Stranica 16 od 43 PrviPrvi ... 6141516171826 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 2144

Tema: hipospadija

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Bravo Anonimni, javilo se 15 neuspnesnih, a 3-4 uspjesna. Dobra proporcija... Za ostale mozemo da nagadjamo. Meni je , necete mi zamjeriti, malo dosadno da se prepucavam Djinovic, Djordjevic, Batinica, Dizdarevic, ovaj je dobar, onaj je bolji itd. Mi smo isli kod Save Perovica zato sto je virtuoz, svjetski priznat. Ali sjecAm se jednog njegovog gostovanja na TV-u pricao da mu hypo 100% uspijeva, a produzetak penisa ne bas. Zato me i ne iznenadjuje da se neko zali da mu njegov tim nije dobro uredio povecanje, o cemu se radi u Varazdinkinom linku. Ipak je to komplikovanije valjda.
    I po ko zna koji put ponavljam, mi smo posli kod njih da bi dijete sto prije izaslo iz bolnice. Operacija je kostala 2000€.
    Mene zanima sledece- moze li se raditi rekonstrukcija kozice, ja bih vise voljela da nase dijete nije obrezano...
    Sramota me da pitam doktotra, ispascemo nezadovoljni, a samo kad se sjetim na sta je to licili prije operacije... I sta je moglo da se iskomplikuje.
    Ali eto, ako neko zna...
    Hvala.
    Posljednje uređivanje od biljana2710 : 07.08.2011. at 22:48

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

ivanaivana, drago mi je i zbog vas da je sve o.k. i da ste zadovoljni kao što sam i sama. Mi imamo još jednu kontrolu za obaviti u 9 mj.i onda je to sve iza nas.
    Mi smo po preporuci išli kod Đorđevića, da vam budem iskrena nisam ni znala za Đinovića dok nisam posjetila ovaj forum. Koliko sam ja shvatila oni su obojica radili sa pokojnim dr. tako da su vrhunski stručnjaci u svom poslu i jedan i drugi. Imam samo riječi hvale prema svima tamo.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

tiko slažem se s tobom da su cijene ujednačene jer su i jedan i drugi stručni u svom poslu što je i nama pacijentima bitno.
    Kao što si navela mi iz Hr. ne možemo besplatno doći na operaciju tamo i zato mi je žao dječice čiji roditelji to ne mogu priuštiti i sami si financirati.
    Iz tog sam razloga sama sebi obećala da ću zbog tih malih anđela ići ako je potrebno u javnost da dokažem da je to urođena anomalija i da bi kao takovu operaciju HZZO trebao financirati jer kod nas ne postoji specijalista za hypospadiu! Mojem sinu su u Hr. obavljene 3 operacije - što je dokaz da sam imala povjerenja u naše liječnike i nakon 3 operacije nisam niti htjela razmišljati o istom liječniku već sam pod svaku cijenu htjela doći do stručne osobe koja je sigurna u svoj posao i hvala Bogu došli smo kod dr. Đorđevića koji je u jednom aktu riješio mom sinu problem kao što je i rekao na prvom pregledu tako je i bilo. Prije njega sam htjela čuti još koje mišljenje naših liječnika, prvo u Klajićevoj nije bitno koji dr. da ne kažu da reklamiram koga taj je rekao potrebno je još par operacija napraviti da bi to bilo kako treba, nakon njega je došao na red Osijek te dr. kaže nitko vam u Hr. ne može garantirati uspjeh sljedeće operacije i što mi je drugo preostalo nego Bg gdje mi je sa sigurnošću rečeno bez problema sve će biti riješeno u jednom aktu... Zato dragi roditelji u ime druge dječice koju čekaju operacije hypospadije u Hr borit ću se da se odobri financiranje u inozemstvu preko HZZO ili da organiziraju da ti liječnici dođu u Hr. to odraditi. Već sam nekoliko pisama uputila i našem ministru pa se iskreno nadam da će se u skoroj budućnosti to riješiti.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Draga yolle pričaš gluposti jer ti tvoj plan nikad neće uspjeti. U Hr se operacije rade i preko 200 puta godišnje i zbog takvih gluposti koje netko kao ti šalje u ministarstvo oni pacijente uopće neće shvatit ozbiljno. Ne postoji specijalizacija iz hipospadije, to rade dječiji kirurzi (što dr Đinović nije!) i to im je u programu specijalizacije kod nas. Da bi rekla da tu nema eksperta moraš imati čvrste podatke, brojke a ti to nemaš. Možeš se boriti koliko hoćeš ali bez veze se boriš jer 90% op hiposapdije uspije ovdje. Ja mislim da svi kojima op nije uspjela su na ovom forumu jer svi takvi idu na internet i nađu ovaj forum pa se jave.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Jedino što se možeš borit je da se u Hr napravi par centara gdje će se sva djeca operirati a ne da svatko to radi pomalo i zezna pa ispada da nitko ne zna. To treba promijeniti definitvno. Ljudi moji pa nije hipospadija tako nešto teško, tu se rade i puno teže stvari samo mi se čini da previše ljudi se u to upušta. To bi trebali raditi Klaićeva, prof.Batinica, Varaždin i nitko drugi jer ostali očito nešto petljaju po tome pa nastaju problemi.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

draga gogich, žao mi je što u samom startu imaš jako negativno mišljenje. Nisam na ovom forumu da kritiziram naše liječnike, već sam kao i većina nas odlučila napisati svoje iskustvo, na svakom roditelju je da sam odluči tko je za njega najbolji i komu će voditi dijete.
    Ne želim se prepirati oko tvojih izjava. Ja sam samo napisala što trenutno radim i da ću pokušati doći do nekih boljih rezultata a ti me ne moraš uopće podržati u tomu.
    Imam samo jedno dijete koje 4x operirano zbog hypospadie, također bih voljela još imati jedno dijete i onda se stalno pitam što ako bude dečko, što ako će imati hypospadiu... Tako da ne moram dalje pričati.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

U Hr se operacije rade i preko 200 puta godišnje i zbog takvih gluposti koje netko kao ti šalje u ministarstvo oni pacijente uopće neće shvatit ozbiljno. Ne postoji specijalizacija iz hipospadije, to rade dječiji kirurzi (što dr Đinović nije!) i to im je u programu specijalizacije kod nas. Da bi rekla da tu nema eksperta moraš imati čvrste podatke, brojke a ti to nemaš.

Za tvoju informaciju gogich, dr.Đorđević je imao par operacija iz Hrv. gdje mu je naš HZZO uplatio na račun traženi iznos jer se radilo o težim hypospadiama, znači nije glupost već stvarnost.
    Također dr. iz Osijeka mi je osobno rekao; da znamo da su u Bg specijalisti i da mogu garantirati ali oni ovdje ne mogu!
    Imao je i dr.Đorđević operacija gdje je rekao roditeljima da neće biti dovoljna jedna već su potrebne dvije operacije i tako je bilo, znači ne laže već ti kaže što može i kada može.
    Kod mog se djeteta radilo o lakšoj hypospadiji, također ga je vrhunski specijalista operirao 3x u Hr. i nije uspjelo jer ne radi uopće ni slično kao oni tamo, tako da molim te nemoj iznositi takve brojke o uspjesima jer nisu točne.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

To što tvoj doktor iz osijek nije mogao garantirati je ono što ti govorim. Nama je naš doktor mogao garantirati i ostvario je to. Sam nam je rekao da ima preko 50 op godišnje i da nema komplikacija. Moramo se boriti da se mlađim doktorima omogući edukacija i da svi pacijenti idu u par centara a ne da šaljemo pacijente djecu van. Ako naši mogu raditi puno teže stvari mogu i ovo u što sam se uvjerila i sama.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

A sad sam i pročitala što si prije pisala i u klaićevoj ti je doktor rekao da se može rješiti pa ipak nisi išla k njemu.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Očito je da nisi dobro pročitala do kraja.
    Znači rekao je da se može riješiti te da je potrebno par operacija na što sam ja pitala koliko par 2,3,4..on je rekao da ne zna sve ovisi.
    Do sada mi je djete operirano 3x što bi ti na mom mjestu, dala djete još na par operacija u Hr. ili otišla dalje gdje to mogu u jednom aktu riješiti.
    Ja bih isto voljela da mogu kao i ti pohvaliti naše liječnike... na žalost svojim iskustvom ne mogu.
    Nisam iz prve otišla za Bg već sam vjerovala tadašnjem prof. nakon 3x sam otišla za Bg i sada se uopće ne kajem zbog tog.
    Prof. je također garantirao da će sve biti o.k. pa 3x nije ništa napravio samo rezao i šivao po jednom te istom mjestu a znamo koliko je to bolno.
    Drago mi je da je kod tvog djeteta sve bilo super prošlo i da si zadovoljna, i ja smatram da treba naše liječnike slati na specijalizaciju pa će biti boljih rezultata.
    Svojim izjavam ne nagovaram nikoga na van već iznosim svoja iskustva.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo vjerovali našem doktoru u Klaićevoj i on i danas vodi našu operaciju uspješnom al neka dođemo kad dijete uđe u pubertet sa 15-16 godina pa će mu on popraviti koliko će moći da ne mokri i dalje na stranu i da mu izravna spolovilo. Samo me zanima ako je operacija uspjela (i dalje nam je nakon operacije rupica na strani i spolovilo zakrivljeno) što nam naš doktor više treba popravljati?
    Ponavljam sa punim povjerenjem smo mu dali dijete na operaciju koju je rekao obaviti u jednom aktu(do tad je 4god. govorio o operaciji u 2 akta). Ogradio se sa 20% neuspjeha. Nakon operacije 3 puta nam je rekao da je operacija uspjela i da je on zadovoljan.
    Drugo mišljenje nam je dao prof. sa Rebra koji je odmah rekao da operacija u Klaićevoj napravljena nije uspjela, da zašto je doktor obrezao dijete do kraja i time potrošio sav materijal za slučaj da će morati ponoviti operaciju. Također nam je rekao da zbog nedostatka materijala više nije moguće raditi operaciju na našem dijetetu i neka se pomirimo sa činjenicom da će nam dijete do kraja života imati zakrivljeno spolovilo i mokriti sa strane.
    Zar smo i dalje trebali vjerovati doktoru u Klaićevoj i prof. na Rebru a radilo se o najblažem obliku hipospadije? Nije mi važno koliko se op. hipos. obavi godišnje u Klaićevoj ili na Rebru, ti doktori nama nisu pomogli, kakav je to doktor koji ne može priznati da smo mu mi jedan od onih 20% neuspjeha i to nam 3 puta u lice kaže, kakav je to prof. koji ne zna ili se tako pravi da postoji mogućnost uzimanja tkiva iz usne šupljine. Pa ako ti ne operiraš po toj metodi nemoj reći da je trenutno stanje i definitivno stanje.
    Kristinabg i dalje ne vidim pravi motiv tvog javljanja na ovaj forum? Umjesto da ti kao roditelju bude drago što je Ivanaivana svoje dijete poštedjela sigurnih 3 op. u Splitu i uspješno za sad riješila hip. u tvom gradu ti ju napadaš kao da je učinila najgoru stvar na svijetu.
    Tvoji komentari mi nisu ni najmanje roditeljski.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja ne znam koliko je prof. Kraus educiran da to radi, ali mi se čini da se tu svatko upušta u te operacije a ne bi trebao.
    Tiko tvoju priču sam i ja i svi ostli pročitali već 20 puta valjda i znamo napamet što se dogodilo već. To što je tebi prof. B. rekao ne znam i ne znam koliko si ga slušala jer je nama uredno objasnio sve mogućnosti, da se može uvijek popraviti samo ovisi u koje doba i da postoje druge metode ako se potroši koža oko glavića. Ne znam zašto bi nama ispričao sve a tebi za inat lagao. To ne vjerujem. Ali ne možeš me uvjerit da je neki privatnik bolji od njega koji ima par tisuća takvih operacija iza sebe i radi najboljoj bolnici na ovim prostorima. To je stvar tvog mišljenja a ne stvarno stanje. Većina roditelja, 90% rješi tu operaciju od prve, tako su nama rekli, i vjerojatno onda nemaju potrebu se javljat ovdje. I ja sam slučajno naišla pa sam vidjela da zbog nekoliko slučajeva koji su se zakomplicirali ispada da je op hiposapdije nekakva najteža operacija i da treba ići tko zna kamo. A moram se složiti sa kristinombg da i da moram voditi dijete nekaom sigurno ga ne bi vodila prema preporuci na internetu pa tu svatko može pisati što hoće, svoje iskustvo kako ga je on doživio a ne kako je stvarno bilo.

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

joj koliko jada semože skupit u tim nekim dokazivabjima da nas neko navodi da bezveze bacamo pare a da smo ih radije mogli na nekaj drugo potrošit??mislim ja ću radije platit svom djetetu nego kupit sebi bilo kaj il otić kod frizera jer mi je dijete No.1
    varaždinka sad si i meni digla tlak jer ja sam mislila da dr nije bio pristojan a samim tim znam da neće imat milosti i razumijevanja prema djetetu..
    a najvažnije od sveg je kaj nisam ni pisala da dotični prof B je jako dobar dr al on sad operira u Zaboku gdje sam od frendice saznala koja radi baš u kirurškoj sali da za živu glavu nek nejdem tamo,a to ne zbog dr već zbog ostalog osoblja koje ne da nije dobro već nažalost nema iskustva sa hypos.Ona je sklopila ruke i rekla mi molim te ko boga nejdi k nama jer se osoblje uči na toj djeci a prof.B nije stalnbo tamo tak da svaka komplikacija il previjanje treba lčekat njega koji onda popizdi jer ga zovu na sve strane.Rekla mi je frendica da je došla neka obitelj iz Splita za njim jer je dobar,al da stvarno oni u sali i na odjelu neznaju što i kako dalje .Tak da recite kaj hoćete-vi pojedinke-nije stvar u promociji Beograda već nas sumnja i to opravdana sumnja nas tjera,nije sve u samoj operaciji,tijek oporavka je isto jako bitan i osoblje koje nema razu ijevanja i iskustva s tim može zakomplicirat možda uspjelu opreraciju.A još jedno,ako u BG moje dijete može proć sve u jednom aktu il se bar može pokušat operirat istovremeno i rupica i zakrivljenost -onda nema sumnje,radije platim.
    Hvala vam na inform za fotkanje.Probat ću već danas napravit i poslat mejlić u BG ,s tim da još mislim otić na konzultaciju u VŽ pa baš da vidim kaj će mi reć oba dr.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moram komentirati za prof,Krausa on je kao stručnjak za urologiju!!??Ljudi moji on je operirao hipospadiju ujaku od mm pred 30 godina imao je najteži oblik hipos,mokrio je ispod testisa sve mu je bilo uvučeno imao je čovjek dvije operacije nikada niti jedne fistule!!!Za uretru su mu vadili tetivu iz noge!Pa nije mi jasno kako taj isti dr,može toliko fulati???Čovjek vodi normalan život nikada kako on kaže "nije ga iznevjerio",ma kada gledam i čitam sve to mi nitko nismo zadovoljni!Kada je naš dr,operirao moga sina bilo je 4 djece sa hipos,različitih stupnjeva pa valjda je i njima fulana operacija!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

gogich,mene bas zanima sta bi ti da su ti jednog dana rekli da ne mozes imati djecu ,da ti npr.nije uredu maternica ili jajnici,da si trebala prije ici na neke pretrage a nisi.....mislim da mi zene nismo ni svjesne sta znaci hipospadija i ako je se dobro ne uradi koliko to moze utjecati na muskarca i njegovu psihu....
    pitajte svoje muzeve kako bi im bilo da ne mogu normalno postici erekciju,da ih boli, da ih kozica zateze da ne mogu imati normalnan seksualni zivot.....
    hipospadija zasigurno nije najteza operacija,al ja sam je shvatila kao najtezu jer znam kakve bi posljedice bile da su operacije neuspjele....i sta bi to kasnije znacilo za moje djete....
    i mozda su se na forum javili bas svi nezadovoljni,al ja nisam htjela riskirati i da moje djete prolazi sta su njihova djeca....mozda bi sve inace dobro proslo,al nisam htjela pristati na 3 operacije i opet nakon svake sumnjati hoce li biti dobro.....
    i vjerujem da se nitko na forumu ne "šprda",vec pise svoja iskustva........i Anonimni i BuBamara,Tiko,Ketty i ostali kojima su operacije neuspjele,covjek se s bolescu ne sali......
    i makar svima drugima bile uspjesne,a da su samo njima bile neuspjesne i da su u beogradu to rjesili i ja bi isla u beograd,ko sto i jesam...
    postedila sam sina 3 operacije i muke svako pola godine,vezanja za krevet..ovako je sve bezbolno proslo,ni ne spominje beograd....
    i isto bi me kostao smjestaj u splitu u bolnici za ta tri puta sto bi isla....
    nije mi zao kune ni nicega......svak nek ide di hoce,al nema se pravo ko sta kome mjesati zasto je tamo isao....
    ne vjerujem da bi ijedna majka vodila djete 3 puta pod noz ako se neke stvari mogu rjesiti u jednom aktu kao sto je nama uradio đinovic ili kao sto to radi đorđevic ili dizdarevic u sarajevu.....

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Gogich ja nisam ovdje da tebe u išta uvjeravam a najmanje koji je doktor uspješniji i sl. Koliko vidim za tebe je prof.B. najbolji na svijetu za hipospadiju i ok to je tvoje mišljenje.
    Mi smo prof. išli po preporuci po drugo mišljenje i po pomoć, pretpostavljam da nam je ovako odgovorio zato što smo mu došli po drugo mišljenje a ne da on prvi operira dijete. Ja njegove riječi koje je btw čuo i moj suprug vidim kao običnu ljubomoru i rivalstvo između doktora iz istog područja rada al i različitih bolnica u jednom gradu. Da smo prije čuli za Varaždinkinog doktora otišli bi po mišljenje i njemu, al nismo pa smo tako otišli po mišljenje dr.Đinoviću. Da smo prije BG čuli za dobra iskustva u Albaniji ili na bilo kojem drugom kraju svijeta otišli bi i tamo po mišljenje. Na sreću nama novac nije prepreka.

Ali zato služi forum da roditelji dobe što više informacija i da sami odluče gdje će otići i kojem doktoru vjerovati. Žao mi je gogich što ti moja priča već ide na uši van al nonstop mi takvi kao ti stavljaju neke svoje riječi u usta i kao da namjerno ne žele pročitati samo ono što sam napisala.
    Nonstop namećete tezu da mi ovdje nekome nešto namećemo i da roditelji nemaju 'pravo odabira' već kao da ih mi za ruku i pod mus vodimo u BG dr. Đinoviću.
    Kao što vi hvalite svog doktora i mi hvalimo onog koji je nama pomogao. Ponavljam mene se ne tiče milijun uspješnih operacija hipos. u Hrv. kad nama našu doktor ne želi priznati kao onu 'jednu' neuspješnu. Mi smo prihvatili neuspjeh al ne i doktor koji osim nas laže i sam sebe pa tako i svoju statistiku krivo 'pumpa'. Tu onda priču prodaje drugima.
    Ja bih voljela da svaki doktor (u našem slučaju za hipospadiju) objavi točno po imenima pacijenata obavljene operacije i pored svake napiše rezultat. Da to bude javno i da svatko može vidjeti uspješnost operiranja svakog doktora ponaosob. Onda se mi ovdje ne bi prepucavali koliko nas je ('10tak') imalo neuspješne operacije a koliko je vas stotina imalo uspješne operacije. To nije nikakva velika 'papirologija' a sve je transparentno i puno o svakom doktoru govori. Toga se ne bi trebao bojati niti jedan doktor.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Tinchy32 samo ti hoću reći da ja mislim da je bacanje novaca ako se nešto može na 2 mjesta napraviti a ti odeš tamo di se plaća to je bacanje novaca. Privatni doktori i igraju na tu kartu da će roditelj dati sve za svoje dijete i ako ne da novce onda osjeća grižnju savjest. odi kod svih, ali ako imaš stručnjaka kod sebe onda ne razumijem da svi iz hr dolaze njemu a ti ideš od njega. A moraju se i mlađi doktori naučiti nekako. Možda je mog sina operirao specijalizant a dr kolar mu pomagao ne znam. Možda i u klaićevoj operiraju specijalizanti uz nadzor starijih pa nastanu komplikacije...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ovo kaj tiko veli za statistiku se slažem, treba svatko dati svoje podatke kao vani pa da se vidi.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ivanaivana bas nam je drago da je sve dobro proslo!
    Molim te ako je moguce posalji mi mail na dora.doraoo2@gmail.com jer imam jos par pitanja...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

varazdinka1 vec sam te pitala da mi opises malo kako je bilo s tvojim djecakom..jeste li bili cjelo vrijeme u bolnici ili ste mogli odmah doma?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

lucija poslala sam ti mail ali je neisporucen,vec drugi put

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja sam bila s njim 7 dana koliko je imao kateter nakon op. Može se i ranije doma, ali veli dr da je bolje tam ostati ako se može. Malo se žalio da ga smeta. dali smo mu Lupocet i prošlo je. Kad sam bila tam nije bilo niti jedno dijete vezano, ali sa svima su bile mame tako da možda ako neki mali mora ostati sam po noći a nemiran je, možda ga i vežu onda to ti ne znam reći.

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

molim Vas da ne tražim sad,može mi neko dat mejlić adresu od dr Đinovića,konačno da mu pošaljem.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

hvala ti,nego kaj je prvo slovo veliko?

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Oprosti malo je slovo!

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

e hvala tak sam i mislila,poslal mu je jučer mejlić,dr je stvarno brz.već mi danas odgovorio,veli on ovako :Vase dete ima tvz. Mid-shaft hipospadiju koju mi standardno korigujemo u jednom zahvatu.

Operaciju je najbolje uraditi izmedju 1.5-2 god, moze I pre toga, ali zaista nije potrebno jer je dete jos uvek malo.

Javite mi se kada dete bude u tom uzrastu pa cemo se dogovoriti oko detalja.

Srdacan pozdrav,
    Sad ću još vidit kad idem na sistematski kaj veli pedica i vjerojatno ću se konzultirati ipak s dr u VŽ pa da vidimo hoće li i on reć da treba samo jedna op.Prof. B je reko da će trebat dvije il više

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

tinchy32 smatram da je bolje da kad je djete tako manje vec oko 1.5 ....djete ti se onda nece niceg ni sjecati,a i vjerujem da je lakse kad je u pelenama radi katetera..nekako je sigurnije,ne mozes se bojati da ce ga pocupati ili da ce mu smetati kao sto je bilo s mojim malim....
    njemu je sve to bilo zbunjoza kako sad pisa na kateter,mislio je da tud treba i kakiti..morali smo paziti da pustimo mokracu svako par sati....
    al izdrzi se sve to.....al vjerujem da je bolje ko sto pise i u literaturi od 6-18mj,a ne s tri godine ili kad se skine s pelena ko sto je nama bio rekao doktor u splitu....
    nama su u splitu bili rekli 3 operacije,a eto đinovic je sve u jednoj obavio

sve ce to biti super,samo to treba izrzati i djete se brzo vrati u normalu

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Nama je prof. Batinica rekao da može sve u jednoj operaciji kod težih oblika, ali da je nešto veći postotak komplikacija dokazan u znanstvenim radovima pa oni rade radije u 2 akta, prvo isprave zakrivljenost, a onda dovedu cijev na vrh piše. Nadam se da sam dobro zapamtila... A što se tiče dobi to ne znam točno.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja sam isto čula slično da neki radije u 2 navrata rade jer kad se odjednom radi nešto su malo više komplikacije, ali koliko sam ja shvatila ne previše? Al mislim tinchy da je dobro da sve konzultiraš pa da sama vidiš.

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ma da,konzultirat ću pa bum vidla,samo kaj je Batinica htel tek nakon 2.rođendana radit to,s tim da je reko dvije a možda i više op.,a do onda bu valjda već u mirovini.
    znam da je najbolje do 18 mj..a i tak bi rado čim prije riješila..nadam se samo da neće bit komplikacija. e sad ću malo ohladit misli,tješe me vaše situacije i kako ste to riješili,bilo u BG il u Vž..nedo Bog većeg zla

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Pa slažem se skroz, konzultiraš par i odlučiš jer u konačnici svi kažu da to treba operirat, do negdje 2 godine. Meni je muže rekao kad je bio na kontroli s malim da prof. tamo planira ostati još sigurno par godina jer tako naručuje pacijente neke a i tek su osnovali odjel pa neće valjda odmah otići, mora ih i naučit nešto. Ako ti je to strah da će otići mislim da se ne moraš bojati jer je u dobroj formi koliko sam shvatila, ali ustvari budeš vidjela kad mali bude veći pa budeš onda o tome mislila. imaš pravo, najbolje je sad opustit se. Znam da je lako to reći ali mislim da će biti dobro kud god išli jer op uspjeva u preko 80-90% slučajeva, ostali imaju neku manju komplikaciju koja se navodno lako riješi, a teže komplikacije su ipak rijetke. Imaš pravo, ima i puno većih zla.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

E gogich već me dugo netko nije tako dobro nasmijao kao ti kad tako sigurno govoriš o dobroj formi profesora, pa 'izdržat će on do vaše dobi,mora jer su tek osnovali odjel ' ustvari ste mi super i ti i Varaždinka koje ste sve nešto čule i valjda dobro zapamtile. Glavno da svi mi ostali sa pravim iskustvom pričamo gluposti.
    Curke prva liga ste

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Pa moj mali je bio kod njega na operaciji pred 3 mjeseca. Kad napišem čula to znači i pročitala na internetu, ali mi je lakše napisati.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

za ivanaivana
    drugi mi mogu poslati mail. mamadjecaka@yahoo.com. pošalji mi privatnu poruku. yolle hvala na javljanu. nazvat ću te. pozz

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

lucija poslan je i mail i privatna poruka,valjda dobijes

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

bok svima .
    mi smo se evo vratili iz Bg. nakon tri tjedna provedena tamo .
    operacija je uspješni obavljena , i za nas je slučaj hipospadije uspješno završen.
    dijete se puno manje patilo nego u Zg., a sredstva protiv bolova uopšte nismo morali kosistiti.
    kakvo olakšanje , pozdrav svima .

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ketty- prvotno napisa Vidi poruku
    bok svima .
    mi smo se evo vratili iz Bg. nakon tri tjedna provedena tamo .
    operacija je uspješni obavljena , i za nas je slučaj hipospadije uspješno završen.
    dijete se puno manje patilo nego u Zg., a sredstva protiv bolova uopšte nismo morali kosistiti.
    kakvo olakšanje , pozdrav svima .
    Super da ste se riješili hipospadije!
    Da i ja moram napisati da je tamo sve lakše od pripreme za operaciju do oporavka.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ketty drago mi je da je sve proslo o.k i nadam se da ste se unatoc svemu ljepo proveli u Beogradu.....meni ce ostati u ljepom sjecanju
    je li planiras ici na kontrolu ili ces slati mail???nama je daleko pa cemo se cuti i javiti mailom doktoru

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mi ipak idemo na kontrolu i to već 22.8. , jer doktor ide na godišnji kasnije .
    stvarno će nam ostati u trajnom sječanju i imamo lijepu uspomenu na to ( i to bezbolnu) .

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Gogich i varaždinka
    Koliko ste vas dvije zapravo licemjerne...
    Još vam je tiko blago rekla.
    Vi varaždnika otkad ste došli ne samo da umanjujete neuspjehe operacija od kirurga ovdje nego ih još i praktički pokušavate negirat(zapravo ih i vi gogich negirate). Uporno su bile ponavljane teze s vaše strane: to su pojedinačni slučajevi koji ništa ne dokazuju, da mi zapravo ne možemo tvrdit da je išta neuspjeh jer nismo liječnici i čak ste rekli da ni neuspjesi ne dokazuju ništa (čemu onda dajete linkove o neuspjesima s tuđih foruma ?!). A sad idete tražit po stranim forumima i to forumima koji se bave povećanjem penisa(!?) kako bi našli na jedno loše iskustvo od dr. Đinovića (i to čak ni nije hypospadia)... I onda nama još ponavljate ove vaše fraze. Mislim svaka vam čast. Što vam uopće znači ova rečenica ?
    Citiraj varaždinka1 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda i u klaićevoj operiraju specijalizanti uz nadzor starijih pa nastanu komplikacije...
    Stvarno nevjerojatno duboko. Za zamislit si. Jeste sigurni da nije možda povezano s vremenom kad se neuspjesi događaju ? Meni je kiša padala te dane kad sam išao na zagrebačke operacije je li možda vama taj dan sunce sijalo pa je to bilo presudno ?
    Meni pričate da sam laik za temu, a sad kakve gogich i vi stvari pišete(tvdrnje koje na temelju ničega izvlačite da tako kažem)... i gore od onog što sam ja pisao.
    A što vama gogich znaći ovo:
    Citiraj gogich prvotno napisa Vidi poruku
    A moram se složiti sa kristinombg da i da moram voditi dijete nekaom sigurno ga ne bi vodila prema preporuci na internetu pa tu svatko može pisati što hoće, svoje iskustvo kako ga je on doživio a ne kako je stvarno bilo.
    Što smo svi koji smo neuspjehe imali bili pod utjecajem trave ili neke druge supstance pa naše iskustvo zapravo nije onakvo kako bi to netko drugi doživio. I po čemu ste vi tako uvjereni da je zapravo vaše mišljenje stvarno stanje, a recimo tikino, yollino ili moje je samo naše mišljenje.
    Vama je određeni prof. rekao kako mi imamo 90% uspješnost u hypospadiji. Pa onda je naša zemlja vjerojatno broj jedan u hypospadiji. Forumaški prosjek je manji od 25%, ali je zato državni 90%. Zanimljivo... Još pogotovo zanimljivo jer koliko se sjećam varaždinkin doktor tvrdi da imamo 20% neuspjeha... Dobra matematika.
    Vama je to liječnik rekao... Pa meni je prof. Perović isto rekao da on nezna za kirurga koji dobro operira hypospadije (i epispadije) u Zagrebu.
    Mislim nije ni čudo što tiko i mi ostali ponavljamo te priče jer se ljudi poput vas uporno prave blesavima.

Evo nešto o neuspjesima: http://www.failedhypospadias.com/fil...ALLASCIANI.pdf i http://www.urethralcenter.it/Risulta...MARZO_2009.pdf
    Pokušat ću što kraće napisat ako se nekome neda čitat ili nezna engleski.
    Dakle opis članka o 1176 pacijenata koji su imali prvo neuspjeh hypospadije od siječnja 1998. godine do prosinca 2007. godine. Da čak 1176. Popravke su izvodili talijanski kirurzi u Arezzu i to na 223 pacijenata, ostalih 953 su liječili srpski kirurzi u Beogradu(usput vi ste varaždinka napisali kako vam je doktor rekao da oni imaju 4-5 operacija godišnje, a ova brojka pokazuje od preko 100 godišnje i to samo neki popravci neuspjelih, ne uključuje netaknute hypospadije i ostale, toliko o tome i što vam doktor govori...) . Od 1176 pacijenata njih 926(78.7% je bilo starije od 16 godina), a između 16-20 je bilo 451(38.3%), a još sve skupa od 1-20 je bio 701 pacijent (to je preko pola 59.6%). Prije popravka broj njihovih operacija u prosjeku je bio 3.3, najmanje 1, a najviše čak 23. Nakon poprav(a)ka je prosječan broj operacija narasao do 5.8(dakle zbrojeno sa prijašnjim operacijama) . Sad ona najbitnija stvar, koja me najviše zabrinjava. Niti jedna urođena anomalija se ne liječi operativno 5.8 puta osim hypospadije. Ovo nije mali broj pacijenata, radi se o 1176 ljudi.

Evo još jedan http://www.urethralcenter.it/pdf/Let...-5_09_2007.pdf .Radi se o 60 ljudi ovaj put od 1995.-2004. Ukratko prosječan broj neuspjelih operacija 3.9, a prosjek nakon popravka 5.8(ovo ne piše, nego sam sam izračunao).

Uspjeh se smatrao kad je pacijent normalno mokrio, nije imao zakrivljenje u erekciji, mogao je imat seksualni život i imao je kako tako zadovoljavajuć estetski izgled.

Zato mislim da bi sad više bilo dosta o tome kako su neuspjesi pojedinačni i da svaka operacijska tehnika dovodi do istog rezultata. Isto tako bi se trebalo prestat s izjednačavanjem kirurga ovdje i kirurga u Beogradu za hypospadiju. Nije isto. Varaždinka stvarno nije isto. Očito je gdje ljudi idu operirat neuspjele hypospadije, a da su ovdje jednako stručni za hypospadiju onda bi se išlo i ovdje toliko, a nebi se ni javljalo toliko neuspjelih slučaja po forumima od toliko različitih kirurga.

Jedan savjet tinchy, sami procijenite koliko ima smisla i koliko je pametan. Da istina je što je varaždinka rekla i ja sam vidio u nekim literaturama kako se spominje operacija hypospadije u 2 akta (i isto tako u 1 akt). Ali nisam nigdje vidio da piše u 3 ili više aktova. Velika je razlika kad kirurg kaže 2 akta i ako kaže 2 ili više aktova pogotovo kod hypospadije. Ako je on stvarno tako veliki stručnjak za hypospadiju, kako to neki ovdje tvrde, kako je onda moguće da on nezna procijenit koliko će mu bit potrebno operacija odmah u startu ?
    Yolle svaka vam čast na inicijativi što se pisali ministru, na ideji i hrabrosti. Stvarno to mislim. Ako ćete htjet izać u novine s time i ako hoćete možete i mene zvat za to(ako mislite da bi pomogao ili bio potreban ).
    I da ketty drago mi je zbog vašeg sina i vas.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Anonimni drago mi je što si se javio al fakat misim da je Bubamara dobro rekla kad nas je zamolila da se više ne osvrćemo na varaždinku a ja bih dodala i gogich. Zar nakon njihovih zadnjih postova itko više može uzeti ih za ozbiljno?!?!

Prof. je u dobroj formi i mora ostati raditi tu još par godina jer su oni tek osnovali odjel?!?!? Ja sam isto čula slično da neki radije u 2 navrata rade jer kad se odjednom radi nešto su malo više komplikacije, ali koliko sam ja shvatila ne previše?

Drage curke mi ostali ovdje na forumu ne pišemo o onome što smo čuli i shvatili već isključivo o onom što smo doživjeli i sa svojom djecom proživjeli.
    tinchy32 razmisli si sama želiš li da ti dijete ide 1 ili više puta na operaciju, dok je još malo ili tek kad skine pelene.
    ketty drago mi je da ste super. Pozdravite nam doktora, mi ćemo početkom rujna na kontrolu

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

I dalje tvrdim da je isto ovdje i tamo jer vjerujem doktoru koji mi je operirao dijete. Ti moraš razumjeti da se na ovaj forum javilo 10 ljudi nezadovoljnih operacijom u 5 godina i to su svi, jer se uspješni neće javiti osim da zaustave tvoju propagandu kao nas par.
    Anonimni mora da si plaćen od njih da ih ovako promoviraš jer to sve kaj si napisao je nenormalno i neistinito. Sad sam skoro sigurna da imaš neku materijalnu korist i mislim da je to strašno.
    Nigdje nisam uspjela naći toliko hvale o Peroviću i Đinoviću koliko si ti ovdje napisal osim onoga što su oni sami napisali o sebi. Čitala sam i njihove stranice, to je smiješno koliko sami sebe hvale. Dr. Kolar nema svoju stranicu i ipak mu svi dolaze jer je dobar i to svi znaju zbog rezultat a ne reklame. I prof. batinica isto. Baš bi htjela vidjeti kako bi dr. Đinović operirao tumore koje prof operira i transplantacije jetre koje radi i kojim spašava živote djeci, o tom piše u svim novinama. Sigurno nema ni pola toliko znanja kao prof da bi mogao to napraviti, mislim da bi se skamenio od straha. A to što ti misliša da išta znaš, varaš se.
    Tu se hipospadiju operiraju jednako dobro kao i svuda, a kaj je tebi perović rekao ne znam, ali to je bilo zato jer je htio da te operira i da mu to platiš.
    Molim te nemoj samo opet početi o svom penisu jer smo svi tu priču čuli već 100 puta.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

To kaj si ti išo sve računat je stvarno malo čudno već, a to jednio tiko ne primjećuje, osim ako niste ista osoba...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sam obecala da cu osobno promovirati Đinovica,ako operacija prodje dobro...Varaždinka1 niko mi to nije platio ,ponajmanje doktor.....od mene ce imati besplatnu promociju....
    vec smo dovoljno puta ponovili kako svatko treba reci svoje iskustvo....ovdje nas ima dosta koji imamo dobro iskustvo s đinovicem.....pa sta ako se jave samo neuspjele...meni je dovoljno i to da sam odlucila otici tamo....on je sigurno vrhunski rjesava hipospadiju,a kako bi operirao jetru to ne znam,jer nismo isli tamo radi jetre..ja govorim za hipospadiju iskljucivo...
    i Anonimnog je kako se u nas kaze "muka natjerala" i njegovo osobno iskustvo da upozna tematiku hipospadije puno bolje nego mi ostali laici...niko ga nije trebao vrbovati ni platiti za to.....muka te natjera da saznas svasta.....
    i za tebe bi mogli pomisliti mnogo toga..da si mozda neka pedijatrica kojoj,kao i mom pedijatru,smeta ne to sto sam isla u drugu zemlju,vec Srbiju....
    i zasto nasi politicari idu vani na ljecenja i operacije?sigurno zato sto su uvjereni da ce tamo losije pobrinuti za njih????
    necu sve ponavljati..sto se prije nisi javila da idemo u tvog doktora,pa bi mozda onda ti bila na mjestu Anonimnog i "svi bi mislili" kako vrbujes za svog doktora i kako si jos za to placena....i kad bi te vrijedjali na nacin na koji ti vrjedjas druge,kako bi se ti osjecala?????????????????????????????

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ivanaivana prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam obecala da cu osobno promovirati Đinovica,ako operacija prodje dobro...Varaždinka1 niko mi to nije platio ,ponajmanje doktor.....od mene ce imati besplatnu promociju....
    vec smo dovoljno puta ponovili kako svatko treba reci svoje iskustvo....ovdje nas ima dosta koji imamo dobro iskustvo s đinovicem.....pa sta ako se jave samo neuspjele...meni je dovoljno i to da sam odlucila otici tamo....on je sigurno vrhunski rjesava hipospadiju,a kako bi operirao jetru to ne znam,jer nismo isli tamo radi jetre..ja govorim za hipospadiju iskljucivo...
    i Anonimnog je kako se u nas kaze "muka natjerala" i njegovo osobno iskustvo da upozna tematiku hipospadije puno bolje nego mi ostali laici...niko ga nije trebao vrbovati ni platiti za to.....muka te natjera da saznas svasta.....
    i za tebe bi mogli pomisliti mnogo toga..da si mozda neka pedijatrica kojoj,kao i mom pedijatru,smeta ne to sto sam isla u drugu zemlju,vec Srbiju....
    i zasto nasi politicari idu vani na ljecenja i operacije?sigurno zato sto su uvjereni da ce tamo losije pobrinuti za njih????
    necu sve ponavljati..sto se prije nisi javila da idemo u tvog doktora,pa bi mozda onda ti bila na mjestu Anonimnog i "svi bi mislili" kako vrbujes za svog doktora i kako si jos za to placena....i kad bi te vrijedjali na nacin na koji ti vrjedjas druge,kako bi se ti osjecala?????????????????????????????
    Potpisujem

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Pa u pravi ti je pedijatrica koja valjda zna bolje od nas kako se tu radi i kako tamo i normalno da je iživcirana kad laici pročitaju nešto na internetu i odma misle da sve znaju. Bez veze si otišla tamo, po mom mišljenju i dala novce, možeš se ljutit koliko hoćeš. Inače reklamiranje ti je zabranjeno na forumima, pročitaj si pravila.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

I da, anoni ni ja nisam rekla da mi je prof. rekao za uspješnost ništa nego sam sama našla i pročitala http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16117337
    Kao drugo rekla sam tinchy i ostalima da neka odu svima i neka se odluče sami. Dakle, za razliku od tebe ne forsiram niti jednog doktora pa čak ni nešg koji je poznat i sigurno boljji od dr đinovića. Naš doktor se nikom ne reklamira i ipak ima pacijente, ne treba mu netko da ga reklamira po forumu.
    Prije nisam mislila da izmišljaš, ali sad kada si sve to napisao i stavljaš te prezentacije iz italije, sad uistinu mislim da imaš nekakvu materijalnu korist jer nitko nije lud da ide po interntu sve to tražiti i čitati i prevoditi i toliko iznistirati da je tamo tako dobro. Stvarno mislim da te može biti sram.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Stvarno moram postpisati sve što ste napisali gogich jer ova propaganda je pomalo čudna... Neka ljudi sami odluče kud će ići, neka obiđu sve doktore, aju mailove a ne da im se sugerira toliko. Baš me zanima anonimni hoćeš li im ti vratiti novac kad operacije nedaj bože ne uspije tamo. A it o sve šzo pišeš, nekakvi krivi zaključci, pa naravno da se ne može uvijek znati što će se raditi na operaciji, ovisi o onome što doktor nađe kad počne raditi. Moja teta je operirala karcinom želuca i isto nisu znali što će raditi točno jer je to ovisilo o nalazu unutar trbuha kad otvore. Pričaš bez veze i ne znaš, a praviš se pametan. Pusti ljude na miru pa ako je tamo tako dobro budu to i sami vidjeli i zaključili. Ja sam zaključila da je ovdje jednako dobro i nisam pogriješila. A to da ponekad operiraju specijalizanti mi se čini moguće, zašto ne. Pa moraju učiti.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

pedijatra "boli" to sta je Srbija,da je neka druga zemlja ne bi ga smetalo....
    ne reklamiram nikog u pravom smislu,ocito to ne mozes shvatiti gogich...ja iz osobnog iskustva kazem da nisam htjela svako pola godine ici u Split i to tri puta,uzimati godisnje,muciti djete,isto placati apartmane i onda se jos mozda misliti hoce li sve proci dobro....
    sve smo rjesili u beogradu,od prvi put i uspjesno...nikog ne vrbujem ni zagovaram ko sto niko ni mene nije...sama sam odlucila...tako neka i drugi odluce.....
    A ono sto sam ja vidjela i kako je bilo nama u Beogradu je jako pozitivno...
    i novce bi bacila isto hodajuci do splita i apartman..niti je ikad bilo do novca....kad je djete u pitanju ne pitam cjenu....zato mi je jadno kad neko uopce spominje novac........
    roditelji ce sam odluciti............................

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •