Ja ne želim da ulazim u ovu raspravu oko stručnosti doktora ali me zanima zasto se kod nas u HR toliko forsira taj boravak u bolnici i neprekidno lezanje nakon operacije.Sinoć čitam strane članke o oporavku nakon operacije u nekim bolnicama u inozemstvu(nije riječ o Beogradu).I svugdje se dijete otpusta na kućnu njegu dan ili dva nakon operacije.Mi smo 2 dana imali epiduralnu(na tome sam im zahvalna jer su nas poštedjeli bolova) i ok... tada smo morali biti u bolnici ali smatram da bi nam puno lakše bilo da smo nakon vađenja epiduralne mogli kući.Doktor nas je otpustio na kućnu njegu tek nakon 10 dana i jos smo 8 dana bili kod kuće.Mogu samo reći da je mom sinu taj period puno lakse protekao nego u bolnici.I kod kuće je stalno lezao i kod kuće smo ga previjali i mjenjali vrećicu katetera i proštrcavali kateter da se ne začepi i kakio je bez problema i to bez čepića.Kod kuće je bio opušten i nije se bojao a radili smo mu sve sto su mu radili u bolnici(moram napomenuti da kod kuće nismo imali komplikacija a u bolnici mu se začepio kateter).Ukoliko je to strogo mirovanje zbog toga da bi se smanjile komplikacije nama to bas nije pomoglo.Kako je jedna mama već ranije rekla ako se već pojave komplikacije onda bi bar voljela da mi dijete nije moralo lezati i biti vezano i da mu je taj postoperativni period protekao bez trauma od bolnice.