princ prvotno napisa
Evo da se mi malo ponovo javimo na ovu temu.Ovaj put sa vijestima da smo operisani prije 10-ak dana,operacija uspjela,kateter smo imali 6 dana i sad fino piskimo sa rupicom na vrhu.
Mi smo imali veliku dilemu gdje izvrsiti operaciju.U obzir je dolazio Beograd (neko je vec spomenuo prof. kao najboljeg u ovoj oblasti) ili naravno Sarajevo kod prof.Dizdarevica.nako nekoliko pregleda i razgovora sa prof.Dizdravicem,koji nam je i rekao da nema potrebe ici u Beograd,jer to on moze isto uspjesno zavrsiti i to u jednom aktu (sto je nama bilo vrlo bitno),odluka je pala da operisemo u Sarajevu.
Operacija je bila 29.08.Trajala 3 sata(zajedno sa uspavljivanjem i budenjem).S obzirom da smo radili u privatnoj klinici,sutradan smo isli kuci,naravno sa kateterom. E je dobar bio prva dva dana,valjda je bio jos osamucen od anestezije,sljedeca tri pravo nemiran,jer ga je boljelo i kateter mu smetao.Bilo nam je najbitnije dakateter ne istrgne,sto se i nije desilo jer bukvalno nije dao da mi pogledao a kamoli on da ga dira.
Uglavnom kad je kateter skinut, on je postao bolji i sad se jos malo oporavljamo.
Ja se iskreno nadam i Molim Boga da je ovo kraj nasih muka sa hipospadijiom.
Nadam se da ce ova nasa prica pomoci nekim roditeljima oko odluke o mjestu opetracije i nepotrebnog djelovanja u vise akta.