Evo mene nakon dugo vremena...Pozz za sve članove...Vidjela sam da ima par bebica koje odlaze na operaciju u Mostar pa ako žele mogu da me kontaktiraju da im pomognem sa našim iskustvom...
Evo mene nakon dugo vremena...Pozz za sve članove...Vidjela sam da ima par bebica koje odlaze na operaciju u Mostar pa ako žele mogu da me kontaktiraju da im pomognem sa našim iskustvom...
Dobar dan ,
maama bilo bi nam drago da se upoznamo, ali kako kažete da ste u visokom stupnju trudnoće možda i je najbolje da ne riskirate i izlažete se naporu , stresu i dodatnim problemima. Mi držimo fige da sve prođe ok, i da i Vi odahnete po pitanju hipospadijekao što je slučaj i kod nas.
Veliki pozdrav Vam šaljem , sretno!
Hvala Bastrid, nadam se da je ovo zaista posljednji zahvat što se tiče hipospadije
Ovo bi trebalo biti nula u odnosu na ono što smo sve već prošli.
Veliki pozdrav Vama i svim forumašima uz koje smo sve ovo prolazili puno lakše i bezbolnije. I bez kojih, naravno, nikad ne bih otišli u Beograd već bi patili dijete ovdje kod nas...strah me i pomisliti
Ako je isto kao što je bilo kod mene onda se može sredit da se ne vidi vrećica tako da se odvoji i onda ostane samo cjevćica iz trbušne šupljine koja preko majice nebi smjela bit uočljiva (ja sam ju lijepio selotejpom uz trbuh da se bolje pribije i bude manje uočljiva ako sam baš morao se vidjet s nekim ili ić obavit nešto). Cjevćica se onda začepi, a otvori (maknete čep) kad djetetu/pacijentu dođe potreba za obavit nuždu.
Sretno sutra.
Tako smo imali i prije, samo što je bila pelena,a sad više ne nosi pelene pa me bilo strah kako će sad funkcionirati. I mislila sam da kad ima kateter ne osjeti kad mora mokrit (tako je meni bilo poslije carskog, nisam uopće imala potrebu mokriti, samo je curilo)
Hvala Anonomni! Puno sreće tebi i ostalima!
Maama, bez obzira na pelenu isti je sistem, onako kako je Anonimni opisao, ne morate se bojati katetera. Sretno sutra! Mi smo na kontroli iduću subotu u Bg, nadam se zadnji putPozdrav svima!
I mi smo imali kateter bez pelene, ja sam mu prvih par dana po noći znala stavit pelenu i u nju pustit kateter... Nego imam jedno pitanje, jel netko imao problema sa crvenilom spolovila? Kod nas je sve ok, ali svako malo mu se zacrveni ...svakih par dana
Moj maleni je danas operiran...sad čekam da dođu kući.Super je što mogu većdanas kući. Ja ipak nisam išla s njimaSve je prošlo ok. Poslije njega je bio još jedan dječačić na operaciji...Nadam se da je i s njima sve ok. Više ću znati kad dođu pa kad sve čujem, zasad imam malo informacija.
Maama dobro jutro,
kako je maleni?
Mi smo obavili kontrolu , za sad je ok...iduća opet za 5 mjeseci...
Šaljemo puse malenom !!!
Upravo su jutros otišli na kontrolu...Nekako mi je ovaj put najteže. Kod prve dvije operacije se uopće nije žalio na bolove, a sad je u nekoliko navrata doslovno vrištao dva sata. To je prestrašno. Više ne znam jel to sve od bolova ili ga je i strah ( jer je vidio cjevičicu pa je počeo plakati da ga je nešto ubolo u pišonju). Samo isčekujem skidanje katatera pa da se uvjerim da je sve ok...I da, još kad je trebao piškiti u jednom trenu mu je krenulo osim na kateter kapljice i na piši pa je vrištao da ga peče...Sad mu ostavim otvoren kateter i zamotam u pelenu koju mu stavim u džep. Ona vrećica je ogromna i ne znam ni kako bi je zakvačila.
Bastrid drago mi je da je kod vas sve u redu, hvala Bogu. Pozdrav
a vrećicu možete i skinuti, kateter zatvoriti i puštati mikraću normalno u wc, tako je najlakše
Slučajna, niste dugo pisali kakva je situacija kod vas? Je li se druga rupica zatvorila?Iskreno se nadam da je![]()
Jako zanimljiv članak kako hipospadiji pristupaju u Americi..
http://www.childrenshospital.org/az/...geS1134P1.html
X. Međunarodni simpozij iz dječje kirurgije i urologije
http://www.bljesak.info/web/article....e-6dbe470fafae
http://www.bljesak.info/web/article....e-6dbe470fafae
Pozdrav svima.
Evo da se i mi malo javimo nakon dugo vremena iako redovno pratimo forum.Nama je evo prije desetak dana bilo godina od operacije u Beogradu.Sve je ok,pišo super izgleda a i mlaz nam je dobar.Sin nema nikakve traume vezane za operaciju u BG,doktoru redovno šaljemo sličice i video i on je zadovoljan a i mi smo.![]()
Last edited by zabrinuta ma; 17.06.2013 at 09:54.
Evo javljam se posle duze perioda prva operacija je prosla najbolje moguce, dete se oporavilo nakon 2 dana, sad vec planiramo drugu nadam se isto tako uspesnu. Sve pohvale za Dr. Djinovica i za osoblje klinike Bel medica.
Veliki pozdrav svim forumasima.
Evo i mi da se javimo nakon dugo vremena. Obavili smo pregled kod D-r Djinovic, kraj mesec maja. D-r kaze da dete ima koronalnu hipospadiju sa blagom kurvaturom (zakrivljenje) penisa. Kaze da oni sve to rjesavaju u jedan zahvat, ali da djete se ne mora operisati, jer je to vise estetski, funkcionalno je sve ok. Jedino se kod dete moze javiti psiholski kompleks kad narasne. Jer on ima i svoj brat bliznak, ali hvala Bogu sto kod njega je sve ok, ja i moj muz smo se odlucili za operaciju. Nadam se da smo donjeli pravu odluku.
Danas sam pricala sa doktorom telefonom i dogovorili smo termin operacije, a to je 22.10. Mi smo htjeli obaviti to malo ranije, u septembru, al doktor kaze da je prezauzet, da ima puno putovanja, simpozija, a i vec rezervisani termini![]()
Dok smo bili u BG doktor nam je takodjer rekao, da ako se rjesimo napravit operaciju, dete moramo mazati andractim gel, 2 x dnevno oko 20 dana prije operacije. Kaze da ce se pisonja malo povecati, a da nece biti drugih nuspojava. Ja se iskreno nadam da ce sve to proci kao sto treba i da ce biti sve ok. U kratko to je nasa situacija. Praticemo i dalje forum. Ukoliko neko dogovori termin blizu naseg, neka nam napise.
Puno pozdrava iz Makedonije!
Mi smo dobili termin 16.7. i već se lagano pripremamo za Beograd. Moj sin isto ima koronarnu hipospadiju. Zanima me kako je to sa kateterom? Što to znači da ide kroz trbušnu šupljinu? Mi smo još sa pelenama.
Moj sin je lakše podneo kateter iz trbuha nego onaj iz penisa.Ako dijete nosi pelene stavit ćete kraj cjevčice u pelenu i dijete neće ništa osjećati i moći će se normalno igrati.
Ne morate se toga bojati.Skidanje katetera je bezbolno!
Hvala puno na odgovoru.
Tanja75, znaci imamo istu dijagnozu. Zelimo vam puno srece 16.07!!!
Recite mi molim vas, je ste li vec nasli smestaj, mozda neki apartman ili hotel, blizu Bel Medica?
Našli smo super smještaj, privatan stan u novogradnji na 10 min.hoda od Belmedica. Detalje vam mogu poslati na neki vaš mail jer još nemate dovoljno postova da vam pišem ovdje.
To bi bilo super tanja75, bas ti hvala. Evo mail gdje mi mozes poslati detalje: makedonka1802@hotmail.com
maama drago mi je da ste uspesno zavrsili op.veliki pozdrav za vas.Koliko cesto idete na kontrole?Mi moramo na popravak pocetkom avgusta fistula se nije zatvorila
makedonka1,mi smo prvi put bili u apartmanu avenija i zadovoljni smo,sve nam je bilo blizu i bolnica i tramvajska i autobuska stanica,supermarketi..
Pozdrav!!
Nisam dugo bila na forumu i nisam vidila vasu poruku..mi smo na kraju dogovorili operaciju kod dr. Miroslava Djordjevica. Spominjali su ga tu na forumu. Kazu da je jako dobar kao i Đinović. Mene zanima kako je vas sin danas? Ima li problema s mokrenjem? Da li su mu povecavali mjehur? Moj nije jos nikako operiran sada ce navrsit 7.mj ..za 2mj ce bit operacija..doktori u hrv su meni i muzu rekli da racunamo s time da ce ostati inkontinentan..kao da je to teska anomalija![]()
možemo stupti u kontakt javite mi se na email adresu tea.scevic@gmail.com
Pozdrav svima,
Prošlo je 5 dana od operacije mog sina kod Dr. Đinovića. Odlično se oporavio i za sada je sve Ok. Hvala svima na savjetima i podršci.
Apartman je bio 25 e,s tim da smo ostali 16 dana(sto vise dana se ostaje cena je manja,a sto manje onda je veca)do bolnice ima desetak minuta hoda,mi smo bili zadovoljni.
Apartman je bio 25 e,s tim da smo ostali 16 dana(sto vise dana se ostaje cena je manja,a sto manje onda je veca)do bolnice ima desetak minuta hoda,mi smo bili zadovoljni.
Tanja 75,pozdrav zelim vam sve najbolje
Da li neko zna koliko traje op.zatvaranja fistule?Dr kaze to je njemu petnaest minuta ali bih voljela da znam iz prve ruke,Tinchy32 kako je bilo kod vas?
pa i nama je reko tako,da je to čas posla samokad su dijete mi odveli imala sam osjećaj da traje vječnost i mislim da ga nije bilo dobrih sat i pol.al to je valjda tako jer u sobi su mu dali onaj sirup za uspavljivanje a kad su ga odveli valjda dok naprave sve drugo to potraje.Kad se vratio plakao je,bilo je gore nego nakon prve op i dobio je cistofix,al navečer su nas bili pustili doma pa je bilo lakše.Jedino,dr nam je bio reko da će trebat samo jedno previjanje a mi smo dolazili bar 3-4 x do skidanja katetera
Ako vas još kaj zanima,recite samo.Sve u svemu oporavak je bio brz,piškio je odmah super a sad je 4 mj od operacije sam je odlučio da neće više pelenu
Hvala Tinchy32,a posle koliko ste skinuli zavoj sa pise i katetar?Nama dr.svaki put da razlicitu informaciju![]()
Evo mene opet od prve operacije je proslo skoro dva meseca sve super do pre neki dan kad smo primetili da se glavic koji je bio otvoren po duzini skoro skroz zatvorio tj. srastao dok kozica nije. Mazemo kontratubexom i radimo vakum vjezbice. Veoma smo se zabrinuli. jeli se to jos nekom desilo? Javili smo doktoru ali jos nije odgovorio a mi nemamo mira stace dalje biti jer je bio reko da ce to ostat otvoreno do sledece operacije, kad ce zatvorit. Molim ako je neko imao takav slucaj da se javi.
hm,nismo dugo imali zavoj,ak se dobro sjećam u srijedu smo išli doma a već u subotu je dr skinuo zavoj,s tim da je ana bila skroz suha al je reko pratit da nebi naoticalo jer oni imaju kompresivni zavoj i kako smo mi putovali doma reko nam dr.Nikola(jer dr.Đinovića nije bilo)da se moramo vratit.mi smo se taj dan zadržali i zbilja je bilo počelo lagnano naoticat pa nam je dr vratio kompresivni kojeg smo mi sami maknuli kroz dva dana.kateter je imao punih 11 ili 12 dana?možda 10?sve sam zaboravila
uglavnom znam da je prvo reko 14 dana ali nije bilo potrebno
Pozdrav svima. Evioi nas opet. Nama je prošlo 11 mjeseci od operacije. Sve super zaraslo, ostavili se pelena, sve 5... osim šta izgleda da je kanalić ipak malo uzak... mislim, maleni piški super, nije isprekidano, nije lepezasto, samo malo tanje. doktor kaže da dođemo u bg na kontrolu. zna li itko šta će nam tamo raditi i koliko ćemo se trebati zadržati?
Joj, svi ste na godišnjem![]()
S obzirom da nikog drugog nema s odgovorom ^^
Ako je rečeno kontrola onda po meni to ne znači ništa više od maksimalno 10-15 minuta s liječnikom (plus kojekakva moguća čekanja usput).
Pretpostavljam da pitate prvenstveno radi toga što je poprilično zamorno za vožnju u jednom danu napravit Split-Beograd pa natrag opet Beograd-Split.
Također jedino što ovako laički preko interneta mogu nagađat po ovome što ste opisali da se radi o priraslicama. Ukucajte to u pretragu teme "priraslice" par roditelja je opisalo to vrlo slično kao i vi, malo tanji mlaz nego inače i da se riješilo vrlo brzim postupkom.
http://forum.roda.hr/threads/12358-h...ce#post2145147
http://forum.roda.hr/threads/12358-h...ce#post2179411
izvini sto kasnim sa odgovorom.klinika je sava surgery.kao sto sam vec napisao,stvarno sam prezadovoljon ali opet ponavljam da je mene operisao pokojni profesor perovic.posto nemam dovoljno postova za pm mozes pisati na andrijafb@net.hr.sve sto vas zanima pitajte,odgovoricu...
Last edited by andrija76; 11.08.2013 at 15:01.
izvini sto kasnim sa odgovorom.klinika je sava surgery.kao sto sam vec napisao,stvarno sam prezadovoljon ali opet ponavljam da je mene operisao pokojni profesor perovic.posto nemam dovoljno postova za pm mozes pisati na andrijafb@net.hr.sve sto vas zanima pitajte,odgovoricu...
Anonimni hvalazlata vrijediš na ovom forumu
![]()
ina85 mail je andrijafb@net.hr
Pozdrav ekipa,
evo i mene, moj sin ima 14 mj. i dijagnosticirana mu je gland. hipospaija što god to značilo.... Prema svim uputama, pitanjima odlučili smo se za operaciju u Beogradu. Zanimaju me kontakti za smještaj i za doktora, tj. mail? Kako ste slali prvi mail, odmah sa slikama ili? Ja sam iz Pule pa mi Beograd i nije tako blizu!
Pozdrav
Novi smo ovdje
Imamo curicu staru 18 mj,nakon par dana starosti su poceli eksperimentirati oko nje,da bi dobili 5 dan njezine starosti dg blaga epispadija
Isli smo prvo kod dr Luetica,koji smatra da treba cekati da bude starija,jer ako bude imala normalnu funkciju mokrenja da ne bi nista ni operirao
Idemo na kontrole kod dr Cvitkovic u pol. Helena,jer ima jednostrani refluks drugog stupnja + blagu epispadiju
Sad nam je preporucila da se konzultiramo sa dr iz Bel medical. Nasa curica kao da ne moze zadrzati urin,ponekad se vise popiski kao u mlazu,ali skoro stalno taj urin "kapi",eto bas tako... Brine me I sad se moramo izorganizirati za konzultaciju u BG. Da li da prvo posaljem sve mailom doktoru o nasem slucaju?
Pozdrav mum,evo i mi smo iz Pule pa ako vam treba kakva pomoć možemo se čuti i putem telefona,vidim da još uvijek ne možete primati privatne poruke.Moj sin je imao operaciju prije godinu i po.Uglavnom sve smo dogovorili sa doktorom putem maila a bili smo smješteni u apartmanima avenija,oni su se već ranije spominjali na forumu.Najbolje bi bilo da pošaljete doktoru mail sa slikama i dijagnozu.