i epispadiju) sam 99.9999% siguran da nisu nimalo stručni. Štoviše ako mene pitate su mesari jer je bolje ne operirat uopće ako neznaš nego dirat to.Nije sramota to neznat, ali je kriminal to operirat ako se nezna. I na ovaj forum sam počeo o svemu pričat upravo tako da ljude na to upozorim i neću govorit da su stvari bajne kad su više nego ozbiljne i čini mi se da ljudi to teško prihvaćaju, ali je stvarno tako. Kad mislim da su ozbiljne situacije mislim na to da svaka operacija na vašem sinu koju radi kirurg koji nezna(a njih je opet ponavlja jako puno) to vašem sinu može zaista osakatit spolni organ, a ljudi što je najgore prolaze s tim nekažnjeno(dakle mislim na kirurge) i ne moram sada onda govorit kakve to posljedice može imat u kasnijem životu. U ovih 10 stranica ima nekoliko mama koje su se morale opeć prvo kod drugih kirurga i onda su tek otišli u Beograd.(uostalom i ja spadam u to na neki način)
Također rekli da ste čuli da u Beogradu operacija jednom nije uspjela. Da ste stvarno čitali forum bi znali da nitko ovdje pa ni ja ne pričamo o beogradskim kirurzima, nego isključivo smo pričali o prof. Peroviću dok je bio živ i dr. Đinoviću i da se potrudite o ovim imena malo googleat vidjeli bi kakvi su stručnjaci u svijetu i ponavljam da sam ja zapravo potpuno nebitan u "reklamiranju" tih ljudi s obzirom na njihovo ime.
A sada da vas pitam jeste li vi možda čuli za priču kad je Batinica jednom dečku kojem je operirao hypospadiju uništio sfinkter(da dečko nije mogao zadržavat mokraću svojevoljno). I sad vi ovako ne informirani o cijelom slučaju o hypspadiji njega nazivate stručnjakom u tome sa 30 godina iskustva i preporučujete ga svakome, a mene jer želim na takve stvari upozorit nazivate reklamom. Sada se pitate tko je operirao na kraju tog dečka ? Naravno prof. Perović je napravio. Roditelji su putovali po zapadnoj Europi da nađu stručnjaka koji će to riješit i od svih mogućih ljudi u Švicarskoj su sreli srpski kirurški tim koji je to jedini znao.
I kažete da ima 100 metoda operacija i da sve daju isti rezultat(vjerojatno mislite još i na dobar rezultat).
Evo pogledajte molim vas ove slike pa mi recite je li to uvijek daju dobar rezultat, slike govore više od 1000 riječi kažu jelda:
http://www.urethralcenter.it/pdf/Let...i/BELGRADO.pdf
http://www.failedhypospadias.com/fil...11Djinovic.pdf
A sad bi volio vidjet link drugih foruma na kojima se ljudi poput mene lažno predstavljaju i reklamiraju.
Anonimni, vjerojatno već i znaš i ja sam mama jednog dječaka koji je neuspješno operiran u ZGu a popravak je uspješno napravio dr. Đinović prije 2 mjeseca.
Želim reći slijedeće, jako je čudno da se u 2 dana na 2 foruma o hipospadiji nakon što je ovaj forum bio nedostupan 8 dana a onaj drugi 'neaktivan' 1,5mj jave 2 osobe sa istom pričom i uspjehom kod istog doktora i sa istim riječima sumnje i optužbi na račun dr. Đinovića. Nakon što sam argumentima odgovorila na svaku optužbu iz postova 'liječnice' na onom forumu (forum.hr) i ovdje reagirala na post Maria 1 zanimljivo mi je da danas nitko od njih više ne odgovara na postavljena im pitanja
Čini mi se da se u oba slučaja radi o nekom koga se izravno tiču naša negodovanja o neuspjelim operacijama jer zašto bi inače tako džonom išli na konkurenciju koja je definitivno uspješnija od njih. Nisam nikad govorila u svojim postovima o slučajevima za koje sam čula od drugih ljudi već isključivo pričam o svom iskustvu i iskustvu ljudi koje osobno poznajem i za koje mogu garantirati. Oni pak u svojim postovima navode priče koje su 'čuli od poznanika' i sl.
'Liječnica' na drugom forumu čak navodi da je te priče o navlačenjima ljudi kod privatnika preko foruma čula osobno od dr.Đinovića na jednom kongresu?!?!?!? Sad bi mi morali povjerovati da je ona samo 'liječnica' koja je sve detalje op.hip. i postoperativne komplikacije koje navodi pročitala u dostupnoj literaturi?!?!??!
Na pitanje koja joj je uska specijalnost danas nažalost šuti....jučer je bila jako ažurna u svojim odgovaranjima na naše postove a danas je valjda zauzeta poslom.....ne znam, al da tu nešto smrdi to je očito.
Meni ne mora nitko vjerovati, meni je drago da sam ja povjerovala drugima na ovom forumu i da smo mi danas sretni roditelji uspješno operiranog dječaka. Doktore Đinoviću hvala Vam puno
Da mi se isto dogodilo u ZGu danas bih se ovako zahvalila tom doktoru.
I meni je drago da sam povjerovala ljudima na ovom forumu .
Hvala doktore Đinović mi smo riješili Hipospadiju!
Mene je zainteresirala tema, mada nemamo ovakvih problema. Jako sam bila sretna što se vama i vašoj djeci ipak može pomoći. Malo sam se raspitala kod naših zgb kirurga i istina je u BG rade najbolje na našem području i rekli su mi da oni imaju takve probleme išli bi i sami u BG. Tako da se ne dajte zavarati, možda neki kirurzi imaju pre veliki ego da priznaju kako nevaljaju. Prof Perović je bio velika faca i stručnjak svi naši kirurzi su sigurno čuli za njega.
Sretno svima.
moja mama zna reći "džaba je ćoravom namigivati"...uvijek ce biti ljudi koji drugacije misle,al najgore je kad druge pokusavaju uvijeriti da je njihovo misljenje tocno....
drago mi je ako su nekima operacije uspjele u Hr,al cinjenica je da to nije ni blizu ko u Beogradu.....
i ja smatram da korektno obavljam svoj posao koji radim,al mislim da ima onih koji to puno bolje rade......
mislim da bi to i doktori trebali priznati....nedavno je bilo na HRT o pravima na drugo misljenje i bila su iskustva ljudi koji su isli do 3-4 doktora i svi su razlicito govorili i postavljali dijagnozu.....
u nas se uopce ne govori o drugom misljenju i kad spomenes drugog doktora na "lomacu bi te" najradije
ovdje se radi o nasoj djeci i ja imam pravo ici di ja hocu i di smatram da je najbolje......
ne cudim se ovakim "padima pojedinaca sa strane" kad je mene prvi moj pedijatar pitao zasto u beograd pored nasih strucnjaka.....
nek mi neko navedne nekog stucnjaka iz Hr kao sto je Anonimni naveo linkove za dr.đinovica i nek onda bar necim potvrdi svoju pricu,a ne samo pricati......
znam da se nece javiti....i takve treba ignorirati
ja sam ako Bog da za tocno mj.dana sa svojim bembolinom kod dr.đinovica
Evo i našega primjera;Moje djete je rođeno kao nedonošče i imali smo dosta problema svaka prehlada je bila naša svaka upala grla je bila naša,svaka upala uha,svaki drugi tjedan antibiotik....iza svakoga obroka obavezno je bilo povračanje,a da ne govorim jesti do 2 god,nikakvu krutu hranu ništa samo juhica .....,jedan dan ja poludim nemogu više i vodim ga pedijatrici koja mi kaže "pa on ti ja mama takvo djete šta se brineš"!!!!???? Odem ja privatniku Dr,Sabolu na kompletne pretrage sve ali baš sve da bi se ispostavilo da djete ima izrazito velike tonzile i da to treba pod hitno van!!Ja natrag ped,i kažem joj da trebam uputnicu za vaditi krajnike kako je reagirala da to njemu nije od toga i neka idem u Klaičevu kod otorinca da ga pogleda,a tamo katastrofa neki stariji dr,koji me je otpilio čim sam mu rekla da smo bili kod privatnika i da pričekamo još jednu god i da mi idemo od jednog dr, do drugog i da šta bi htjeli svatko gleda na svoj način!!Kada sam se vratila k svojoj pedici i rekla joj i da ne želim da se netko bahato ponaša i da želim ići dalje....i otišli smo u drugu bolnicu i na hitno mu je morao izvaditi sva tri krajnika jer u grlu su bile spojene a ova treča abnormalno velika i cjeli dan sam bila sa svojim 2 godine starim djetetom i istu noć išli kući svi bili super,evo moje djete niti dan danas možda da sam slušala klaićevu nebi imalo izvađene krajnike koji su stvarali probleme,prošlo je dvije godine kako je operirao krajnike nije pio antibiotik zdravo je djete sve jede i udebljao se 20 kg (sa 2 god imao 9 kg).Šta hoču reći treba ići po drugo mišljenje pa ako treba i na kraj svijeta pa to su djeca!!!! Oprostite mi znam da nije ovo tema ali imala sam potrebu ovo napisati jer nije u našem zdravstvu sve tako sjajno i bajno.Pa tako niti za hipospadiju!!I još nešto evo molim neka nam se još netko javi tko je imao operaciju kod Dr,Krausa da nam napiše svoje iskustvo