Citiraj tatica prvotno napisa Vidi poruku
Tratina i naš dječak od 10 mjeseci ima hipospadiju glandis /najblaži oblik/, te smo također bili u Splitu kod dr. Budimira koji nam je također potvrdio da bi ga operirao iza treće godine i to u dva akta.
Citiraj vitta prvotno napisa Vidi poruku
Moj sin se isto kontrolira kod dr.Budimira i operacija bi trebala biti iza treće godine, ali ja sam u dilemi da li da ga vodim u Bg jer nam je dr.Budimir rekao da bi operacija bila u jednom ili dva akta dok u Bg tu operaciju rade u jednome aktu .
Jednu stvar moram reć. Koliko čitam ovo po netu sve hypospadije osim proksimalnih, a proksimanlne su kada je hypospadia peno-scrotalna, scrotalna ili perniealna, bi se trebale operirat u jednom aktu. I to nije standard koji je izmišljen u zadnjih 5-10-15 godina nego od 1960-ih godina. A vaša djeca koliko čitam imaju te oblike koji bi se trebali u jednom aktu operirat.

Kad sam pitao dr. Đinovića u koliko aktova se inače moj slučaj, peno-skrotalna operira rekao je da ili 1 ili 2 ovisi o distribuciji kože i kutu zakrivljenosti. Dakle ni svaka proksimalna se ne operira u 2 akta. Ovo kako je ivani isti doktor rekao za njen slučaj u 3 akta me nekako podsjeća na moj slučaj koji bi trebao u najgorem slučaju biti operiran u 2 akta(trebao...), a na kraju je ispalo 4 i trebalo je biti 5 da sam slušao dr. Bastića i da nisam išao po drugo mišljenje u Beograd vjerojatno bi danas bio 10 puta operiran i spremao se za 11, bez pretjerivanja.
A rezultat je kao što sam već napisao bio katastrofalan blago rečeno...