Nisam baš shvatio iz ovoga je li mu vjerujete ili ne ? Ja se nadam da shvaćate na temelju iskustva drugih ljudi ovdje da vas blago rečeno doktori lažu. Ako doktor ni sam nezna koliko će operacija trebat kakav onda to plan ima, razmislite malo o tome. Kaže do 10 može ? Pitajte ga onda ajde opišite nam što ćete radit u 1., u 2., u 3., 4. ili tako dalje. Pokojni profesor Perović kaže da to čak neće ni fistule te nikad zatvorit, jer će tim način šivanja kože samo nove onda otvarat, a da ne pričam o erekciji, veličini penisa i sveukupnim estetskim izgledom. Pričao sam sa jednim ocem dječaka koji je operiran u Klaićevoj(mislim da je isto bio Bastić) koji kaže kako je scenu na hodniku napravio jer mu je sin operiran 8. put i naravno opet ništa. Pa je otac uzeo papir i olovku i inzistirao da mu kirurg pokaže što točno on sad misli radit slijedeći put i je li ima ikakav plan pa neka mu to nacrta. Kirurg mu ništa nije znao reć pa su se samo pokupili od tamo. Sva sreća pa je čuo za prof. Perovića i otišao sa sinom u Beograd.
I vidim da se još uvijek raspravlja ovo što sam pokrenuo o 3-4 operacije. Nisam nikoga mislio napasti time što sam napisao. Samo sam htio reć da kad se kaže da idemo u Beograd to riješit jer rade u jednom aktu sve, bi bilo bolje da se napiše idemo u Beograd to riješit jer tamo to stvarno riješavaju i naprave kako treba biti i to u jednom aktu, a ne kao u drugim zemljama(vjerovali ili ne u većini zemalja na svijetu se hypospadia nezna operirat, ali i u dosta se njih se onda i ne dira to).
Naravno da je bitno koliko je puta dijete ili osoba operirana. Ja sam karikirao kad sam rekao da bi svoje dijete dao u 3-4 operacije koje donose dobro. Jer u stvarnom životu kirurg koji zna i operira hypospadiju koju drugi kirurg nije upropastio će to riješit u jednom aktu, ako treba popravljat kao recimo kod mene što je trebalo može biti i više, ali ti ljudi barem znaju što rade. Svakom operacijom koju radi kirurg koji nezna(a njih ima svakako više nego onih koju znaju) se samo troši koža, a za ljude koji su barem jednom o hypospadiji razgovarali sa dr. Đinovićem znaju koliko puta on ponavlja kako je koža najbitnija za rekonstrukciju.
Čim je vaše dijete operirano više puta, a doktor i dalje se baš ne čini previše uvjerljiv u pokazivanju svog znanja i vještina se trebate zapitat je li ovo dobro.

Odgovori s citatom