tiko potpisujem,radije neuspjeh tamo ...jer nama se desio al nikakvve traume nisu ostale i sada 2 tjedna nakon "popravka" mislim da se polako mogu veselit da je to sve iza nas..jučer smo skinuli kater .za sada je sve ok,daj Bože da tak i ostane
tiko potpisujem,radije neuspjeh tamo ...jer nama se desio al nikakvve traume nisu ostale i sada 2 tjedna nakon "popravka" mislim da se polako mogu veselit da je to sve iza nas..jučer smo skinuli kater .za sada je sve ok,daj Bože da tak i ostane
Ja se ne mogu složiti, imali smo neuspjeh u Bg a ovdje popravak i odlično iskustvo u Hr. J isto ne bi nikome preporučila Bg jer je po našem iskustvu bolje ovdje a upoznala sam i sad već dosta roditelja na kontrolama koji su isto ovdje bili na Rebru i jako su zadovoljni.
tinchy32 držimo vam fige da ovaj put bude sve OK!
Evo nama je prošlo skoro 1,5g od posljednje operacije u BG....što reći....na spolovilu se ništa ne vidi, nikakav rez ili sl., sve je kao da se rodio obrezan. Klinca ništa ne boli, mokri normalnim mlazom, sve 5+
![]()
Pozdrav svima.
Evo i naseg iskustva sa hipospadijom!
Sin ima tri godine i krajem sijecnja smo nadam se uspijesno operirali hipospadiju u varazdinu. Bili smo na pregledu u zagrebu i varazdinu pa se na kraju odlucili za vz. Mogu samo pohvaliti dr. Kolara i sve sestre na odijelu. Svi su jako ljubazni. Za sada izgleda sve lijepo. Mozda ce biti potreb na jos korekcija kozice ali sto se tice hypospadije kaze dr da je to gotovo.
Cijelo vrijeme sam bila uz njega i nije bio vezan za krevet i nema nikakvih trauma od operacije. Nadam se da ce nekome pomoci informacija da su i kod nas moguce uspijesne operacije
Pozdrav,evo da se malo i mi javimo i pokusam vam ukratko opisati nas slucaj od prvih dana...
Mi smo inace imali vrlo tezak slucaj.
Na Rebru smo imali dvije operacije koje su ustvari bile samo priprema ka rjesavanju hipospadije i to po rjecima profesora vrlo zahtjevne op.
Operacije su prosle sa puno trauma...
I tada smo dosli u fazu da nam je receno da se poceka da se mali skine s pelene i da krenemo dalje u postupak.
Mi smo dali sve od sebe i uspjeli jos uvijek nespremno dijete skinuti s pelene da zavrsimo sa time.
Tada sok,prof. isao u mirovinu.....nasli ga u Zaboku,obavili pregled i data nam je uputa da se odradi terapija testosteronom kako bi bilo lakse raditi daljnje zahvate.
Paralelno sa odradjivanjem navedene terapije,sve je krenulo nizbrdo,bila je ona frka sa Zabokom, terapija koju smo odradjivali pocela totalno sa nuspojavama,zamislite kako je kada vam dijete od 3 godine ulazi u pubertet,izbijaju dlacice,produbi mu se glas i ostalo...pravi uzas,a komentar je da je to nista.
Mi smo tada totalno pukli i nismo znali kamo dalje.
Da nije bilo tih nuspojava i umirovljenja profesora,ideja je bila da se to ipak rijesi kod nas,ali obzirom na okolnosti,odlucili smo se za Bg.
U Bg smo lijepo primljeni,odradili dvije operacije, prva,presadjivanje je proslo relativno ok,oporavak izmedju dvije operacije takodjer,ali druga,odnosno sada vec cetvrta operacija je bila jedna druga dimenzija.
Imali smo kateter mjesec dana,21 dan smo bili u Bg,tokom oporavka mokraca je povremeno probijala kroz skrotum,dijete je u vise navrata imalo bolove kakve jos nismo vidjeli niti jednom,uglavnom,bilo je vrlo tesko.
14 dana nakon op. radjen je jos jedan mini zahvat,ali takodjer pod opcom anestezijom.
Doma smo otpusteni 21 dan nakon op. sa kateterom i vratili se u Bg na skidanje katetera pred Badnjak,putovali preko 12 sati,na kraju nas prusmjeravli preko iloka radi guzve...ah....
Doma bez katetera isti dan je bilo ok,drugi dan opet mokraca i kroz glavic i kroz skrotum.
I......nakon toga ....odjednom sve super.
Mali sada normalno piski,mlaz je ok i naucio se piskiti sam i na stojecki.
Prosli tjedan smo bili na kontroli,prvoj nakon skidanja katetera,mailom smo dogovarali sa Doktorom da cemo imati vakum vjezbe,nakon pregleda je rekao da ne treba jer da su oziljci dosta popustili.
U Bg sve 5,ali moram napomenuti da nam nikada nisu naveli na moguce komplikacije i da je bilo komentara da su kod nas zastarjele metode i tehnike.
A na probleme koje smo imali u toku oporavka,receno je da je sve ok,ali na kraju smo ipak imali i taj dodatni mali zahvat.
Kao sto rekoh,sada je sve ok i funkcionira,za nekih 8 mjeseci cemo vjerojatno odraditi jos jedan zahvat radi estetike,naravno u Bg.
Dakle,nase iskustvo u Bg je bilo pomalo svakakvo,ali nadam se sa sretnim zavrsetkom i da me sada netko pita dali bih ponovio,ponovio bih.
Takodjer cu napomenuti,da nam prof.sa Rebra nije isao u mirovinu i da nismo imali nuspojava hormonskom terapijom,vjerojatno nebi u startu isli u Bg,a kako bi to kod nas bilo zavrsilo.....
Preko pretrage nisam uspio ništa nać, a niti se sjećam da je netko pisao o dr. Krstiću. Jedini post koji je izbačen je upravo vaš ^^. Čak sam i find iz interneta browsera pokušao na ovih 38 stranica teme i nema rezultat. Nažalost vam ne mogu pomoć što se toga tiče jer niti nemam ikakvo iskustvo vezano uz tog liječnika.
Što se mene tiče između nas je sve 5 ^^.
@tinchy, kremenko i ostali u slučajnoj situaciju - držim fige da sve bude ok.
Bravo Tinchy32, nadam se da je sada sve gotovo!!! Uvijek mi je drago čuti pozitivne ishode jer znam kako je to i bude mi svaki put kao da je moj dečkić ponovno završio sa svim tim! Pozdrav!
Pozdrav svima..nova sam tu i trebala bih vasu pomoc..moj sin je roden s epispadijom i djelomicnom ekstrofijom..odmah smo upuceni u Bg..vidim da spominjete dr.Krstica, mi smo bili kod njega na pregledu i idemo sada za mjesec dana..nije odmah operirao,kaze da cemo cekat dok dijete navrsi 6mj da bi mogao u jednoj operaciji rjesavati sve..uglavnom, vidila sam da je bilo osoba s istim iskustvom i volila bi nekako stupiti s njima u kontakt..eto hvala unaprijed![]()
franci mismo imali ekstrofiju i epispadiju pa smo to rješili kod dr đinovića sad je mali super ima 5,5 god i moj vam je savjet da se javite dr đinoviću neznam za dr krstića nisam čula
Franci, ja sam cula za d-r Krstica po preporuci jednom prijateljicom iz Beograda, al jos ni smo bili kod njega. Uskoro cemo dogovorit pregled kod Dr Krstic i Dr Djinovic naravno, pa cu informirat kako je proslo. Definitivno smo resili da idemo u Beogradu.
Anonimni, hvala ti puno za pretrage foruma o D-r Krsticu.
Evo da se javim sa novim vijestima! Imamo zakazanu operaciju u Mostaru 30.5. Tada je Djecji medunarodni simpozij kirurga i urologa i nas bebinjo ce bit jedan od 10 djece koje ce vjerojano operirati dr. Bracka iz Njemacke uz asisteniju kirurga iz SAD-a.
I mi smo trebali prošle godine mislim da je bio 03.05.12. bit u Mostaru na operaciji.
Al uz drskost vodećeg (da ne imenujem) i zavlačenje ostalih kirurga hoće trebat operacija, neće trebat operacija, pa dođite na kontrolu za 6 mj., pa mi na kongres uzimamo teže slučajeve, a mogli smo i nać nažalost što pišem "vezu" NISMO UPALI NA KONGRES!
Bili nestrpljivi čekat ovu godinu,a i ružnim prijemom (možda se sve to nešto tako poklopilo) u Mostaru, pa uradili u Beogradu s 100% zadovoljstvom!
Želim Vam puno sreće i ako ste odlučili treba vjerovat (nisam kopetentan za savjetovat dali su to stručnjaci)neznam šta da vam kažem drugo!
Puno, puno sreće i da to sve prođe i da osjećate olakšanje kao sad mi.
Dragi roditelji! Naša operacija je bila prije godinu dana i doktor kaže da je sve ok ali mene još uvijek muči jedna stvar pa vas molim za vaše iskustvo. Kada maleni mokri donji dio penisa mu dosta "nabrekne" ( ne znam kako se izraziti, napuni se mokraćom)i na kraju uvijek ostane malo mokraće u kanalu koji moram stisnut i "ocijediti". Nakon toga sve opet izgleda normalno.Znam da je to muškima normalno, ali ipak me pomalo zabrinjava. Molim vas za vaše iskustvo, jel i vama tako?
Moj sin je pre skoro cetiri nedelje operisan kod dr Djinovica,sve je bilo ok,katetar skinut 13 dan,a zavoj sa pise 11 dan.Pisa je bila malo otecena ali nama novi zavoj nije vracan,vec nam je receno da ce sve biti dobro to je normalno.Prvih tri dana posle skidanja katetera piskio je normalno i onda sok,pojavio se tanji mlaz,otprilike santimetar ispod prave rupice a nikakva nova rupica se nije videla jer je tu bila krastica.Zvala sam dr,poslala snimak i fotke,pitala ga da li je to fistula i da li da dodjemo u Bg na kontrolu on je rekao da curi po savu i da ce to da zaraste i da nema potrebe dolaziti,kad ga ne boli i kad je sve ok,tj,mlaz na pravu rupicu je jak .Moj muz mu je u petak poslao novi snimak i on je rekao da to moze spontano da zaraste a ako se to i ne desi to je posle rutinska poporavka,znaci fistula,ja sam van sebe.Njemu jos ide i na drugu rupicu(koju i dalje ne vidim i ako je krastica otpala )samo sad vise nije kao pravi mlaz vec je lepezast.Da li je moguce da ovo spontano zaraste?Pre nas je op. jedan decak cija mama mi je rekla da im se desava da par dana piski na jednu rupicu ,a onda par na obadve,nista mi vise nije jasno
Nova sam na forumu moj sin ima 18 mjeseci, dijagnozu hipospadija scrotalis cum penoskrotalis. Zakaza nam je prva operacija pocetkom maja kod dr DJinovica. Dali je neko imao slucaj kao mi i kako je prosla operacija.Molim za sto vise informacija.
Koliko ja znam moguće je da fistula sama zaraste, ali ipak češće treba operacija. A što se tiče maama tvog posta čini mi se da tvoj mali ima divertikul mokraćne cijevi što je isto komplikacija operacije jer sam upoznala mamu u Austriji čiji je sin došao na ponovnu operaciju zbog istog tog ptoblema. Ali to moraš provjeriti još jer te ne bi htjela plašiti bez veze, ne znam je li to kod vas baš isto kao kod njih. Uglavnom sad vidim da ima dosta komplikacija u Bg ipak i da nismo jedini kao što mi se činilo neko vrijeme...![]()
Ja sam kad smo otisli u BG.bila veliki optimista i toliko je dr.bio siguran da nece doci do komplikacija tako da je moje razocarenje tim vece.Vidim da se vecina hvali na njega njegov rad ali kada smo odlazili na previjanja bilo je par njih koji su radili popravak bas zbog fistule.Mozda to njemu i jeste rutinska operacija,ali za dete i nas verujte nije.Tinchy koliko je vama trajala popravka fistule i da li ste placali ponovo punu cenu operacije?Kakav vam je bio mlaz na drugu rupicu?
Evo mikica mi smo imali slučaj kao i vi, prošlo je kao što sam prije opisivala, potpuni neuspjeh pa smo u Austriju išli ponovno na op a i pitanje je li šteta popravljena...
mi smo operirali hipospadiju subglandis kod dr. Kolara u Varaždinu. nakon operacije osam dana nepomičnog ležanja s kateterom(mali je onda imao 8mj.), sveukupno devet dana bolnice. noćenje dođe 150kn za majku koja ne doji.
operacija je prošla uspješno, korekcija kožice se radi u drugom aktu i to sad čekamo...
Hvala Zeljkice naodgovoru . Ako mi mozes samo jos reci kako ste stupili sa klinikom u kontakt, dali ste isli na pregled pre operacije? dali imaju osobu koja zna nas jezik zbog komunikacije,Htjela bi da razmotrim sve kombinacije dok nije kasno.
Znam kako vam je, ali nemojte još očajavati
Kod nas je odmah nakon skidanja zavoja počeo puštati šav sa strane, tako da smo i mi imali dva mlaza. Bili smo jako očajni, ali nakon tri tjedna se stvarno zatvorio, baš kako je doktor i rekao. Ali mi smo kroz to vrijeme išli nekoliko puta na pregled i dok god je puštao šav imali smo zavoj - što je i logično, ako je šav stisnut brže zaraste. Osim toga, susrela sam tamo mladića koji mi je rekao da je i njemu šav puštao dosta dugo te se sam zatvorio.
Željkica, hvala na odgovoru. Malo sam tražila pa nema baš puno stvari o divertikulu, ali ja se nadam da ipak to nije kod nas...nedavno je vadio urin i nalazi su ok., a koliko sam shvatila to je neka upala?Nemam pojma,zadnji put smo bili prije 6mjeseci u Beogradu na kontroli. Doktor je rekao da će proći...Ubrzo idemo ponovno pa ćemo vidjeti što sad kaže.
Koliko sam ja shvatila divertikul je kad se proširi mokraćna cijev na jednom dijelu kao vrećica pa se tu skuplja mokraća, ali ne znam jesam li dobro pohvatala...
Hvala ti maama,sad mi se cini da nije nemoguce da se desi i to cudo da zaraste i nama.Nama je dr rekao da prestanemo mazati sa gentamicinom i da pocnemo 3,4 puta mazanje sa jodnom otopinom i da ga drzimo golog, i da za zamotavanje nema potrebe.Cak i kad nam se pojavio otok nakon skidanja zavoja nije nam vratio zavoj ponovo(,kao sto sam procitala da je nekima uradio)Sad nam ostaje nada da ce se to samo stisnuti.
Jutros novi sok,kad je piskio stavim prst na ovu donju rupicu ali nisam uspela zaustaviti mlaz ,cak se u tom trenutku jako smanjio mlaz na vrhu pise,dr mi se vec nedelju dana ne javlja na tel.Mama od onog decaka sto je bio kad i mi kaze da je njima fistula i da trebaju popravak,sad me jos vise plasi ovo sto se mlaz na vrhu smanjuje,da to nije jos dodatna komplikacija
![]()
Mi nismo mazali jodnom otopinom. Čemu ona služi? Imajte vjere i strpljenja, i ja sam mislila da je sve propalo kad sam vidjela dva mlaza a eto![]()
Pozdrav svima, nama je isto nakon op kod dr Đinovića ostala fistula za koju je dr rekao da će se zatvoriti pa nije, morali smo na dvije nove operacije u Hr da bi se to popravilo. Ja sam mislila da tamo nema komplikacija i da se radi bolje ali sam se jako razočarala. Kad smo mi dolazili isto smo vidjeli dosta djece s fistulama. Slucajna nadam se da ćete vi ipak imati sreće i da će se vama zatvoriti fistula.
I ja se nadam,ali polako posustajem.Ali sto kaze moj muz mi smo potpisali saglasnost za op,a tu su bile navedene komplikacije koje mogu da se dese medju njima i fistula,a druga je stvar sto smo bezrezervno verovali da ce sve biti ok,i nakon skidanja katetera nam je receno sve je super,ali sad je ocigledno da nije![]()
I nama je bilo slično i razumijem to, ali shvatila sam da su to operacije gdje i najbolje bolnice imaju 20% komplikacija i to se ne može izbjeći tako da kada smo išli na drugu operaciju u hrvatskoj smo bili mirniji jer smo znali da tako mora biti i da to nije po život opasna bolest i da na kraju dobro završi. Pričali smo i s dječjom psihologicom koja je rekla da je najvažnije da sin ne osjeti naš stres i da će onda i on puno lakše podnijeti operacije i to onda neće ostaviti posljedice na njegov seksualni život kasnije što se psihološke strane tiče. Znam da je situacija teška, ali kad smo bili na Rebru tamo leže djeca s tumorima i operacije traju po desetak sati i puno su teže od operacije hipospadije. Onda shvatiš da se ipak ne smiješ previše se uzrujavati oko toga i da se komplikacije dogode, ali i da se mogu rješiti idućom operacijom. Nažalost tako mora biti, ali nisam primjetila za sada neke posljedice na našem sinu pa mislim da ih ni vaš neće imati. Sretno!
Poslala sam mail dr. Dinoviću ali prošlo je već tri tjedna i još mi nije odgovorio. Htjela sam dogovoriti operaciju za ljeto. Dal ima možda novi mail?
Hvala dorothy.Tanja 75,ne znam na koji mejl si mu poslala ali retko se desi da brzo odgovori,cak ga je tesko i na mobilni dobiti(mada dok nismo obavili operaciju nismo imali taj problem)Posalji mu ponovo, jer mi smo zadnji put slali mejl tri puta i tek je na treci odgovorio.
Poslala sam mail dr. Dinoviću ali prošlo je već tri tjedna i još mi nije odgovorio. Htjela sam dogovoriti operaciju za ljeto. Dal ima možda novi mail?
Ja se dosta bojim što će biti kasnije kad sin uđe u pubertet, mi smo na popravak neuspješne operacije od dr Đinovića išli u Innsbruck i trebalo je dvije nove operacije. Doktor namje rekao da se ta operacija kakva je nama napravljena nikad ne radi kod djece zbog mogućeg oštećenja živaca koje se očituje tek u odrasloj dobi. Piša nakon Austrije izglea odlično dobro piški, ali za živce se ne može znati do puberteta i to me jako brine. Slažem se da ne treba paničariti ali ne mogu si pomoći![]()
slučajna joooj točno znam kako ti je..nama je bilo identično,počeo je piškiti po šavu...al nemoj previše brinut,zbilja ima šanse da zaraste ,iako nama nije,isto je bilo ko kod vas i na novu gornju rupicu mi se činilo da je mlaz tanji,bitno je da ide,da se ne zatvori,jer logično je da si urin nađe kraći put pa ni gore nema kaj ići..jednostavno je to tako,nema čak ni veze možda s op nego je i tkivo takvo.Al ako i bude potrebna druga op mogu ti reći da je popravak bio lakši,nije dugo trajala op i sad je hB sve ok.nismo platili punu cijenu,samo anesteziju al smo opet 4x išli tam pa je to veći trošak.Nadam se da bude sve ok ipak, i ako bilo kaj trebaš javi mi se na pp ili dam broj moba.jer znam kako ti je,meni su bile potonule sve lađe![]()
tinchy32 isčitala sam tvoje postove i bio je jos slucaj chicco2, ta mama je pisala da je njima kapalo dugo i posle je sve stalo,a nama je bas mlaz onako tanji tako da ne verujem da vise postoji mogucnost da se zatvori samoNe znam zasto ti ne mogu poslati privatnu poruku,da razmenimo br,jer ste i vi prosli kroz isto pa da budem pripremljena za ono sto nas ceka. Hvala ti puno,nadam se da ste vi sad dobro.
Kaska, mi bi isto trebali biti operirani u Mostaru 30.05.13. na Međunarodnom simpoziju o hipospadiji..Također nam je preporučen dr. Aivar Bracka , mislim da on dolazi iz Engleske.. navodno dolaze vrhunski svjetski stručnjaci za hipospadiju i urologiju.. imaš ti još kakvih saznanja o tome i odakle ste vi?
slučajna neznam koji je određeni broj potova da moreš slati privatne poruke.evo ti moj mail pa se javi tinaninaa@hotmail.com
Pozdrav mikica2011
Mi smo imali istu dijagnozu,tj. otvor tik iznad testisa.Dječak je operisan prošle godine polovinom maja i sve je u najboljem redu.Naš doktor je to uradio u jednoj operaciji i sve je super.Mi smo to radili u Banja Luci,BiH ali je doktor odličan u toj oblasti.Sada sve normalno izgleda,nije bilo nikakvih komplikacija,fistula ni ničeg slično hvala Bogu.Operacija je trajala oko 2 sata,kateter nosio 7 dana i sve OK.Sledeća kontrola nam je u decembru.Svi smo jako zadovoljni ishodom operacije.Nemate razloga za brigu.Ako vas još nešto zanima, javite se PP.POZDRAV I SREĆNO!
Da li mi može neko reći koliko dugo je mazao djetetu šav posle operacije gelom Contraktubex?Ja još uvjek mažem i šav je sve mekši ali ne znam kada bih trebala prekinuti.Doktor kaže da mažemo što duže,sve je bolje po njega da se duže maže.Na kontrolu idemo u decembru pa sam u nedoumici da li da mažem do tada.Hvala unaprijed!
Mi smo contratubexom mazali cijelo vrijeme između dviju operacija dakle svih 8mjeseci i cca 4 mjeseca nakon druge operacije. Na spolovilu se ne vidi gdje je bio rez niti ikakav ožiljak od operacije![]()
Posljednje uređivanje od tiko : 16.04.2013. at 15:04
Pozdrav Tanja2611 hvala na ohrabrenju i lepim zeljama. Plasim se svega toga kako ce biti, nama je receno da ce morat dve operacije, sa tim sto u prvoj rade i spustanje testisa.
Andrija, iz tvog prvog posta sam procitala da si operisan na klinici u Nisu pa bih te zamolila da napises o kojoj se klinici radi i koji lekari su radili sa profesorom Perovicem. Moj klinac je rodjen sa hipospadijom, do sad ga je patio lekar u klinickom centru ali resili smo da ga na operaciju vodimo kod Dr Djenovica. Ipak, volela bih da znam kako stoje stvari u Nisu sto se tice strucnjaka iz ove oblasti.
Pozdrav lotica!! Pisala sam vam na mail detalje!
Iduci tjedan idemo izvaditi sve nalaze i onda cekamo kraj mjeseca i operaciju! Drzite nam fige!
Draga Kaska, nemam poruke na pp/mail-u, a ja ne mogu još slati pp zbog premalo postova.. molim vas pišite mi na mail hipospadija@gmail.com
Zelim vam puno srece , mi nalaze vadimo tjedan dana prije operacije...
Dragi roditelji!
Moj sin ide 24.5. u Beograd na "malu korekciju", kako doktor veli, zahvat od 15ak min kako bi mu uklonili višak kožice u kojoj mu se zadržava mokraća. Inače iza sebe imamo dvije operacije, uspješne (ukoliko ne brojimo ovo)...Budući da je tijekom prošle dvije operacije imao pelene,nije bilo problema s kateterom, zanima me kako funkcionira to s kateterom kod djece koja nemaju pelene- imaju li vrećicu negdje zalijepitu ili??Mogu li normalno funkcionirati, da se to ne vidi?
Trebat će kateter...doktor je rekao da se radi stvarno o vrlo malom zahvatu, ali treba kateter nekoliko dana![]()
Mi dolazimo ujutro oko 7,valjda će odmah ujutro biti taj "zahvat"... pa ćemo se vjerojatno i upoznati
Iako, ja još uvijek razmišljam hoću li i ja ići, budući da sam u visokom stupnju trudnoće, nekako me strah na tako veliko putovanje, stres...Malenog ionako čuva moja mama, obožava ju, pa možda ona ode umjesto mene![]()