Stranica 8 od 43 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 2144

Tema: hipospadija

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ketty- prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo termin 26.7 . i nemoramo dolaziti ranije na pregled, nego mu se samo javimo dva tjedna prije operacije .
    sada slijedi samo križanje dana , do novog početka .
    Evo i vi ćete brzo rješiti svoj problem.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ivanaivana prvotno napisa Vidi poruku
    tiko zao mi je sto je tako ispalo,al nek je sve uredu sa pisom pa cete izdrzati do petka....mi smo planirali ostati u beogradu svih tjedan dana upravo radi toga da smo blizi klinici ako nesto podje po zlu....umrla bi da se takvo sto dogodi,a ja kilometrima od doktora.....
    i zbog ovoga bi ja radije da ima kateter kroz trubusnu supljinu,jer mislim da ce biti koliko toliko sigurnije...a bit ce 7 mj.pa ce dosta piti.....ako bude isao kroz pisu cini mi se da ce se brzo strgati...

bubamara je li vas djecak imao kateter u trbusnoj supljini ili kroz pisu?ni sama ne znam sta mu reci ako me bude pitao di cemo staviti...
    Nas doktor ništa nije pitao on koliko znam stavlja uvijek kroz trbuh a pogotovo maloj djeci kao što je tvoj jer ti ćeš taj kateter staviti u pelenu i djete neće osjetiti ništa.Nemorate se bojati tog katetera lakše je s njim .Mi nismo imali nikakvih problema.A vađenje nije ni osjetio i rupica je tako mala da se sama zatvori za jedan dan.Nema poslije šivanja.I mi smo pošto je doj dečko imao 4 godine pa nije nosio pelene znali začepiti taj kateter sa čepićem i mogli smo u šetnju da nitko ne zna da ga ima.On je imao osjećaj kad mu se piški i ja bi otvorila taj kateter i iz njega bi mokraća iscurila.Ali kako on to nije volio gledati onda smo najčešće imali stalno spojenu vrećicu koju smo stavili u jednu veselu torbicu i njemu oko struka zavezali tako da mu ne smeta i on se tako zanao igrati i trčati.Kad bi išli van stavili bi u nju neku igračku da viri iz torbe tako da je to izgledalo kao da je to torba za igračke.Moram vam napisati da je moj sin imao vrećicu skoro dva mjeseca ali prije operacije.Mom sinu su kod nas napravili tako mali mokraćni kanal da je piškio sa bolovima i "mišić" je bio toliko crven od upale da smo morali tako sa kateterom biti i mazati antibiotskom kremom i piti antibiotik da upala prođe da doktor u Beogradu može operirati.Ali sve je dobro prošlo.Ne mogu ni zamisliti što bi bilo da smo nastavili ići našim doktorima.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

bubamara moj david ne nosi vec skoro god.dana pelene,al radije bi isto taj kroz trbusnu supljinu,nego kroz pisu....

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vidim da vas sve muči što smo mi imali kateter iz piše a ne iz trbušne šupljine. Nama nije doktor dao da biramo gdje će staviti kateter niti smo mi njemu išta sugerirali, mi smo sa doktorom prije operacije pričali o samoj operaciji.Poučeni lošim iskustvom u ZGu pitali smo doktora o samoj operaciji i onda nam je on rekao izmeđuostalog da prakticira staviti kateter iz trbušne šupljine, mi smo mu rekli kako smo obadva puta u ZGu imali iz piše i da nam objasni kako to izgleda iz trbušne šupljine, gdje se to stavlja itd. onda nas je pitao kako je dijete podnjelo kateter iz piše i mi smo odgovorili da je uvijek sve bilo ok i bez ikakvih problema.Tada nam je rekao da ga i on može staviti da ide iz piše na što smo mi rekli da on napravi kako misli da je najbolje i da se ne obazire na nas i da dijete može podnijeti sve što treba. Nakon operacije je došao u sobu i objasnio nam da ga je stavio iz piše i da je operacija sve super prošla. I to vam je cijela priča oko katetera.
    I da se naše dijete nije toliko slobodno igralo i 'potrgalo' kateter -što se definitivno moglo dogoditi i da je bio iz trbušne šupljine ne bi ga ništa boljelo i sve bi prošlo full bezbolno. Boljelo ga je jer od straha što više nema vrećicu (naviknuo se jer je uvijek imao vrećicu) pa je zadržavao mokraću u sebi i to je radilo pritisak na pišu i trbuh. Sad kad opet ima vrećicu ništa ga ne boli i opet funkcionira kao i nakon operacije.
    Kad kažem da se kateter potrgao, potrgao se u dijelu gdje se cijevčica iz tijela spaja sa nastavkom u kojeg ide čep ili cijev sa vrečicom. Dakle kako se taj nastavak može okretati na bilo koju stranu tako se on 'izlohao' od savijanja i jednostavno pukao jer je jako tanak. To nam se u ZGu nije dogodilo jer je ovaj sad izuzetno tanak i uostalom totalno drugačiji kateter.
    Ne znam što vam još reći jer vidim da je Ivanaivana sva isplašena. Ivanaivana razumijem te al zaista nema nikakve potrebe plašiti se ni katetera iz piše. Dijete piški najnormalnije kroz kateter a ne kroz ranu, ima osjet kad treba mokriti i može se kontrolirati i bez vrečice. Moj mali je kako je i sam doktor rekao 'istraumatizirano dijete' i zato se tako 2 dana mučio.Meni je ipak najvažnije da nam je previjanje dobro prošlo i da je doktor vidio da je sve kako treba biti.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

tiko hvala jos jednom na detaljnom opisu..nisam isplasena vec mi je sama pomisao na kateter mucna....dvije osobe u mojoj obitelji imaju kateter i meni je zlo vise od njih.....a nekako bi ja bila mirnija da ide iz trbusne supljine kao sto to doktor uobicajeno i radi.....
    ma znam da ce sve to brzo proci.....na kraju krajeva znam da ima milion djece koja imaju toliko velike i teske bolesti da je bogohulno sad praviti bauk od ovoga...
    al normalno da se kao svaka majka brinem.....david ni sad ne da dirati pisu,niti namazati kremom guzu,ljuti se-kad sam mu stavila lancic oko vrata trgao ga je stalno...pa se zbog toga malo brinem oko katetera...a ne sumnjam da ce ishod biti dobar.....

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj majus prvotno napisa Vidi poruku
    Evo dobila sam odgovor od doktora!! Na temelju slika ustanovio je da moj maleni ima koronalni oblik hipospadije(rupica se nalazi u brazdi izmedju glavica i tjela penisa),te da operacija nije neophodna jer je to samo estetski problem koji najranije moze operirati sa godinu dana ili bilo kada u zivotu!!

Malo me zbunjuje to sto je rekao da nije nuzno operirati jer koliko sam upucena najblazi je oblik hypospadia glandis,s kojim se najvise djecice i radja,pa opet svi operiraju?? Slijedi zatim nas slucaj,pa sve dalje i kompliciranije

Sto vi upuceniji,kazete na to?? Kakav oblik/stupanj hipospadije imaju vasi djecaci??
    Dečkima je to bitno i mislim da to riješiš što prije možeš.To je moje mišljenje.Moj sin je imao rupicu na sredini penisa.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj buba mara prvotno napisa Vidi poruku
    Dečkima je to bitno i mislim da to riješiš što prije možeš.To je moje mišljenje.Moj sin je imao rupicu na sredini penisa.
    Pa ja isto tako mislim...to nas čeka kad tad,neće nestati.Htjela bi rješiti što prije,jer razmisljam o tome stalno i muci me,a i ne zelim da mi sin jednog dana zamjeri sto smo to mogli obaviti da se niti ne sjeca.
    Mislim da cu nazvati doktora kad maleni napuni godinu dana i ugovoriti operaciju za iduce ljeto kad bude imao godinu i pol.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tiko hvala jos jednom na detaljnom opisu..nisam isplasena vec mi je sama pomisao na kateter mucna....dvije osobe u mojoj obitelji imaju kateter i meni je zlo vise od njih.....a nekako bi ja bila mirnija da ide iz trbusne supljine kao sto to doktor uobicajeno i radi.....
    ma znam da ce sve to brzo proci.....na kraju krajeva znam da ima milion djece koja imaju toliko velike i teske bolesti da je bogohulno sad praviti bauk od ovoga...
    al normalno da se kao svaka majka brinem.....david ni sad ne da dirati pisu,niti namazati kremom guzu,ljuti se-kad sam mu stavila lancic oko vrata trgao ga je stalno...pa se zbog toga malo brinem oko katetera...a ne sumnjam da ce ishod biti dobar.....
    vidjet ćeš kako će se david saživiti sa situacijom...djeca su nevjerojatna, iznenađuju nas svojom 'zrelošću' u ozbiljnim situacijama. Kad smo išli na prvu operaciju u ZGu mi Tiku nismo rekli (nismo ni znali odakle će ići kateter) za kateter ili bilo što drugo, pustili smo da se sve počne događati i u hodu smo mu sve objašnjavali. Bio je vezan 10dana (ni sada ne mislim da je to bilo tako strašno jer je on mogao micati rukama i nogama al ne da si potrga kanilu ili kateter).Morali smo mu objasniti da može slobodno piškiti i da neće ništa biti mokro ispod njega (to ga je jako mučilo jer je on velik i ide sam na WC). Drugi put opet je imao kateter iz piše i doma ga je nosio još 5dana i sve je super prošlo, svaku njegovu krizu smo mu objašnjavali zašto je to baš tako.
    Sad u BG je išao 'samo da doktor pogleda pišu' nije znao za operaciju, kad je čuo počeo je plakati da neće opet na operaciju al oni tamo su svi bili tako super (objasnili smo svima da ne spominju operaciju) i Tiko je ušao u taj 'sistem pripreme za operaciju' gledao je crtiće i popio sirup za smirenje prije same operacije, kad ga je nakon sat vremena totalno omamilo samo su ga uzeli meni iz krila i odnjeli na operaciju. Kad se probudio kasnije ništa ga nije boljelo i sve je opet bilo ok. Nekako je ova operacija prošla kao da i nije bila ona klasična operacija iz ZG. Nakon ove operacije nema traume odvajanja od mame, nema vike tete koja mu daje sirup a on iz straha ne želi popiti ga. Ovdje mu je zanimljivo kako ga svi zovu drugačije nego doma, a ja mu 'prevodim'

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj tiko prvotno napisa Vidi poruku
    vidjet ćeš kako će se david saživiti sa situacijom...djeca su nevjerojatna, iznenađuju nas svojom 'zrelošću' u ozbiljnim situacijama. Kad smo išli na prvu operaciju u ZGu mi Tiku nismo rekli (nismo ni znali odakle će ići kateter) za kateter ili bilo što drugo, pustili smo da se sve počne događati i u hodu smo mu sve objašnjavali. Bio je vezan 10dana (ni sada ne mislim da je to bilo tako strašno jer je on mogao micati rukama i nogama al ne da si potrga kanilu ili kateter).Morali smo mu objasniti da može slobodno piškiti i da neće ništa biti mokro ispod njega (to ga je jako mučilo jer je on velik i ide sam na WC). Drugi put opet je imao kateter iz piše i doma ga je nosio još 5dana i sve je super prošlo, svaku njegovu krizu smo mu objašnjavali zašto je to baš tako.
    Sad u BG je išao 'samo da doktor pogleda pišu' nije znao za operaciju, kad je čuo počeo je plakati da neće opet na operaciju al oni tamo su svi bili tako super (objasnili smo svima da ne spominju operaciju) i Tiko je ušao u taj 'sistem pripreme za operaciju' gledao je crtiće i popio sirup za smirenje prije same operacije, kad ga je nakon sat vremena totalno omamilo samo su ga uzeli meni iz krila i odnjeli na operaciju. Kad se probudio kasnije ništa ga nije boljelo i sve je opet bilo ok. Nekako je ova operacija prošla kao da i nije bila ona klasična operacija iz ZG. Nakon ove operacije nema traume odvajanja od mame, nema vike tete koja mu daje sirup a on iz straha ne želi popiti ga. Ovdje mu je zanimljivo kako ga svi zovu drugačije nego doma, a ja mu 'prevodim'
    tiko puno vam hvala zahvalna cu vam biti i stalno cu vas se sjecati.Pomogli ste mi jako.Ja imam tri sina koja imaju hipospadiju.jedan je imao 2 operacije u zg neuspjesno tako da sam prestrasena od svega toga i mislim da cemo i mi putem beograda .jedino se bojim da tamo nesto ne krene po zlu sta cemo onda ,di cemo onda?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

tiko jeste bili na kontroli?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj jelena-zg prvotno napisa Vidi poruku
    tiko puno vam hvala zahvalna cu vam biti i stalno cu vas se sjecati.Pomogli ste mi jako.Ja imam tri sina koja imaju hipospadiju.jedan je imao 2 operacije u zg neuspjesno tako da sam prestrasena od svega toga i mislim da cemo i mi putem beograda .jedino se bojim da tamo nesto ne krene po zlu sta cemo onda ,di cemo onda?
    Jelena potpuno te razumijem, i ja sam tako razmišljala prije odlaska u BG. Al sad sam vidjela da smo u rukama pravog stručnjaka, pa doktor redovito radi te operacije, ljudi dolaze iz svih dijelova Europe. Rekao nam je da će se ovako operirati po Europi u bolnicama za otprilike 20-30god., da doktori jednostavno ne žele učiti ovako operirati jer je sama operacija dosta 'komplicirana' (ne teška!) i da je on od svog učitelja učio 5 godina ovako operirati. Sad već 3god. ima svoj tim i još uvijek oni uče na svakoj novoj operaciji. Vidim da si iz ZG pa i da se nešto baš dogodi dok ste u ZGu nakon operacije BG je na 4h normalne vožnje od nas, a oni su ti telefonski od 0-24h dostupni. Uvijek možeš otići i kod nas u hitnu.
    Mislim da se zaista ne trebaš bojati ići u BG, bolje ti je zbog dijece ići k njima pa da nemaju traume kao moj Tiko za kojeg je i u petak na zadnjoj kontroli doktor opet rekao da je istraumatiziran. U petak smo imali više vremena (bili smo jedini na kontroli) pa smo mogli pričati sa doktorom i reći mu kako je to bilo u ZG, samo je odmahivao glavom u nevjerici.
    Ak te još nešto zanima, samo pitaj. Btw gdje ste bili na operaciji u ZG?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tiko jeste bili na kontroli?
    eto nas i nakon 2.kontrole nakon operacije. Izvadili smo kateter, doktor je zadovoljan, kaže da je sve u najboljem redu, za tjedan dana možemo u vrtić. Moramo mazati kremom cijelo vrijeme do iduće operacije.To je mali problem jer Tiko ne voli kad mu diramo pišu, boli ga. Prvo mokrenje bez katetera je bilo brrrr al mislim da je njemu u glavi veća blokada nego što ga uistinu boli. Od jučer više nismo na sirupu protiv boli, svaki odlazak na WC mu je li-la jer se boji da će ga boljeti a ustvari ga ne boli, to mi kaže kad završi. Dakle moramo raditi na psihi
    Za 3tjedna idemo opet na kontrolu. Sad smo bili jedini na kontroli (bili smo u Ordinaciji Perović) pa smo mogli sa doktorom pričati,on se igrao sa Tikom i odmahivao glavom na naše iskustvo u ZGu. Eto to vam je ukratko to, doktor zadovoljan-mi zadovoljni

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

tiko i kad ce opet operacija?je li vec znate?moj muz je pomorac-daj Boze da nakon operacije bude jos dovoljno vremena tu da obavimo skupa i kontrole..ne bi to mogla sama,a ne moze mi niko zamjeniti njegovo prisustvo...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Imali smo operacije u klaicevoj kod dr.Bahtijarevica

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tiko i kad ce opet operacija?je li vec znate?moj muz je pomorac-daj Boze da nakon operacije bude jos dovoljno vremena tu da obavimo skupa i kontrole..ne bi to mogla sama,a ne moze mi niko zamjeniti njegovo prisustvo...
    ne znamo točno kad će biti iduća operacija al pretpostavljam za cca 6mj. Sad moramo do iduće operacije 5xdnevno mazati pišu na tom dijelu gdje je rađena korekcija. Mi mažemo i češće i Tiko se još jedino oko toga buni, inače nema više nikakvih bolova kod mokrenja. Razumijem te jer je i meni bilo bitno da možemo svi troje zajedno sve obavljati.Za 3tjedna opet idemo na kontrolu, ne znam jesu li i drugi morali na tolike kontrole al meni je i drago što ima tih kontrola jer onda sam sigurna da je zaista sve kako treba biti.Na idućoj kontroli ću se smiriti kad nam doktor kaže da smo dobro sve mazali, jer ožiljak je tako mali da nisam uvijek sigurna mažem li dobro, nije bit samo površinski namazati već i unutra taj novi kanalić.
    Ivanaivana probaj si izračunati koliko ti je muž nakon termina operacije još doma i uzmi si otprilike još min mjesec dana za kontrole....ak misliš da ti je na knap pitaj doktora za raniji termin, obrazloži mu svoju situaciju s obzirom da ti je muž pomorac.
    I ne brini bit će sve ok

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Imali smo operacije u klaicevoj kod dr.Bahtijarevica
    I mi isto. Kad ste bili na prvoj operaciji? Je li i vama rađeno sve iz jednog zahvata?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ne prvo smo bili na meatotomiji pa onda na nekakvoj rekonstrukciji al nakon skidanja katetera odmah je bila i druga rupica tj. fistula.tiko jeli vam dr. bahtijarevica mozda preporucila pedijatrica dr. Andreja Kostincar_Poic

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne prvo smo bili na meatotomiji pa onda na nekakvoj rekonstrukciji al nakon skidanja katetera odmah je bila i druga rupica tj. fistula.tiko jeli vam dr. bahtijarevica mozda preporucila pedijatrica dr. Andreja Kostincar_Poic
    nije nam preporučila ta pedijatrica. Htjela sam ti poslati privat poruku al kako si još nova na forumu ne mogu ti ju poslati....ak ti nije bed daj neku mail adresu (otvori neku samo za ovaj put) pa ću ti se tamo javiti

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

nije nam preporučila ta pedijatrica. Htjela sam ti poslati privat poruku al kako si još nova na forumu ne mogu ti ju poslati....ak ti nije bed daj neku mail adresu (otvori neku samo za ovaj put) pa ću ti se tamo javiti
    jela.antic@gmail.com

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jelena poslala sam ti mail

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

hvala ti tiko puno si mi pomogla.Zvala sam beograd naruceni smo na pregled 23.05 .kod doktora Đinovica i jos sam potegla neke svoje veze pa nam kazu da ima dobar doktor u djecjoj bolnici u Tirsovoj isto asistent DR Perovica pa cemo vidjeti al ja mislim da cu se odluciti ipak za Dr.Đinovica .

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala ti tiko puno si mi pomogla.Zvala sam beograd naruceni smo na pregled 23.05 .kod doktora Đinovica i jos sam potegla neke svoje veze pa nam kazu da ima dobar doktor u djecjoj bolnici u Tirsovoj isto asistent DR Perovica pa cemo vidjeti al ja mislim da cu se odluciti ipak za Dr.Đinovica .
    Jelena, zaista ne trebaš dvojiti oko dr. Đinovića! On je fenomenalan i on je preuzeo gl. mjesto nakon smrti dr. Perovića. Dr. Đinović je njegov nasljednik i definitivno najbolji izbor za naš problem! Mislim da će ti biti dovoljan odlazak kod njega na kontrolu i razgovor s njim.
    U svakom slučaju super da tako brzo imate kontrolu, ne moraš se ničega bojati, zaista idete u prave ruke! Sretno!
    Posljednje uređivanje od tiko : 08.05.2011. at 22:27

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi nismo išli na kontrole u Beograd nego smo Mailom slali slike.Moj sin je dobro piškio i nije imao niakavih problema pa smo slali sliku doktoru i uvijek bi nam odgovorio da je sve uredu.Tako da ako nemožete otići na kontrolu pošaljite Mail.Pišem to jer ako nemate mogućnost ići na pregled postoji vam i to rješenje.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo trebali ovaj tjedan na kontrolu al se javio doktor da je ovaj tjedan u Americi pa da dođemo 23.05. al da mu pošaljemo slike piše mailom. Dijete nema nikakvih problema, ništa ga ne boli, piša je lijepa ravna i mlaz ravan ....sve super Sutra kreće na nekoliko sati u vrtić!
    Jelena možda se i upoznamo kod doktora na kontroli 23.05.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tiko baš mi je drago da je sa dečkom sve uredu i da kreće u vrtić.Vjerovatno ga nije tako bolilo dok je piškio nego je istraumatiziran.Moj sin je kod prve operacije rekao da ga boli(vjerovatno peće)samo kod prvog piškenja a kod druge operacije ni kod prvog.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Drage mame, ja sam nova na forumu, zivim u Beogradu, moj mali decak ima 10 meseci i spremamo se na operaciju hipospadije kod doktora Djinovica, operacija je vec zakazana za mesec dana, doktor nam je savetovao da pocnemo mazati na pisu Andraktim kremu. Jako se sekiram kako ce sve proci jer imamo losa iskustva, a dve nedelje posle operacije moram da pocnem da radim.Da li mozete da mi kazete u kojoj meri se dete oporavi od svega za dve nedelje., i da li iz svog iskustva savetujete da ja pokusam svoje porodiljsko bolovanje nekako produziti? Moj maleni je jako zivahan, pa se jako brinem da ne iscupa te katetere koje ce imati.Pozdrav svima iz Beograda!

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj janaa prvotno napisa Vidi poruku
    Drage mame, ja sam nova na forumu, zivim u Beogradu, moj mali decak ima 10 meseci i spremamo se na operaciju hipospadije kod doktora Djinovica, operacija je vec zakazana za mesec dana, doktor nam je savetovao da pocnemo mazati na pisu Andraktim kremu. Jako se sekiram kako ce sve proci jer imamo losa iskustva, a dve nedelje posle operacije moram da pocnem da radim.Da li mozete da mi kazete u kojoj meri se dete oporavi od svega za dve nedelje., i da li iz svog iskustva savetujete da ja pokusam svoje porodiljsko bolovanje nekako produziti? Moj maleni je jako zivahan, pa se jako brinem da ne iscupa te katetere koje ce imati.Pozdrav svima iz Beograda!
    Doktor Đinović to tako dobro radi da se na prvom previjanju za 4 ili 5 dana nije vidjelo da je operacija postojala.Pretpostavljam da maleni ima pelene tako da će kateteri biti u peleni pa neće to dirati.Jedino će trebati duže mazati .Ali to može i netko drugi.Nadam se da maleni ima baku možda nebi bilo pametno odmah u jaslice(vrtić).Ali to će ti najbolje doktor reći.Mi smo 10 dan od operacije obišli sa sinom Kalemegdan i sve topove tamo i sada o tome priča.Ništa se nemoj bojati operacija dugo traje ali djeca je super podnose.Javi nam se da vidimo kako ste prošli i slobodno pitaj ako te što zanima.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Janaa ne znam kakva loša iskustva imate al ste sretni što idete kod dr. Đinovića. Njega možeš slobodno sve pitati baš ovako kako si nas pitala. Ne znam imaš li kakvu logistiku tko će ti čuvati dijete kad počneš raditi al mislim da je puno bolje da dijete još neko vrijeme nakon operacije bude doma nego odmah u jaslice, tim više što još nosi pelene pa ga treba redovito prematati (u vrtiću to sve ovisi o tetama koje mogu biti najbolje al ak imaju 15 klinaca teško je sve stići a tvoje bi zbog zahvata trebalo biti prioritetno).
    Nama je danas mjesec dana od operacije! Ovaj tjedan smo krenuli u vrtić, mogli smo i prije al zez nam je bio uskladiti redovito mazanje piše a da ne tražimo tete u vrtiću da se još i time bave. Sad kako vrijeme više prolazi i ožiljak je na piši više zacijelio pa je i s mazanjem lakše. Vjerujem da će s vremenom i dijete samo naučiti namazati si pišu (već je htio naučiti al ga za sad još stopiramo, dok doktor ne potvrdi da je sve i dalje ok).
    Janaa nemoj se ustručavati pitati doktora sve što te zanima.
    Posljednje uređivanje od tiko : 18.05.2011. at 10:55

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

tiko koliko dugo se treba mazati kremom nakon operacije?i zasto janna spominje da je doktor rekao da se vec pocne s mazanje pise Andraktim kremom??????
    od kad ste vi koristili kremu i je li to ta ista krema???

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tiko koliko dugo se treba mazati kremom nakon operacije?i zasto janna spominje da je doktor rekao da se vec pocne s mazanje pise Andraktim kremom??????
    od kad ste vi koristili kremu i je li to ta ista krema???
    mi nismo morali prije operacije ništa mazati (iako smo u ZGu imali 2 neuspjele operacije). Kad smo nakon operacije u BG skinuli kateter iz piše morali smo 5 dana mazati bivcin kremom -to je antibiotik krema i onda još 4 dana kombinirati jednom mazanje sa bivacin kremom a drugi put sa contratubex kremom. Nakon toga i sve do iduće operacije moramo mazati samo contratubex kremom 5puta dnevno....mi mažemo nakon svakog mokrenja i između....ispadne i više od 5x dnevno.
    Jelena (dugo te nema na forumu) mi smo 23.5. naručeni u 14h u K. Jovanovića pa se možda i vidimo i upoznamo tamo

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ivanaivana ne trebaš se brinuti zašto netko mora a netko ne mazati se nekom kremom prije operacije. Doktor kad vidi kakav je problem on zna što treba činiti. Naša djeca imaju zajednički problem - hipospadiju al se razlikuje slučaj do slučaja, težina i zato nemaju svi isti postupak....npr ovo mazanje prije operacije. Nemoj se bespotrebno brinuti već vjeruj doktoru da zna što čini uostalom imaš nas tolike koji možemo samo sve najbolje o doktoru i njegovoj ekipi reći

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Planirala sam da nazovem doktora ovih dana, ostavio nam je svoj broj telefona, nadam se da se vratio iz Amerike.Ivanaivana, nama je doktor rekao da mazemo pisu kremom mesec dana ranije jer je moj bebac jos uvek mali, 10 meseci mu je, a i pisa mu je mala, a koliko sam ja razumela krema je hormonska i utice na povecanje da bi bilo lakse na operaciji.
    Mi smo imali lose iskustvo jer je moj bebac sa 6 meseci operisan u Beogradu na Institut za majku i dete, radjena mu je meatotomija, tj prosirili su mu malo mokracni kanalic posto mu je mlaz kada piski bio jako tanak i bacao je daleko jer je piskio pod pritiskom.Mesec dana posle operacije se mlaz ponovo suzio, pa su mu isto to radili u lokalnoj anesteziji, ja sam morala da izadjem a on je vristao punih 10 minuta dok su mu drzali noge i ruke, sve u svemu bilo je jako stresno, i ponovo nista. Posle nepunih mesec dana mlaz je bio isti kao i ranije. Onda smo ga vodili na buziranje svakog meseca jer oni na institutu ne rade operaciju hipospadije tako rano, tek kad dete napuni 18 meseci. Predlozili su nam da ga nastavimo buzirati do tada, a to je jos 8 meseci agonije...Tako sam malo istrazivala na netu, cula sam ranije za doktora Perovica, naisla sam i na ovaj forum, otisli smo na razgovor i doktor Djinovic nam je predlozio operaciju.Sad se nadam da ce sve proci ok, mnogo mi je lakse kad mogu na ovaj nacin da pricam sa vama., drugacije je kad iz prve ruke dobijete savet od nekoga ko je prosao kroz sve.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja vjerujem da je doktor vrhunski i da ce sve biti super..Janaa zao mi je sto ste eto u beogradu a opet niste odmah isli kod Đinovica.....
    a vidite koliko nas iz hrvatske se zaputi tamo....mi cak planiramo ostati 10 tak dana dok se ne skine kateter.....vjerujem da cemo moci obici beograd.cula sam da je preljep grad i da se ima sta vidjeti pa makar i pod ovim okolnostima
    vase djete je idealno za operaciju od 6-18mj.......a ta krema je za povecanje cital sam to negdje da bi pisa bila "veca i napetija" da bi bilo lakse operirati..zao mi je sto ste toliko puta isli......
    jedva cekam da sve to rjesimo i to u jednom potezu i da sve to bude iza nas.....
    poslali smo slike mailom,nismo cak isli na pregled...rekao je da je blazi oblik..u Hr su trebale biti bar tri operacije a doktor ce to u jednom potezu....
    rekao je da se prije 19.7 javimo par dana prije,izvadimo krv ,urin ,krvnu grupu PT i PTT....docemo dan prije operacije u beograd

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Planirala sam da nazovem doktora ovih dana, ostavio nam je svoj broj telefona, nadam se da se vratio iz Amerike.Ivanaivana, nama je doktor rekao da mazemo pisu kremom mesec dana ranije jer je moj bebac jos uvek mali, 10 meseci mu je, a i pisa mu je mala, a koliko sam ja razumela krema je hormonska i utice na povecanje da bi bilo lakse na operaciji.
    Mi smo imali lose iskustvo jer je moj bebac sa 6 meseci operisan u Beogradu na Institut za majku i dete, radjena mu je meatotomija, tj prosirili su mu malo mokracni kanalic posto mu je mlaz kada piski bio jako tanak i bacao je daleko jer je piskio pod pritiskom.Mesec dana posle operacije se mlaz ponovo suzio, pa su mu isto to radili u lokalnoj anesteziji, ja sam morala da izadjem a on je vristao punih 10 minuta dok su mu drzali noge i ruke, sve u svemu bilo je jako stresno, i ponovo nista. Posle nepunih mesec dana mlaz je bio isti kao i ranije. Onda smo ga vodili na buziranje svakog meseca jer oni na institutu ne rade operaciju hipospadije tako rano, tek kad dete napuni 18 meseci. Predlozili su nam da ga nastavimo buzirati do tada, a to je jos 8 meseci agonije...Tako sam malo istrazivala na netu, cula sam ranije za doktora Perovica, naisla sam i na ovaj forum, otisli smo na razgovor i doktor Djinovic nam je predlozio operaciju.Sad se nadam da ce sve proci ok, mnogo mi je lakse kad mogu na ovaj nacin da pricam sa vama., drugacije je kad iz prve ruke dobijete savet od nekoga ko je prosao kroz sve.
    iz vlastitog iskustva znam da je doktor Đinović protiv meatotomije.Naime, mi smo u ZGu imali neuspjelu operaciju hipospadije i nakon 2mj smo morali na meatotomiju. Doktor nam je rekao da ćemo morati na još sigurno 3-4 ili i više meatotomija. Meatotomiju su nam radili pod punom anestezijom jer sa 4god. još je dijete premalo da mu to rade pod lokalnom anestezijom (tako nam je doktor u ZGu objasnio). Par dana nakon zahvata sam naišla na ovaj forum i odmah se javila doktoru Đinoviću i sve mu o našem slučaju ispričala, sve što smo prošli, prolazimo i što nam je doktor u ZGu rekao. Dr. Đinović je odmah rekao da meatotomija više ne dolazi u obzir nego da ćemo odmah na operaciju (inače je najbolje pričekati 6mj od zadnje operacije). Sva sreća nismo imali nikakvih problema pa smo uspjeli dočekati da prođe 6mj i tako smo prije mjesec dana bili kod njega na operaciji i definitivno učinili najbolje za naše dijete.
    Dijete je danas bez ikakvih problema, normalno funkcionira i ide u vrtić. Nema nikakav osjećaj operacije u BG nego samo spominje loše iskustvo iz ZGa. Žao mi je što ste se toliko namučili a tako ste mali....al mi je i nevjerojatno da bar vi iz BG niste čuli ranije za dr. Đinovića? Ali što je tu je....idite kod njega i on će to sigurno riješiti najbezbolnije i najbolje!
    Ako netko ima kakvu ideju kako bi se moglo učiniti da kad se u google upiše 'hipospadija' da odmah iskoči ime BelMedice i dr. Đinovića?!?!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ivanaivana, iste nalaze smo i mi morali napraviti. Došli smo isti dan kad je bila operacija i zaista nema potrebe ranije dolaziti. Treba izbjeći to isčekivanje i nervozu. Mi smo došli u 10h a trebali smo oko podneva, operacija je bila planirana u 14.30h. Na kraju je operacija bila tek u 17.30h, ne moram govoriti koliko je dugo bilo to isčekivanje u sobi. Koliko god zabavljaš dijete i gledate crtiće na TVu toliko je sve postalo zamorno jer moraš biti u toj sobi i čekati.Svi smo bili i gladni i žedni (dijete nije smjelo od 9h ništa jesti a od 10.30h niti piti, pa tako nismo ni mi) al najviše umorni od isčekivanja.
    Što se tiče kontrola nakon operacije mi smo morali na prematanje 8 dana nakon operacije i na skidanje katetera 5dana nakon prematanja. Sa kateterom nismo htjeli u obilazak grada a ni nakon skidanja katetera jer nam je bilo frka kako će i gdje će nas uhvatiti prvo piškenje bez katetera. Sad smo super i piškimo bez problema, rana nam super zacjeljuje pa ćemo u ponedjeljak prije kontrole u razgledavanje grada
    Btw mi smo imali najblaži oblik hipospadije pa su nas u ZGu ipak udesili ali šta je tu je, bitno da je najteže iza nas. Vi ste srećkovići idete odmah kod pravog doktora ništa se ne brinite zaista ste u pravim rukama!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Janaa nama je doktor rekao da se 22.5. vraća iz Amerike i zato nas je naručio u ponedjeljak na kontrolu. On ti sigurno dolazi u K.Jovanovića u ponedjeljak od 14h pa ga onda nazovi i pitaj što te zanima. Koliko sam ja shvatila cilj meatotomije je proširiti suženi mokraćni kanal guranjem nekakve cijevi u suženi kanal (nije klasična operacija sa rezanjem) al to nije dugoročno rješenje i zato ste vi to toliko puta radili. Baš zato što to nije dugoročno rješenje dr. Đinović je protiv toga.
    Ako te još nešto zanima samo pitaj, na tvoju sreću puno nas na ovom forumu zna gro toga iz prve ruke.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

buba mara je cini mi se kad sam citala pocetak ove teme spomenula da je bila u beogradu cijelo vrijeme.....ja sam ubjedjena da ce sve biti dobro i da cemo moci setati i sve normalno s kateterom,jer mislim da bude kroz trbusnu supljinu i onda na vrecicu....ne da mi se to vrijeme vracati kuci i drugima objasnjavati zasto ne idemo na more,zasto moramo biti stalno s malim,ili ako neko vidi kateter...mislim da je to intimno.....
    zato planiram ostati tamo svih 10tak dana,al ne biti samo u apartmanu vec obilaziti...
    buba mara mislim da ste vi rekli prije davno na pocetku da ste normalno isli u grad????

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ivanaivana, da ne ispadne da nekog na nešto nagovaram ili od nečega odgovaram, iznosim samo svoje mišljenje i iskustvo.
    Nama je doktor nakon operacije rekao da dijete treba normalno funkcionirati i tako smo se dan nakon operacije oko podneva ustali i počeli hodati. Ali na djetetu se vidi da je bila operacija iako ga nije boljelo, ipak je dan prije imao narkozu, ipak je rana svježa...uostalom i sama sam prošla jednu operaciju i znam kako mi je bilo nakon nje, rez je rez. Ja ne kažem da dijete ne može u obilazak grada ili gdje već al svaki roditelj najbolje poznaje svoje dijete i vidi kad je ono za nešto spremno ili ne. Moje dijete nije htjelo ići nikuda nakon prvog prematanja nakon operacije(5 dana od operacije) iako se doma uobičajeno igrao i zezao. Ipak sve je još bilo friško,na dužim hodanjima se umarao pa smo ga iako ima 4,5g vozili u kolicima. Nakon skidanja katetera(4 dana nakon prematanja) smo razmišljali ići obići neke znamenitosti grada al kako je trebalo obaviti prvo piškenje bez katetera (nakon operacija u ZGu smo imali loša iskustva s tim) nismo htjeli riskirati da nas to zadesi negdje u nekom parku ili na ulici i sl. pa smo odustali. Sad kad smo 'na konju', idemo u vrtić i sve je super, sad imamo i vremena i volje i želje za izletom po BGu....nemamo nikakvih 'ograničenja' i veselimo se kontroli u ponedjeljak.
    Eto to je moje iskustvo i ništa više, uostalom svatko od nas najbolje zna svoju situaciju, mogućnosti i ono što je najbitnije od svega svoje dijete

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo i mene sa našim iskustvom.Do prvog pregleda od operacije a to je bio 4 dan od operacije bili smo u stanu s time da smo ga pazili i branili mu da skaće.Kad smo prošli prvi pregled i doktor je rekao da je sve uredu onda smo počeli ići na izlete s time da smo pazili da ipak popodne odspava.Tako da mom sinu je Beograd ostao u lijepom sjećanju .Mislim da ćete vidjet na svome djetetu može li on u šetnju ili ne.A doktor kaže da dijete ne sputavamo jer da ta operacija nije teška.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tiko dali ste bili na kontroli?Što je doktor rekao?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

eto nas sa kontrole! Sve je super prošlo, doktor zadovoljan mi zadovoljni. Dao nam je vakum pumpicu kojom Tiku moramo 2xdnevno izvlačiti pišu tj. raditi umjetnu erekciju tako da se i novonapravljeni kanalić razvlači. Naručeni smo na novu kontrolu za mjesec dana. Prije kontrole obišli smo Kalemegdan...bilo je super, hodali smo više od 3h, Tiko je trčkarao i uživao u zidinama i na kraju u topovima!
    Jelena jeste i vi bili jučer na kontroli?

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

eto nas sa kontrole! Sve je super prošlo, doktor zadovoljan mi zadovoljni. Dao nam je vakum pumpicu kojom Tiku moramo 2xdnevno izvlačiti pišu tj. raditi umjetnu erekciju tako da se i novonapravljeni kanalić razvlači. Naručeni smo na novu kontrolu za mjesec dana. Prije kontrole obišli smo Kalemegdan...bilo je super, hodali smo više od 3h, Tiko je trčkarao i uživao u zidinama i na kraju u topovima!
    Jelena jeste i vi bili jučer na kontroli?
    Mom sinu su ti topovi jako ostali u sječanju.Baš mi je drago da je kontrola dobro prošla.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tiko koliko vam je doktor naplatio kontrolni pregled?Dali imate još koju kontrolu?

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Drage moje Mame!Vidim da nas ima puno s našim pišulincima.Evo i naše priče mada sam čitala ima nas puno koji smo vodili djecu u klaičevu i to kod dr.Bahtijareviča.I mi smo tamo operirali hipospadiju 2 puta.Prvi put su oslobađali kožicu i izvlačili mišeka van jer je bio uvučen,a drugi put tj.pred 3 mj.trebala je biti rekonstrukcija uretre.Zašto kažem "trebala je biti"zato što op.nije uspijela rupica je tamo gdje je i bila.Što se tiče estetike dr.je stvarno napravio kako treba miško izgleda kao da hipospadije nije ni bilo (osim te rupice).Neznam šta da mislim šta da pišem rekli su da če napraviti u toj 2 rekonstrukciju kad ono ništa!Jedina zamjerka sestrama odvratne su bezobrazne nikada ih nebi stavila da paze na djecu viču deru se!Stvarno bih voljela da mi se netko javi tko je bio isto u Klaičevoj i da je uspjela operacija

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj buba mara prvotno napisa Vidi poruku
    Tiko koliko vam je doktor naplatio kontrolni pregled?Dali imate još koju kontrolu?
    Kontrole i sve potrebno između operacija je plaćeno u prvoj operaciji tako da nas ove kontrole ništa ne koštaju (osim sam put). Slijedeća kontrola nam je za mjesec dana. Kako nam je kanalić jako mali (imali smo najlakši stupanj hipospadije) tako je i mogućnost nedovoljnog mazanja samog kanalića veća pa nam te kontrole super dođu da nam doktor pogleda i još nešto sugerira. I sad nam je rekao još više rastvoriti kanalić i onda mazati, i dao nam je i tu vakum pumpicu. Vjerujem da nam je kanalić duži od tih nekoliko milimetara koliki je naš da bi nam bilo lakše mazati.
    Koliki je otprilike bio vaš kanalić za mazanje?

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tiko nama je mišić bio rastvoren odozdola od pol na gore tako da sam ja jagodicom prsta lako mogla namazati.I jučer sam se sjetila da smo mi unutrašnjost kožice mazali bekutan kremom a rubove sa kremom protiv ožiljaka.Nama to nije bio problem jer je površina bila dosta velika.

Micamaca 30 u Hrvatskoj je jako malo uspjelih operacija.I što je najbolje doktori to nikako da priznaju.Ta operacija je dosta zahtjevna .Ako si čitala forum možeš pročitati da u Beogradu ima jedna privatna klinika u kojoj sigurno se Hipospadija rješava tamo je to lakša operacija i djeca imaju manje bolova i smiju se normalno kretati i igrati a nisu vezani za krevet.A što je najbolje tamo ne viču ni na djecu ni na roditelje nego uz igru rade preglede.Jedan dan se ostaje u bolnici tako da se možeš vratiti i doma pa za 3 do 4 dana na kontrolu.Od Zagreba to nije daleko 4 sata.Nemoj mučiti ni sebe ni dijete nego odite tamo i zbogom Hipospadijo.Mi smo je tamo riješili i ima nas dosta.
    Posljednje uređivanje od buba mara : 25.05.2011. at 20:37

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Da čitala sam dosta Vas ima!Stvarno mi nije jasno zašto se onda naši dr.petljaju i upuštaju u nešto šta neznaju????!!!Neka onda priznaju neznamo to nejde nam pa da nas pošalju tamo gdje znaju!Moje djete je traumatizirano zbog sestra!Ja znam da one nemogu davati sebe za tuđu djecu ali stvarno su neljubazne.Nama je dr.rekao da za par godina misli ga operirati ponovo,a mislim da toga nebude!HVALA SVIMA na pomoči,a i svaka druga inf je dobro došla

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

buba mara naš kanalić je dug možda 5mm i teško ga je zaista napipati zato su mi važne te kontrole da doktor vidi mažemo li dobro. Mi sve trebamo mazati samo contratubexom, nemamo drugu kremu. Sad imamo i tu vakum pumpicu i Tiko nam pomaže kod izvlačenja piše

Micamaca 30 mi smo bili na 2 operacije kod istog doktora. Rupica nam je ostala na istom mjestu gdje je i prije bila, piša nam se savila, dijete je trpilo 2mj bolove pa smo morali hitno na drugu operaciju, meatotomiju. Mi smo bili u apartmanu 10 dana pa su sestre prema nama bile ljubazne al kad su ga odvodile na operaciju bilo je prestrašno i na nas su vikale zašto ga nismo pripremili i rekli mu šta će mu sve raditi?!??!?!?! Halo, pa ni mi nismo znali, nitko nam nije ništa rekao. Što znači 'imat će kateter'....nama je to bio prvi susret sa kateterom. Al najgore je što doktor našu operaciju smatra uspjelom i 'ako dijete neće biti zadovoljno izgledom spolovila neka sa 15-16god. kad uđe u pubertet dođe pa će on vidjeti što se da napraviti'!!!!! Nama kao roditeljima je to bilo prestrašno čuti. Hvala Bogu pa sam uspjela naići na ovaj forum (prije sam bila na 3 druga gdje se BG ne spominje) i saznati za dr. Đinovića u BGu. Odmah smo stupili u kontakt s njim i on nas je smirio kad je rekao da učinjeno može popraviti. Tako smo prije mjesec dana bili na prvoj operaciji (nije mogao odjednom popraviti što su u ZG napravili), i kao što ti je i Buba mara rekla svi su prema nama bili (i dalje su kad dođemo na kontrolu) preljubazni prema nama. Nema nasilnog odnošenja djeteta na operaciju. Dijete ti u krilu gledajući crtiće klone i onda ga odnesu na op. tako ga i vrate. Moje dijete ništa nakon op. nije boljelo a u ZG smo dva dana i noći trpjeli prestrašne bolove, čepići nisu pomagali. Nema vezanja djeteta jer kad ga ništa ne boli nema straha da će si nešto isčupati. Idući dan nakon op. dijete je hodalo i išli smo doma za ZG. Sve u svemu svakome bih preporučila da hipospadiju rješava u BelMedic klinici kod dr. Đinovića. Njima je to rutinska operacija i zato su tako uspješni, uostalom dokaz tome su i ljudi koje srećemo na kontroli a koji dolaze iz svih krajeva svijeta.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

tiko zašto imate tu vakum pumpicu?Što se tiče apartmana ja ga nisam mogla dobiti kao djete od 3 godine može biti samo!!!!!!!!!!!!!?posjete smo imali od 10 do 6 popodne.Da bili smo deset predugih dana vezani za krevet s kateterom koji ga je bolio,a sestre su samo vikale da ga nema šta boliti.Katastrofa mame moje!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

micamaca 30 sve mi je to poznato što vam se u bolnici događalo. Sve smo mi to isto prolazili al vjerujem zbog apartmana (sestre su se iznenadile da smo svih 10 dana u apartmanu! rekle su da obično se uzme apartman na 2-3 dana, zbog visoke cijene! Mi nismo htjeli na operaciju ako ne možemo biti u apartmanu jer nije dolazilo u obzir da dijete bude u bolnici bez mene.) sestre su bile ljubazne prema nama, no uvijek se našla neka manje ljubazna. Moje dijete je isto istraumatizirano i bojao se dugo ući u bolnicu na kontrolu, bojao se bilo koje sestre na hodniku. Doktora je s druge strane volio jer mu nije ništa bolnog učinio (nije povezivao bol u piši sa doktorom) a sestre su ga pikale u kanilu (neka nježnije a neka baš i ne, i točno je znao kako će mu koja staviti terapiju u kanilu).
    Doktor u BG je rekao da je Tiko jako istraumatizirano dijete i nije mogao vjerovati što smo sve u ZGu prošli, od vezanja do rane na guzi od ležanja, bolova 2mjeseca....a vidio je i sam kako je op. ispala ( piša savijena, rupica i dalje sastrane, obrezan do kraja). Ipak je bio fer i samo je rekao da o doktoru nećemo trošiti riječi. Imali smo najlakši oblik hipospadije. Kanalić mu je napravio iz tkiva iz usne šupljine i velik je možda 5mm!
    Btw tražili smo mi i drugo mišljenje na Rebru (nakon prve op.) no tamo su nam rekli da op. nije uspjela (to smo vidjeli i mi ali ne i naš doktor), i da se moramo pomiriti da će nam dijete cijeli život imati takvo spolovilo jer je doktor potrošio sav materijal! Naravno da ni to mišljenje nismo htjeli prihvatiti kao konačno. Eto, ne znam što bih još rekla, osim hvala Bogu što smo našli ovaj forum i toliko dobrih ljudi koji su nam svojim iskustvom pomogli i još nam pomažu!
    Hvala puno Buba mari koja nas je uputila u sve detalje

Vakum pumpica je improvizacija šprice u koju stane piša (velika je ovisno o veličini piše) spojena tankom gumenom cijevčicom sa drugom malom špricom. Dakle ova veća šprica (nema dio za potisak zraka) se navuče na pišu i drži dok se drugom špricom koja ima i onaj dio za povlačenje polako izvlači zrak i tako u većoj šprici gdje je piša ispravlja i izdužuje pišu. Nadam se da si možete to predočiti. U svakom slučaju doktor je Tiku rekao da evo mu nove igračke a nama da mu to kroz igru radimo. U početku je Tiko to u strahu (kod doktora) odbio primiti u ruku a kamoli nešto više. No doma je sve prihvatio i sad mi to zajedno radimo bez ikakvih problema
    na taj način se novom kanaliću održava elastičnost. Sjećam se da je Tiko nakon op. u ZGu kad je imao erekciju plakao od bolova, ma plakao je kod svakog mokrenja 2mjeseca....a doktor nam je rekao da će nakon 3 dana od operacije sigurno glumiti bol i nek mu prestanemo davati sirup za bol. Nažalost nije to bila gluma već istinska bol i namakanje u kadi svaki put prije mokrenja
    Al to je sad iza nas mi smo sretni i veseli, idemo u vrtić a prije mjesec dana smo bili na operaciji! Tiko kao da nije bio na operaciji, spominje samo kako su mu svi govorili 'ćao drugar, baci kosku' i kako je puding od čokolade bio super! nema uopće osjećaj da je bio na operaciji (zato što ga ništa nije boljelo).

Stranica 8 od 43 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •