Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2144

Tema: hipospadija

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj princ prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da se mi malo ponovo javimo na ovu temu.Ovaj put sa vijestima da smo operisani prije 10-ak dana,operacija uspjela,kateter smo imali 6 dana i sad fino piskimo sa rupicom na vrhu.

Mi smo imali veliku dilemu gdje izvrsiti operaciju.U obzir je dolazio Beograd (neko je vec spomenuo prof. kao najboljeg u ovoj oblasti) ili naravno Sarajevo kod prof.Dizdarevica.nako nekoliko pregleda i razgovora sa prof.Dizdravicem,koji nam je i rekao da nema potrebe ici u Beograd,jer to on moze isto uspjesno zavrsiti i to u jednom aktu (sto je nama bilo vrlo bitno),odluka je pala da operisemo u Sarajevu.

Operacija je bila 29.08.Trajala 3 sata(zajedno sa uspavljivanjem i budenjem).S obzirom da smo radili u privatnoj klinici,sutradan smo isli kuci,naravno sa kateterom. E je dobar bio prva dva dana,valjda je bio jos osamucen od anestezije,sljedeca tri pravo nemiran,jer ga je boljelo i kateter mu smetao.Bilo nam je najbitnije dakateter ne istrgne,sto se i nije desilo jer bukvalno nije dao da mi pogledao a kamoli on da ga dira.

Uglavnom kad je kateter skinut, on je postao bolji i sad se jos malo oporavljamo.

Ja se iskreno nadam i Molim Boga da je ovo kraj nasih muka sa hipospadijiom.

Nadam se da ce ova nasa prica pomoci nekim roditeljima oko odluke o mjestu opetracije i nepotrebnog djelovanja u vise akta.
    Magda ovo je jedan od mojih prijašnjih postova na ovoj temi

Uglavnom operisani kad smo imali oko 2 god i HB do sada apsolutno nikakvih problema nemamo.S obzirom da kod vašeg dječaka ima rupica i na vrhu,mislim da je manje koplikovan zahvat jer je mokračna cijev skroz razvijena.

Iskreno ne znam kakva je situacija gore na Koševu sa stručnjacima za ovu oblast,ali ako ikako imate mogučnosti moja preporuka je prof.Dizdarević.On je u penziji,ima privatno ordinaciju,teške operacije radi na Koševu,a inače u privatnoj poliklinici.Ako zeliš mogu ti poslati broj na PP.
    U bolnici možes biti sa djetetom 24 sata.
    Ukoliko te zanimaju još neki detalji slobodno pitaj.

OofT: Svaki put se dodatno raznjezim kad vidim da je neko uspio posvojiti dijete na ovim našim prostorima.Svaka čast
    Posljednje uređivanje od princ : 29.11.2010. at 07:59

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •