hvala,javimo novosti
hvala,javimo novosti
tratina jeste li bili na kontroli?joj ja se moram javiti dr,ponekad mi se čini kao da mu je tanja mlaz al onda ako mu se jako piški bude širok samo mrvicu nekad ide i lepezasto...i još nešto ,lijepo sve izgleda al kad mu se digne :D onda mi nekad ona obrezana kožica izgleda malo čudno,jel da mažem to s ćime ili?
Pozdrav svima,
Moj sin je bio na operaciji kod DR. Đinovića 16.7. Od tada je sve OK. Mi mu šaljemo fotke i evo već u drugom navratu je rekao da je sve u redu. Zanima me nakon koliko mjeseci je prva kontrola? Dal to ovisi od slučaja do slučaja ili ima neko prosjećno vrijeme nakon kojeg je ta prva kontrola?
Mame, gdje ste našli smještaj... s obzirom da sam ja 700kn od BG odlučili smo tamo ostati ta 2 tjedna
Mi stigli iz BG! Sve je odlično. To šta je mlaz malo tanji, to je normalna nuspojava od operacije i to će nestajati s vremenom kako malac bude rastao! Jupi![]()
Mam ja sam pisala da smo mi imali izvanredan smještaj u BG, na samo 10minuta hoda od Belmedica i u novom stanu od pedesetak kvadrata. Cijena je isto bila prihvatljiva za sve što smo dobili. S obzirom da nemaš dosta postova javi mi se na tanja.protulipac@gmail.com da ne ispadne da tu nekog reklamiramPOdlat ću ti link da vidiš fotke stana.
Poslala sam mail prije 8 dana na ovaj mail od dr Đinovica,da li da jos cekam ili da zovem u polikliniku pa da se narucimo? Sve sam mu objasnila u mailu,ali nigdje jos odgovora. Već svakodnevno otvaram mail svoj i treperim ima li sto![]()
evo i nas sa hypospadiom "under construction" ponovo...mislila sam da ne pisem nista na forumu dok sve ne bude gotovo, ali mozda ce nekome ova nasa dosadasnja iskustva koristiti.
pre skoro mesec dana sin mi je operisan na Bel medic-u (prvi akt, inace pre toga je imao 3 operacije na Tirsovoj kod Djordjevica, pisala sam...). Kada sam proletos dovela sina na prvi pregled kod dr Djinovica (sva ocajna sto mu posle 3 operacije bukvalno nista nije uradjeno!) on mi je ovim recima rekao (a nadam se da nece imati nista protiv sto to ovde javno iznosim): "Niste vi krivi sto vam prvi put to presadjivanje bukalne mukoze nije uspelo, Miroslav (dr djordjevic) nije bas strucan za te teze slucajeve..." Sada kada mu je ponovo sve radjeno vidim razliku. I taj tretman sa pumpicom sada mnogo bolje ide (kod djordjevica smo bili dobili neki ogroman spric koji mu je uvlacio testise i kozu oko stidne kosti! Djinovic kada sam mu to pokazala nije mogao da veruje...)Sto se tice samog postoperativnog toka sada je bilo mnogo lakse...i taj cistofiks je jednostavnije regulisan, nego kad je pre bio operisan...naravno osoblje Bel medic-a ne moze se porediti sa tirsovom, sto je za ocekivati...svi ti se osmehuju, od cistacice do anesteziologa. Jedino me je malo razocarala organizacija... kada smo stigli ujutru u 7 na operaciju (kako nam je dr rekao) cekali smo do 15h da ga odvedu u salu, od toga smo 5 sati proveli u nekoj sobi bez prozora i TV,jer nije bio slobodnih apartmana, i nije smeo da izlazi napolje!histerija...slala sam muza da mu pokupuje nove igracke ne bi li ga smirili...
no, dobro...sve to prodje i zaboravi se...
sada skupljamo energiju da za 6 meseci prodjemo i 2 deo i da nadam sve bude dobro. idemo na kontrole jos uvek svake nedelje, posto smo iz okoline BG-a, dr kaze da se sve dobro odvija...mada ja vise ne verujem nikome, dok sve ne bude gotovo! (jer nama je i djordjevic svaki put govorio da je sve u redu...) OK,necu da gresim dusu, dr Djinovic je zaista korektan, strpljiv i veoma human. Moram jos i ovo da podelim sa vama (opet se nadam da dr Djinovic nece imati nista protiv...): kada sam ga ja na tom prvom pregledu upitala koliko ce nas kostati te operacijie on nam je rekao ovo: "Zao mi je sto ste se toliko namucili... ja vama ne zelim da uzmem novac za svoj rad, platicete samo bolnicke troskove." Tako je i bilo, sto nas je iznelo oko 1000e Iskreno, meni je bilo malo neprijatno i bila sam skepticna... moj muz je ionako uvek tvrdio da smo kod djordjevica tako prosli jer mu nismo dali pare(mada on naravno nama to nikada nije trazio...). Nisam htela da ponovo dobijem neku "socijalnu uslugu"...Zato smo i doveli dete na privatnu kliniku i da mu vec jednom srede pisu "za sve pare" sto bi reklia, eto, tu gde se ne nada covek naidje na humanost... uf, ja se raspisala.....ako nekoga jos nesto zanima moze mi se javiti na branka.vasiljevic@gmail.com
zdravo svima!
mama sam djecaka sa hipospadijom koji je operisan na klinici BEL MEDIC, operisao ga je dr Djinovic. Oporavak je dobro prosao kao i kod vecine ali pojavile su se dvije fistule za koje dr tvrdi da ce se zatvoriti. Zamolila bih slucajnu i tinchy32 da napisu svoja iskustva. slucajna vasem sinu je trebala operacija biti u avgustu, da li je operisan i kako je sve proslo?
Koliko je potrebno da prodje vremena od prve operacije da bi se mogao ponovo operisat?
Interesuje me koliko kosta operacija fistule?
Nemam vise nadu da ce se zatvorit sama iako dr tvrdi da hoce. Taman pomislim da je to sve iza nas kad eto fistule.
medicabg eto kod nas je bilo ovako:drugi dan nakon skidanja katetera ,na mjestu jednog šava pojavio se mlaz,tanaak ali je postojao,srušio mi se vijet kad sam to vidla,odmah zvala dr,on je bio optimističan i reko da će se zatvoriti i da redovno dolazimo na kontrole,uff kolko smo puta bili u bg...no dobro,rupica je bila sve šira,pišal je ko mala fontana i dr nam je reko da ipak morat će radit drugu inetrvenciju,tj popravit to al da to je njemu čas posla-samo to nemre bit prije nego 6 mj od operaije da tkivo malo omekša.prva op je bila 6.8 a druga 26.2.bila bi i dva tri tjedna prije al se maleni bio prehladio.drugi put je sve super prošlo,samo me isto malo organizacija zasmetala,dr kao da je bio zaboravio da će nas taj dan operirat,srećom pa je dr .Nikola sve nam objasnio i sve preuzeo tako da dr .Đinovića tad skoro pa nismo ni vidli.platili smo samo treoškove operacije ,bili smo u bolnici amo taj dan,kateter tj cistofix nosili 10 dana i odmah je nakon skidanja katetera sve super funkcioniralo...zasad je isto sve ok,nadam se da nam se fistula neće nikad više pojavit.maleni je super,uspješno je na proljeće ostavio pelenu,piški ko veliki :D i zamislite sjeća se svega.često veli da mu je dr Radoš popravil pimpija(čak ni muž nezna uvijek kak se dr zove ,a i dr .Nikola mu je bio super..morala bih ovih dana poslikat i poslat slike za kontrolu.ako kaj vas još zanima,medicabg javite se
hvala tinchy32! nadam se da ce se same zatvoriti, ne mogu da zamislim da ponovo prolazimo isto. A ako ne, da jednako dobro prodjemo kao i vi i zauvijek zaboravimo hipospadiju.
Uglavnom trebamo op koja bi po njemu obuhvacala rjesavanje refluksa(a idemo u 12 mj u Helenu da vidimo di smo s tim),a u vezi epispadije bi napravio rekonstrukciju koja se uspjesno rjesava jer treba rekonstrukciju sfinktera da rijesimo inkontinenciju...Sad sam se javila dr Cvitkovic da vidimo sto ona kaze na sve to,u cetv idemo na kontrolu urina,a u 12 mj na uzv cistografiju. I naznacio je da se cekaju mjeseci za termin za op. Nisam pitala za cijenu,jer me za prvo zanimalo sto misli o nasem slucaju
Da li mi moze tko javiti koliko su vas dosle operacije I sto ste operirali? sto mi se stvari vrti u glavi
Mi smo se u ožujku dogovorili za operaciju sredinom srpnja. Mislim da to nije predugo čekanje. Možda su sada liste i duže.
Da, budem ga pitala,ma jos sto pitanja. Doktorica se slozila sa tim sto je on sve napisao i predlozio,s tim da moramo napraviti prije toga MCUG da se vidi u vezi refluksa(da li se to povuklo) i polozaj uretre,pa sad idemo u srijedu kod nje da nam da sve upute pa da mogu traziti koji termin mozemo dobiti za op.
Pozdrav
Culi smo se sa dr Đ. i on nam je sve lijepo napisao sto je potrebno napravit,cijenu i sve. Kod dr Cvitkovic smo isli i ona se slaze,ali dosli smo do informacije da se nasa curica moze operirati vani a da troskove ili bar dio troskova snosi hzzo,zbog rijetkosti pojave epispadije. Dr luetica smo kontaktirali,on se isto slaze s tim,sad krecemo da nam dr Cvitkovic napise to sve za hzzo i da vidimo koliko i sto prolazi kod njih. Nitko nam nije spominjao tu opciju prek hzzo vec smo sami slucajno dosli do nje. nadam se da cemo ako ne u potpunosti bit uspjesni prek hzzo jer je cijena poprilicna(a oet kazu i da nije sto je sve potrebno). Dobili smo termin za za dva mj ili tri mj unaprijed za op,ali sad to cekamo da vidimo kojim putem idemo
Culi smo se sa dr Đ. i on nam je sve lijepo napisao sto je potrebno napravit,cijenu i sve. Kod dr Cvitkovic smo isli i ona se slaze,ali dosli smo do informacije da se nasa curica moze operirati vani a da troskove ili bar dio troskova snosi hzzo,zbog rijetkosti pojave epispadije. Dr luetica smo kontaktirali,on se isto slaze s tim,sad krecemo da nam dr Cvitkovic napise to sve za hzzo i da vidimo koliko i sto prolazi kod njih. Nitko nam nije spominjao tu opciju prek hzzo vec smo sami slucajno dosli do nje. nadam se da cemo ako ne u potpunosti bit uspjesni prek hzzo jer je cijena poprilicna(a oet kazu i da nije sto je sve potrebno). Dobili smo termin za za dva mj ili tri mj unaprijed za op,ali sad to cekamo da vidimo kojim putem idemo
Sad sam se sjetio opet da se javio bio jedan dečko prošle godine koji je rekao da mu je odobreno liječenje u inozemstvu koje je hzzo pokrio. Zato volim isticat da se čita forum. Ima tu i tamo korisnih informacija
http://forum.roda.hr/threads/12358-h...t=#post2057886
http://forum.roda.hr/search.php?searchid=4445547
Nadam se da ce mo i mi imat pozitivno iskustvo sa hzzo,ako ne budemo isli na svoj trosak,ali kazu da ce sigurno ic prek hzzo,ali dok ne dozivim ne vjerujem
Jos je danas kirurg komentirao zasto nije obradjena do kraja,da je trebala jos dodatnih pretraga obavit?!? ma da covjek lagano pop...
Pozdrav svima! evo i nama prošla godina od operacije.
Redovno šaljemo slike dr. Đinoviću i uvijek sve ok, mada kod zadnjeg slanja napisao nam da sve izgleda super samo donja kožica ispod glavića je malo još otečena da pošaljemo slike za 3-4 mjeseca a da tu kožicu moćemo rješit malom intervencijom kad god hoćemo, pa nas sad baš zabrinu! Pitali smo ga što mu to znaci ali još ne odgvara! Pa ima li ko ovakvog iskustva?
Pozdrav svima. Vidim da netko pita za fistule...Nama se pojavila fistula,negdje na šavu. Doktor je rekao da će se sa vremenom zatvoriti i stvarno je bilo tako. Više nemamo nikakvih problema. A sad, vidim da se ponekat ne zatvore nego je potreban još jedan zahvat.
Mi smo imali sličnu situaciju. S donje strane je bilo otečeno, popsebno prilikom mokrenja. Navodno je kanal bio preširok na tom dijelu. Isto smo morali na "malu" intervenciju, iako je svaka intervencija za nas vrlo bolna i nezgodna, zar ne? To je bilo u svibnju pa pogledajte malo koju stranicu unatrag, pisala sam o tome. Uglavnom sada je sve u redu, nadam se da će tako i ostati.
Chicco,
Moj sin ima fistulu nakon operacije. Taj drugi mlaz pojavljuje se samo ponekad i jako je tanak. Zanima me koliko je vama trebalo vremena da fistula zaraste?
KOd nas to u biti nije ni bio pravi mlaz nego je kapalo po malo...a sad vremenski kolko je trebalo stvarno se nemogu sjetiti. Kad je to sve dobro zaraslo prestalo je i kapati.
zdravo svima.....imam decaka od 6 meseci,sa mesec dana smo bili kod dr Djinovica gde nam je receno da ima koronalnu hipospadiju sa blagim zakrivljenjem pise,a za operaciju da se javimo kada napuni 12 meseci,uz bubrega i urogenitalnog trakta je u redu...zamolila bih sve koji imaju istu dijagnozu i ako su vec prosli operaciju da podele svoje iskustvo sa mnom,jer kako nam se blizi mesec maj -sve sam vise uplasenija.........hvala
Limuncica nemate razloga za brigu.Dr Đinović te operacije super radi.Za dijete su dosta lagane .Doktor je rekao da je to djeci kao prst operirati.I stvarno je bilo tako.Doktor će djetetu staviti kateter koji ćete držat u peleni i dijete će se moći igrati .Bolova poslije operacije nema i ako ih ima to je samo prvi dan i onda se zamoli osoblje da mu daju nešto za bolove.Uz dijete ste dok ne zaspi pred operaciju a i prije nego se probudi već ste uz njega i cijelo vrijeme ste s njim.Moj sin je već bio blizu 4 godine i jako lako je sve podnio.Mi smo dva dana poslije operacije šetali po Beogradu.Kad sad pričamo o Beogradu samo se sjeća topova koje smo tamo vidjeli na Kalemegdanu.U klinici je osoblje super i sve radi da bi se djete dobro osjećalo.Sve ih možete pitati.Moje dijete se jako bojalo bušilice a bili su neki radovi u susjednoj prostoriji i kad sam rekla radovi su prestali.Bila sam oduševljena vizitom jer su bili tako tihi kad je dijete spavalo.Ako vas još što zanima samo pitajte!![]()
buba maro,hvala puno,neverovatno koliko jedan mali tekst moze da ohrabri coveka,mozes zamisliti kako mi je bilo i koji sam sok dozivela kada su mi posle porodjaja ,onako u letu rekli da mi beba ima genitalnu malformaciju,svet mi se srusio.....nisam nikada ni cula do tada za hipospadiju......zanima me kako pisa izgleda odmah posle operacije, a kako posle npr mesec dana,i da li mora da u popunosti bude obrezan ili postoji mogucnost da se taj visak koze malo spoji,kod mog decaka ima bas dosta kozice koja nije spojena.....i da li bi ako sve bude bez komplikacija ta rupica gde sada piski trebala odmah da se zatvori,a interesuje me i cena,mi kada smo pitali dr rekao nam je da cemo se dogovoriti neposredno pre operacije......po forumima sam nasla da se cena krece od 1500 do 3000e za taj stupanj hipospadije,meni je inace dr rekao da se kod mog malog radi vise o estetici,ali da ne bi imao neke komplekse kada poraste,bolje da se operise.....njemu je rupica spustena 4 ili 5 mm od normalnog mesta,tako da po meni to i nije samo estetika u pitanju.......hvala do neba
![]()
MAME IZ HR
Gdje da nabavim Andractim gel, u HR ga nema... samo u BG... mi bi trebali mazati prije operacije pišu, a gela nigdje... baš sam tužna.. kako ste se vi snasle?
S obzirom da je ovaj forum spor javite mi na mail: nightwish87@net.hr
Limuncica, i ja sam također prvi put za hypospadiu čula na porodu, ali kad su mi rekli da mali ima laganu hypospadiu, ja sam mislila da je to neku problem sa srcem![]()
U svakom slučaju, nije svako zlo za zlo i bilo mi je odma draže kad sam skužila da je maleni zdravo dijete. E sad, taj šok da ipak "nešto nije u redu" me je kopkao jako dugo i tako sam došla na ovaj forum i "upoznala" mnoge mame i tate sa istim problemom.
Mi smo se odlučili na dr Djinovica i nije mi žao. Moj sin uopće nije patio poslije operacije a to je meni bilo jaaaako bitno, jer pribolila bi ja sve pare na ovom svitu samo da ga ne muče bolovi.
Inače, postoji način da se prepucij ostavi i nekako "zašije" pa da malac nije obrezan, ali nama to doktor nije preporučio. Uz to, postoji šansa da se kožica neće moći prevlačiti kako treba, pa ćete trebati još jedan zahvat...
Pišo nakon operacije izgleda malo natečeno, modrice okolo jajca, zavijen... Za par dana to sve već bude puno normalnije a za nekih mjesec-dva se još vidi samo crvenilo gdje je ožiljak. I taj ožiljak s vremenom nestaje...
Ni ja nikad nisam prije čula za Hypospadiju dok mi nisu na porodu rekli da mi je sin rođen s tim.Onda su mi spomenuli da se to lako operativno riješi.Ali mi nisu rekli da ne uspjeva baš u svim bolnicama operacija pa smo mi prvo išli na operaciju u Rijeci gdje operacija nije uspjela.Djetetu su napravili preuski mokraćni kanal pa je piškio sa bolovima.Srećom na forumu smo čuli za dr Đinovića i on nas je spasio!Morali smo kod njega proći dvije operacije da bi ispravio ono što je bilo napravljeno!Bili smo poslije na pregledu i kod drugih kirurga pa su rekli da je Hypospadija jako dobro riješena.
Nas je Dr.ubedjivao 4 meseca da ce se zatvoriti ali nije.Popravak je odradjen i tinchy je bila u pravu nije trajalo doktorovih 15 min vec 100.Posle operscije dr se nije pojavio vec samo DrStanojevic koji je i kontrole obavljao.Sada je sve ok ali oporavak je posle ove op.bio tezi a dr nam se i nije pokazao toliko ljubazan kao sto ga ovde prikazuju.Dok nismo dosli bila je jedna cena a posle sasvim treca navodno to su troskovi za bolnicu a sestra je rekla da to sve ide dr.Dece sa fistulama i drugim komplikacijama smo videli dosta kad smo bili na kontrolama.Ja se nadam da ce vam se fistula zatvoriti i da necete morati na novu op.Nama je sve to sad ok sa mokrenjem, izgled kad je opusten je malo cudan a u erekciji je i malo zakrivljen u stranu ali on kaze da je to sve dobro
Pozdrav,
mi prikupili papire za operaciju,predali papire preko hzzo pa sad cekamo termin op. U meduvremenu smo u kontaktu sa dr Djinovicem,100 stvari smo jos napravili,ali napokon sve je predano i sad samo cekamo... Tako se nadam da ce sve bit ok i da najveci problem inkontinencija urina s vremenom nestatiDug nas put ceka...
Limuncica,evo rekle su već sve mame,nije tak strašno,oni to super podnesu
A slucajna eto tako je i nama bilo,dr se uopće nije pojavio,samo par min prije op(kod ovog popravka fistule)a da nakon op nije došo nas ni pogledati,kontrole je radio dr Stanojević isto makar još bolje jer nam je čovek sve lijepo objasnio.jedino je kateter vadio dr.A sta rec,dr nije savršen,niko nije ali je sigurno napravio puno bolji posao nego kaj bi to netko u RH
[
Nasa curica ima epispadiju,kod nas je jos prisutan refluks jednostrani,dvostruki mokracovod. Ne znamo da li ce trebati jedna ili vise operacija,jer osim ovog oni ce pravit rekonstrukciju. Nas su trazili dodatne preglede i pretrage jer ide preko hzzo,komisija i sto cudesa
Ali vjerujem da ce bit sve ok...sve ce tamo raditi ods laboratorijskih pretraga i sto bude potrebno jos
Slucajna molim te opisi mi sta mu je konkretno radio, na koji nacin mu je zatvorio fistulu, je l mu trebala sluzokoza i ako jeste odakle je uzeo? Je li opet imao onu cjevcicu u pisi? Zbog cega je oporavak tezi nego poslije prve operacije? Nama se fistula nije zatvorila i moracemo uskoro na popravak. Koliko ste dana ostali Bg? Puno pitanja ali sta cu, jace od mene.
molim da mi se javi mama cije je djete operirano s ekstrofijom u beogradu kod perovića ili dzinovoća..upravo vodimo spor na upravnlm sudu sa zdravstvo
jer nisi htjeli mojoj iris platit operaciju..sanse su nam dobre da odobre to ljecenje.trebaju nam svjedocanstva ljudi koji su prosli isto sta i mi..treba netko jos potvrditi da se to nije moglo napravit u hrvatskoj..borim se da pocnu placat te kontrole i operacije..ako plate meni mozda ce platiti i drugoj djeci s ektrofijom isto..uzene su glumci meko i pjevaci ali treba netko s iskustvom..idemo se izborit za sve nas..
Pozdrav
Javili se sa HZZO - dobili smo od jednog dr preporuku za Beograd,a od drugog LInz - pa kao roditelji mozemo birati di zelimo da pokriju troskove operacije. Kontaktirali smo Dr Djinovica,ali sad se on nista ne javlja,vec muz govori da smo trebali pristat na LInz. Ali svi kazu da je to sve podjednako o uspjesnosti operacije. Evo sad cekamo termin
Preporučam vam da pročitate postove korisnice ans. Vi ne možete slati privatne poruke no ostavila je bila email u jednom od svojih postova. Imate taj post na prethodnoj strani teme, broj 1930.
Sjećam se vaše priče iz novina i televizije. Osim ako ne griješim i ako se ne radi o drugom slučaju.
Želim vam sreću.
Tek sad vidim i ovaj post. Bolje odgovor ikad nego nikad ^^
Ako ste iz Zagreba imate na Dolcu ljekarnu kod koje možete naručit lijekove iz inozemstva. Ne znam za drugu takvu ljekarnu u Zagrebu i drugdje u HR. U Beogradu je ljekarna Igor dobro opskrbljena i tamo su roditelji čini mi se kupovali Andractim. Ako niste iz Zagreb moj je savjet da pokušate kontaktirat ili jedne ili druge i vidjet što se može učinit.
mi dobili datum,3 mj,sad je moramo pazit da se ne prehladi...uzet cu godisnji 10 dana prije op
Medica bg jeste vi obavili zatvaranje fistule?
tanja75 krajem januara imamo kontrolu pa cemo se vjerovatno dogovorit sa dr. oko termina za operaciju fistule. Da li se vama fistula zatvorila?
Nažalost nije. Doktor nije predložio kontrolu već je savjetovao da dođemo na zahvat. Ali s obzirom da nije prošlo pono vremana čekat cemo 6 mjesec. Predlažem da budemo u kontaktu.
Moj sin je operisan u septembru a vas? Trebalo bi da nam zakaze negdje marta mjeseca. Opet molim SLUCAJNU da mi odgovori na pitanja koja se nalaze u jednom od ranijih postova. (1988).
Moj u 7.mj.prošle godine.
Pa vama je proslo 6 mjeseci od prve operacije, je li vam dr zakazao operaciju fistule?