mi kad smo bili u Beogradu bilo je troje djece koji su bili u pelenama.....osobno mi je zao sto i mi nismo to ranije uradili....djete je kasnije svjesnije,moj se zbunio kad je morao pisati na kateter i onda nije htio kakiti jer je isto mislio da ce na kateter to izaci..to mi je bilo uzas,jer ti to djetetu oko 3 god ne mozes objasniti....
u vecini literature koju sam ja citala vezanu za hipospadiju navodi se od 6-18 mj.....jer djete se nece sjecati,i osobno bi mi bilo lakse da je bilo u pelenama...uredno bi ih presvacila,nema nosanja katetera i vrecice i strahovanja kad ce piskiti....a kad s mu je skinut
kateter piskio je dva dana u gacice,zapravo poceo bi i onda bi se ukocio i stao jer je shvatio da nema vise cjevcice...
operacija mi nije bila toliko strasna koliko to s kateterom....jer bi mu govorili da cemo staviti vrecicu kad hoce piskiti ,jer ga je zivcirala vrecica..tako da bi smo zacepili kateter a prikopcali vrecicu kad je htio psikiti.....
sad se sjeca vecine iz beograda,bar spominje zoloski,trolejbuse,al jos nije spomenuo doktora niti ga ja uopce pitam....ne zelim mu vartiti to sjecanje ako je vec negdje zakopano..a pitala sam pedijatricu tamo u beogradu,rekla je da je vec dovoljno velik da mu se mogu kao bljeskovi javiti i djelovi onoga sto je prozivio...

mislim da se djete u pelenama mozes lakse obuzdati...ima jednu pelenu u koju ide cjev katetera i onda na to pelena za kakicu....samo se uredno presvlaci....
djete iz bugarske koje je djinovic operirao kad smo mi bili je imalo 10 mj..bio je u pelenama..veseo djecak...njegova mam kaze da kao da i nisu imali operaciju........

a ovako vece djete..ne znam bas......
da mogu vratiti vrijeme isla bi prije da sam znala.......
sto se tice velicine pise ne smeta nista,jer se ako je djete manje prije operacije maze kremom koja ima ucinak tipa kao da se postigne erekcija penisa da se moze lakse izvesti operacija...

mislim moj djecak je normalno piskio ,imao divan mlaz al posto je rupica bila na sredini mokraca bi strcala iza noga,al on je inace piskio na Wc solji sjedeci...
sto se toga tice mogla sam ja do 5-6 god..cekati ili i vise al to bi bilo ja mislim psihicki gore...
evo sad ide u vrtic i vidio je da muskici piske s noga i mene pita zasto je on piskio sjedeci....
onda sam mu rekla da i on moze ko i svi muski i pokazala mu......
sta bi da me je to upitao a da nije bilo operacije ,on
ne bi mogao tako piskiti ......