Stranica 26 od 42 PrviPrvi ... 16242526272836 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 2145

Tema: hipospadija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

luci sretno sutra

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bastrid, mi isto putujemo odma nazad, imamo nešto manje od 4 sata

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala vam od srca šta mislite na nas
    Mi smo jučer došli i danas bili do doktora,sutra smo prvi na redu.U klinici su svi jako ljubazni a doktor tako jednostavan i drag.Puno sam mirnija da smo došli ranije,smjestili se i obavili pregled.Smještaj smo na kraju našli drugdje jer su kod gđe Zoje neki radovi u stanu ali ovdje nam je super i blizu je klinike (ako nekome treba rado ću napisati detalje).Eto ostaje nam još dočekati sutra i nadam se riješiti hipospadiju.
    Još jednom hvala na podršci i javimo se kad sve prođe

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj luci2 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala vam od srca šta mislite na nas
    Mi smo jučer došli i danas bili do doktora,sutra smo prvi na redu.U klinici su svi jako ljubazni a doktor tako jednostavan i drag.Puno sam mirnija da smo došli ranije,smjestili se i obavili pregled.Smještaj smo na kraju našli drugdje jer su kod gđe Zoje neki radovi u stanu ali ovdje nam je super i blizu je klinike (ako nekome treba rado ću napisati detalje).Eto ostaje nam još dočekati sutra i nadam se riješiti hipospadiju.
    Još jednom hvala na podršci i javimo se kad sve prođe
    Sretno Vama i svima nakon Vas!

Evo ja bi zamolio detalje smještaja obzirom da nismo još ništa rezervirali za 9.4.
    Sastavili smo čitav spisak, ima toga dosta pa ćemo danas-sutra sjesti i odabrati što nam najviše odgovara.

Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Luci2 nadam se da je operacija dobro prošla,javi nam se čim stigneš!
    Ja bi isto molila informaciju o smještaju jer bi svakako uzela apartman na dva-tri dana,
    19.03. moramo biti prije 8:00 u klinici pa bi dan ranije putovali,a i ostala bi dan poslije operacije da on malo nadodje.
    Hvala ti puno i želim brz oporavak!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Baš mi je drago da ste dobro. Sretno i dalje!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I još jedno pitanje, mi mislimo putovati odma doma, treba nam oko 4 sata, pa šta mislite dal je djete spremno na takav put poslije operacije? doktor tvrdi da je...

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj chicco2 prvotno napisa Vidi poruku
    I još jedno pitanje, mi mislimo putovati odma doma, treba nam oko 4 sata, pa šta mislite dal je djete spremno na takav put poslije operacije? doktor tvrdi da je...
    Mogu vam i ja odgovoriti jer smo prošli dvije operacije kod dr Đinovića.Dopuštaju i mami i tati da budu uz dijete.Muž i ja smo spavali na jednom a sin na drugom krevetu ali jedna noć se to može izdržati.Muž je bio spreman prespavati u autu tu jednu noć.Mi smo drugi dan odmah putovali do Slavonskog Broda a znam da su se neki vraćali do Zagreba.Dijete mi je ležalo u naručju na zadnjem sjedalu.Neki su napisali da su dijete vozili na dječijem sjedištu bez problema.To ćete sami odlučiti.Moj sin je mazast pa se u mom naručju bolje osijećao.
    Puno pozdrava i ne brinite se jako tamo je sve tako jednostavno!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj chicco2 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo nakon obje operacije odmah putovali za ZG. Dijete je najnormalnije sjedilo u svojoj sjedalici, nismo ga vezali nego sam ga ja pazila sjedeći pored njega. Dok smo putovali na kateteru smo imali cjevčicu sa vrećicom za mokrenje. Dijete nije imalo nikakvih bolova i sve je bilo najnormalnije.

Muž i ja smo kod obje operacije spavali u sobi sa djetetom bez ikakvog nadoplaćivanja. Kod dogovora za operaciju doktor nam je rekao da oboje možemo biti sa djetetom u sobi cijelo vrijeme tj. i spavati. Osim same operacije ništa sa strane nismo morali plaćati...i nalazi koje su oni radili za drugu operaciju (doma nismo ništa radili) i sve kontrole i medicinski pribor koji su nam dali za svaki slučaj da imamo ništa nismo dodatno plaćali.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Luci2 , da li i mama i tata mogu biti cijelo vrijeme sa djetetom, mislim i preko noći?

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo mi smo obavili prvu kontrolu i sve ok,meni izgleda dobro a i doktor je zadovoljan.
    chicco2 mogu ostati i mama i tata u tom slučaju vas smjeste u veći apartman i mislim da se doplaćuje 50 eura. Ako ostaje samo mama u apartmanu je jedan krevet a u većem su dva. U našem je bio tv i wc u sklopu apartmana a vjerujem da imaju i veći.Šta se tiče puta iskreno mislim da je možda bolje ostati barem do prve kontrole jer oni budu stvarno izmučeni, dobro ovisi i o dobi mi smo jako mali pa bi nam put od 4 sata bio predug s obzirom da nam je prva kontrola bila treći dan od operacije, već sljedeća je u utorak tako da je to malo više dana. Vi sami znate kako podnosite put, sa nama na operaciji je bio dečkić iz Slavonskog Broda i oni su putovali doma.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mi smo rekli da tata nece spavati.....al bio je s nama cjelu noc..jer nisu nam trebala dva kreveta......spavao bi on na jednom a ja bi lezala kraj malog tjekom noci i tako smo se izmjenjivali cjelu noc....nismo nista dodatno placali...........
    nama je tamo sestra rekla da vecina tako i radi ,pa da ne placamo bezveze....jer dezurali smo cjelu noc.........

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala svima na odgovorima. Puno ste nam pomogli, mada me i dalje užasno strah (((((((((( pogotovo jer moramo na 2 operacije (

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imamo jedan problem,slučajno sam prilikom skidanja gazice oko piše izvukla onu cijevčicu koja ide iz rupice i naravno skoro pala u nesvjest. Zvali odmah doktora koji kaže da to nije ništa strašno i da nastavimo dalje mazak ko i do sada. Cijevčica je samo skliznula jer se gore zaljepila za gazicu,a ja to nisam skužila.Dali se nekome to dogodilo?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nama se to isto dogodilo, ali mm-u
    i, naravno, poludila sam na njega
    odmah sam zvala doktora, objasnio mi je isto kao i tebi
    nikakvih posljedica nema (iako sam ja sebi vrtila film u glavi o jos jednoj operaciji )

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala ti sad mi je malo lakše,a nemoram ti ni reć da sam totalno pod šokom. Stvarno se nadam da to nije ništa strašno

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

znam kako ti je, grizla sam se par dana zbog toga, ali, evo nakon 7 mjeseci sve je super

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

mi smo u četvrtak bili na kontroli kod dr. Đinovića,sve je super,krajem 4 . mjseca slijedi druga operacija....

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Već dugo vremena nakanjujem se pisati i zapravo podijeliti iskustva sa drugim roditeljima koji imaju sličan problem kao i moje dijete. Radi se o hipospadiji. Prije godinu i pol operiran je prvi puta u dobi od 2 godine i 9 mjeseci u Klaićevoj bolnici u Zagrebu i naravno što mislite kako je završilo........neuspješno. Moram priznati da smo zaista vjerovali u zahvat, ali tek nakon 10 dana mukotrpnog boravka u bolnici spoznali smo da zahvat ipak nije uspio. Kao da se cijeli svijet srušio spoznajući da će ponovno morati na operaciju. Naravno indirektno sestre i liječnici prebacuju krivicu na roditelja koji je bio s djetetom u sobi 24 sata i brinuo se njemu te činio sve da djete što manje doživi stres i naravno ozdravi. Druga operacija je zakazana u 11 mjesecu 2011.. Došao je i taj trenutak pa smo opet došli u klaićevu i trebali proći sve nanovo. Isprva je doktor rekao da će druga operacija biti samo 15% prve i oporavak samo 3 dana jer se radi o zatvaranju fistule i proširenju izlazne rupice. Nakon par mjeseci to je već bilo 5 dana bolnice, u 11 mjesecu 2011. se nakraju popelo na 8 dana bolnice ( sve ovo upućuje zapravo da ni oni sami neznaju svoj posao, samo mi je trebalo dugo vremena da to shvatim). Što se zapravo dogodilo taj dan kad se trebao operirati ni sam neznam, ali sve što se događalo zapravo je išlo u smjeru da se moj sin ne operira. Ima još jedna (ne)zgoda sa anesteziologom iz klaićeve o kojoj neću sada ali takav šok ne bih poželio nikome. Na kraju odluka je bila da više u klaićevu djete nećemo voditi i da ćemo tražiti drugo rješenje pa kakvo god ono bilo. Čitajući mnoge forume i informirajući se došli smo do dr. Đinovića i Belmedica. Danas je naše djete peti dan od operacije. Na kontroli smo bili u petak i doktor je rekao da je sve u redu. Mali se igra, hoda, trči i sve aktivnosti zapravo radi najnormalnije. Ima normalnu stolicu i nikakve čepiće nismo morali koristiti jer se dijete giba i cirkulacija mu je normalna za razliku od klaićeve gdje je vezano za krevet 10 dana i sve mu se poremeti. Svima onima koji se dvoume i neznaju što raditi...moja preporuka je idite u Srbiju na razgovor sa dr. Đinovićem jer čovjek zna što radi i sve što je rekao tako je i bilo. Znam da košta ali neznam da bih ponovo to mogao priuštiti svom djetetu da prolazi sve te muke iz klaićeve. Ukoliko nekog zanima kakva imamo iskustva iz klaićeve i belmedica neka se javi na pp, drage volje ću opisati i jedno i drugo iskustvo. Na kraju, moje mišljenje je da ta mala dječica nezaslužuju tretman kakav dobiju u našim bolnicama, pogotovo dječjim, jer sam sada vidio da postoje druge metode i drugi pristupi liječenju hipospadije, a ono što me najviše iznenađuje je tromost našeg sustava i nezainteresiranost naših doktora da poboljšaju svoje znanje i primjene neke nove tehnologije i metode jer one uistinu postoje.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Roditelju apsolutno vas razumijem i slažem se sa svime rečenim jer smo isto i mi doživjeli u Klaićevoj, 10 dana apartmana, vezanja, bolova i na kraju neuspjeh. O traumama djeteta ne treba ni govoriti.
    Dovoljno je reći da je dr.Đinović rekao da nam je dijete tipičan školski primjer istraumatiziranog djeteta. Zove ga svojim najvećim drečavcem, ipak s vremenom su si postali pravi 'drugari' i sad se pod normalno 'golicaju' kad se vide na kontroli.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pozdrav roditelj

Ako možete napisat mene zanima koji ste tip hypospadije imali i šo vam je sve dr. Đinović ispravljao i naveo kao problem. Nažalost još ne možete koristit privatne poruke(nemate 10 postova).

I veliki potpis pogotovo na dio poslije zareza u vašoj zadnjoj rečenici.
    Ako je vjerovati riječima prof. Perovića urologija je dosta nerazvijena u skorom cijelom svijetu stoga pa zato nismo mi ništa specijalno loši. Ali ne biti svijestan svoje okoline, rezultata koje ti kao kirurg daješ pacijentu i još najbolje par stotina kilometara preko granice se to radi puno bolje(možda i najbolje u svijetu) i ne organizirat nikakvu suradnju da se pobošlja sustav. To je već sramota.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Anonimni prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav roditelj

Ako možete napisat mene zanima koji ste tip hypospadije imali i šo vam je sve dr. Đinović ispravljao i naveo kao problem. Nažalost još ne možete koristit privatne poruke(nemate 10 postova).

I veliki potpis pogotovo na dio poslije zareza u vašoj zadnjoj rečenici.
    Ako je vjerovati riječima prof. Perovića urologija je dosta nerazvijena u skorom cijelom svijetu stoga pa zato nismo mi ništa specijalno loši. Ali ne biti svijestan svoje okoline, rezultata koje ti kao kirurg daješ pacijentu i još najbolje par stotina kilometara preko granice se to radi puno bolje(možda i najbolje u svijetu) i ne organizirat nikakvu suradnju da se pobošlja sustav. To je već sramota.
    Pozdav Anonimni,

Problem koji je bio kod sina je fistula koja je nastala nakon operacije u klaičevoj, a nastala je zbog toga što je kirurg napravio preusku mokračnu cijev pa je zbog većeg tlaka naravno moralo negdje izbiti prije samog izlaza iz vrha penisa. Estetika penisa je bila vrlo loše odrađena, sve je bilo povorano i podebljano, uopće nije lijepo izgledao. Znači zahvate koje je dr. Đinović odradio je zatvaranje fistule, proširenje cijevi i estetika. Sada panis izgleda daleko ljepše nego prije operacije, a ne smijem zaboraviti da smo ga vidjeli treći dan nakon operacije kada je zapravo još sve pod upalom od same operacije. Kada splasne sigurno će još sve ljepše izgledati i nadam se, što je najvažnije u cijeloj priči, biti zdrav!

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pozdrav!
    Mi ipak nismo obavili operaciju u Varaždinu iz razloga o kojima ne želim pisati, uglavnom nemaju veze s doktorom ni bolnicom već s pedijatricom. Dogovorili smo operaciju u Beogradu, termin je 27.03. i iskreno se veselimo i nadamo da ćemo napokon taj problem riješiti.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav,

Mi smo si danas rezervirali smještaj u Aveniji.
    Dosta smo gledali, ima zbilja puno toga, ali mi se Avenija radi blizine poliklinike učinila kao najbolje rješenje.

Luci2, kako je kod vas situacija, jeste još u Beogradu ili ste se vratili doma?

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo još u Bg, sutra imamo još jedno previjanje i nadam se saznati kad skidamo kateter. Ako vam treba kakav savjet u vezi bilo čega pitajte mi smo eto nakon tjedna i pol ovdje dosta upoznali grad

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Dragi Roditelju mi imamo sličan problem kao sto ste i vi imali,fistula nakon operacije pa bi vas molila da mi odgovorite na par pitanja jer i nas čeka operacija krajem 4 mjeseca kod dr.Đinovića.Meni se nekada čini da je mom sinu mlaz kada piški malo tanak,pa me zanima to proširenje cijevi koje je ispravljano kod vašeg sina,da li mislite na širenje samo izlazne rupice ili citavog mokraćnog kanala i dali je korištena sluznica iz usta.
    Da li je kod vaseg sina fistula bila smjestena bliže rupici na vrhu ili dalje,kod nas je odmah ispod glavića.
    Čini mi se da je vaš sin malo stariji,pa me zanima kako podnosi taj postoperativni period nakon operacije u Beogradu.Moj sin će imati 4 i po godine i užasno me strah kako će podnijeti još jednu operaciju,jer jako ružno iskustvo imamo nakon operacije u Rijeci.Koliko dugo morate nositi kateter?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdrav svim forumasima!Evo jos jedne mame decaka sa hipospadijom!Mi imamo 18 i po meseci,distalnu hipospadiju i operaciju zakazanu za 07.03. kod Dr.Djordjevica u Bg.Mi smo iz Srbije,ali pripadamo manjem zdravstvenom centru koji smatra da se uspesno bori sa resavanjem hipospadije i zbog toga nije postojala sansa da dobijemo uput,pa smo odlucili da idemo privatno.Citajuci vasa iskustva pa vasim bolnicama i slusajuci jos neke savete koje smo dobili u Srbiji i mi smo se odlucili za Bg,nismo hteli da se igramo sa zdravljem deteta.
    E sada,interesuje me da li je jos cijem detetu radjena uz hipospadiju operacija kile(bruha) istovremeno?Takodje ne mogu ni da zamislim kako ce se moj sincic sa tim ranicama i kateterom ponasati,posto je vrlo zivahan,kao i vecina dece u tom uzrastu,a jos je i maza.
    Luci2 ako citate ove postove,molim Vas da mi napisete kakva je situacija kod vas,jer ste najskorije operisani a i uzrast nam je slican?!Kako se krece,kako spava,idete li napolje,gde stoji kateter?Da li Vam je sincic potpuno ozdravio od prehlade do operacije,posto je i moj sin malo prehladjen,pa se bojim da nam ne odloze operaciju,a citala sam da ste i Vi zbog toga brinuli?!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj zabrinuta ma prvotno napisa Vidi poruku
    Dragi Roditelju mi imamo sličan problem kao sto ste i vi imali,fistula nakon operacije pa bi vas molila da mi odgovorite na par pitanja jer i nas čeka operacija krajem 4 mjeseca kod dr.Đinovića.Meni se nekada čini da je mom sinu mlaz kada piški malo tanak,pa me zanima to proširenje cijevi koje je ispravljano kod vašeg sina,da li mislite na širenje samo izlazne rupice ili citavog mokraćnog kanala i dali je korištena sluznica iz usta.
    Da li je kod vaseg sina fistula bila smjestena bliže rupici na vrhu ili dalje,kod nas je odmah ispod glavića.
    Čini mi se da je vaš sin malo stariji,pa me zanima kako podnosi taj postoperativni period nakon operacije u Beogradu.Moj sin će imati 4 i po godine i užasno me strah kako će podnijeti još jednu operaciju,jer jako ružno iskustvo imamo nakon operacije u Rijeci.Koliko dugo morate nositi kateter?
    Prvo što Vam mogu reći je da se nebrinete, jer mi smo upavo prošli 90% puta i sve je do sada bilo super, mali je super prihvatio piškenje iz katetera, stvarno nije nikakav problem. U subotu skidamo kateter i cijevčicu tako da ćemo tada vidjeti 100% što je dr. Đinović napravio. Nadamo se da je to to, jer još uvjek pušemo na hladno zbog iskustva iz klaićeve tako da se ne možemo u potpunosti opustiti osječaju potpunog ozdravljenja malenog.

Mlaz je i mom sinu bio tanak i jako se napinjao kad je piškio. Fistula je bila na sredini piše s donje strane bliže glaviću i mlaz iz fistule je bio debljine vlasi kose, možda malo deblji. Doktor je rekao da je u korjenu penisa kanal normalan i da je samo pri kraju bilo proširenje koje je ispravio, nadam se da će sada biti OK. Sluznica iz usta nije korištena iako je doktor rekao ako bude potrebno da će koristiti.
    Kateter se nosi 10-14 dana. Naš sin je operiran u utorak 21.02. a skidamo u subotu 03.03. znači 11 dana. Sin ima 4 godine. Stres za djete je naravno prisutan ali višestruko manji jer je dijete sa roditeljima kod kuće ili negdje drugdje ovisno o prilikama, a nije vezano za krevet u bolnici. Pitajte slobodno što vas god interesira, rado ću odgovoriti. Pozdrav i nemojte se brinuti jer idete u dobre ruke.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Luci2,

Znači Vi ste također ostali cijelo vrijeme tamo a tako planiramo i mi.
    Doktor mi je bio rekao da si planiramo ostati 10 dana,ali koliko mi se čini biti će to i 15 dana,ali nema veze, naći ćemo već kakvu zanimaciju, bitno da sve bude ok.
    Meni se čini kao da ste tek jučer išli, a evo već je toliko dana....meni jesu prošli brzo ali vama to sigurno puno sporije ide...

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bili na previjanju i miško izgleda super, kateter skidamo u ponedjeljak to je znači 14 dan od operacije tako da se otegnulo na puna dva tjedna i preko. Mi smo cijelo vrijeme tu jer nam je dosta dug put i nije mi žao, tu smo zbog toga i puno mi je draže nego maltretirati se putovanjima. Doktor nam je odmah rekao da će kateter biti do 12-13 dana tako da smo znali do kada ćemo ostati.
    Kremenko vrijeme ćete ispuniti jer ima stvarno puno lijepih stvari za pogledati, Bg je velik i zanimljiv grad. Vi ćete biti isto blizu centra i sve vam je na dohvat ruke. Tu se puno voze taksijem iako mi svuda idemo sa svojim autom, imamo navigacju preko mobitela (ako vam bude trebala samo recite),
    jako teško bi se snašli bez nje.

carolija nemojte se brinuti ovo je najbolja dob za operaciju jer oni nisu toliko svjesni svega i nema pitanja i objašnjavanja jer su premali. Kod nas je to izgledalo ovako, operacija je završila oko podna i malo je plakao dok se budio i taj dan je bio grintav i mučan ali ništa strašno. Ležao je jer ga je smetalo na mjestu gdje je kateter, a imao je i iglicu u ruci cijelo vrijeme pa ga je to žuljalo. Tu noć je najnormalnije prespavao čak i kad bi mu došli mjeriti temperaturu nebi se probudio. Drugi dan su nas otpustili oko 14 sati i već u stanu je počeo hodati i igrati se najnormalnije. Stolicu je isto imao taj dan bez ikakvih problema. Kateter nam je iz trbuha i zaljepljen je trakom malo višlje gore od izlaza i eto stoji već 12 dan tako. Moram priznat svejedno jedva čekam da ga skinemo jer je on jako živahan pa me stah da ga izvuče iako je doktor rekao da nema šanse.
    A od prehlade sam strepila do zadnjeg dana i svi smo bili u karanteni zadnja dva tjedna dan prije operacije kad smo bili kod doktora pedijatrica nas je pitala dali kašlje i kad je zadnji put imao temperaturu tako da mislim da to malo curkanje nosa i nije neki problem (naravno ne neka strašna prehlada i temperatura)
    Kao što sam gore već napisala što se tiče pokretnosti djeteta to se nemorate brinuti oni se oporavljaju nevjerojatno brzo i najnormalnije idemo u šetnju i igramo se. Mi smo svi zajedno tu tako da moram ponekad i smirivati moje hahare jer maleni sve kopira šta i veliki. Eto to je ukratko ako imate još kakvih pitanja pitajte, znam da ste u isčekivanju i da vas muči sto stvari ali sve će proći i biti ok.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bili na previjanju i miško izgleda super, kateter skidamo u ponedjeljak to je znači 14 dan od operacije tako da se otegnulo na puna dva tjedna i preko. Mi smo cijelo vrijeme tu jer nam je dosta dug put i nije mi žao, tu smo zbog toga i puno mi je draže nego maltretirati se putovanjima. Doktor nam je odmah rekao da će kateter biti do 12-13 dana tako da smo znali do kada ćemo ostati.
    Kremenko vrijeme ćete ispuniti jer ima stvarno puno lijepih stvari za pogledati, Bg je velik i zanimljiv grad. Vi ćete biti isto blizu centra i sve vam je na dohvat ruke. Tu se puno voze taksijem iako mi svuda idemo sa svojim autom, imamo navigacju preko mobitela (ako vam bude trebala samo recite),
    jako teško bi se snašli bez nje.

carolija nemojte se brinuti ovo je najbolja dob za operaciju jer oni nisu toliko svjesni svega i nema pitanja i objašnjavanja jer su premali. Kod nas je to izgledalo ovako, operacija je završila oko podna i malo je plakao dok se budio i taj dan je bio grintav i mučan ali ništa strašno. Ležao je jer ga je smetalo na mjestu gdje je kateter, a imao je i iglicu u ruci cijelo vrijeme pa ga je to žuljalo. Tu noć je najnormalnije prespavao čak i kad bi mu došli mjeriti temperaturu nebi se probudio. Drugi dan su nas otpustili oko 14 sati i već u stanu je počeo hodati i igrati se najnormalnije. Stolicu je isto imao taj dan bez ikakvih problema. Kateter nam je iz trbuha i zaljepljen je trakom malo višlje gore od izlaza i eto stoji već 12 dan tako. Moram priznat svejedno jedva čekam da ga skinemo jer je on jako živahan pa me stah da ga izvuče iako je doktor rekao da nema šanse.
    A od prehlade sam strepila do zadnjeg dana i svi smo bili u karanteni zadnja dva tjedna dan prije operacije kad smo bili kod doktora pedijatrica nas je pitala dali kašlje i kad je zadnji put imao temperaturu tako da mislim da to malo curkanje nosa i nije neki problem (naravno ne neka strašna prehlada i temperatura)
    Kao što sam gore već napisala što se tiče pokretnosti djeteta to se nemorate brinuti oni se oporavljaju nevjerojatno brzo i najnormalnije idemo u šetnju i igramo se. Mi smo svi zajedno tu tako da moram ponekad i smirivati moje hahare jer maleni sve kopira šta i veliki. Eto to je ukratko ako imate još kakvih pitanja pitajte, znam da ste u isčekivanju i da vas muči sto stvari ali sve će proći i biti ok.
    Ja sam se također kompletno naoružao navigacijama, google maps-ima i svime što postoji
    A kada se kateter skine, dali tada treba još posebno paziti ili što drugo.
    Drugim riječima, dali nakon skidanja katetera ostati još dan-dva da se vidi dali je sve ok i slično?

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Na to vam još neznam odgovor pošto skidamo kateter tek u ponedjeljak, mislim da prvo pišanje obavlja kod doktora i onda se može kući čini mi se da su svi tako nekako do sada pisali.
    Pozdrav roditelju i malom prijatelju i sretno u subotu

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Na to vam još neznam odgovor pošto skidamo kateter tek u ponedjeljak, mislim da prvo pišanje obavlja kod doktora i onda se može kući čini mi se da su svi tako nekako do sada pisali.
    Pozdrav roditelju i malom prijatelju i sretno u subotu
    Hvala luci.... mi smo u BG u subotu pa se možemo vidjeti. javimo vam se. pozdrav!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Samo sat vremena nakon mog prvog posta razocarenje,anesteziolog nece da cuje da uvede u anesteziju dete kom curi nos pet dana pred operaciju.Prvo sam bila totalno razocarana,ali onda se tesim sa "ko zna zasto je to dobro" i da je covek u pravu,jer ipak je on odgovoran za tok anestezije.Nismo dobili novi termin,ali sigurno nece biti do aprila,a kako do tada da ne budemo "slinavi" ili vec nesto drugo,ne znam ni sama!Uglavnom,pozdravljam sve roditelje sa ovim problemcicem i sto pisu o njemu,jer ste mi svi puno pomogli da na hipospadiju ne gledam sa tolikim strahom i kao ne znam kako strasnu malformaciju,vec sam citajuci sve vase postove to prihvatila normalno i zahvalna sam sto nije u pitanju nesto strasnije,sto se ne moze "popraviti" i pravo da vam kazem,jedva sam cekala operaciju u nadi da ce se problem resiti,ali sada nam se to cekanje malo oteglo...,valjda ce se isplatiti!
    Luci2,hvala na ovim detaljima,stvarno mi puno znaci!Veliki pozdrav nasem vrsnjaku i ostalim drugarima koji su se resili hipospadije i koje to tek ceka!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj carollija prvotno napisa Vidi poruku
    Samo sat vremena nakon mog prvog posta razocarenje,anesteziolog nece da cuje da uvede u anesteziju dete kom curi nos pet dana pred operaciju.Prvo sam bila totalno razocarana,ali onda se tesim sa "ko zna zasto je to dobro" i da je covek u pravu,jer ipak je on odgovoran za tok anestezije.Nismo dobili novi termin,ali sigurno nece biti do aprila,a kako do tada da ne budemo "slinavi" ili vec nesto drugo,ne znam ni sama!Uglavnom,pozdravljam sve roditelje sa ovim problemcicem i sto pisu o njemu,jer ste mi svi puno pomogli da na hipospadiju ne gledam sa tolikim strahom i kao ne znam kako strasnu malformaciju,vec sam citajuci sve vase postove to prihvatila normalno i zahvalna sam sto nije u pitanju nesto strasnije,sto se ne moze "popraviti" i pravo da vam kazem,jedva sam cekala operaciju u nadi da ce se problem resiti,ali sada nam se to cekanje malo oteglo...,valjda ce se isplatiti!
    Luci2,hvala na ovim detaljima,stvarno mi puno znaci!Veliki pozdrav nasem vrsnjaku i ostalim drugarima koji su se resili hipospadije i koje to tek ceka!
    Pozdrav čarolija,

nemoj se brinuti jer je to sve u redu, na kraju doktorova odluka je pozitivna jer ne želi eventualne rizike povečati prilikom operacije, već želi da se svi potencijalni rizici svedu na minimum. Koliko sam shvatio vi idete kod dr. Đorđevića, a ne kod Đinovića. Prvi put čujem za njega i nisam ga nigdje ni susreo čitajući po forumima. Sva pozitivna iskustva su iskustva ljudi koji su išli kod Đinovića, tako da ukoliko nemate nekakav stat. uzorak vezan za dr. đorđevića, savjetujem vam da razmislite i odete kod đinovića na razgovor, čisto radi vaše savjesti. Mi da smo tako učinili prije 1.5 godinu djete nam sigurno ne bi prošlo sve te stresove i patnje iz klaičeve već bi ga rješili problema puno prije. Pozdrav!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kremenko 1975.ne znam koliko je vasem djecaku,je li jos u pelenama?nas je bio bez pelena i mi smo taj dan kad je skinut kateter ostali u BG i isli tek sutra kuci...htjeli smo biti u Bg bar dok se ne popiski par puta....prvo mokrenje je bilo o.k,nije se tuzio na bol i mlaz je bio super...samo sto je mali bio zbunjen kako sad nema cjevi pa opet piski na pisu....
    a onda narednih par dana je bilo morkih gacica...jer sve je to normalno....mali nije bio svjestan da nema vise katetera......
    fino smo mu objasnili da nema veze ako se i popiski u gacice ili ga malo prevari.....al nakon 2-3 dana sve se vratilo u normalu...
    a nakon skidanja katetera se vise ne ide u kliniku sve do prve kontrole za mj.dana
    mi nismo isli ni na jednu jer smo predaleko....slali smo slike mailom....a i kao laik vidim da je sve o.k cuna super izgleda i mokri ko veliki.........
    sve ce to proci ,samo treba strpljenja i smirenosti................

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj ivanaivana prvotno napisa Vidi poruku
    kremenko 1975.ne znam koliko je vasem djecaku,je li jos u pelenama?nas je bio bez pelena i mi smo taj dan kad je skinut kateter ostali u BG i isli tek sutra kuci...htjeli smo biti u Bg bar dok se ne popiski par puta....prvo mokrenje je bilo o.k,nije se tuzio na bol i mlaz je bio super...samo sto je mali bio zbunjen kako sad nema cjevi pa opet piski na pisu....
    a onda narednih par dana je bilo morkih gacica...jer sve je to normalno....mali nije bio svjestan da nema vise katetera......
    fino smo mu objasnili da nema veze ako se i popiski u gacice ili ga malo prevari.....al nakon 2-3 dana sve se vratilo u normalu...
    a nakon skidanja katetera se vise ne ide u kliniku sve do prve kontrole za mj.dana
    mi nismo isli ni na jednu jer smo predaleko....slali smo slike mailom....a i kao laik vidim da je sve o.k cuna super izgleda i mokri ko veliki.........
    sve ce to proci ,samo treba strpljenja i smirenosti................
    Sin ima preko 3 godine.
    Nema više pelena, skidali smo ih vrlo uporno baš radi operacije u Hr koje se kako svi znate izvode nakon skidanja pelena.
    Koliko mi se sada čini bilo, bi lakše da ima pelene, ali što je , tu je....proći će i to.

Što se tiče doktora u Srbiji, Dr. Đinović i Dr. Đorđević:

Ja sam osobno prije čuo, tj. čitao za Dr. Đorđevića nego Dr. Đinovića.
    Bio je članak u Jutarnjem, gdje je prof. Batinica jednim roditeljima rekao da je on napravio što je mogao, a za dalje da idu u Beograd kod Dr. Miroslava Đorđevića.
    Neznam dali se smije objaviti link, ali samo u google-u upišete "miroslav đorđević batinica" i članak se lako nađe, pročitajte tko nije.

Eto, ja sam u startu bio orijentiran za Dr. Đorđevića, pedijatar/urolog.... ali sam naletio na ovaj forum i čitajući mnoga iskustva, odlučio se za Bel medic i Dr. Đinovića iako
    mislim da su obojica vrhunski stručnjaci.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj kremenko1975 prvotno napisa Vidi poruku
    Sin ima preko 3 godine.
    Nema više pelena, skidali smo ih vrlo uporno baš radi operacije u Hr koje se kako svi znate izvode nakon skidanja pelena.
    Koliko mi se sada čini bilo, bi lakše da ima pelene, ali što je , tu je....proći će i to.

Što se tiče doktora u Srbiji, Dr. Đinović i Dr. Đorđević:

Ja sam osobno prije čuo, tj. čitao za Dr. Đorđevića nego Dr. Đinovića.
    Bio je članak u Jutarnjem, gdje je prof. Batinica jednim roditeljima rekao da je on napravio što je mogao, a za dalje da idu u Beograd kod Dr. Miroslava Đorđevića.
    Neznam dali se smije objaviti link, ali samo u google-u upišete "miroslav đorđević batinica" i članak se lako nađe, pročitajte tko nije.

Eto, ja sam u startu bio orijentiran za Dr. Đorđevića, pedijatar/urolog.... ali sam naletio na ovaj forum i čitajući mnoga iskustva, odlučio se za Bel medic i Dr. Đinovića iako
    mislim da su obojica vrhunski stručnjaci.
    Velika je stvar što postoji više opcija jer ne bi bilo dobro da samo jedan liječnik na ovim prostorima uspjeva tako dobro rješiti problem hipospadije. Nadam se da će u budućnosti biti još više stručnjaka za ovakve bolesti. U razgovoru sa dr. Đinovićem spomenio je kako s vremena na vrijeme organiziraju seminare i zovu liječnike iz regije (zemlje okruženja Srbije) ali da se iz Hrvatske nitko ne odazove. Dali je to pitanje nacionalnosti ili nešto drugo ne znam, ali šteta je da ne iskoriste znanje kad im stoji na pragu.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se tiče curenja nosa, prohodnost dišnih puteva je jako bitna za tjek operacije, tako da se ne ljutite na anesteziologa, koji je isto tako doktor, koji usput budi rečeno najbolje zna funkcioniranje cijelog tijela. On je tamo d avas zaštiti i pazi.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne ljutim se na dr. ni najmanje,cak mi je ulio jos vise poverenja jer sam sada sigurnija da su pazljivi i maksimalno oprezni i da nista ne prepustaju slucaju.Procice i tih mesec dana!Nego ja kao laik nisam ni predpostavljala da se obicno curenjenosa svrstava u razloge za odlaganje,ali mi je covek sve detaljno objasnio i u principu je bitno da dete nema sekreta nigde,ni u gornjim ni donjim disajnim putevima i da bude zdravo bar deset dana pre operacije!E sada ne znam kako to da izvedemo,jer smo se kao i ovih prethodnih nedelja pazili,starijeg sina ne saljem u vrtic da ne bi doneo viruse i ne prilazimo nikome ko je prehladjen,ali ocito nije vredelo!
    Najvise sam se iznervirala zbog odlaganja jer smo vec bili organizovali smestaj u Bg,muz uzeo odmor,ja trebala da se zaposlim u aprilu i sada sve to moramo da pomerimo,ali najbitnije od svega i na prvom mestu je zdravlje deteta!
    A sto se izbora dr. tice,ovde u Srbiji se vise zna za dr.Djordjevica,bar se meni tako cini.On je deciji hirurg i urolog i isto kao i dr.Djinovic ucenik pokojnog dr.Save Perovica,tako da ni najmanje ne sumnjam u njegovu strucnost.On treba,ili je,menjao pol cerki od Cher Bono Chaz.Bilo je par roditelja,jedan iz Hr i jedan-dva iz Sr koji su bili kod naseg dr.,ali ih vise nema na forumu.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo prošli 2 operacije kod dr.Đinovića, evo par detalja iz našeg iskustva: nakon skidanja katetera oba puta išli smo direkt za ZG, ne čeka se kod doktora da dijete obavi prvo mokrenje. Nama je oba puta prvo mokrenje bilo bolno al mislim da je više tako bilo zbog psihičke traume koje dijete nosi po tom pitanju iz Klaićeve nakon svih bolova tamo proživljenih nego zbog stvarnog bola.
    Dijete nakon skidanja katetera normalno funkcionira, malo mu je sve još nelagodno al vrlo brzo kreće u svoju normalu 'ludorije' itd i tu ga treba dan-dva malo usporiti Roditelji trebaju pratiti mlaz kod mokrenja i držati se drugih doktorovih uputa. Mi i danas 3mj od druge op. pratimo kakav je mlaz.

Što se tiče curenja iz nosa uoči prve operacije nama je kipilo iz nosa i nakon svih nalaza napravljenih u BelMedici do kasno popodne nismo znali hoćemo li na op. ili ne, na kraju su se dr. i anesteziolog složili da idemo na op. i sve je super prošlo. Ne znam kako al idući dan djetetu je nos bio uredan, bez šmrcanja kao da mu dan prije nije kipilo iz njega. Anesteziolog i doktor su ipak najmjerodavniji odlučiti koliko je dijete zdravo za operaciju i zato nije bitno ako se zbog njihove odluke op. i odgodi za neko vrijeme, bolje i tako nego da se nešto pod op. dogodi.

Čarolija i ja bih vam savjetovala da s obzirom da ste iz BG potražite i drugo mišljenje kod dr.Đinovića jer koliko smo mogli vidjeti na ovom forumu oni imaju iste ili vrlo približne cijene operacija. Većina nas sa foruma upravo sa dr.Đinovićem imamo odlična iskustva.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I dr. Đinović i dr. Đorđević su učenici prof. Save Perovića i to je bitno stoga pa mislim da se ni kod jednog ne može fulat. Uostalom i javila se bila jedna majka kako su imali 3 neuspjeha u vinogradskoj i da su riješili to napokon kod dr. Đorđevića. Mislim da su ti slučajevi poznati već za ovaj forum. Bila je isto jedna mama koja je operirana kod njega u Tiršovoj i rekla je da nije bilo problema. Možete nać na ranijim postovima.
    Iako nemam iskustva kod njega. Vjerujem da je dobar izbor. A i smatra se najboljim srpskim urologom. Vjerojatno nije bez razloga.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Anonimni prvotno napisa Vidi poruku
    I dr. Đinović i dr. Đorđević su učenici prof. Save Perovića i to je bitno stoga pa mislim da se ni kod jednog ne može fulat. Uostalom i javila se bila jedna majka kako su imali 3 neuspjeha u vinogradskoj i da su riješili to napokon kod dr. Đorđevića. Mislim da su ti slučajevi poznati već za ovaj forum. Bila je isto jedna mama koja je operirana kod njega u Tiršovoj i rekla je da nije bilo problema. Možete nać na ranijim postovima.
    Iako nemam iskustva kod njega. Vjerujem da je dobar izbor. A i smatra se najboljim srpskim urologom. Vjerojatno nije bez razloga.
    Super ako je tako. Ja ne favoriziram dr. Đinovića, samo nisam nikad čuo za dr. Đorđevića,a favoriziram samo to da djeca što manje pate i da se problemi što prije riješe. U svakom slučaju drugo mišljenje nije na odmet.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj roditelj prvotno napisa Vidi poruku
    Super ako je tako. Ja ne favoriziram dr. Đinovića, samo nisam nikad čuo za dr. Đorđevića,a favoriziram samo to da djeca što manje pate i da se problemi što prije riješe. U svakom slučaju drugo mišljenje nije na odmet.
    Roditelj,100% ste u pravu,bili smo mi tokom ovih godinu i po dana kod tri hirurga,culi svacije misljenje i onda smo se odlucili za dr.Djordjevica iz vise razloga.Kao sto sam rekla,u Srbiji se vise zna za njega,samo sto roditelji iz Sr mnogo manje pisu o tome,iz ne znam kojih razloga.Vecina roditelja na ovom forumu je birala hirurga na osnovu preporuka roditelja koji su sve i svasta prozivljavali i o tome pisali,a pretpostavljam da vecini vas u Hr sve te informacije ne bi bas ni bile dostupne da nije ovako korisnih foruma(hvala onom ko ih izmisli).Ja sada unapred ne mogu ne znam koliko hvaliti naseg doktora,jer nam operacija tek predstoji,ali se iskreno nadam da cu ga preporucivati kada se sve zavrsi.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pozdrav Roditelju

Da li ste bili jučer u Bg,kako je prošlo skidanje katetera?Nadam se da je sve dobro prošlo.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj zabrinuta ma prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav Roditelju

Da li ste bili jučer u Bg,kako je prošlo skidanje katetera?Nadam se da je sve dobro prošlo.
    Jesmo, bili smo. Nismo skinuli kateter jer je doktor rekao neka još pričeka tako da je skidanje odgođeno do utorka. Samo ga je oslobodio svih zavoja, pa je sada miško slobodan u gačicama, ali ima još uvijek cijevčicu u sebi i naravno još uvjek piški na kateter. Sve je u redu za sada, i nadam se da će tako i ostati. Čekamo onaj trenutak prvog mlaza kroz piška da vidimo kako će izgledati sve to skupa.

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo nas napokon doma
    Jučer skinuli kateter i doktor je rekao da možemo odmah kući bez čekanja na prvo mokrenje. Pokušali smo ga uhvatiti ali on je obavio u pelenu, par puta je malo zaplakao i to je bilo to. Danas smo cijeli dan nudisti i ulovili smo tri super pišanja
    Nadam se da će sve nadalje biti dobro.
    Roditelj kako je kod vas?

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Luci2 drago mi je da ste došli do kraja i riješili se Hipospadije!To je to!Treba malo pratiti mlaz dali je dobar.Nama je skoro 2 god od operacije a ja znam pogledati mlaz.Poslije operacije od dr Đinovića nismo imali nikakvih problema.

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Molim vas za savjet! Pedijatrica nam je dala uputnice za sve potrebne nalaze ali je rekla da ona neće pregledati dijete i dati svoj pristanak za operaciju, neka idemo bez toga jer ne želi snositi nikakvu odgovornost s obzirom da će dijete biti operirano privatno van Hrvatske. Što da ja sad radim? Da li možemo i bez tog papira otići pa će dijete pregledati njihov pedijatar u klinici? Vi ste svi dobili pristanak pedijatra?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj jelenkić prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vas za savjet! Pedijatrica nam je dala uputnice za sve potrebne nalaze ali je rekla da ona neće pregledati dijete i dati svoj pristanak za operaciju, neka idemo bez toga jer ne želi snositi nikakvu odgovornost s obzirom da će dijete biti operirano privatno van Hrvatske. Što da ja sad radim? Da li možemo i bez tog papira otići pa će dijete pregledati njihov pedijatar u klinici? Vi ste svi dobili pristanak pedijatra?
    Slobodno idite u BG sa svim nalazima koje ćete napraviti u RH. Isto tražite urinokulturu jer to tamo traže, ali luci je vec sve rekla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •