Stranica 40 od 42 PrviPrvi ... 303839404142 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2145

Tema: hipospadija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Hvala Limuncica.
    Mi smo tek u početku, nismo još obilazili doktore vezano za dijagnoze, sugestije mišljenja ali naravno kako danas većina, pa tako i mi, odmah potraži na netu tako smo i mi došli do ovog foruma koji je stvarno dobar zbog razmjene iskustava i moram priznati da nas je uvelike smirio. Sinčiću je otvor smješten ispod glansa penisa tako da sam ja laički (opet uz net) zaključio da je riječ o anteriornoj penilnoj hipospadiji. Ono što bi smo naravno htjeli izbjeći je više zahvata nego što je potrebno (a očito dr. Đinović to radi odlično) pa zato i pitamo kakva su bila iskustva u Mostaru, odnosno kakve su preporuke za Hrvatsku (Kantrida, Rebro ili nešto treće....) ?
    U svakom slučaj hvala svima koji se javljaju velika su pomoć. Potrudit ćemo se i mi podijeliti naša iskustva...

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Dragi Tommo,

mi smo prošle godine bili u Mostaru i uspješno operirali hipospadiju i zakrivljenje penisa. Operacije su izvodili najbolji kirurzi specijalizirani za urogenitalne operacije u Europi. Svima su operacije hipospadije obavljane u jednom aktu. Imam samo riječi hvale za apsolutno sve. Naše dijete nije imalo ni godinu dana kada smo išli na operaciju i nitko tamo nije rekao da je to premalo, dok su nas u Klaićevoj i na Rebru upučivali na to da trebamo čekati najmanje do treće godine djeteta. Dapaće, u Klaićevoj nam je doktor odmah na prvom pregledu rekao da ćemo morati ići na dvije operacije. Stvar je vrlo jednostavna, ima ljudi / doktora koji to znaju raditi i koji su specijalizirani za to, i onih koji nisu (a nažalost u Hrvatskoj nema kirurga specijaliziranog za urogenitalne operacije kod djece). Kod nas postoje dječji kirurzi koji operiraju sve, pa u to ulazi i hipospadija, pa kako im uspije. Našeg sina je operirao dr. Aivar Bracka , jedan od svjetskih stručnjaka za takve operacije. Tu spada i dr. Đinović. Ako netko ima pravi pristup prema hipospadiji onda su to u bolnici u Mostaru.
    Naš sin za vrijeme cijelog boravka u bolnici i poslije,nije popio ni jednu žličicu sirupa za bolove niti se ikad žalio da ga boli. Penis estetski izgleda super, dijete za sada piša prekrasno, a najbolje od svega je da se ničeg više ni ne sijeća.
    Kada smo čuli za hipospadiju i kada smo počeli obilaziti bolnice u Hrvatskoj i shvatili da nitko baš nije s tim na svome terenu, jako smo bili zabrinuti. Ali nismo htjeli pristati na čekanje i više operacija, i donijeli smo jako dobru odluku.
    Samo hrabro.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

bok ljudi i mali dečkovi hipospadičari
    nitko mi se nije javio... il' nitko nema iskustva ili nitko neće
    Kako sam već napomenula, moj mali dečko ima distalnu (blaži stupanj) sa korekcijom kožice te smo još u fazi sakupljanja informacija i mišljenja....A kao i većina vas ovdje, nikada do našeg slučaja nisam uopće čula za tu malformaciju i svi skupa smo bili u potpunom šoku po dijagnozi...
    Bili smo u Klaićevoj kod dr. B i kaže da se može riješiti gotovo rutinski, u jednom aktu i da se javimo najesen, iza mora, kada će maleni imati 24 mjeseca.
    E sad, mene najviše zabrinjava taj postoperativni tijek u Klaićevoj kojeg svi navode kao najveću traumu...
    Uglavnom, dr.B na moj upit za apartman ( jer si naravno ne mogu niti zamisliti ostaviti svog mišića samog 10 dana , kao ni svaka majka a i jaaaako se moram potruditi sakupiti bezobraznu sumu novca za to „zadovoljstvo“), reče da mi on ne može i ne želi dati suglasnost za korištenje apartmana

Navodi razlog da sestre zadužene za apartman nemaju dovoljno iskustva te nisu dovoljno educirane za njegu djece iza ovog zahvata te da se on ne slaže sa boravkom u apartmanu ...dijete ide na odjel gdje majka/otac može biti s njim svaki dan od 10-18h....i bok, to je to!
    Ok, razumijem ali ajmeee , ne znam kako ću to
    Zatim, jučer smo bili kod prof. L na Rebru i moram reći da sam ugodno iznenađena liječnikovom strpljivošću i spremnošću na odgovore....pola sata nam je potanko tumačio/predavao hipospadiju i odgovarao na sva pitanja (glupa i pametna) zabrinutim roditeljima gledajući nas u oči...Vrlo profesionalno i nadasve humano.... Dobili smo termin operacije i sve pretrage koje moramo napraviti prije i to je to... Upozorio nas je na mogućnost komplikacija (fistula) čiji se postotak kreće oko 20%, na teži postoperativni tijek u smislu strogog ležanja 6-8 dana djeteta u krevetu s kateterom u piši itd. ali takva su pravila...
    Apartman nije nikakav problem! On kao liječnik daje suglasnost za apartman i roditelj ima rezervaciju te osiguran smještaj na termin operacije.

Konačno, oba liječnika imaju jednako mišljenje o stupnju hipospadije i glede samog zahvata, što je i najvažnije. Sada je na nama da odlučimo gdje ćemo i što ćemo pa vas najljepše molim ako netko od vas ima kakvih saznanja i iskustava za podijeliti kako je na Rebru?
    Svako iskustvo ili informacija je dobrodošla a ukoliko ih ne želite ovdje javno podijeliti sa svekolikim pučanstvom, molim na mail koji sam navela 2 posta prije...hvalaaaaa!

netko? bilo tko? help!

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ja bi rado pomogla al neznam iz osonog iskustva kako je u bilo kojoj našoj bolnici.mi smo upravo iz tog razloga postoperativnog tijeka išli van na op.ionak trebaš lovu za apartman.ali je mali od frendice bio na rebru i on je sad već 10,5 godina i tek sad je prošle godine na 3.il 4.op uspio riješit to ,ali su jako zadovolji sa dr.

tinči1975 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Evo, Teuta-zg, da vam kažem da smo mi već imali dosta iskustva s prof. L. kod kojeg ste bili na Rebru i da za njega, a i osoblje DK5 imamo samo riječi hvale! Jučer smo se vratili iz ZG s još jedne u nizu operacija hipospadije i nadamo se da je ovo posljednja. Prof. je stvarno svaki put dao sve od sebe, ali smo imali dosta problema sa fistulama koje su se do sad pojavljivale. Ja sam također s djetetom bila u bezobrazno skupom apartmanu, čiju cijenu kad nekome kažem ljudi misle da sam u hotelu sa 5 zvjezdica, što nije ni približno točno, ali nemam izbora jer nismo iz ZG i ne mogu dijete tamo ostavljati samo.Za navedeni smještaj smo do sad izdvojili već tridesetak tisuća kuna i možete misliti kako nam je, ali ja ne mogu zamisliti da mi dijete tamo leži samo 5-10 dana s kateterom. Što se nas tiče profesor i osoblje su stvarno super, ali cijene apartmana su ne samo bezobrazno visoke, već je to iskorištavanje očajnih roditelja!

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pozdrav,
    Mi nismo imali operaciju koja je bila zakazana u 3mj,par dana prije op dobili vodene kozice
    Dobili novi termin u 6 mj
    Što se tice prof Luetica-mislim da je on super doktor.Kod njega smo bili na par kontrola i on nam je pisao zahtjev za operaciju vani.
    Javimo novosti

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Zanima me, ako mi tko sa iskustom može reći, koliko ste čekali između pojave fistule i saniranja tj. operacije? Mlaz mog sina koji prolazi kroz fistulu sve je tanji i ne pojavljuje se uvijek. Operiran je u 7 mjesecu prošle godine. KOliko da čekam?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj tanja75 prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me, ako mi tko sa iskustom može reći, koliko ste čekali između pojave fistule i saniranja tj. operacije? Mlaz mog sina koji prolazi kroz fistulu sve je tanji i ne pojavljuje se uvijek. Operiran je u 7 mjesecu prošle godine. KOliko da čekam?
    Kod mene prof. Perović i dr. Đinović su preporučali najmanje 6 mjeseci da prođe od prijašnje operacije. Ali mislim da vam je najbolje naravno pitat liječnika kad se može. Svaki je slučaj specifičan za sebe kod hipospadije.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Hvala za brzi odgovor. Nama je prošlo 8 mjeseci i u poslijednje vrijeme mlazić je sve tanji, a ponekad ga uopće nema

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pa to je onda dobra stvar u nesreći od fistule. Znak je da se suzuje. Na pregledima se sjećam su uvijek gledali i pričali međusobno koliko se suzilo i kako im to onda olakšava operaciju.

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

da ,tanja to je onda super jer i nama je dr reko da bi se fistula mogla zatvorit sama,nažalost kod nas nije i mlaz je bio sve jači pa smo nakon 6 mj imali još jedan zahvat

Datum pristupanja
    Aug 2008

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

dragi roditelji, zanima me nakon koliko dana doktor Đinović odgovara na mail?! mi smo mu poslali već dva, ali još nema odgovora...

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj hrabri pipo prvotno napisa Vidi poruku
    dragi roditelji, zanima me nakon koliko dana doktor Đinović odgovara na mail?! mi smo mu poslali već dva, ali još nema odgovora...
    meni je dr. odgovorio na prvi mail vec isti dan,a na drugi smo cekali mesec i po.......ali uvek odgovori

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj LIMUNCICA prvotno napisa Vidi poruku
    meni je dr. odgovorio na prvi mail vec isti dan,a na drugi smo cekali mesec i po.......ali uvek odgovori
    hvala Limuncica na odgovoru... mi smo mu prvi mal poslai 9.4., a drugi 17.4. .... nadamo se da bude skoro!!!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

puno vam svima hvala na informacijama, svaka je naravno dobrodošla
    mislim da sam već puno bliže odluci a ona definitivno ide u prilog Rebru... čujemo se

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Evo ako može biti od pomoči.
    Moj sin je bio na opreacije hipospadije u Varaždinu. U bolnici je boravio deset dana, svih deset dana sam bila s njim u sobi na odjelu od 0-24. Cijena prava sitnica naspram drugima 100 kn po danu s time da su u to uključena još tri obroka. Operacija je bila uspiješna obavili smo je u 1. mj. 2013 za sad nema nikakve fistule. Operirao je dr. Kolar, koji je kako je rekao vrhunski kirurg za operacije te vrste i član svijetskog udruženja za hipospadiju. Ne škodi da upitate.

tinči1975 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Pozdrav! Zanima me samo koji oblik hipospadije ste operirali, s obzirom da sam shvatila da ste sve riješili u jednom zahvatu, hvala!

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj tinči1975 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav! Zanima me samo koji oblik hipospadije ste operirali, s obzirom da sam shvatila da ste sve riješili u jednom zahvatu, hvala!
    Ispričavam se nisam bila dugo na forumu. Evo operirali smo hypospadiju coronalis (sad neznam dal sam baš točno napisala) otvor mu je bio odmah ispod glavića, s time da je imao i rascjep i višak kožice sa gornje strane a sa donje mu je falilo kožice.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Hvala LOTICCA, mi smo također čuli dosta pohvalnih stvari oko Mostara ali budući smo još uvijek na početku htjeli smo čuti i druga iskustva. Zanima me samo jeste li dugo boravili u bolnici i kako je prošao postoperativni period ? Također, zanima me koliko je dugo prošlo od operacije i kako obavljate kontrole i kod koga? Vidim da većina operiranih kod dr. Đinović kontrole "obavlja mailom", a jasno da se bar povremeno mora i fizički otići na pregled. Usput, ako nije problem da nam kažete koliko vas je otprilike koštalo (može i kontakt na mail ili PM)....

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj tommo prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala LOTICCA, mi smo također čuli dosta pohvalnih stvari oko Mostara ali budući smo još uvijek na početku htjeli smo čuti i druga iskustva. Zanima me samo jeste li dugo boravili u bolnici i kako je prošao postoperativni period ? Također, zanima me koliko je dugo prošlo od operacije i kako obavljate kontrole i kod koga? Vidim da većina operiranih kod dr. Đinović kontrole "obavlja mailom", a jasno da se bar povremeno mora i fizički otići na pregled. Usput, ako nije problem da nam kažete koliko vas je otprilike koštalo (može i kontakt na mail ili PM)....

U bolnici smo bili 5 dana, 24 sata sa djetetom,postoperativno je sve prošlo i više nego dobro. Mala djeca imaju kateter u pelenama (jedna mala cijevčica koja ide iz penisa),tako da se se normalno kreću i ne kuže da imaju bilo što. Bolova nismo imali. Dijete se tih 5 dana normalno igralo, hodalo... Nakon 5 dana smo išli doma,a nakon 10 dana smo vadili kateter u Zagrebu u privatnoj poliklinici Helena ( dr.Cvitković iz Poliklinike je ove godine bila predavač na simpoziju u Mostaru), koja ima dječjeg kirurga /urologa. Nakon vađenja katetera, doktor je rekao da je jako zadovoljan kako je kolega odradio operaciju i da sve jako dobro izgleda. Kontrola je bila opet za mjesec dana isto tamo, doktor je bio jako zadovoljan i rekao da samo pratimo mlaz i ako se ne pojave fistule da ne moramo više dolaziti. Evo prošlo je godina dana, i za sada je sve u najboljem redu.
    Uglavnom sve predoperativne i postoperativne pretrage i preglede smo obavili u Poliklinici Helena u Zg. Tamo su isto svi super i od dr.Cvitković smo dobili puno podrške i dobrih savjeta u vezi hipospadije i operacije.

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Jel ima tko na forumu da je imao problem s ekstrofijom mokracnog mjehura.... Svako iskustvo dobro dode...

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Citiraj lala21 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ima tko na forumu da je imao problem s ekstrofijom mokracnog mjehura.... Svako iskustvo dobro dode...
    Lala21 jeste li uspjeli riješiti šta po tom pitanju? Mog dječaka čeka ova operacija najvjerovatnije u Bg ali sad za sad ništa detaljno ne znam a nisam uspjela pronaći ni iskustva na ovu temu..

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Lijep pozdrav!!
    Moj sin je prije 2 nepune godine rođen sa ekstrofijom mjehura i operiran je u Beogradu. Javite se slobodno ako vas sto zanima!

Citiraj Eminaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Lala21 jeste li uspjeli riješiti šta po tom pitanju? Mog dječaka čeka ova operacija najvjerovatnije u Bg ali sad za sad ništa detaljno ne znam a nisam uspjela pronaći ni iskustva na ovu temu..

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Pa sve me zanima draga franci Kako je sada dječak? Kako je prošla operacija? koliko dugo je trajao oporavak poslije nje?

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Eminaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sve me zanima draga franci Kako je sada dječak? Kako je prošla operacija? koliko dugo je trajao oporavak poslije nje?
    draga emina jos uvjek nist od svega sam uspjela dobit termin 17.12 cekamo sutra prvi put idemo doma.. Kako je tvoj djecak koliko je star??? Da li je i njemu uz mjehur i spolovilo ne razvijeno??? Lijepi pozdrav

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno .

Ima li tko iskustva sa dr. Basticem?

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pozdrav!

Po svemu sudeći Hipospadija je iza nas

Kako u većini slučajeva, ljudi sa pozitivnim ishodom operacija se uglavnom ne jave pa sam obećala sama sebi da ću se javiti za buduće čitaoce ove teme i zabrinute roditelje. Pogotovo za one koji se odluče na sanaciju u Hrvatskoj, vjerujući našim liječnicima i njihovom znanju, iskustvu i umijeću.

Iskreno mi je drago da mogu posvjedočiti da je naša operacija u Hrvatskoj protekla dobro a čini se i biti će sve dobro.

Operirao nas je prof. Luetić na Rebru.
    Bila sam sa djetetom 8 dana u apartmanu, na raspolaganju mu od 0-24 i to je neprocjenjivo! Puno smo lakše to podnijeli i on i ja, jer smo bili zajedno. Nije jeftino,ali je neprocjenjivo!
    O osoblju DK5 koje je skrbilo za moje dijete 8 dana imam samo i isključivo riječi hvale! Pristup, znanje, iskustvo s tom vrstom pacijenata , humanost i skrb su na visokom novu.

Danas, 18.-ti dan iza operacije sve je iza nas. Kao da je bilo "prije 100 godina"
    Dijete je potpuno oporavljeno, pišo izgledao u redu ( nije kao iz kataloga ali kad još malo splasne oteklina i ispadnu konci biti će sasvim uredan) a što je najvažnije dijete uredno mokri na vrhu penisa, širokog i neisprekidanog mlaza.

Toliko.

Ukoliko netko ima dvojbe, detaljnija pitanja i sl. slobodno me kontaktirajte jer i sama sam prošla kako je teško doći do ikakve korisne informacije a koje su u konačnici najčešće bile samo loša iskustva vezana za naše liječnike.

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Draga emina nisam jos nista rijesila osim sto sam zakazala operaciju kod dr dinovica... Mi uz ekstrofiu imamo i ne razvijeno spolovilo.... Javite se koliko je vase djete staro....??? Pozzdrav

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pozdrav
    Veliki pozdrav i puse Limuncici i njezinom sinu
    Mi obavili operaciju kod dr Đinovica u 6 mj...imali smo katetere nekih 20-ak dana. Sad je na terapiji u svrhu "sirenje" kapaciteta mjehura jer je prilikom op. ustanovljeno da je mjehur dosta mali. Posto smo imali i refluks kao jednostrani,prilikom operacije je ustanovljen s obje strane. Sad u 11 mj idemo na videourodinamiku u pol. Helena da vidimo sto je s tim. Nas sad dosta brine i daljnja nemogucnost kontrole mokrenja... Dr smatra da je jos mala i da je potrebno jos vremena, kasnije i biofeedback vjezbe.
    Znam da je na pocetku ove teme,među prvim postovima na ovu temu bila jedna mama sa curicom pa me zanima iskustvo nakon par godina kako su... Ako tko bude trebao neku informaciju o nasem slucaju slobodno me kontaktirajte. Vrlo rado ispricam kako se sve odvija kod nas

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Pozdrav, nas sin ima 13 meseci i koronalnu hipospadiju. Zakazana je operacija kod dr. Djinovica za februar, nadam se bice sve u redu. Nas sin je jako nemiran i mnogo me plase cesta previjanja, i mazanja, on je skoro imao bronhitis i silno se naplasio lekara, plasi me pomisao kako ce podnositi sada tako ceste kontrole i slicno. Da li neko zna za neki smestaj u blizini, doktor kaze kateter ce stojati 12-14 dana, pa bi zelela biti tamo, bez obzira sto smo udaljeni 2 sata mozda i manje. nekako je sigurnije. Zelim cuti savete, hvala vam unapred..

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Javi se na mail tanja.protulipac@gmail.com pa ću ti javiti sve o super smještaju nedaleko bolnice Bel Medic. Mi smo išli pješice. trebalo nam je 10 min.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Iza nas je neuspjela operacija hipospadije, no odustali smo i necemo muciti vise dijete, imamo blazi oblik, funkcija u potpunosti ocuvana, mlaz dobar.
    Bili smo u Klaicevoj i nikome to ne bih preporucila, odjel doktori i sestre su grozni, vezu djecu, prostor ocajan. Nisu nam dali apartman jer kao ne preporucaju. Moju bebu sam morala ostavljati po noci, to su ki bili najtezi dani.
    Molim ne vodite tamo svoje malene.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ardnas bas mi je zao sto ste prosli u Klaicevoj.
    Moj J ima mjesec dana i istu dijagnozu no mi smo odlucili da odmah idemo u Beograd obzirom da smo culi samo ruzne price o neuspjelim operacijama u Hr.
    zasto i vi ne odete tamo?
    Posljednje uređivanje od mlukacin : 19.02.2015. at 21:55

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mlukacin tako ce i biti, ali ne jos sad, mi smo isli na tu op kad je bio 18 mjeseci, sad ima 3, 5 godine i dok ne bude stariji tu mislim oko 6 7 godina ne zelim ga izlagati stresu.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ok i moj ima blagu i ceka nas operacija nakon skidanja iz pelena. Sta je u Klaicevoj toliko grozno?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jaffa ne mogu sebi oprostiti sto sam priustila sebi i djetetu. Molim te ne idi tamo. To su jako losi ljudi i uvjeti. 10 dana je bio svezan u krevetu nisu mi dali nizi da ga nosim nizi da proseta malo...nije mogao hodati kad je ustao nakon 10 dana, a mene su proglasavali groznommajkom koja se stalno buni. Dojio je i saginjati nad njime da mu dam dojiti, uzas jedan. Ima neke alergije, dodje sestra na zamjenu i kaze evo donjela sam mu cokolino, a on to ne jede zbog alergije i ja tu puknem i sve im kazem u facu. Stalno za klaicevu neke akcije, samo ne znam di tenovce ulupaju.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ajme koma
    Mi smo sada u dva navrata lezali na pulmologiji i tamo je stvarno ok, bila sam sa malenim na stolcu 24h.
    Hvala ti, moram pogledati opcije, srecom imamo jos vremena. Grozim se toga!
    Nego, 10 dana?? A ja citala dan dva vise samo ako se zakomplicira kod jednostavnih

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je treba jako paziti na hranu,nekužim da ne gledaju alergijske liste uopće,negopo difoltu šalju čokolino.

usput brat mivodi prehranu u jednoj drugoj bolnici,i stalno se čudim kaj on ima takpuno posla, ali oni tam vode svakog pacijenta posebno,šalje se iz kuhinje točni paket kolko i čega smije bit po određenoj osobi, sad dalje tak u klaićevoj nisam ziher, jer valjda ne bi bilo takvih propusta.U jednoj bolnici gdi je bila našamajka isto sve ide svimka isto po difoltu,dao je brat prigovor ali su mu rekli da oni tak rade.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam navela kad smo bili koje namirnice jede i tako je dobio Je da je najcesce bilo isto ali to je zato sto ni nemamo puno namirnica. Bez soli i mlijeka i slicno

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Covjek bi mozda sve zaboravio da su strucni, al za hipospadiju nemaju pojma. Pa vani se ubolnixi bude jedan dan. Kod nas 10. Uzas jedan.
    Ja sam trazila razgovor sa nutricionistom kad smo usli u bolnicu, i ona me je sama pohvalila, dok je doktorna odjelu samo prokomentirao kako opet ja nesto trazim. To je moje djete i sve trazim za njega sve.
    Zato ne idite tamo. Ograniceni umovi i jako veliki strucnjaci u svojim glavama.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nutricionistica koja tam radi nije osoba koji radi s njihovom kuhinjom, već koja radi s vanjskim pacijentima i pokušava riješiti prehranu kod kuće

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Dragi svi !!!
    Ja bi vam željela ispričati svoju priču.
    Moj mali je rođen sa hypospadijom. Ni ja, kao ni velika većina vas, nije nikada čula za to.
    Bila sam u šoku, jer mom malom nešto nije u redu sa pišom.
    Plakala sam i dugo sebe krivila radi toga, jer sam mislila da sam na neki način to u trudnoći potaknula.
    Muž je krivio moju stranu, jer je to nasljedno.
    Dugo sam odgađala da uopće pogledam o čemu se radi, jer , mislila sam, najgore je guglati.

Onda sam oko 8.mjeseca starosti svog malog, ipak proguglala i shvatila da to i nije tako baš strašno. Najradosnije mi je bilo saznanje da to nije bolest i da ne izaziva bolest.

Obavili smo pregled u Klaićevoj , doktor je bio mlad i zbunjen, ne sjećam se imena.
    Rekao je da je mom malom potrebno napraviti 3 operacije. Prvo bi mu proširili postojeću rupicu, pa bi ju pomakli na pravo mjesto, pa bi izravnali njegovog pišu.

Bila sam u šoku.I odustala od operacije , jer nisam vjerovala da ne postoji doktor koji to ne može napraviti sve odjednom.

I opet sam guglala. I pronašla dr.Perovića.
    Htjela sam naručiti dijete na pregled, ali dr. je , na žalost, u međuvremenu preminuo.

Stupila sam u kontakt sa dr. Đinovićem i naručila dijete na operaciju.
    Trebala je biti sa 18 mjeseci njegove starosti.
    Mali se razbolio i operacija je bila odgođena.

U međuvremenu sam ostala bez posla i upali smo u financijske probleme, te operaciju nismo imali od kuda da platimo.
    Prolazilo je vrijeme, dijete je raslo...
    Znala sam da ćemo kad tad to morati napraviti, ali nikako da se oporavimo...

Dijete mi je odjednom postalo bolesno, stalno je imao prisutnu bakteriju u urinu, visoke temperature, česti boravak u bolnici i vječiti antibiotici.

Kao razlog doktori su navodili hypospadiju i to što mu je mokraćni kanal stvarno jako uzak.
    Rekli su da se zaista radi o zdravlju djeteta i da mu je operacija potrebna odmah.

Nisam imala što čekati više.
    Novaca i dalje nisam imala, u međuvremenu sam bila i u postupku razvoda, dijete bolesno,...
    U 13 mjeseci mali je popio 11 turi antibiotika + stalna profilaksa.

Zaista sam bila na rubu svega.
    Opet sam proguglala , jer jednostavno nisam mogla shvatiti da u Hrvatskoj zaista ne postoji doktor koji to može jednako dobro napraviti kao i dr.Đinović.
    Jedno sam bila sigurna, u Klaićevu ga ne vodim.

I tako sam naišla na dr.Luetića.
    Na svim domaćim forumima, njegovo ime je spominjano sramežljivo, ali ipak sa više pozitivnih ishoda od bilo koga drugog u Hrvatskoj.

I tako sam nazvala Rebro i naručila malog kod njega.
    Brzo smo došli na red i za pregled i za operaciju.
    Doktor nije davao nikakve informacije oko mogućeg uspjeha ili neuspjeha.
    Rekao je da će krenuti sa operacijom, pa će tek onda znati što i kako točno.
    Niti nakon operacije nije rekao puno.

Ali operacija je prošla.

Na Rebru za kompletno osoblje imam samo riječi pohvale, ti ljudi zaista znaju šta čine i moj mali im nije bio prvi , niti jedini hypospadijevac.
    U vrijeme operacije, upoznali smo dječaka koji je prvi put tada bio na op.hypo., dječaka koji je došao na kontrolu nakon 1.operacije i još uvijek je sve bilo u redu i dječaka koji je tada bio 4.put na operaciji.

U srijedu idemo na našu drugu kontrolu.
    Prošlo je tek 3 mjeseca od operacije, ali moj mali još uvijek piški uredno i svima se hvali.
    Kad piški vani, vježba daleko piškinje

Svjesna sam da nas još čeka dug oporavak i strepnja, ali iskreno vjerujem da je hypospadija iza nas.

Iako je bakterija i dalje prisutna i dalje bi trebao piti antibiotike, ali ja više ne želim da ih pije.
    Tjeramo tu bakteriju vodom.

Pročitala sam negdje da je mokraća u stvari agresivna tekućina sama po sebi, a razne tekućine ju čine još agresivnijom.
    Bojala sam se i još se bojim da bi mogla probiti u bilo kojem dijelu mokraćnog kanala.
    Tako da moje dijete pije samo vodu, čistu vodu, i ujutro blagi čaj od kamilice sa listićem koprive.
    Sol gotovo da i ne stavljam u jelo.

Eto, ovo je moja priča o hypospadiji.

Vjerujem da je dr.Đinović odličan stručnjak, ali uvjerila sam se da je i dr.Luetić znao operaciju kod mog malog napraviti u jednom aktu.
    I zato sve mame koje su u istoj financijskoj situaciji kao što sam ja bila, mogu reći : i u Hrvatskoj postoji doktor koji to može napraviti. U Beograd uvijek stignete otići na "popravak" ako je potreban.

I još nešto bi rekla.
    Žao mi je što se ovdje rijetko javljaju mame kao ja, koje su imale uspješne operacije u Hrvatskoj.
    Za sve one koje ne vide nadu, izlaz i brinu se, shvatite da se na forume najčešće javljaju oni koji imaju probleme, rijetko ko se vraća kada se taj problem riješi.

Hvala dr.Đinoviću za sve savjete koje sam dobila vezane uz pišu mog malog (a imala sam pitanja).
    I jedno veliko hvala dr. Luetiću, koji mi je vratio vjeru, a mom malom "pišu, velikog i lijepog kao prije" (tako moj mali kaže).

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Bok svima.

Evo javljam se kako smo i obećali, operacija je gotova i nadam se da je hipospadija riješena. Pokušati ću ukratko opisati naš slučaj. Vjerujem kako mnogi koji su se prvi put susreli sa hipospadijom čitaj forume kao što sam i sam čitao pa znam koliko ovo može biti od pomoći...
    Uglavnom, malenom je po rođenju dijagnosticirana hipospadija (distalna, uglavnom rupica je bila otprilike na polovini penisa) bez drugih anomalija i nismo bili na nekim pregledima u HR već smo zahvaljujući ovom forumu vrlo brzo kontaktirali dr.Djinovića, a dr. Kvesić nam se zbog poznanstva sam ponudio za operaciju. Nakon konzultacija sa dr. i obiteljskog vijećanja odlučili smo se za operaciju u SKB Mostar kod dr. Kvesić.
    Što se same operacije tiče, dr. Kvesić radi po Snodgrass metodi (proguglajte vidjet ćete što je) i operacija je trajala nekih sat vremena. Kateter ide kroz pišu i nosi se nekih 10ak dana. Prvih tri dana je pišo zamotan i mora se mirovati (naš se malni uglavnom smirivao sisom, a sirup protiv bolova dobio je tri puta u prva dva dana + jednom čepić). Malo ga je bolilo ali ništa strašno. Nakon tri dana skida se zavoj, a ostao je samo prozirni flaster sa nekom kompresom još nekih 4 dana i onda nije potrebno baš strogo mirovanje. Nakon toga skinuli smo i taj flaster, uz obilno kupanje - namakanje u kadici koje nažalost nije potpuno pomoglo pa se jedan dio flastera morao i otkinuti što je naravno boljelo. Pišo nakon toga ostaje odmotan i maže se antibiotskom kremom i stavlja (namota) se mala kompresa oko njega. 10ak dana nakon operacije kateter ide van i čekamo kako će piškiti. To naravno boli, ali dobije sirupić pa nije strašno osim što ostavlja strah pa je dosta kmeckao kad treba piškiti.
    Proveli smo ukupno 13 dana u bolnici i imamo samo riječi pohvale. Uz svu malu djecu majke ostaju, nema nikakvog vezivanja djece i sestre su stvarno super, a drugi roditelj može biti skoro cijeli dan tako da olakša majci uz naravno razumna ograničenja. U svakom slučaju, mislim da je dr. Kvesić napravio odličan posao i velika mu HVALA. Za sada nema nikakvih fistula, pišo izgleda super, a nadam se da ce tako i ostati.
    Za one koji možda razmišljaju o Mostaru, mogu reći samo naprijed i neka svima bude na umu ono što je nama dr.Kvesić rekao : " Nije hipospadija neki veliki problem (iako je operacija kirurški zahtjevna) i nije ju riješio samo onaj koji nije htio !"

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pozdrav
    Da li netko ceka odgovor od Dr. Đinovića? Poslala sam mu dva maila, jos cekam

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pozdrav! Ja sam mu poslala mejl prije mjesec dana, čekala sam dva tjedna da mi odgovori, no nije, pa sam mu ponovno poslala isti mejl, odgovorio je odmah sutradan. Zatim sam imala još nekoliko pitanja vezana uz njegov mejl, na njih mi je odgovorio nakon tjedan dana. Pričekaj još malo pa ponovi, sretno!!

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj ribica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav
    Pozdrav! Mi uvijek šaljemo mail i njemu i na onaj Fundacije dr. Perovića i za dva dana odgovara! Nego, da se i pohvalimo, 01.08. će biti godina dana od operacije i super smo! Kao da se nikad ništa nije dogodilo. Tri puta smo bili na kontroli i to zato jer mi želimo da doktor vidi kako sve to izgleda... svakih 3 mjeseca smo slali slike i video... zadnji put smo bili prije 2 tjedna. Sljedeća kontrola je tek u 5 mjesecu nagodinu! Pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pozdrav...imam sina od 2i pol god sa glandularnom hipospadijom...nismo jos bili na pregledu kod urologa samo kod nase pedijatrice.Prije godinu dana sam se cula sa dr.Dinovicem sa upitom o vrsti hipospadijeizahvatu...ali kadsam upitala za cijenu zahvata nije odgovarao a ja nisam navaljivala.Pa me zanima okvirno koliko ste placali zahvat? Znam da ovisi i on tezini hipospadije.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pozdrav...moj sin star 2 i pol hod. roden je sa glandularnom hipospadijom...do sada nismo bili kod urologa samo kod nase pedijatrice zbog spleta okolnosti...njemu ni nesmeta previse...kozica mu je nepravilno srastena i zakrivljeno je spolovilo.Ja sam se cula sa dr.Dinovicem prije izvjesnog vremena s upitima o vrsti hipospadije i zahvatu i sve mi je objasnio a onda sam ga pitala za cijenu i nije mi odgovarao...a ja nisam navaljivala pa me zanima koju si bili ako mogu okvirno reci koliko ih je stajao zahvat? Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •