-
micamaca 30 sve mi je to poznato što vam se u bolnici događalo. Sve smo mi to isto prolazili al vjerujem zbog apartmana (sestre su se iznenadile da smo svih 10 dana u apartmanu! rekle su da obično se uzme apartman na 2-3 dana, zbog visoke cijene! Mi nismo htjeli na operaciju ako ne možemo biti u apartmanu jer nije dolazilo u obzir da dijete bude u bolnici bez mene.) sestre su bile ljubazne prema nama, no uvijek se našla neka manje ljubazna. Moje dijete je isto istraumatizirano i bojao se dugo ući u bolnicu na kontrolu, bojao se bilo koje sestre na hodniku. Doktora je s druge strane volio jer mu nije ništa bolnog učinio (nije povezivao bol u piši sa doktorom) a sestre su ga pikale u kanilu (neka nježnije a neka baš i ne, i točno je znao kako će mu koja staviti terapiju u kanilu).
Doktor u BG je rekao da je Tiko jako istraumatizirano dijete i nije mogao vjerovati što smo sve u ZGu prošli, od vezanja do rane na guzi od ležanja, bolova 2mjeseca....a vidio je i sam kako je op. ispala ( piša savijena, rupica i dalje sastrane, obrezan do kraja). Ipak je bio fer i samo je rekao da o doktoru nećemo trošiti riječi. Imali smo najlakši oblik hipospadije. Kanalić mu je napravio iz tkiva iz usne šupljine i velik je možda 5mm!
Btw tražili smo mi i drugo mišljenje na Rebru (nakon prve op.) no tamo su nam rekli da op. nije uspjela (to smo vidjeli i mi ali ne i naš doktor), i da se moramo pomiriti da će nam dijete cijeli život imati takvo spolovilo jer je doktor potrošio sav materijal! Naravno da ni to mišljenje nismo htjeli prihvatiti kao konačno. Eto, ne znam što bih još rekla, osim hvala Bogu što smo našli ovaj forum i toliko dobrih ljudi koji su nam svojim iskustvom pomogli i još nam pomažu!
Hvala puno Buba mari koja nas je uputila u sve detalje 
Vakum pumpica je improvizacija šprice u koju stane piša (velika je ovisno o veličini piše) spojena tankom gumenom cijevčicom sa drugom malom špricom. Dakle ova veća šprica (nema dio za potisak zraka) se navuče na pišu i drži dok se drugom špricom koja ima i onaj dio za povlačenje polako izvlači zrak i tako u većoj šprici gdje je piša ispravlja i izdužuje pišu. Nadam se da si možete to predočiti. U svakom slučaju doktor je Tiku rekao da evo mu nove igračke a nama da mu to kroz igru radimo. U početku je Tiko to u strahu (kod doktora) odbio primiti u ruku a kamoli nešto više. No doma je sve prihvatio i sad mi to zajedno radimo bez ikakvih problema 
na taj način se novom kanaliću održava elastičnost. Sjećam se da je Tiko nakon op. u ZGu kad je imao erekciju plakao od bolova, ma plakao je kod svakog mokrenja 2mjeseca....a doktor nam je rekao da će nakon 3 dana od operacije sigurno glumiti bol i nek mu prestanemo davati sirup za bol. Nažalost nije to bila gluma već istinska bol i namakanje u kadi svaki put prije mokrenja 
Al to je sad iza nas
mi smo sretni i veseli, idemo u vrtić a prije mjesec dana smo bili na operaciji! Tiko kao da nije bio na operaciji, spominje samo kako su mu svi govorili 'ćao drugar, baci kosku'
i kako je puding od čokolade bio super! nema uopće osjećaj da je bio na operaciji (zato što ga ništa nije boljelo).