Stranica 37 od 43 PrviPrvi ... 273536373839 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 2144

Tema: hipospadija

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Toza, bez srama, kontaktiraj Đinovića, u jednom razgovoru mi je rekao da su mu na operaciju dolazili i ljudi od 60 godina, znači ima iskustva i sa odraslima. Riješi se toga, još sam sva naježena od tvog posta.

Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Toza prvotno napisa Vidi poruku
    Dugo nisam imao poima što mi se događa i zašto ali sam bio svjestan i još uvijek su mi urezane neke stvari iz djetinjstva kao smrad maske za anesteziju, probuditi se iz narkoze u sobi sa oko 7 kreveta, vezan (i one staklene guske između nogu u koju je išao kateter iz mog pišulinca). Sjećam se i da sam pokušavao trpiti uriniranje da me ne bi bolilo iako se ne sjećam boli, sjećam se i zadnjeg vađenja katetera (to je bilo malo neugodno).
    Sve ovo dobro poznato. Osim što mi se čini da guska nije bila staklena nego plastična ^^. Ona maska za anesteziju je užasno smrdila. U sjećanju mi je da sam taj smrad osjetio bio već kad sam ušao u salu, a ne tek kad su mi je približili nosu i licu. To nije bilo kao u filmovima i serijama danas od plastike nego od gume i imalo je puno intenzivniji smrad. Meni isto roditelji nisu baš rekli da imam hypospadiju nego sam više manje morao sam to saznat.

Citiraj Toza prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek mi je bilo izrazito neugodno kad smo morali ići na sistematske preglede pa te doktorica pita jesi li operiran a još barem dva tri dečka iz tvog razreda su u istoj prostoriji. Bilo je izrazito neugodnih trenutaka (muški ko muški) kad odmjeravate kakav tko ima pišulinac u školskom WC-u pa vas prijatelji poćnu gledat s gađenjem jer ste drugačiji.
    Samo da ovo komentiram. Meni ovakve stvari ne idu u glavu. Recimo ja sam se na jednom sistematskom ispričao školskoj liječnici da imam fistulu (iako sam ih imao više, a drugih problema baš nisam bio svjestan). Ali naravno išli smo jedan po jedan unutra. Ona je mene par puta poslije kad je bilo ili cijepljenje ili nešto drugo znala pitat, ali me pitala kad sam bio sam. Ili mi je rekla da neka ja ostanem ili me pitala kad sam već bio sam. Danas vjerojatno ti to nije nekakva ne znam kakva trauma, pogotovo ako se ne družiš sa tim ljudima iz osnovne. Ali sam siguran da ti je tada u tom trenutku bilo poprilično važno. Da mi ide u glavu što je mislila ta liječnica kad te to tako pitala pa mogu reć da mi stvarno ne ide.

Što se tiče svlačionica i sličnih. Ni u osnovnoj, ni u srednjoj, ni nigdje drugdje se nitko kad sam bio u svlačionici nije skinuo potpuno gol. Potencijalne neugodne situacije od toga sam izbjegao izgleda ^^.

Sad ove kvržice kako si to opisao. Ja sam zapravo imao nešto slično. Nakon četvrte operacije u klaićevoj je kirurg išao zatvarat fistule tako da je "preklopio" skrotalnu kožu jednu preko druge. To je koža sa dlakama. I svakih nekoliko mjeseci je to znalo nabubrit na jednom većem dijelu gdje je "zatvarao veću fistulu". Nakon što se to dogodilo negdje 3-4 puta sam shvatio da to možda nije dobro. Meni je to više izgledao kao nekakav kožni čir/plik.
    Preko emaila sam to opisao dr. Đinoviću i on je rekao da se to zove seba-cealna cista i da se to mora kirurški uklonit. Ja sam to operirao u prosincu prije godinu dana (kod njih sam išao, iako su mi rekli da ne trebam radi toga kod njih nego da to stvarno i drugi mogu) i godinu dana je sve ok pa bi rekao da sam se toga riješio. Trajao je zahvat možda maksimalno 10 minuta pod lokalnom anestezijom. Ne brojim to kao osmu operaciju hypospadije jer de facto nije ispravljanje hypospadije po meni i jedva da je operacija. Ali da je korekcija šlamperaja od operacije hypospadije iz klaićeve to isto je.

Ja bi ti sugerirao da se javiš dr. Đinoviću da vidiš koje su ti opcije i na čemu stojiš. Dlake u uretri, ako sam dobro shvatio tebi koža puca i sada godinama (zapravo desetljećima) nakon operacije i stvara rane, ove kvržice, zakrivljeno spolovilo. Meni se nekako ne čini da ti je problem riješen, a sam procijeni nakon procjene i mišljenja kirurga imaš li što za izgubit.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj dolores1 prvotno napisa Vidi poruku
    Toza, bez srama, kontaktiraj Đinovića, u jednom razgovoru mi je rekao da su mu na operaciju dolazili i ljudi od 60 godina, znači ima iskustva i sa odraslima. Riješi se toga, još sam sva naježena od tvog posta.

Sretno!
    Toza naš savjet je takođe da kontaktirate dr. Đinovića, takođe je i nama potvrdio da dolaze i odrasli ljudi!
    Puno sreće želimo i ako se odlučite sigurno ste u pravim rukama!

Puno pozdrava dolores1. Kako Vaš malac? Mi redovno šaljemo slike i mlaz i dr. Đinović kaže da je ok još koji mjesec treba da se oteklina vrati (mada mi i ne kužimo previše tu oteklinu) Kaže da još mažemo do kraja veljače i tada ćemo mu ponovno slike slat!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

[/QUOTE]Puno pozdrava dolores1. Kako Vaš malac? Mi redovno šaljemo slike i mlaz i dr. Đinović kaže da je ok još koji mjesec treba da se oteklina vrati (mada mi i ne kužimo previše tu oteklinu) Kaže da još mažemo do kraja veljače i tada ćemo mu ponovno slike slat![/QUOTE]

Veliki pozdrav tatice! Malac je odlično, još mažemo ožiljke koji su već jedva vidljivi. Tri put smo bili kod Đinovićevog prijatelja urologa tu u Puli, jer je Đinović mislio da mu je mlaz nešto tanji, a nakon zadnjeg slanja videa i fotografija i dalje je smatrao da je tanji, međutim da bi se trebao sam proširiti za mjesec, dva.. Uglavnom, tamo na proljeće ćemo jedan vikend skočit do Bg na kontrolu. Pozdrav!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Dragi Toza,
    tvoj post me pogodio pošto smo i mi imali sličnih problema sa sinom. Također, u Klaićevoj nisu uspjeli riješiti problem do kraja.
    Naš savjet ti je da kontaktiraš dr. Đinovića. Slobodno i putem e-maila. Ukoliko te to toliko koči sada, kočit će te i kasnije u životu. Pokušaj sakupiti svu dokumentaciju koju imaš od prijašnjih zahvata i sve mu lijepo objasni. Glavno pitanje je da li ti želiš na operaciju (a po tvom postu zaključujem da se želiš riješiti toga) ili ne? Osvrtom na tvoj post vidim da ti roditelji i nisu nekakva podrška (ispričavam se ako griješim), ali vjerujem da će ti moći pomoći sa stvarima kojih se ne sjećaš. Što je sa djevojkom? Da li ona ima mišljenje o operaciji? Trebala bi ti biti podrška u ovakvim situacijama.
    Našem sinu je djevojka bila spas, bilo ga je sram razgovarati sa nama o tome. Samo smo jedan dan saznali (kada je imao 19 godina) da mu je dosta takvog života (imao je sličnih ako ne i istih problema kao ti) i da odlazi na operaciju da se riješi toga jednom zauvijek. Ništa nismo previše pitali jer smo uvidjeli da ne želi razgovarati o toj temi, ipak je punoljetan. Sada imamo predivnu snahu, unuče na putu i sina koji nema problema koje je imao kao mali.
    Želimo ti svu sreću, isto tako da i ti budeš sretan kao i naš Luka.

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Toza dragi grlj grlj,baš me dirnuo tvoj post,kao mama nadam se da moj si.n neće imat takve probleme kad bude veliki.Mi smo zato potražili pomoć u Beogradu ,nažalost nije nam potpuno uspjelo i imamo fistulu,zapravo čak i dvije i to ćemo ako Bog da18.2. riješiti.Dr veli da je to njemu čas posla,a ja se nadam da bu sve u redu,bojim se oputiti kao prvi puta jer sam tada imala potpuno povjerenje da bude uspjela op al eto baš i nije pa me sad zato jako jako jako strah.
    Malo mi kašlje,nadam se da bude ozdravio tokom ovog tjedna i da danas tjedan putujemo...Držite nam fige
    Anonimni kaj tak će i nama dr popravit fistulu?preklopit kožu?nije mi ništa rekao ....
    Dolores i tatice super za vaše sinove a zabrinuta11 isto tako,divno je čitat priču koja ima hepi end

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj tinchy32 prvotno napisa Vidi poruku
    Anonimni kaj tak će i nama dr popravit fistulu?preklopit kožu?nije mi ništa rekao ....
    Rekoh da mi se to dogodilo nakon operacije iz klaićeve. Ne vjerujem da će vam tako dr. Đinović napravit.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

tinchy32 sve će biti u redu, svako ima neki specifičan problem. Držimo vam fige za 8 dana, samo hrabro!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

tinchy32 držimo fige i mi.Baš kako dolores1 kaže, svatko ima specifičan problem a kada doktor kaže da će riješiti to za čas onda mu možeš vjerovati. To je sitnica. Držimo fige.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ako nekog zanima Putevi zdravlja - dr Radoš Đinovićem o hipospadiji http://youtu.be/LVlWl-JzodE?t=17m13s

Nije cijeli video o hipospadiji pa sam zato stavio da link počinje od 17. minute, ako nekog zanima cijeli video naravno može slobodno bez obzira pogledat. Traje sve skupa manje od 10 minuta dio o hipospadiji.
    Posljednje uređivanje od Anonimni : 15.02.2013. at 06:42

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala anonimni....

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Anonimni prvotno napisa Vidi poruku
    Ako nekog zanima Putevi zdravlja - dr Radoš Đinovićem o hipospadiji http://youtu.be/LVlWl-JzodE?t=17m13s

Nije cijeli video o hipospadiji pa sam zato stavio da link počinje od 17. minute, ako nekog zanima cijeli video naravno može slobodno bez obzira pogledat. Traje sve skupa manje od 10 minuta dio o hipospadiji.
    Ovaj čovjek je prekrasan...
    ja imam potpuno povjerenje u njega i zaista vjerujem da naši dječaci u budućnosti neće imati nikakvih problema, posebno u pubertetu. Šteta što takvih ljudi nema više

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Tinchy32 kako je prošlo?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

posto vidim da ima dosta novih clanova,podseticu vas mog posta od pre 3 godine,pa ako vas nesto zanima,pitajte. Ja sam rodjen sa hipospadijom,rupica mi je bila na sredini penisa.kao mali imao sam nekoliko operacija,ali nisu uspele.sa ovakvim penisom sam ziveo do 20.god.zatim sam imao nekoliko operacija na privatnoj klinici u beogradu,ali su i one bile bezuspesne.profesor koji me je operisao,pokusavao je da zatvori rupicu na sredini i da otvor bude ispod glavica da bih mogao da mokrim stojeci i da bi sperma izlazila pravo.bukvalno je eksperimentisao na meni godinu i po dana,ali se rupica uvek otvarala.onda sam otisao kod pokojnog profesora save perovica i covek je stvarno fenomenalno to uradio.radio mi je operaciju iz dva dela.prvi deo je bio presadjivanje koze iz usta,od toga je napravio nov mokracni kanal i mesec dana mi je penis bio rasecen na pola po duzini,kada se transplatacija primila,sve je to sklopio,tako da mi je sada otvor na vrhu glavica i jos mi je malo i povecao penis.posle toga imao sam odnose sa vise devojaka,ali nijedna nije primetila da mi je nesto neobicnu na penisu,stvarno je super to uradio.moj savet svima sa ovim problemom je da se obrate privatnim klinikama na kojima je pokojni profesor radio jer je osoblje na tim klinikama ucilo od njega.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Novi smo na forumu!! Citamo vas dugo al evo od danas i komentiramo i trazimo savjete!
    Moj sin je roden sa hipospadijom. Pedijatar je rekao da je to prvi stupanj. Na kontroli u Splitu kod dr. Todoric kaze da ce operacija biti sa 3 godine, ali prije prve godine moramo napraviti pripremnu operaciju za hipospadiju. Ta pripremna operacija je potrebna jer je hipospadija povezana sa "mini pišom".
    Molim vas, jel ima tko iskustva s tim? Jel ko operiran u Splitu? Kakav je tim dr. Todorica?
    Hvala!!

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

dolores mi smo išli tek jučer na op,26.2.bio je malo prehlađen..a nadam se da je dobro prošlo,dr Đinović i dr.Stanojević su ga operirali.danas smo došli doma ,u ubotu idemo na previjanje.ima cistofix i nadam se da bu ovaj put sve u redu.jedino me se ovaj put dr Đinović manje dojmio,em je kasnio em nas uošće nije obišao nakon op nit otpustio...znam da je čovjek u gužvi ,al se nadam samo da je ovo ignoriranje bilo slučajno.svaka pohvala dr .Nikoli,one je izvrstan,sve nam fino objasnio i strpljivo odg na svako moje pitanje..a ak Bog da za dva tjedna budemo konačno dobro

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kaska ne znam za tog doktora ali znam da je iz Dalmacije došlo dijete u Rijeku jer je tamo imao puno neuspješnih operacija.Nama ni u Rijeci operacija Hipospadije nije uspjela.
    Popravak smo imali u Beogradu kod dr Đinovića.
    Ako možete financijski odite i vi tamo.Puno je lakša za dijete i sigurniji ste da će uspjeti.
    U Rijeci je 10 dana bio vezan za krevet i ruke i noge .
    U Beogradu dijete se može normalno kretati ima kateter iz trbušne šupljine.Puno je lakše poslije operacije.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Tinchy32 nadam se da će ovaj put biti sve gotovo i uspješno, istina, Đinović zna bit ko muha bez glave ), ali neka, dokle god operira ko lav ! Kaska, iskreno uopće ne bih razmišljala o operaciji u RH i ne bih čekala 3 godine...Štošta sam čula groznog i najčešće je traumatično iskustvo proći ovu vrstu operativnog zahvata kod nas, uspješne operacije su definitivno slučajnost, dok su u Bg pravilo (uz neke iznimke komplikacija, ali manjih nego kod nas), pa Vam kao i Buba Mara savjetujem dr. Đinovića i dr. Stanojevića. Pozz

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kaska prvotno napisa Vidi poruku
    Novi smo na forumu!! Citamo vas dugo al evo od danas i komentiramo i trazimo savjete!
    Moj sin je roden sa hipospadijom. Pedijatar je rekao da je to prvi stupanj. Na kontroli u Splitu kod dr. Todoric kaze da ce operacija biti sa 3 godine, ali prije prve godine moramo napraviti pripremnu operaciju za hipospadiju. Ta pripremna operacija je potrebna jer je hipospadija povezana sa "mini pišom".
    Molim vas, jel ima tko iskustva s tim? Jel ko operiran u Splitu? Kakav je tim dr. Todorica?
    Hvala!!
    ako imate mogucnosti,moj savet je dr.djinovic.ponovicu opet,u detinjstvu su mi radjene nekoliko operacije ali nisu uspele,pa mi je u dvadesetoj godini operacije radio jedan profesor u beogradu,za koga su tvrdili da je strucnjak,medjutim ispalo je da je daleko od toga,imao sam 4-5 neuspesnih operacija i to je trajalo dve godine,e onda sam otisao kod pokojnog profesora save perovica koji je to uradio fenomenalno.dr djinovic je njegov ucenik i radili su zajedno i nema sumnje da je trenutno najbolji.a i veoma je bitan i metod kojim se radi,i mislim da djinovic trenutno jedini radi ovim metodom i zato i ima ovoliko uspeha...

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ne znam jel se smije pisati o cijeni na forumu? Ako ne smije molim vas onda u pp cijenu zahvata! Vidjela sam na forumu o smjestaju i ostalom!
    Ubrzo imamo kontrolu pa cemo se informirat o svemu! Al definitvno ne zelim traumatizirati dijete ako nije potrebno, kad vec postoji bezbolniji nacin!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tinchy32,hoce Dinovic biti u subotu na previjanju?
    mi smo ga trazili za kontrolu u subotu pa nam je rekao da ga nema....pa idemo u ponedjeljak
    Posljednje uređivanje od kremenko1975 : 28.02.2013. at 23:18

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj kremenko1975 prvotno napisa Vidi poruku
    tinchy32,hoce Dinovic biti u subotu na previjanju?
    mi smo ga trazili za kontrolu u subotu pa nam je rekao da ga nema....pa idemo u ponedjeljak
    kremenko nemam pojma,nama je dr Stanojević reko da dođemo kad nam paše ,koliko sam shvatila on bi nas primio al ja bi radije dr Đinovića..poslala sam mu sms i naravno da se ne javlja,poludim nekad od tog nejavljanja njegoovog

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kaska bilo bi najbolje da pošaljete Mail dr Đinoviću sa slikom penisa vašeg sina.Nemate obavezu ići tamo ako se informirate.Sve ga možete pitati pa i cijenu operacije.
    Na PP vam se još ne može pisati jer morate imati više postova da bi ga mogli koristiti.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj tinchy32 prvotno napisa Vidi poruku
    kremenko nemam pojma,nama je dr Stanojević reko da dođemo kad nam paše ,koliko sam shvatila on bi nas primio al ja bi radije dr Đinovića..poslala sam mu sms i naravno da se ne javlja,poludim nekad od tog nejavljanja njegoovog
    I ja ludim na nejavljanja,ali kada krenem sa mailovima,šaljem ga 2-3 puta na dan...vjerojatno ih ima brdo pa pogleda najsvježije.
    Ma tražili smo ga za kontrolu za vikend,ali je rekao da ga nema te da dođemo u ponedjeljak,a i nas je previjao Stanojević i to puno nježnije...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj kaska prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala!!
    Mislim da je suprug napisao sve u privatnom mailu al opet nekako imam potrebu da i ja napišem! Slobodno se javite dr. Đinoviću mailom, pošaljite fotografije ništa vas ne košta! Operacija našeg sina u BG je bila 09.10.12. Godinu dana prije sam pratila forum, rapitivala se i vodila djete po Hrvackoj i BiH, slušli mišljenja kad-šta i dali uopće operirat! Mislim da smo ne dobrog, ma ne dobrog nego najboljeg kirurga na ovim prostorima, a i daleko šire izabral za problem hpospadije, a da ne spominjem oporavak koji poslije operacije uopće nije bio traumatičan, ma mislim meni osobno kao majci je sve traumatično, al dosita to ništa u BG nije strašno.
    Pogledajte negdje oko 01.11.12. na ovom forumu je Dolores1 napisala svoje iskustvo kod dr. Đinovića i ekipe iz Beograda isti dan nam je bila opercija dečki, sa svim se slažem, a da nebih ponovno pisala.
    Ovim putem pozdravljam Dolores i svu ekipu na forumu.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdrav Tatica i potpisujem u potpunosti vaš post!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Drago mi je da je vama tako dobro uspjela operacija tatica, ali mi smo imali stvarno loše iskustvo u Bg naš kod tog doktora Đinovića kojeg jako hvalite i ja ne bi nikom preporučila da ide tamo. Možda kod lakših oblika ima dobre rezultate, ali kod nas je bio teži oblik i bilo je komplikacija dosta a koliko čitam nismo jedini.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj željkica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da je vama tako dobro uspjela operacija tatica, ali mi smo imali stvarno loše iskustvo u Bg naš kod tog doktora Đinovića kojeg jako hvalite i ja ne bi nikom preporučila da ide tamo. Možda kod lakših oblika ima dobre rezultate, ali kod nas je bio teži oblik i bilo je komplikacija dosta a koliko čitam nismo jedini.
    kod nas je bila puno složenija situacija od hipospadije tj.ekstrofija mokraćnog mjehura i epispadija zahvaljujući dr Đinoviću i negovom timu to je iza nas ,i moj savjet je da svi sa tim problemima se jave dr. Đinoviću.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja se moram složiti sa željkicom, vjerujem da nekima đinović dobro uradi op. ali nama se isto kompliciralo nakon njegovog zahvata. Išli smo kod nas na ponovnu veliku operaciju, sve ispočetka i sad je hvala bogu dobro.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Željkica, žao mi je bog vašeg lošeg iskustva ali ja se ne mogu složiti s vama. Naš je sin imao najteži oblik uz zakrivljenje i u dvije operacije je sve riješeno. Baš kako je doktor i rekao.Nakon 2. operacije je malo puštalo na jednom šavu, pa smo išli malo češće na previjanje, ali se nakon 15ak dana sve zatvorilo. Prošla je godina dana od te druge operacije i sve je u najboljem redu

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Zdravo svima,

Javljam se iz Makedonije. Puno pohvalne reci ovog foruma, zahvaljujem svih clanova sto su napisali svoje iskustvo, taka da smo mogli naucit sto vise o hipospadii.

Evo u kratko i nas problem:
    Imam sin-bliznak 2 godine i 1 mesec. On je rodjen s hipospadijom, al nazalost niko nam to nije reko na pocetka, vec smo saznali kad je mali bio 1,5 godina, kad smo morali ici i napravit operaciju zbog hydrocella levog testisa. Operacija se dobro zavrsila i tada nam je doktor - hirurg detskoj hirurgiju u Skoplje reko da nakon 6 meseca trebamo obavit i operaciju za hipospadija. Inace ne razumem doktorov rukopis, pa ne mogu vam reci koj vid hipospadie ima, jer on ustvari i nista nam nije objasnio oko te bolesti, jedino je rekao samo da je tako rodjen mali i da ne piski kao sto treba, jer mu je pomeren kanalcic (njegov je otvor odma ispod glavici, nekoliko mm ispod normalni). Rekao nam je da nabavimo neki Andractim gel s kojim ce moramo mazati djeteta 1 mesec pred operacii, za da mu penis narasne i da bi bilo lakse operisat ga. Mi smo taj gel nabavili, ali doktor nije znao da nam objasni ni gdje da mazemo deteta, ni koliku puta dnevno, nista o to kako se taj gel koristi djetetom. Tada sam se puno razdraznila, jer vise ni sam znala ni ja sta da radim.

Citam foruma i zahvaljujuci svima, naucila sam koliko je hipospadija ustvari ozbiljna anomalija (jer pre toga stvarno ni sam imala pojma). Isto zahvaljujuci ovog foruma saznala sam i za D-r Djinovic i juce sam mu poslala prvi mail sa slikom. Jos mi nije odgovorio, al nadam se da cu dobit njegov odgovor sto brze.

Dorothy jako mi je zao sto ste morali obavit ponovnu veliku operaciju, i sto imate loseg iskustva D-r Djinovic. Zelim vam puno zdravlja i brz oporavak!!!

I za kraj molim vas neka mi neko kaze koliko je dugo potrebno da doktor odgovori mog mejla, kakvo je iskustvo kod vas, jel brze odgovorio ili ste cekali par dana. Jer imam strasan nemir, svakoj 5 min proveram u inboxu. I ako je neko koristio andractim gel, slobodno nek pise, kakvo je njegovo iskustvo, jel je ta hormonska krema pa ne znam kako ce uteci na malom.

Puno pozdrav!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

evo da podelim i nase najnovije iskustvo, mozda ce nekoga zanimati...
    iz Srbije smo, skrotalna hypospadia, 2 godine. u poslednjih godinu dana 3 operacije kod dr Djordjevica na Tirsovoj i nismo resili problem odlucili smo da to dalje resavamo kod dr Djinovica na klinici Bel medic....

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj makedonka1 prvotno napisa Vidi poruku
    Zdravo svima,

Javljam se iz Makedonije. Puno pohvalne reci ovog foruma, zahvaljujem svih clanova sto su napisali svoje iskustvo, taka da smo mogli naucit sto vise o hipospadii.

Evo u kratko i nas problem:
    Imam sin-bliznak 2 godine i 1 mesec. On je rodjen s hipospadijom, al nazalost niko nam to nije reko na pocetka, vec smo saznali kad je mali bio 1,5 godina, kad smo morali ici i napravit operaciju zbog hydrocella levog testisa. Operacija se dobro zavrsila i tada nam je doktor - hirurg detskoj hirurgiju u Skoplje reko da nakon 6 meseca trebamo obavit i operaciju za hipospadija. Inace ne razumem doktorov rukopis, pa ne mogu vam reci koj vid hipospadie ima, jer on ustvari i nista nam nije objasnio oko te bolesti, jedino je rekao samo da je tako rodjen mali i da ne piski kao sto treba, jer mu je pomeren kanalcic (njegov je otvor odma ispod glavici, nekoliko mm ispod normalni). Rekao nam je da nabavimo neki Andractim gel s kojim ce moramo mazati djeteta 1 mesec pred operacii, za da mu penis narasne i da bi bilo lakse operisat ga. Mi smo taj gel nabavili, ali doktor nije znao da nam objasni ni gdje da mazemo deteta, ni koliku puta dnevno, nista o to kako se taj gel koristi djetetom. Tada sam se puno razdraznila, jer vise ni sam znala ni ja sta da radim.

Citam foruma i zahvaljujuci svima, naucila sam koliko je hipospadija ustvari ozbiljna anomalija (jer pre toga stvarno ni sam imala pojma). Isto zahvaljujuci ovog foruma saznala sam i za D-r Djinovic i juce sam mu poslala prvi mail sa slikom. Jos mi nije odgovorio, al nadam se da cu dobit njegov odgovor sto brze.

Dorothy jako mi je zao sto ste morali obavit ponovnu veliku operaciju, i sto imate loseg iskustva D-r Djinovic. Zelim vam puno zdravlja i brz oporavak!!!

I za kraj molim vas neka mi neko kaze koliko je dugo potrebno da doktor odgovori mog mejla, kakvo je iskustvo kod vas, jel brze odgovorio ili ste cekali par dana. Jer imam strasan nemir, svakoj 5 min proveram u inboxu. I ako je neko koristio andractim gel, slobodno nek pise, kakvo je njegovo iskustvo, jel je ta hormonska krema pa ne znam kako ce uteci na malom.

Puno pozdrav!!!!
    Makedonka, naše iskustvo kod prvog slanja maila je da smo čekali više od 15 dana, traba malo strpljenja jer je dr. prezauzet, a nekad se desi da i odmah odgovori. Naš savjet je da ako se ne javi za 15 dana da ponovno šaljete mail.
    Što se tiče gela za mazanje mi nismo ništa mazali prije operacije, to isto provjerite s doktorom dali uopće treba mazat!
    Puno sreće želimo i samo hrabro, a ako se odlučite za dr. Đinovića sigurno ste u pravim rukama!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja moram to napisati što me muči. Mi smo nakon neuspjeha u Beogradu kod dr Đinovića bili u klinici u Insbrucku gdje su nam rekli da tehnika iz Bg ne valja i da je pitanje kakvi će nam biti rezultati u pubertetu, hoće li biti poremećaja osjeta i da se to tako ne operira kod djece. Psybra kaže da ima 3 neupsjeha kod dr Đorđevića koji je isto učenik od Perovića i kojem dolazi sin od Cher na promjenu spola i kojeg su neki jako hvalili na ovom forumu. Ne znam kako to može biti da je jedan vrhunski doktor a onda od jednom ne valja... Ja ne bih nikom prepručila odlazak u Bg

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi nismo koristili Andractim gel, ali su nam odredili kratku terapiju injekcijama testosterona, a reakcija je bila trenutna sa mnogo nuspojava,prava katastrofa i potpuno nepotrebna.
    To je bilo dok smo operaciju trebali odraditi u Hr.
    Na srecu,nuspojave su konacno uglavnom nestale...
    Vjerujem da je terapija gelom daleko laksa,ali ponavljam,sa gelom nemamo iskustva...

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

željkica1 napišite nam malo više o Insbrucku.Dali je to privatna klinika?Dali ste bili sa djetetom?Kakva je tamo cijena operacije?Treba podijeliti pozitivno!
    Kakav je bio oporavak?Dali je dijete moralo ležati?Kakav je imao kateter?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdrav svima, evo i mene nakon nekog vremena...

Makedonka evo par info , mi smo mazali pišonju sa Andractim gelom, cca 1,5 mjesec , dva puta dnevno po preporuci Dr.Đinovića dva tjedna prije operacije smo prestali jer nam je tako Dr rekao nakon pogledanih slikica...nema nikakve nuspojave, čak smo isprobali na odrasloj osobi jer me zanimalo da li će maleni imati bilo kakve iritacije koje naravno ja ne mogu osjetiti pa da znam na vrijeme reagirati...doslovno ništa ....kožica mu se znatno povećala i pišonja takodjer ali već mjesec dana poslije mazanja sve je splasnulo ( nakon op) ...uglavnom vrlo zadovoljna gelom jer je efekat bio super i Dr je imao s čime da radi.
    Naravno ukoliko želiš mišljenje Dr Đinovića možda bi bilo najpametnije da se strpiš da ti odgovori na mail pa tek onda da kreneš sa mazanjem.To je samo moje skromno mišljenje a naravno ti ćeš odlučiti što je najbolje za tvoje dijete.
    Meni se Dr uvijek javljao u roku od dva dana , uglavnom u kasnim satima jer je zaista prezaposlen...srpljenja i bit će sve ok.
    Ja kao samohrana majka izdržala sam sve to sama i ni sekunde nisam požalila što sam se odlučila za Beograd i Dr Đinovića , i da opet moram da biram moj izbor bio bi Dr Đinović .

Mi bi trebali krajem travnja na kontrolu , a svima vama koje čeka operacija želimo vam puno sreće i brz oporavak!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdrav dragoj Buba Mari!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Evo nas iz splita sa kontrole! Rekli su da cemo sa 10 mjeseci imati prvu operaciju, oslobadjanje pise za operaciju hipospadije sa 3 godine! A sad boooom!! Nista od te operacije! Hipospadija je najmanjeg stupnja al malac ima micro penis, strucni izraz! 4-5 operacija ce biti potrebno i puno strpljena, jer je jako tezak slucaj! I jos me pita jel mlaz kad piski 1.5 ili 2 milimetra!!?? Pa kako oni misle da ja to mogu vidit??????
    Nema sanse da malca vucem na 5 operacija! Pa to je 5 puta anesteziranja!! Iduci tjedan cemo kod nase pedijatra pa cemo 99,9% za Bg!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo mi smo bili u ovoj klinici http://www.uro-innsbruck.at nakon što nam nije uspjela operacija u Belmedicu. Postupanj s klincima odlično, sestre zakon igraju se s djecom, nema vezanja. Ne znam je li to privatna klinika ali tamo su se liječili i Hebrang i Ćiro Blažević. Ne želim loše govoriti o nijednom liječniku jer nisam stručna i znam da nema operacije u kojoj nisu moguće komplikacije. Samo hoće reći da su svi hvalili tim dr. Perovića a očito da i oni imaju puno komplikacija kao i svi samo što se sad ljudi javljaju kao tinchy, psybra, dorothy i ja, a tamo sam upoznala i neke ljude koji su očito isti dan naručeni, svi sa fistulama. Da sam to znala ne bi nikad u Bg otišla jer sam potrošila novac i živce a i sad sam u strahu kako će sve to ispasti... Doktor u Austriji nam je rekao da svi u svijetu imaju 20% komplikacija i da moramo računati na to i da ako plaćamo imamo pravo znati stvarnu situaciju. To mi se sviđalo za razliku u Bg gdje su nam rekli da oni to rade vrhunski i da nemaju komplikacija a ispalo je upravo suprotno.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uglavnom željkice1, operacije niste radili u Hrvatskoj? Koliko Vas je koštala operacija u Austriji? Nama nikada u Bg nije rečeno da nemaju komplikacija, čak suprotno, prije zahvata smo imali razgovor o ishodima istih, a komplikacija naravno ima svugdje, međutim mislim da se Hrvatska ne može apsolutno uspoređivati ni sa kim što se komplikacija tiče. Bitno je da se na ovom forumu i temi može pronaći sve moguće informacije o hipospadiji i samom zahvatu, bez obzira gdje on bio rađen, pa i negativne koliko i pozitivne. Sve to pomaže roditeljima kako bi donijeli ispravnu odluku za svoju djecu. Ja ne bih pojma o pojmu imala što raditi i vjerojatno mi sin još ne bi niti bio operiran da nema ovog foruma.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo mi smo bili u ovoj klinici http://www.uro-innsbruck.at nakon što nam nije uspjela operacija u Belmedicu. Postupanj s klincima odlično, sestre zakon igraju se s djecom, nema vezanja. Ne znam je li to privatna klinika ali tamo su se liječili i Hebrang i Ćiro Blažević. Ne želim loše govoriti o nijednom liječniku jer nisam stručna i znam da nema operacije u kojoj nisu moguće komplikacije. Samo hoće reći da su svi hvalili tim dr. Perovića a očito da i oni imaju puno komplikacija kao i svi samo što se sad ljudi javljaju kao tinchy, psybra, dorothy i ja, a tamo sam upoznala i neke ljude koji su očito isti dan naručeni, svi sa fistulama. Da sam to znala ne bi nikad u Bg otišla jer sam potrošila novac i živce a i sad sam u strahu kako će sve to ispasti... Doktor u Austriji nam je rekao da svi u svijetu imaju 20% komplikacija i da moramo računati na to i da ako plaćamo imamo pravo znati stvarnu situaciju. To mi se sviđalo za razliku u Bg gdje su nam rekli da oni to rade vrhunski i da nemaju komplikacija a ispalo je upravo suprotno.
    ja cu jos jednom pohvaliti pokojnog profesora perovica i njegov tim.kao sto sam vec rekao operacije su mi radjene u vec odraslom dobu i pre njega su bile bezuspesne,dve godine maltretiranja katetara i sve gora i gora situacija....kada sam otisao kod perovica uradeo je to iz dva puta i uspelo je,mislim prvi put prsadjivanje koze iz usta i posle negog vremena sklapanje.stvarno je to uradio fenomenalno i imam samo reci hvale i zahvalnosti...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nismo bili u Hr na operaciji a cijena je na kraju bila oko 3000 eura+ troškovi puta, smještaja. Nama je kirurg rekao da zna nekoliko hrvatskih kirurga koji su išli u Salzburg na edukaciju i da on ne može garantirati da radi bolje od njih te da su komplikacije svuda podjednako česte uljučujući i Hr. To je ipak zapadna kultura a ne kao na balkanu gdje samo jedni po drugima pljuju da bi sebe uzvisili a mi na to nasjednemo jer o tome ne znamo pa vjerujemo.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Hvala svima za vasu poddrsku, a Bastridu puno hvala za info oko mazanja sa Andractim gelom.

Evo da vam kazem, D-r Djinovic mi je sinoc odgovorio mailom, i pise nam da moje djete ima distalnoj peniljoj hipospadiji koju oni operisu u jednom aktu. Istina kao sto ste i vecina od vas rekli, d-r mi je napisao koi analize su potrebne uraditi pre operacije, da operacija traje 2-2.5 sata, da cemo boraviti u bolnici jedan dan, ali kako je potrebno previjanje nakon 3-4 dana, i skidanje katetra 10tak dana nakon operacije, pa da bi za to vrjeme bilo najbolje da budemo u Beogradu. Recite ako ima nekog sa istom dijagnozom hipospadije.

U meguvremena, danas smo pricali sa jednom nasom poznanicom iz Beogradu, koja radi kao medicinska sestra u nekoj klinici u Beograd, pa nam je ona preporucila pre nego se resimo bilo gdje za operacii, da odemo u Beogradu i napravimo jedan pregled kod D-r Zoran Krstic, koji je bio isto vrvni urolog i decji hirurg. Jel neko bio do sada kod D-r Krstic i sta ima da kaze za njega? D-r Djinovic naravno postoi jos kao varijanta, samo zelim da skupim sto vise informacije za doktore koji imaju iza sebi uspjesne operacije hipospadije. Mislim da sam negdje iz pocetka foruma naisla na neki komentar za D-r Krstic, ali sada ni sam uspjela da ga nadjem i procitam ponovo. Mozda bi Anonimni imao neka informacija za D-ra Krstica, pa molim te Anonimni, jer si ispocetka foruma, ako znas bilo sta, reci slobodno.

Srdecan pozdrav!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo imali 2 neuspjele operacije u ZG i 2 operacije popravka kod dr. Đinovića. Dr. Đinović ni u jednom trenutku nije rekao ništa ružnog ili podcjenjivačkog protiv doktora u ZG a vidio je u kakvom je stanju djetetovo spolovilo koje je trebao operirati i popraviti. Prilikom svake operacije nam je ukazao na mogućnost komplikacija.
    Za razliku od njega kad smo išli po drugo mišljenje u drugu bolnicu u ZG (nakon prve op. u ZG) doktor je doslovno 'popljuvao' rad svojeg kolege iz druge bolnice.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Isprike za dug post, ali kraćenje nije moja vrlina izgleda. A i bolje je ako napišem sve opširnije nego da se ponovno vraćam jer nisam dobro obrazložio prvi put.

Koliko god ova izjava "20% komplikacija kao i svugdje" zvuči pošteno i stručno čisto jer ju je liječnik izrekao. Ona barem meni nema baš previše smisla. Ako uzmemo u obzir istinitost te tvrdnje to bi značilo da netko kao ja sa 4 neuspjele operacije je imao 0.16% da mu se to dogodi. Ako netko razumije osnove vjerojatnosti i statistike ili matematike znat će kako doć do te brojke. Postotak od 20% je 0.2 vjerojatnost i taj broj na četvrtu potenciju - jer da se dogode četiri neuspjele operacije potrebna je vjerojatno 0.2 x 0.2 x 0.2 x 0.2 i to puta 100% i dobit ćete ovaj broj - 0.16%. Tako analogno za sve uz obzir da je izjava istinita.

Najveći razlog zašto pišem ovo je zato što mi se čini da se ponovno pokušava relativizirat, neću reć što se događa po hrvatskim bolnicama jer ne znam de facto zasigurno nego samo mogu nagađat, pa ću reć iskustva i pokušava ih se tom relativizacijom svrstat u nekakvu komplikaciju. Uzet ću prvo aktualne primjere Tozu i Andriju - ja debelo sumnjam da bi oni svoje operacije (Andrija prije prof. Perovića) svrstali pod komplikaciju - možda bi i svrstali pod komplikaciju, ali sam siguran da bi svrstali i pod neuspjeh. Slijedeći primjeri koji mi padaju na pamet su recimo od korisnica ketty i yolle - više puta su im sinovi operirani po zagrebačkim bolnicama, mislim da minimalno 3 za oba slučaja i ništa se nije riješilo nabolje - pomaka nije bilo. Takve primjere ja ponovno nebi uzeo kao (samo) komplikaciju. I zadnji su primjeri poput tiko i buba mare - gdje ni ne treba veći broj neuspjeha zaredom nego je slučaj da kirurg tvrdi da je nešto dobro urađeno, a sam roditelj se sa tim apsulutno ne može složit jer je neuspjeh očit(još ako se dobro sjećam su djeca redovito mokrila sa velikim bolovima - ali je to kirurzima bio uspjeh). Sve ovo što sam naveo, barem ja, apsolutno neću svrstat u komplikaciju i zato moram odgovorit na ovo. To je potpuni neuspjeh u tim slučajevima i ima još dosta na ovoj temi. To je zapravo čista liječnička pogreška. Nisam skroz siguran kako drugi forumaši koje sam naveo kao primjere i slični koje nisam naveo misle, ali ja neću dozvolit to izjednačavanje što se već ranije pokušavalo podvalit "svugdje su komplikacije" i "svugdje je isto". To nije nimalo istinito i nekima je teško za shvatit i/ili prihvatit, ali bit ću dosadan oko toga koliko god je potrebno. Svugdje nije isto.

Mislim da ima dosta ljudi koji čitaju ovu temu i koji nisu registrirani i ako su jedan od ovih slučajeva (a mislim da je vrlo lako moguće da jesu) i ako su u tim situacijama mislim da nije lijepo pročitat "da oni spadaju u 20% statistiku" i da su oni samo "komplikacije" iako pretpostavljam da niste mislili loše.

Linkao sam bio onaj znanstveni članak koji su radili prof. Perović, dr. Đinović sa talijanskim kirurzima o 1176 pacijenata sa hipospadijom sa neuspjehom (to je naravno najveći članak koji se bavi tom tematikom). Prosjek njihovih operacija kod prof. Perovića ili talijanskih kirurga je bio 6 (uzmite sad tih 0.2 vjerojatnost ovdje). Uzmite individualno za neke slučajeve koji su operirani 10ak i više puta (a ima i 20 pa i 40) i dobit ćete da je veća šansa da je te pacijente (djecu ili odrasle) pogodio grom nego da su imali toliko velik broj operacija. Tih 20% treba stvarno sa rezervacijom. Mislim u onom youtube videu kojeg sam linkao nekoliko postova iznad je dr. Đinović rekao da oko 60-70% svih pacijenata koji su operirani spadaju u neuspjeh. Bez uvrede, ali ta brojka mi se čini da je puno relevantnijom. I nema smisla za svakog kirurga sad mislit da ima 60% neuspjeh ili da ima 20% neuspjeh. Neka stvarno globalna studija koja će stupanj po stupanj hipospadije ovisno o kirurškoj tehnici obuhvatit ne postoji pa zato ne znam otkud tih 20%, no s obzirom da se dr. Đinović dosta bavi tom tematikom bit ću sklon više vjerovat njegovim prognozama. Na kraju krajeva, da tih 20% komplikacija stoji to bi značilo da je uspjeh naravno 80% i ja onda ovdje uopće nebi govorio o neuspjesima, a niti bi prof. Perović dok je bio živ i dr. Đinović se još posebno bavili tom tematikom hipospadije - da je 80% uspjeha "svugdje", a bome nebi ni ljudi pa niti ja trebali ić u Beograd nego bi to već uspio riješit "bilo gdje" jer je "20% šansa za komplikaciju svugdje".

Nisu ni meni u Beogradu rekli da imaju komplikacija i dobio sam bio fistulu. Bili išao opet da se moram vratit u vrijeme i sve ponovno napravit ? Apsolutno bi (da se nekako mogu vratit pokušao pod svaku cijenu prvo izbjeć operacije iz klaićeve, ali što je tu je) i odgovorno tvrdim da naspram operacija u klaićevoj i onog što je uradio tim prof. Perovića da je to kao nebo i zemlja različito.

Pa ako me sad ovaj post čini balkancem - so be it.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma Anonimni svaka ti čast! Pa ako si ti balkanac i ja sam! Potpisujem svako tvoje slovo!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Anonimni ne mogu se složiti sa tvojim proračunima jer ću ipak prije vjerovati dječjem kirurgu koji mi je operirao sina u vrsnom centru u Austriji.
    Ja nemam riječi pohvale za doktore u Hr jer tu nismo bili na operaciji pa o njima ne bi diskutirala.
    Ako se imalo razumiješ u statistiku onda bi trebao znati da se na malim uzorcima ne mogu donositi zaključci.
    Npr. dr. Đorđević je 3 puta neupsješno operirao sina od psybre dakle on nema pojma po tvojoj logici. A ipak mu dolazi sin od Cher i to si sam napisao kako je to dokaz da je vrhunski. Na taj način nema smisla voditi ikakve rasprave.
    Ja se razumijem u statistiku jer mi je to posao. I ja sam čitala članke u kojima su amerikanci (dr. Snodgras) i englezi (dr. Bracka) također govorili o istim brojkama od 20%. To su ljudi koji su izmislili tehnike kojima se operira u Beogradu (npr. presđivanje sluznice iz usta), a tim u Bg tvrdi da su to oni osmislili što nije istina. Upiši u google hypospadia Bracka, hypospadia Snodras pa ćeš vidjeti i naći te članke na serijama od preko sto pacijenata.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Samo se moram ispričati na tonu Anonimni, nisam htjela potaknuti prepucavanje nego sam ljuta na dr Đinovića jer smo imali takve komplikacije pa sam se malo nabrijala. Ali razumijem da ga braniš ako ti je pomogao i da ga pohvališ. Ne podcjenjujem to što si prošao i vjerujem da on zna što radi samo što sam ja tamo otišla misleći da su komplikacije tamo nemoguće pa sam se jako razočarala. Sad znam da tko radi taj i griješi i to moramo prihvatiti. Još jednom oprosti na tonu.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zbog iskustva iz ZG i BG ono što mogu reći je da se slažem sa Anonimnim. Sve je u BG u odnosu na ZG 100% drugačije, bolje.
    Doktor u ZG prije operacije rekao nam je da on operira hiposp. uz uspješnost 80%.Time kao da se odmah ogradio ako operacija ne uspije. O samoj operaciji osim da će biti izvedena u 1 aktu nije rekao niti riječ. Nakon operacije gdje je rupica za mokrenje ostala na istom mjestu, spolovilo se savinulo a o bolovima da ne govorim doktor tvrdi da je operacija uspjela 95%. Po njemu tih neuspjelih 5% odnosi se na rupicu za mokrenje koja je ostala na istom mjestu (zakrivljenost i bolove ne spominje)! Dakle on ne govori o komplikacijama nego o uspješno obavljenoj operaciji.
    Doktor u drugoj ZG bolnici pregledajući dijete odmah govori da operacija nije uspjela al da je i potrošena sva kožica i da se to više ne može popraviti. Neka se pomirimo da će dijete cijeli život imati takvo spolovilo i mokriti na stranu. Šta reći o ovom doktoru, spec. za hipospadiju?!?!? Osim što je dobro rekao da operacija nije uspjela.
    U BG potpuno druga priča. Dr.Đinović nam objašnjava cijeli postupak operacije, upozorava na mogućnost komplikacija, govori o iskustvima u drugim EU zemljama itd. Nije nam rekao da su oni izmislili uzimanje tkiva iz usta za nadoštukavanje kanalića, već da će na taj način raditi. Totalno drugi pristup pacijentu, niti jednom riječi ne govori podcjenjivački o dr. u ZG (a mogao je, uostalom kao i onaj drugi dr. u ZG).
    Jedino što je bio komentirao i s čime se apsolutno slažem je da je bolje ne dirati nego krivo operirati.
    Meni je žao što nekima nisu uspjele operacije kod dr. Đinovića no iz našeg iskustva, ako bih mogla birati, rađe bih 'izabrala' neuspjeh u BG nego u ZG.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •