Stranica 36 od 43 PrviPrvi ... 263435363738 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 2144

Tema: hipospadija

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sve super a puno smo čekali da i njemu je već sirup za omamljivanje prestao djelovati i poslije smo čekali doktora da nas otpusti tako da smo krenuli doma oko 6 navečer.Jednom sam se javila na forum poslije više nisam tako da ako si pročitao onda se je to radilo o nama stvarno još nisam našla nikog sa epispadijom,zanima me kako je to u pubertetu.Nas još čeka jedna operacija radi estetike a šta se tiče mokrenja toplo se nadam da smo gotovi.Kako je vaš mali?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Što se tiče epispadie. Post broj 87 na temi se javila bila majka sa sinom koji ima epispadiu i ekstrofiju mjehura. Post je star 2 i pol godine. Pisala je bila o iskustvu nešto. Čini mi se da niste to vi jer ima više od jednog posta o tome.
    link na post

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Puno hvala anonimni.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Laris prvotno napisa Vidi poruku
    Sve super a puno smo čekali da i njemu je već sirup za omamljivanje prestao djelovati i poslije smo čekali doktora da nas otpusti tako da smo krenuli doma oko 6 navečer.Jednom sam se javila na forum poslije više nisam tako da ako si pročitao onda se je to radilo o nama stvarno još nisam našla nikog sa epispadijom,zanima me kako je to u pubertetu.Nas još čeka jedna operacija radi estetike a šta se tiče mokrenja toplo se nadam da smo gotovi.Kako je vaš mali?
    Ono šta kaže Anonimi, Dalmatinka30 na stranici 2, poruka 87 i našli smo i jedan na stranici br. 12, poruka broj 570, korisnica Ans.
    U pretraživač stavi nazive tih dviju korisnica pa če ti izvuči sve njihove poruke, vjerojatno će ti pomoći.
    Ako ti se te se slučaj poklapa, pošalji im PP

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Laris, kada nađeš poruku, samo pritisneš mišem na korsinika, i onda "pogledajte sve poruke"

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Molim za još neka iskustva ako ih netko ima:

Danas je mali imao stolicu, nakon prve operacije je to bio najveći problem, a ovaj put je to jednostavno došlo samo od sebe, a kada je bio pri kraju, počeo se napinjati,
    plakati i jako naprezati od bolova, a mokraća je lagano procurila kroz pišeta i rekao da ga jako boli pišo.
    Mi smo ga odmah maknuli sa wc školjke,a malom je nakon toga bol potpuno nestala.
    Kontaktirali smo doktora i rekao je da je to sve ok.
    Ima li netko slična iskustva?
    Posljednje uređivanje od kremenko1975 : 01.12.2012. at 21:30

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mislim da je to normalno. Tako je i meni bilo jer su to isti mišići. Bar se meni čini da jesu. Kad "tiskate stolicu" vi isto tako tjerate mokraću. Ja sam to svaki put zaboravio pitat doktore, ali koliko god sam pokušavao nisam uspio obavit nuždu bez da imalo mokraće ne pustim.
    Meni su oni isto rekli da bi za mene jer sam odrasli pacijent bilo dobro da jednom dnevno se pomokrim kroz penis. Zato isto mislim da nije neki problem to.
    A da je stolicu nakon operacije teško obavit to mi je isto poznato. To isto nisam pitao doktore. Jedinu su me sestre pitale jesam li uspio obavit pa su rekle da ni drugi pacijenti, djeca i odrasli to ne uspiju.
    Ali mislim da su mnogi roditelji isto rekli da su im djeca imala poteškoća. Vidim naravno da vi sada nemate tih problema, no samo da kažem =)
    Posljednje uređivanje od Anonimni : 01.12.2012. at 21:39

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Anonimni prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je to normalno. Tako je i meni bilo jer su to isti mišići. Bar se meni čini da jesu. Kad "tiskate stolicu" vi isto tako tjerate mokraću. Ja sam to svaki put zaboravio pitat doktore, ali koliko god sam pokušavao nisam uspio obavit nuždu bez da imalo mokraće ne pustim.
    Meni su oni isto rekli da bi za mene jer sam odrasli pacijent bilo dobro da jednom dnevno se pomokrim kroz penis. Zato isto mislim da nije neki problem to.
    A da je stolicu nakon operacije teško obavit to mi je isto poznato. To isto nisam pitao doktore. Jedinu su me sestre pitale jesam li uspio obavit pa su rekle da ni drugi pacijenti, djeca i odrasli to ne uspiju.
    Ali mislim da su mnogi roditelji isto rekli da su im djeca imala poteškoća. Vidim naravno da vi sada nemate tih problema, no samo da kažem =)
    Kada smo ljetos bili na operaciji (kada su mu presađivali kožicu iz ustiju) uh....to je bio glavni problem, u zraku je inače bila velika nervoza radi vrućine, bili smo svi na okupu u maloj sobici itd.
    Stolica je gurala, on je skakutao, ali nije nikako htio i tu smo se borili i ucjenjivali.

Ovog puta, nismo mu htjeli davati nikakve čepiće dok nismo vidjeli da je to krenulo samo od sebe i evo danas prije ručka mali najnormalnije reko da mu se kaka, stavili ga na školjku i to je obavio bez ikakvih problema, ali onda je ostao sjediti i tu je vjerojatno došlo do instintka puštanja i mokraće i tu je nastala ta bol, ipak je to još svježe.
    Idući put, ćemo ipak malo pripaziti i ćim obavi stolicu, maknuti ga sa školjke, neka to ipak malo bolje zacjeli

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pozdrav kremenko.Mi nismo imali problem sa stolicom nakon operacije već sa kateterom (imao je u pišulinu i na trbuhu 45 dana i drenažu 8 dana) i to mu je stvaralo jake grčeve,dr je rekao da je to normalno.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj kremenko1975 prvotno napisa Vidi poruku
    Kada smo ljetos bili na operaciji (kada su mu presađivali kožicu iz ustiju) uh....to je bio glavni problem, u zraku je inače bila velika nervoza radi vrućine, bili smo svi na okupu u maloj sobici itd.
    Stolica je gurala, on je skakutao, ali nije nikako htio i tu smo se borili i ucjenjivali.

Ovog puta, nismo mu htjeli davati nikakve čepiće dok nismo vidjeli da je to krenulo samo od sebe i evo danas prije ručka mali najnormalnije reko da mu se kaka, stavili ga na školjku i to je obavio bez ikakvih problema, ali onda je ostao sjediti i tu je vjerojatno došlo do instintka puštanja i mokraće i tu je nastala ta bol, ipak je to jo
    Idući put, ćemo ipak malo pripaziti i ćim obavi stolicu, maknuti ga sa školjke, neka to ipak malo bolje zacjeli
    i nama se to događalo, da iscuri malo mokraće kroz spolovilo, i zvali smo doktora i rekao je da je to normalno. jedino šta njega to nije ništa bolilo.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Danas je mali imao stolicu, nakon prve operacije je to bio najveći problem, a ovaj put je to jednostavno došlo samo od sebe, a kada je bio pri kraju, počeo se napinjati,
    plakati i jako naprezati od bolova, a mokraća je lagano procurila kroz pišeta i rekao da ga jako boli pišo.
    Mi smo ga odmah maknuli sa wc školjke,a malom je nakon toga bol potpuno nestala.
    Pozdrav svima, Kremenko mi smo imali sličan problem, mom malenom se začepio kateter (cistofix) jadan je čuvao mokraču dok je mogao i onda kad sam ja kontrolirala pelenu naglo je pustio i sve mu je izašlo na pišulinca kroz taj ugradjeni stend(cjevčica mala zelena iz piše što viri) to se desilo drugi dan nakon operacije...naravno ja u panici zvala odmah i doktora i Bel medic, rekli da je to normalno da mu ispirem cistofix svakih pola sata da se ne bi desilo opet, nakon nekih sat vremena sam otišla s njim na Bel medic jer nisam htjela noć provesti u strahu , sestra Sandra ga pregledala ,sve je bilo ok , tako je i dalje sve bilo ok...mi smo jedino od antibiotika imali problema sa proljevom ali evo hvala Bogu sve je iza nas....pozdrav i sretno....

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala svima, više nas je ustvari pogodilo jer je tada počeo odjednom jako plakati od bolova iako je bilo kratkotrajno.
    OD tada nije više imao stolicu,nadamo se da će danas, inače ide gel u akciju

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdrav svima!!
    Bila sam otvorila novu temu o ukopanom penisu,ali vidim da ovdje ima dosta slicnih problema pa da vas pitam da li netko zna nesto o operaciji ukopanog penisa....
    Deckic od prijateljice ima 9 mj i mora ic na operaciju,mi smo dosta citale o tome ali nigdje nismo naisli na iskustva o operaciji,kako je proslo,da li se iz prve rijesio problem i sve to...ako itko zna bilo bi nam od velike pomoci...prijateljica je na 100 muka...hvala

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Bembola dr Đinović radi jako komplicirane operacije.Mi smo pričali sa roditeljima čije se dijete rodilo bez trbušnog dijela u Hrvatskoj je to dijete trebalo mislim 5 operacija.Obavili prvu operaciju u Hrvatskoj koja nije uspjela i onda su se obratili dr Đinoviću i on je u dvije operacije to rješio.Mi smo u Hrvatskoj isto imali neuspješnu operaciju pa smo išli kod dr Đinovića U Bg.
    Moj je predlog da pošalje prijateljica Mail u Bg dr Đinoviću.Slobodno neka ga sve pita pa i cijenu.
    djinovic@gmail.com
    Posljednje uređivanje od buba mara : 04.12.2012. at 10:31

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bembola, ja ti ne mogu preporučiti odlazak u Bg jer su se nama desile komplikacije koje smo kasnije popravljali u Austriji (i pitanje da li smo uspjeli popraviti moguću štetu), a koliko čitam nismo jedini.

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hvala svima...rekla sam prjateljici za ovu stranicu pa se bacila na citanje,e pa sad nek ona odluci kako ce i dal ce se javit dr. u Bg
    hvala vam puno

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tiko pun vam je inbox

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pozdrav svima. Evo nama je prošlo 3 mjeseca od operacije. Neki dan šaljem doktoru poruku na mail da ga pitam koliko se dugo treba mazati sa Contactubexom jer mi se ćini da su ožiljci lijepo zarasli, a doktor mi šalje da sada možemo poćeti sa mazanjem Andractimom... Sad mi nije jasno, koliko vidim na internetu to je gel koji služi povećanju penisa? Jel neko mazao sa time nakon operacije?

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pozdrav svima ! Ovo je naše iskustvo sa hypospadijom...
    Na otpusnom pismu iz Petrove bolnice piše da nam bebica ima glandularnu hipospadiju (bez da nam je itko u Petrovoj to rekao, vidjeli tek na otpusnom pismu i doma ugooglali i šokirali se da nam je dijete rođeno s manom , a da nam to nitko u bolnici nije rekao)..
    Prvo smo s bebom od 10 dana išli privatnom pedijatru da ga kompletno pregleda, i da nam kaže o čemu se radi i što i kako dalje...malo smo se smirili nakon toga jer je sve ostalo bilo u redu..
    Zatim prvi pregled je bio u Klaićevoj kod dr. Župančića, otišli smo iz njegove ordinacije silno razočarani, jer je pišicu pregledao dvije sekunde, odmahnuo rukom i rekao da će on to riješiti do škole i to u dvije operacije.. uglavnom prije treće godine ga neće operirati... njegova dijagnoza glasi: hypospadija subglandularis
    odlučili smo potražiti drugo mišljenje na prijedlog dr. Cvitković iz Helene koja je rekla da ona nebi tako dugo čekala na operaciju da se radi o njenom djetetu i da se to danas puno ranije radi i u jednom aktu...
    Otišli smo kod dr. Luetića na Rebro, divan doktor i osoba, ali dosta nesigurno odgovara na pitanja i isto nebi operirao prije treće godine, njegova dijagnoza: hypospadija coronalis
    Odlučili smo se javiti dr. Djinoviću (opet po preporuci dr. Cvitković iz Helene jer oni surađuju s njima) pa ćemo vidjeti njegovo mišljenje i onda donijeti odluku..
    Uglavnom do sada smo strašno razočarani našim zdravstvom vezano uz ovaj problem a i samim pristupom..
    Ako ima tko kakav savjet , dobro je došao... Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Tratina, 2 ili 3mj nakon 2. operacije dobili smo od doktora Đ. improviziranu vakum pumpicu za umjetno 'rastezanje' spolovila. To smo koristili 2x dnevno između dvije kontrole (1 mj). Možda bi da ste išli 'na noge' na kontrolu i vi dobili takvu pumpicu, ovako vam je pretpostavljam spomenuta krema zamjena za tu pumpicu.
    Ne znam al čini mi se da bi to mogao biti razlog zašto ste dobili tu kremu za mazanje.
    U svakom slučaju uvijek pitajte doktora sve što vam nije jasno.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo da javim, ipak je bila riječ o lapsusu. Nismo se dobro razumijeli ja i doktor pa nas je on očito sa nekim zamijenio. Zvala sam ga i sve fino objasnila i doktor reče "Ničim više ne mazati". On je mislio da se mi spremamo na drugu operaciju...
    Tiko, mi smo riješili hypospadiu glandis u jednom aktu. Sve je, fala Bogu, super i pišulinko izgleda super. Zato mi i nije bilo bistro kako sad ta krema

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Lotticca, najbolje ti je pročitati tu po forumu. Ima jako puno sličnih slučajeva. Tako ćeš i vidjeti razlike u operacijama i oporavcima kod nas u Hr i vanka.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi smo imali velikih problema sa stolicom 15-ak dana. Bilo ga je jako strah kakati jer je imao naravno i poriv na mokrenje čega se bojao iako smo imali kateter. Uvijek malo mokraće ide na van spolovilo. Svaki put sam bila sva mokra od muke od provođenja vremena na wc-u. Sve se smirilo sa skidanjem katetera i stenda, nakon što se opustio i vidio da ne boli piškiti na "novi pišuli" kako ga moj sin sada zove . Sve je to normalno i proći će. Drž`te se!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj dolores1 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo imali velikih problema sa stolicom 15-ak dana. Bilo ga je jako strah kakati jer je imao naravno i poriv na mokrenje čega se bojao iako smo imali kateter. Uvijek malo mokraće ide na van spolovilo. Svaki put sam bila sva mokra od muke od provođenja vremena na wc-u. Sve se smirilo sa skidanjem katetera i stenda, nakon što se opustio i vidio da ne boli piškiti na "novi pišuli" kako ga moj sin sada zove . Sve je to normalno i proći će. Drž`te se!
    Dolores1, poslao sam vam PP za neke dodatne informacije

Pozdrav

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pozdrav svima,vec par mjeseci citam vase postove i zahvaljujuci vasim iskustvima odlucili smo da sina koji ima hipospadiju operisemo kod dr .Djinovica.Culi smo se tel. sa dr.mejlom poslali slike i sad cekamo da nam javi tacan datum operacije,koja ce najvjerovatnije biti u februaru,druga polovina.Pored hipospadije sin ima i nespusten testis,dr.kaze da je to rutinska operacija a ja sam vec sada luda od brige.Doktor je jako ljubazan objasnio mi je sve sto me interesovalo u tel.razgovoru,a na mejl ,koji sam poslala uvece ,odgovorio je odmah ujutru.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Varaždinka1 ako još pratiš temu molim za odgovor. Zaniman se za operaciju hipospadije u Vž. kod dr. Kolara. Molim za iskustva.Koliko dugo dijete ostaje u bolnici, da li mogu ostati s njim i kakve su jim cijene smještaja.
    Hvala. Ako zna netko drugi molim da mi javi!! Sin ima subcoronalnu hipospadiju.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

varaždinka1 molim ako pratiš temu da se javiš imam pitanja u vezi operacije u Vž. Kako dugo traje, da li mogu biti s djetetom , koliko se plača,...

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav svima! Dugo nas nema,pa da se javimo sa dobrim vijestima. Čini nam se da se ipak sve samo zatvorilo kod nas, kako je doktor rekao. Već danima nisam vidjela da kapa mokraća....Nadam se da će tako i ostati.
    SRETAN BOŽIĆ SVIMA

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj chicco2 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima! Dugo nas nema,pa da se javimo sa dobrim vijestima. Čini nam se da se ipak sve samo zatvorilo kod nas, kako je doktor rekao. Već danima nisam vidjela da kapa mokraća....Nadam se da će tako i ostati.
    SRETAN BOŽIĆ SVIMA
    Bravo! Baš mi je drago! Sretan i vama Božić i mirniju Novu vam želim!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I nama je drago da je tako! Pozdrav svima i sretna Nova godina!

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

chicco super da je tako hB da se stislo
    a mi idemo 18.2. da i nama stisnu rupicu,jako jako se nadam da bu to onda to
    i da,sretna nova 2013.svima,nek nam dječica budu zdrava

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj tinchy32 prvotno napisa Vidi poruku
    chicco super da je tako hB da se stislo
    a mi idemo 18.2. da i nama stisnu rupicu,jako jako se nadam da bu to onda to
    i da,sretna nova 2013.svima,nek nam dječica budu zdrava
    hvala! jel vi idete tu kod nas na kraju ili u beograd? ja se nadam da je to to i da sada više ništa nemre procurit!

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj chicco2 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala! jel vi idete tu kod nas na kraju ili u beograd? ja se nadam da je to to i da sada više ništa nemre procurit!
    idemo u Beograd,nisam ni razmišljala da bi tu išla,dr nas je naručio,reko da nek se kožica malo oporavi i da je to intervencija od 15 min te da isti dan idemo van iz bolnice ,a kateter oko 8 dana

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj LOTICCA prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima ! Ovo je naše iskustvo sa hypospadijom...
    Na otpusnom pismu iz Petrove bolnice piše da nam bebica ima glandularnu hipospadiju (bez da nam je itko u Petrovoj to rekao, vidjeli tek na otpusnom pismu i doma ugooglali i šokirali se da nam je dijete rođeno s manom , a da nam to nitko u bolnici nije rekao)..
    Prvo smo s bebom od 10 dana išli privatnom pedijatru da ga kompletno pregleda, i da nam kaže o čemu se radi i što i kako dalje...malo smo se smirili nakon toga jer je sve ostalo bilo u redu..
    Zatim prvi pregled je bio u Klaićevoj kod dr. Župančića, otišli smo iz njegove ordinacije silno razočarani, jer je pišicu pregledao dvije sekunde, odmahnuo rukom i rekao da će on to riješiti do škole i to u dvije operacije.. uglavnom prije treće godine ga neće operirati... njegova dijagnoza glasi: hypospadija subglandularis
    odlučili smo potražiti drugo mišljenje na prijedlog dr. Cvitković iz Helene koja je rekla da ona nebi tako dugo čekala na operaciju da se radi o njenom djetetu i da se to danas puno ranije radi i u jednom aktu...
    Otišli smo kod dr. Luetića na Rebro, divan doktor i osoba, ali dosta nesigurno odgovara na pitanja i isto nebi operirao prije treće godine, njegova dijagnoza: hypospadija coronalis
    Odlučili smo se javiti dr. Djinoviću (opet po preporuci dr. Cvitković iz Helene jer oni surađuju s njima) pa ćemo vidjeti njegovo mišljenje i onda donijeti odluku..
    Uglavnom do sada smo strašno razočarani našim zdravstvom vezano uz ovaj problem a i samim pristupom..
    Ako ima tko kakav savjet , dobro je došao... Hvala
    Prije mjesec dana je bio post, ali ću svejedno odgovorit ^^
    Ja mislim da vam je dobro predložila dr. Cvitković da se javite dr. Đinoviću. Također kao i Tratina vam sugeriram da pročitate temu. Ima ljudi koji su imali slična iskustva.
    Eto...
    Pitali ste za savjet, pa ako išta znači moj savjet ^^

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Evo i ja kasno palim Lotica . Ja preporučam prof Luetića, on je mog sina operirao, odličan doktor, isuksan s hipospadijama i realno opiše situaciju, moguće komplikacije. Uglavnom super iskustvo. Pozdrav i sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo i mene ponovo sa novim pitanjem.Ako može da mi odgovori neko ko je imao sličan problem kao i mi.Kod djeteta je bila proksimalna hipospadija i operacija je super prošla ali je penis povijen još uvjek.Već 4 mjeseca mažemo Contractubex gel 2x dnevno ali se još nije ispravio.Kada je kod druge djece došlo do ispravljanja?Dr kaže da je sve super i da će se to ispraviti ali se ja brinem oko toga.Što se tiče nespuštenog testisa koji pominje Cvrčak,i kod nas je to bio slučaj ali to je riješeno 3 mjeseca posle operacije hipospadije,to je rutinska operacija,traje 20-ak minuta i odmah se ide kući,posle sedam dana se skida konac i to je to.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj tanja2612 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene ponovo sa novim pitanjem.Ako može da mi odgovori neko ko je imao sličan problem kao i mi.Kod djeteta je bila proksimalna hipospadija i operacija je super prošla ali je penis povijen još uvjek.Već 4 mjeseca mažemo Contractubex gel 2x dnevno ali se još nije ispravio.Kada je kod druge djece došlo do ispravljanja?Dr kaže da je sve super i da će se to ispraviti ali se ja brinem oko toga.Što se tiče nespuštenog testisa koji pominje Cvrčak,i kod nas je to bio slučaj ali to je riješeno 3 mjeseca posle operacije hipospadije,to je rutinska operacija,traje 20-ak minuta i odmah se ide kući,posle sedam dana se skida konac i to je to.
    Nama je dr,rekao da ce i testis i hipospadiju pokusati obaviti u jednoj intervenciji,ali vidjecemo sta ce biti.Najvaznije nam je da zavrsimo hipospadiju pa i mi mozemo za par mjeseci testis.Jedino je problem sto nam dr.jos nije javio termin za operaciju koja bi trebala biti sledeceg mjeseca.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj cvrcak prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je dr,rekao da ce i testis i hipospadiju pokusati obaviti u jednoj intervenciji,ali vidjecemo sta ce biti.Najvaznije nam je da zavrsimo hipospadiju pa i mi mozemo za par mjeseci testis.Jedino je problem sto nam dr.jos nije javio termin za operaciju koja bi trebala biti sledeceg mjeseca.
    I ja sam mislila da će kod nas se sve odjednom riješiti,ali doktor se odlučio da radi jedno po jedno,vjerovatno da ne radi više rezova odjednom jer kad se radi testis pravi se rez na donjem djelu stomaka i na tom testisu pa vjerovatno zbog toga.Srećno na operaciji!!!

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Evo nama ce operacija biti u aprilu,(samo da se organizujem oko posla i cuvanja drugog sina,pa da se dogovorimo tacan datum ovih dana )i to samo hipospadija,a testis navodno mozemo sacekati jer postoji sansa da se vrati sam jer migrira,(to je napisao nas dr,poslije pregleda)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

TIKO, poslao sam vam PP

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

imate PP

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo da podijelim s vama još jednu dobru vijest.Sin mi je operirao hiposadiju .Ponekad se ta anomalija povezuje sa hormonima.Sin mi ima deblje noge što endokrinolozi kažu da je to žensko debljanje.I tako smo mi dospjeli endokrinologu i provjerili hormone i došao nam je dobar nalaz.
    Ja nisam sumljala da ima ženske hormone ali kad su endokrinolozi ga počeli pregledavati to je bilo strašno!
    Njihovi izrazi su bili "ruke na granici""ne liči na roditelje"itd (izjave su im strašne)
    Mjesec dana smo čekali nalaze i razmišljali što ako...
    Srećom sve je uredu!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Pozz, mi imamo 7 mj i isto imamo hipospadiju i nespušten testis. Vidim da su svi nezadovoljni u HR i da idete u BG, može li mi netko poslat kontakte?

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mamzila dali si mislila kontakt od doktora?
    Mail od dr Đinovića
    djinovic@gmail.com
    Možeš ga pitati sve što te zanima naravno i cijenu!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Da, hvala puno. Baš me nekako strah ići u HR na operaciju jer još nisam pročitala da je netko bio potpuno zadovoljan

Citiraj buba mara prvotno napisa Vidi poruku
    mamzila dali si mislila kontakt od doktora?
    Mail od dr Đinovića
    djinovic@gmail.com
    Možeš ga pitati sve što te zanima naravno i cijenu!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Lijepi pozdrav

drago mi je da se o ovoj temi piše jer ima nas dosta tamo vani koji smo u potrazi za savjetom. Dopustite da se pomalo požalim i kažem vam moje iskustvo s Hypospadiom.
    Imam Hypospadiu i koliko se sjećam operiran sam tri puta (neznam dali me operirao Dr Fatorini ali se sjećam grozne male sobice u Klaićevoj gdje sam redovito dolazio na postoperativne kontrole i on je bio taj koji je vršio pregled). Dugo nisam imao poima što mi se događa i zašto ali sam bio svjestan i još uvijek su mi urezane neke stvari iz djetinjstva kao smrad maske za anesteziju, probuditi se iz narkoze u sobi sa oko 7 kreveta, vezan (i one staklene guske između nogu u koju je išao kateter iz mog pišulinca). Sjećam se i da sam pokušavao trpiti uriniranje da me ne bi bolilo iako se ne sjećam boli, sjećam se i zadnjeg vađenja katetera (to je bilo malo neugodno). Sjećam se i nekog brke koji je bio puno stariji (kad si mali svi s brkovima su ti odrasli) i isto je bio pacijent u krevetu do mene, stalno me zadirkiva. Sjećam se vriske sestara kad bi netko novi došao u sobu od dječaka i njihovo mahnito skakutanje okolo njega jer je prokrvario.
    Vrijeme je prolazilo i svi ti pregledi su prestali nije više bilo operacija i nekako sam potisnuo sve to u sebe i pomalo zaboravio,ali sam uvijek znao da sam drugačiji od drugih.
    To sam spoznao u osnovnoj školi kada počnete otkrivati svoju sexualnost svoje tijelo. Uvijek mi je bilo izrazito neugodno kad smo morali ići na sistematske preglede pa te doktorica pita jesi li operiran a još barem dva tri dečka iz tvog razreda su u istoj prostoriji. Bilo je izrazito neugodnih trenutaka (muški ko muški) kad odmjeravate kakav tko ima pišulinac u školskom WC-u pa vas prijatelji poćnu gledat s gađenjem jer ste drugačiji. Tada je postalo jasno da nešto nije u najiboljem redu. Od 6 razdreda osnovne pa na dalje sam se počeo zanimati zašto sam drugčiji (roditelje mi je bilo sram pitati jer oni nikad nisu pričali o tome (stari mi je jedanput rekao da bi trebali za koju godinu na kontrolu ali ljenost u mojoj familiji je snažna pa eto to se nije dogodilo) te sam počeo tražiti po lexikonu (onaj stari sa crvenim koricama) medicinske enciklopedije i kojekakve literature. Pomalo mi je bilo jasno da ne da sam drugčiji od drugih nego sam itekako drugčiji od drugih, mene kao pubertetliju je taj penis označavao kao muško ,a u mom slučaju je to bila mala hrenovčica sa puno čudnih ožiljaka i nakupinom kožice koja je bila nadošivana ispod. Praktički sam od 7 razreda osnovne počeo itekako provoditi vrijeme na toaletu pregledavajući jeli sve u redu, kako što izgleda uspoređivao slike iz starih porno časopisa sa onim što ja imam i svakim danom mi se sve manje sviđalo što imam ja a što ostatak muškog roda. Godine su prolazile i Stigla je srednja škola, prvo sexualno iskustvo je prošlo zadovoljavajuće ali česta zaigranost u parku bi znala dovesti do toga da su mjesta na kojima su bili šavovi lagano počeli pucati rijetko do krvi više kao kad vam pukne usnica, malo ali dovoljno da pecka. Zabrinutost je rasla koji je sad vrag šta se događa... Vrijeme puberteta je dovelo do rasta dlaka pa su se tako često znale javljati kojekakve urasle dlačice ( očigledno kako je koža davno kod operacije bila utegnuta) tako da sam praktički na penisu znao provoditi vrijeme s pincetom i iglom trpeći i kopajući da je iščeprkam van. I tako su godine prolazile uz redovite rituale s vremena na vrijeme dok se jedanput nije dogodilo da se na bočnoj lijevoj strani penisa nije napravila kvržica, bila je dosta bolna , ali sram je preveliki da bih išao doktoru pa je ostalo na tome. Jedan dan je kvržice nestalo ali sam uoćio kapljicu na tom mjestu bilo je jasno da je to fistula, nebudi ljen situacija je već alarmantna, mogao sam živjeti s time da pimpač čudno izgleda, da je pri vrhu zakrivljen prema dole, da mi dlačice znaju zadavat probleme, da lojne žljezde polude po ljeti i uz najibolju intimnu higijenu ću imati probleme s kvržicama koje se upale te da nakon svakog intimnog odnosa će se koža našivena na donji dio penisa lagano raspucavati ali ovo je bilo previše. Uzmem uputnicu i pravac Klaićeva. kao stari pacijen kod Dr Fatorinija koji je sada glavni meštar bolnice ni pet ni šest nego kod njega u ravnateljsku sobu. Gleda on kaže dobar posao obavljen ali nevidi fistulu, ja velim je fistula je mala velićine igle ali kod jačeg uriniranja moram staviti tu prst. I nato kako nisam supio ispred čovijeka se pomokriti da se vidi gdje je fistula kaže on " ljepo svaki put kad ideš na toalet primi prstima to mjesto i tokom vremena će se sama zatvoriti". Još me čovijek poslao u sobu za preglede gdje me skupina doktora i mladih studenata gledala kao primjer uspješne operacije. I opet je vrijeme prolazilo fistula se nije zatvorila te nebudi ljen nakon dvije tri godine opet ja odem i opet ista procedura al da prostite nemerem pišat koliko god bio pun pred čovijekom koji ima naočale na pola nosa i kaže " mladiću oće li to". te tako pomalo posramljen pokupim se vidim uzalud ja govorim da mi je nešto kad me nitko ne sluša. Kaže on dok sam na odlasku ako treba dođite opet na pregled pa ćemo pogledati sondom iznutra pa ako se šta vidi bumo nekaj napravili. Tu su mi nekako lađe potonule uzdao sam se u dobru volju samog sebe svoja dva prsta, kad je pišanje stisni čvrsto pozitivno misli i možda se sama fistula zatvori. I opet prolazi vrijeme fistula se nije zatvorila, dlake tu i tamo znaju urasti, ožiljak se još više raspoznaje od stalnog pucanja kože, tu i tamo išćupam dvije dlake koje kod uriniranja izvire iz vrha mokraćovoda (nije bolno više neugodno) i sa svim tim problemima ja živim pa sad već cirka 33 godine ovisno o tome koliko je novih niknulo po putu od prije za i poslije puberteta. Sad po novom mjesta di su bili šavovi uz higijenu se i dalje znaju popuniti jer su ostale rupice pa koža tu još više puca ili se znaju napraviti male kvržice koje su dosta neugodne ali se nemogu išćeprkati van, eh da i svakih par mjeseci čupkanje te dvije dlake koje izvire iz mokraćovoda i nakon toga stalna peckanja. Internet mi je donio puno savijeta ali isto tako shvatite me nije našao soluciju kako riješti sve probleme, informacije o doktorima i njihovim uspjesima i nesupjesima samo me još više plaše. U prekrasnoj sam vezi a probleme bi trebalo riješiti ,40 su mi na pragu i ako sad nebum imal dijete onda piši kući propalo, Ima dana kad sam ok ali ima dana kad se osječam totalno propao. Sve ovisi kakva je situacija dole.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Toza nisam odavno bila na forumu,al čitam tvoje iskustvo i plačem....to je grozno....zamislim da se to sutra može desiti i mom klincu...mislim da ti Anonimni može puno pomoći i savjetovati kad se javi.. odrastao je i puno toga je prošao... nama je puno pomogao

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Žao mi je što ti se događa!Anonimni nam nikad nije napisao kakve sada probleme ima!On je operiran u Beogradu kad kod nas operacija nije uspjela.
    Nadam se da će nam se Anonimni javiti i napisati dali sada ima kakvih problema!Nadam se da nema!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Toza, ne čekaj više, javi se dr. Đinoviću i riješi svoj problem jednom zauvijek. I mi smo imali ružno iskustvo u Klaićevoj al dr. Đinović je pokazao da se i to može popraviti. Danas se spolovilo našeg sina razlikuje od drugih samo po tome što je obrezano. Ožiljaka nema kao ni zakrivljenosti.

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •