Stranica 22 od 43 PrviPrvi ... 12202122232432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 2144

Tema: hipospadija

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dora hvala na savjetu. Mi smo do sad imali 3 puta kateter iz piše i to ustvari skoro pa isto funkcionira osim što ovaj moramo i 'pročistiti' par puta u danu. Moj klinac ne voli biti bez vrečice pa ju nosa sa sobom bez problema Kaže da sad kad mu je iz trbuha ne osjeća kad treba mokriti. Ne znam je l to zaista tako al ako on želi vrečicu onda nek ju i ima

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tiko i mi smo imali stalno vrećicu jer kad bi on rekao da mu se piški i mi došli do wc-a on bi počeo piškiti na mišića a onda nas je bilo strah da mokraća ne ošteti to novo tkivo.Ni moj sin se nije bunio na vrećicu.Mi smo mu napravili neku vrećicu koju bi mu zavezali za pojas i tako bi mu vrećica od katetera tako bila unutra.Jedino što on taj kateter baš nije volio gledati.Kad bi ga presvlačili govorio je" spremi to".
    Što se tiče pročišćavanja nismo to radili više puta u danu nego samo navečer i bilo je sve uredu.
    Kako je Tiko prihvatio ovaj kateter?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj tiko prvotno napisa Vidi poruku
    I mi smo imali najblaži oblik hiposp. i kao i vama nam je rečeno oper. nakon 3.godine u 1. aktu....ispalo je tako da smo na popravak išli u BG gdje se nije moglo u jednoj op. popraviti što nam je napravljeno u (nakraju) 2 op. u ZG. Sad smo se vratili sa druge op. u BG i žao nam je što prije nismo znali za njih.
    Opet ću ponoviti doživljeno u ZG i BG je 100% suprotno i 100% u korist BG. Dovoljno je reći da je dijete prekjučer operirano jučer hodalo a sad se (dok ja ovo pišem) kod susjeda igra. U ZG bi bili 10 dana u bolnici vezani.

Pošaljite sliku dr.Đ. i pitajte ga sve što vas zanima. Mi smo do prve operacije sa dr.Đ. komunicirali samo mailom i telefonom, al da je trebalo i otići da on sve vidi otišli bi jer bi tada bili i još sigurniji u svoj izbor BG. Javite se dr.Đ. bez obveze i javite što vam je on rekao.
    Svakako ćemo poslat, pa vidjet ćemo što će odgovorit. Uglavnom, hvala puno SVIMA na informacijama.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

tatice, mi smo poslali fotografije dr. Đinoviću u BG i dr. Krausu u ZG. poslala bi ti nešto na pvt ali ne znam kako!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj vitta prvotno napisa Vidi poruku
    Ardnas kažete da imate informacije od operatera iz sale koji radi s dr.Budimirom. Recite mi da li su pozitivne informacije, ima li komplikacija nakon operacije i jel znate da li u Splitu vežu djecu i koliko ostaju u bolnici. Moj sin se isto kontrolira kod dr.Budimira i operacija bi trebala biti iza treće godine, ali ja sam u dilemi da li da ga vodim u Bg jer nam je dr.Budimir rekao da bi operacija bila u jednom ili dva akta dok u Bg tu operaciju rade u jednome aktu . Radi se o subkoronalnoj hipospadiji. Rupica je točno između glansa i tijela penisa. Naša pedijatrica kaže da nema potrebe da ga vodimo u Bg jer se u Splitu to sasvim dobro radi,a ja kad pročitam sva iskustva na forumu toliko se bojim mogućih komplikacija i trauma, pogotovo što će moj sin uskoro imati 3 godine i sve razumije.
    vitta dugo vas nema na forumu....kad ste se prvi put javili ja sam se predomisljala sta i kako...isli smo u Split kod Budimira..
    imao je isto subkoronalnu al nama je rekao 2-3 operacije svaka nakon pola godine i ostaje se 10 dana u bonici.....meni se to ucinilo puno i onda smo kontaktirali djinovica i obavili smo to u 7mj.ljetos ...kad je djecaku bilo 2god.i 9mj..sve u jednom aktu..bili u klinici 2 dana ,treci dan vec je bio u igraonici....
    meni je zao sto se nitko nije javio sa iskustvom iz Splita....al sad mi je jos draze sto nisam isla u split jer tko zna koliko ucestalo oni to tamo obavljaju..
    djinovic je radio po 3-4 operacije hipospadije kad smo bili tamo tako da on to vise radi rutinski....
    mislim da je za takvu operaciju potrebna itekakva praksa i iskustvo i sto vise rada upravo na rjesavanju hipospadije....
    dr.budimir je da je pedijatar,al djinovic je specijalizirao hipospadiju i svakodnevno se susrece s njom....
    sretna sam pa smo to obavili u jednom aktu....da smo isli u Split sad bi iza nas bila tek jedna operacija i mucenje djeteta i onda opet to ponavljati....
    svak treba dobro razmisliti i sam odluciti...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ivanaivana prvotno napisa Vidi poruku
    vitta dugo vas nema na forumu....kad ste se prvi put javili ja sam se predomisljala sta i kako...isli smo u Split kod Budimira..
    imao je isto subkoronalnu al nama je rekao 2-3 operacije svaka nakon pola godine i ostaje se 10 dana u bonici.....meni se to ucinilo puno i onda smo kontaktirali djinovica i obavili smo to u 7mj.ljetos ...kad je djecaku bilo 2god.i 9mj..sve u jednom aktu..bili u klinici 2 dana ,treci dan vec je bio u igraonici....
    meni je zao sto se nitko nije javio sa iskustvom iz Splita....al sad mi je jos draze sto nisam isla u split jer tko zna koliko ucestalo oni to tamo obavljaju..
    djinovic je radio po 3-4 operacije hipospadije kad smo bili tamo tako da on to vise radi rutinski....
    mislim da je za takvu operaciju potrebna itekakva praksa i iskustvo i sto vise rada upravo na rjesavanju hipospadije....
    dr.budimir je da je pedijatar,al djinovic je specijalizirao hipospadiju i svakodnevno se susrece s njom....
    sretna sam pa smo to obavili u jednom aktu....da smo isli u Split sad bi iza nas bila tek jedna operacija i mucenje djeteta i onda opet to ponavljati....
    svak treba dobro razmisliti i sam odluciti...
    Ma samo sam povremeno pratila forum, al bila sam se odlučila za Split i dr.Budimira pa se više nisam uključivala iako sam prošle godine kontaktirala dr.Đinovića i odgovorio je da bi on to operirao u jednom aktu i cijena je 3000 eura. Koliko ste vi platili? Međutim u 9.mj. smo bili na kontroli kod dr.Budimira koji mu je tom prilikom navukao kožicu s piše i to je dijete toliko istraumatiziralo da nije tio ni piškit ni kakit i na hitnu smo završili pa se pitam šta bi tek bilo da ga u St operiramo, još ako se dica vežu i ostaju u bolnici 10 dana....to mi je pre strašno i ne bi mu tila priuštit te traume,a nije sigurno ni da će uspit iz prvoga puta. Pa ako bi morali ponavljati bilo bi mi grozno zbog njega i nas pogotovo što sad sve razumi jer mu je 2 god i 10 mj. Sad mi je žao šta ga već nisam odvela u Bg i to bi bilo iza nas,a ovako ne znamo ni kad će biti operacija jer ga je tek na kontrolu opet u 3 mj. U 9.mj kad smo bili doktor je rekao da on ne bi još operirao.Tako da se sve to previše oteglo , a šta je stariji bojim se da je sve teže. Kako je tvoj sin prihvatio operaciju i kako ste mu objasnili zašto treba na operaciju?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Tratina prvotno napisa Vidi poruku
    tatice, mi smo poslali fotografije dr. Đinoviću u BG i dr. Krausu u ZG. poslala bi ti nešto na pvt ali ne znam kako!
    može na e-mail tatica5328@gmail.com

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Potpisujem sve sto je ivanaivana rekla...imamo gotovo identicno iskustvo sa Splitom sa jednakom dijagnozom a i identicno iskustvo sa Bg,odnosno u 8mj. ovog ljeta i mi smo uspjesno rjesili tamo sve u jednom aktu (op.sa 2,2 godine). dosta korisnih informacija je dostupno zahvaljujuci ovom forumu a na roditeljima je da odluce...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ardnas kažete da imate informacije od operatera iz sale koji radi s dr.Budimirom. Recite mi da li su pozitivne informacije, ima li komplikacija nakon operacije i jel znate da li u Splitu vežu djecu i koliko ostaju u bolnici. Moj sin se isto kontrolira kod dr.Budimira i operacija bi trebala biti iza treće godine, ali ja sam u dilemi da li da ga vodim u Bg jer nam je dr.Budimir rekao da bi operacija bila u jednom ili dva akta dok u Bg tu operaciju rade u jednome aktu . Radi se o subkoronalnoj hipospadiji. Rupica je točno između glansa i tijela penisa. Naša pedijatrica kaže da nema potrebe da ga vodimo u Bg jer se u Splitu to sasvim dobro radi,a ja kad pročitam sva iskustva na forumu toliko se bojim mogućih komplikacija i trauma, pogotovo što će moj sin uskoro imati 3 godine i sve razumije.
    tek jutros vidjeh ovo...
    nemam detalje, al po ovom što čitam on zastupa tezu da se operira kasnije.Moj stav je da što prije treba riješiti. MM je liječnik i on će odlučiti kako ćemo i gdje ići. Imamo potvrdu operatera koji sa njime operira da je jako stručan i da uz minimalne rezove riješava sve, e sad kad bi se javio netko na forum iz Splita to bi bilo jako dobro. Raspitat ćemo se kod perijatra iz Splita da li je imao kakvih neativnih iskustava pa vam napišem što on kaže. Ljudi su dosta zatvoreni kada je riječ o hipospadiji pa baš ne pričaju o tome na kavici.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

vitta mi smo djecaku rekli da idemo na putovanje...i kad smo usli na pregled nije plakao ,jer inace place kad vidi bijele kute..al tamo su svi u hlacama bez boje i majicama s natpisom bel medic i sve je ko u nekom hotelu tako da i nije skuzio da je na klinici,a i ima dio s djecijim igrackama..rekli smo mu da cemo tu morati jednu noc prenociti....
    nije bio jos toliki i nije pitao puno.....dali su mu prije operacije sirup za uspavnljivanje i odveli ga u salu....
    kad se probudio bilo je uzas...kazu da odanvno nisu vidjeli da djete tako urla jer inace su osamuceni....al cjelu je noc spavao i sutra smo isli u apartman blizu klinike...
    bilo je izdrzivo jer smo mogli sutra dan ici,kupili mu igracaka i vec 3 dan smo isli u grad i zoloski...
    problem je bio kateter..jer je govorio da ga zivcira i pazila sam da ga ne pocupa..kad bi se htio piskiti rekao bi pa bi spojili vrecicu,i navecer bi spojili na vrecicu i po noci bi stavili cep na kateter tako da nije bilo vrecice po noci.....bio je i problem s kakenjem jer je mislio da i to mora na kateter nije htio sjesti na solju..bilo je uzas....
    al nakon tri dana kad ga je stislo nekako smao ga sjeli i shvatio je da kaka izlazi na normalnu rupu di i vazda .....

ja ti iskreno ne znam sta bi da smo bili u splitu,i tako vezani ,jer mislim da je to svudi isto kad si 10 dana u bolnici i tako 3 puta i kateter...ma ne zelim ni misliti.....

samo mi je zao sto nismo to prije kad je bio u pelenama jer bi bilo bezbolnije i on ne bi bio svjestan....al evo sad nista ne spominje....ne znam koliko se sjeca ili je to potisnuo...ja ni ne pitam ne zelim ga ni podsjecati....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj tatica prvotno napisa Vidi poruku
    Tratina i naš dječak od 10 mjeseci ima hipospadiju glandis /najblaži oblik/, te smo također bili u Splitu kod dr. Budimira koji nam je također potvrdio da bi ga operirao iza treće godine i to u dva akta.
    Moj sin se isto kontrolira kod dr.Budimira i operacija bi trebala biti iza treće godine, ali ja sam u dilemi da li da ga vodim u Bg jer nam je dr.Budimir rekao da bi operacija bila u jednom ili dva akta dok u Bg tu operaciju rade u jednome aktu .
    Jednu stvar moram reć. Koliko čitam ovo po netu sve hypospadije osim proksimalnih, a proksimanlne su kada je hypospadia peno-scrotalna, scrotalna ili perniealna, bi se trebale operirat u jednom aktu. I to nije standard koji je izmišljen u zadnjih 5-10-15 godina nego od 1960-ih godina. A vaša djeca koliko čitam imaju te oblike koji bi se trebali u jednom aktu operirat.

Kad sam pitao dr. Đinovića u koliko aktova se inače moj slučaj, peno-skrotalna operira rekao je da ili 1 ili 2 ovisi o distribuciji kože i kutu zakrivljenosti. Dakle ni svaka proksimalna se ne operira u 2 akta. Ovo kako je ivani isti doktor rekao za njen slučaj u 3 akta me nekako podsjeća na moj slučaj koji bi trebao u najgorem slučaju biti operiran u 2 akta(trebao...), a na kraju je ispalo 4 i trebalo je biti 5 da sam slušao dr. Bastića i da nisam išao po drugo mišljenje u Beograd vjerojatno bi danas bio 10 puta operiran i spremao se za 11, bez pretjerivanja.
    A rezultat je kao što sam već napisao bio katastrofalan blago rečeno...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

budimir nas je primio na 20 sekundi i u to 20 sekundi je rekao da je to hipospadija da ce trebati 2-3 operacije...dvije oko rupice i sirenja kanalica,treca skidanje kozice...svaka svako pola godine i da se javimo nakon sto djecak bude imao 3 god...kao da se podrazumijevalo da znamo sta je hipospadija i sve o njoj....
    kad je djinovic pregledao malog prije operacije rekao je da se ne plasimo..prvo je prisao nama kao covjek prema roditeljima koji nemaju iskustava s hipospadijom i koji se prvi put susrecu s tim,da on svaki dan rutinski vise obavlja te operacije i da ce ovu sigurno obaviti u jednom aktu i pomjeranje rupice i sirenje kanalica i dio koze koja je bila na visku iskoristiti za unutranji dio di je bilo zategnuto...sve nam je fino objasnio postupak operacije...cak nije ogulio i "zdrljio" svu kozicu kao sto je bilo u Tikovom slucaju vec ima jos kozice tako da u pubertetu ne bude zatezanja kad bude rastao...
    kad sam citala po netu nije mi se dalo ici u Zg na pregled jer bi isto rekli,nakon tri godine i mali bi lezao 10 dana u bolnici....a vjerojatno bi rekli da treba vise od jedne....

al meni je zanimljivo da kad se moj djecak rodio u rodilistu mi je pedijatrica rekla da ima hipospadiju...da nije strasno i da ce to oko 1god..operirati.....
    nije rekla nakon tri kao dr.budimir

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Iz našeg iskustva mogu samo reći da nam je užasno žao što smo čekali da prođu 3. godine. Daleko je teže djetetu objašnjavati zašto mu se sve to događa i zašto trpi svu tu bol kad ima 4 i 5 godina. Mi smo krenuli na prvu op. uoči 4.rođendana a ovu 4. smo prošli nakon 5.rođendana. Dijete je u tom razdoblju jako sazrijelo, odnos prema operacijama i boli koju osjeća je nevjerojatno zrel za njegovu dob. Kako svima stručno objašnjava što su mu radili, čemu služi i kako se nosi kateter, iznosi detalje sa prve oper. iako ih mi nikad ne spominjemo (jer je bila najteža) itd itd....kad sve to vidite znate da pričali vi o tome ili ne dijete takve stvari (ružne i traumatične) ne zaboravlja.

Mi smo svoje dijete prvi put donjeli na pregled hipospadije sa 2mj i mislili smo da će ga operirati sa 4mj, tako smo čitali na internetu. U rodilištu su nam isto rekli da se to rješava do 1.godine djetetova života i da ništa ne brinemo.
    Kad smo doktoru rekli da želimo da bude operiran sa 4mj rekao je da se tako malo dijete operira samo u SADu ali ne i u Europi. Takvog je stajališta bio na svakoj slijedećoj kontroli dok nismo došli do tih 3 godine.
    Ako imate mogućnost rješavanja hiposp. prije 3.god. nemojte se dvoumiti, isto i sa brojem planiranih zahvata što vam ih doktori spominju (2 i više), ne zaboravite da svaki zahvat zahtjeva punu anesteziju i da je anestezija opasna, rezove neću ni spominjati. Ne zaboravite da se radi o vašoj maloj dječici.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala ti tiko na detaljnim uputama, mene iskreno više strah te anestezije nego samih operacija

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Nama je prof. rekao da broj operacija ovisi o tome koliko je penis zakrivljen i da se većina proksimalnih operira u 2 navrata, a većina blažih oblika u jednom navratu, ali da postoje iznimke tako da neke blaže oblike treba u 2 navrata, a neke proks. se može u jednom.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ma da smo mi slušali prof. mi bi danas (i cijeli život) još uvijek imali zakrivljenu pišu i mokrili bi sastrane, toliko o njemu i njegovoj velikoj stručnosti po pitanju hipospadije. Ne može se baš toliko fulati ako si prof. i učiš druge o tome.
    Dr. Đ. u praksi svakodnevno dokazuje da je ta prof. teorija kriva. Mi smo živi dokaz da je prof. bio u krivu. Pa dr.Đ. dolaze doktori iz svijeta asistirati i učiti op. hipospadiju, trude se naučiti. Baš me zanima kad je neki naš doktor zadnji put bio na specijalizaciji za hipospadiju i koliko dugo. Svaka hiposp. je slučaj za sebe i zato je praksa bitna.
    Dr. Đ. je pet godina tesao hipospadiju i zato svakodnevno u praksi dokazuje da su naše teorije (npr. op. nakon 3.godine života) zastarjele a naši ih se dr. drže k'o pijan plota.

Što se pak anestezije tiče to i je jako opasno, kažu da anestezije ostave trag u čovjeku. Naše dijete je do sad bilo na 5 operacija, vađenje mandula i 4. hipospadije, na prve 2 hipospadije buđenje nakon op. je bilo prestrašno, skakao je u vis da sam doslovno morala leći preko njega da ga smirim, zadnje 2 hiposp. kao i kod vađenja mandula nakon oper. probudio se kao da je doma, najnormalnije mirno. Ne znam koji je razlog tim različitim buđenjima al svaki put nakon op. me strah hoće li se uopće i kako probuditi.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Tiko ja mislim da ne bi trebala tako govoriti bez da pročitaš post. Ovo što je anita napisala je opće poznato i pitajte Đinovića pa će vam isto reći, ako jedino njemu vjerujete. A ovo o specijalizaciji ni ne treba komentirati. Također anestezije nisu opasne i ne ostave nikakav trag jer dnevno tisuće ljudi ide u anesteziju u svijetu bez problema. To su bapske priče. Kao i puno "stručnih" mišljenja koja se ovdje mogu pročitati.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Tiko nisam Vas htjela uzrujati samo sam rekla što sam čula, a i tome služi forum barem. A i mislim da je to što sam rekla istina. O takvim vrhunskim rezultatima u Bg možemo pitati i željkicu1. Vama je Đ. pomogao i to je super, njoj npr. nije. Isto tako je i sa prof. B, vama nije, nama je. Žao mi je stvarno zbog vašeg malog, ali ne bi se trebali svađati, niti ja to želim. Samo sam napisala što mi je rečeno, a koliko je to točno ne mogu procijeniti jer nisam dr. kao što niste niti vi.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj gogich prvotno napisa Vidi poruku
    Tiko ja mislim da ne bi trebala tako govoriti bez da pročitaš post. Ovo što je anita napisala je opće poznato i pitajte Đinovića pa će vam isto reći, ako jedino njemu vjerujete
    =)
    Tiko je samo rekla svoje iskustvo s prof. Koji je navodno veliki stručnjak, ali njima je rekao da nema pomoći, isto kao što je rekao meni. A to je li ovo što je anita napisala opće poznato ne brinite pitat ću dr. Đinovića =)
    Kad bi bilo opće poznato onda nebi toliko djece bilo operirano po 3-4 puta i više.

A ovo o specijalizaciji ni ne treba komentirati.
    Da jer je točno što je tiko rekla.

Također anestezije nisu opasne i ne ostave nikakav trag jer dnevno tisuće ljudi ide u anesteziju u svijetu bez problema. To su bapske priče. Kao i puno "stručnih" mišljenja koja se ovdje mogu pročitati.
    Čista glupost. Bojat se anestezije nema baš smisla i to se slažem. Ali ovo što vi tvrdite je da je ona 100% sigurna i pouzdana isto tako nije točno. Rugala se sova sjenici za "stručna" mišljenja =)

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ivanaivana, potpisujem te 100%! I nas je Budimir sprašija u par sekunda. I onda kad sam ja njega išla pitat da mi objasni fistule i di se one pojavljuju, on mi fino kaže da to ni stručnjaci ne shvaćaju a kamoli ću ja...
    Ne želim da ovo ispadne da gadim Budimira. Kažu da je on odličan dječji kirurg. Ali ja se svejedno odlučujem svoje dite odvest na drugo misto.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Poštovani anonimni ja bar priznajem da nisam stručnjak za razliku od vas koji to bolje znate od doktora. Znam da liječnici sa Rebra idu na edukaciju u Ameriku za sve operacije, to su rekli i to piše na njihovim internet stranicama. Za ostale bolnice ne znam jer nismo bili tamo.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

mislim da ne treba ulaziti previše u ove diskusije , naši liječnici - dr.Đinović , jer da je dr.Đinović kojim slučajem doktor iz Slovenije,Austrije,Mađarske ne bi bilo ovakvih tenzija , mislim da većinu ipak boli to što je on iz Beograda,Srbije....

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

mene uopće ne muči što je on od tamo nego što ispada prema nekima na forumu da ako ne dam 3000 eura za op tamo onda nisam dobar roditelj jer sam dala ovdje dijete na operaciju. Znam da su neki imali problema i to im ne osporavam i ne osuđujem što su išli drugamo, ali mi smo kao većina roditelja išli ovdje i nismo imali problema.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

svatko zna što je najbolje za njegovo dijete... ali i nije vam baš nešto ova "većina" koja nije imala problema kod nas , u mojoj okolici je tjedan dana prije nego što smo mi bili u Bg na operaciji operiran klinac u Klaićevoj,18 dana nije hodao zbog bolova,njegovi roditelji se čude što smo mi već drugi dan nakon operacije došli doma i dijete se normalno ponaša i igra , a oni imaju takve probleme i odmah su im rekli da njihova operacija nije uspjela i da na proljeće moraju opet...po tim svim pričama , "većina" ih kod nas ima probleme,neuspjele operacije i dugotrajan oporavak....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mene uopće ne muči što je on od tamo nego što ispada prema nekima na forumu da ako ne dam 3000 eura za op tamo onda nisam dobar roditelj jer sam dala ovdje dijete na operaciju. Znam da su neki imali problema i to im ne osporavam i ne osuđujem što su išli drugamo, ali mi smo kao većina roditelja išli ovdje i nismo imali problema.
    Gogich
    Kao i sve na ovom forumu i ovo ću sada reć iz dobre namjere.
    Prvo nisam vidio ili se barem ne sjećam da je netko nekoga osuđivao što je išao na operaciju ovdje u RH. Ako je onda mi je žao.
    Ali nekakva, čak ću nazvat, razumna sumnja očito postoji. Da su ti kirurzi negdje na zapadu vjerojatno bi koštalo i više od 3000 eura operacija.
    Sjećam prije nekoliko stranica vam je tiko rekla, sad se ne sjećam točno povod da pošaljete dr. Đinoviću mail i bili ste se naljutili. Samo zato što vam je iz dobre namjere to savjetovala.
    Ja sam osobno upoznao dečka kojeg prof. Batinica ni više ni manje nego 9 puta operirao. I ono što je on meni opisao samo ću reć da je bilo gore nego kod mene. Sad vas pitam.
    Da li da on ode deseti puta kod prof. Batinice ? Koji mu je na njegovom zadnjem pregledu rekao da ga ni ne sjeća da ga je ikad operirao.
    Biste li svoje dijete deset puta poslali na operaciju bez da poslušate drugo mišljenje?
    Volio bi da se on javi jer mislim da čita ovo i da kaže on to osobno. Daleko da nekakva sumnja ne postoji.

Ovo sam već govorio i reći ću opet.
    Onako kako su doktori operirali mene u klaićevoj. Niti da su rekli da su pogriješili. Na pitanja je li ovo može, bolje je li ono može, odgovora nisu imali. Ali njihovo riješenje je opet na operaciju bilo. Na pregledu oko ničega se nisu zamarali, iako ništa nisu uradili kako spada. Kao da je sve onako kako je planirano. To baš i nije samo komplikacija. To se već može reć da spada u kirurško neznanje. Plain and simple. Neće me netko tako skoro uvjerit da je taj isti doktor sa tim istim tehnikama, znanjem i pristupom nečije tuđe dijete dobro operirao. To nema šanse.

Nedavno je buba mara napisala kako je bila kod prof. i komentirao je kako on tako dobro hypospadiju ne može napravit.
    Vi sada mislite što želite, ali ja vama iskreno sugeriram da pošaljete mail dr. Đinoviću. Ne košta vas ništa. Ako mislite da sam ja reklama koja za njega prikuplja pacijente ok, ali ću ponovit da vas taj email svejedno ništa ne košta. Kažem vam da pošaljete jer ako ste čitali one prezentacije koje sam davao da postoje pacijenti kojima hypospadia dobro operirana i tako izgleda iz prva prvih nekoliko godina. A uvidi se da je loše tek kasnije jer je uretra napravljena od lošeg materijala. U detalje više neću. Ako vi mislite da tim prezentacijama isto određene struje manipuliraju isto ok. Imate pravo na vlastito mišljenje.

Ako vam dr. Đinović kaže da je dobro. Super. Prof. je vaš slučaj dobro operirao. I vi ste živi dokaz da hypospadije u RH mogu uspjet.

Ako mislite da će dr. Đinović, ako napiše da nije dobro to napisat samo zato što hoće vaših 3000 eura, isto ok. Kvragu onda sve. Jer nema smisla ikome vjerovat na forumima onda. Dalje od ovoga nemam načina da vam išta dokazujem.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

I dr Đinović je neuspješno operirao dijete čija se majka javila na ovom forumu pa zar to znači da niti on ne zna? Ja nisam ništa rekla od ovog što ste vi napisali, većinu ste ne znam kako pročitali iz mog maila. I ne znam kada sam se ja naljutila na savjet da idem u Bg kad nemam po što ići tamo. Ne razumijem puno toga što ste napisali i zašto.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

U Hr se godišnje obavi oko 200 operacija sa hypo. Ipak mislim da većina uspjeva jer bi to inače bio ogromni problem o kojem bi se pisalo.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako ce biti problem ako lijecnik neuspjelu operaciju smatra uspjesnom :/

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja ne želim da ulazim u ovu raspravu oko stručnosti doktora ali me zanima zasto se kod nas u HR toliko forsira taj boravak u bolnici i neprekidno lezanje nakon operacije.Sinoć čitam strane članke o oporavku nakon operacije u nekim bolnicama u inozemstvu(nije riječ o Beogradu).I svugdje se dijete otpusta na kućnu njegu dan ili dva nakon operacije.Mi smo 2 dana imali epiduralnu(na tome sam im zahvalna jer su nas poštedjeli bolova) i ok... tada smo morali biti u bolnici ali smatram da bi nam puno lakše bilo da smo nakon vađenja epiduralne mogli kući.Doktor nas je otpustio na kućnu njegu tek nakon 10 dana i jos smo 8 dana bili kod kuće.Mogu samo reći da je mom sinu taj period puno lakse protekao nego u bolnici.I kod kuće je stalno lezao i kod kuće smo ga previjali i mjenjali vrećicu katetera i proštrcavali kateter da se ne začepi i kakio je bez problema i to bez čepića.Kod kuće je bio opušten i nije se bojao a radili smo mu sve sto su mu radili u bolnici(moram napomenuti da kod kuće nismo imali komplikacija a u bolnici mu se začepio kateter).Ukoliko je to strogo mirovanje zbog toga da bi se smanjile komplikacije nama to bas nije pomoglo.Kako je jedna mama već ranije rekla ako se već pojave komplikacije onda bi bar voljela da mi dijete nije moralo lezati i biti vezano i da mu je taj postoperativni period protekao bez trauma od bolnice.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Stvarno ne bi htjela da ispadne da ja sad branim sve što se u našim bolnicama događa, daleko od toga. Ima lošeg postupanja s djecom i roditeljima i komplikacija to ne mislim poricati. Samo hoću reći da nije sve tako crno i da ima doktora kao naš koji rade i puno teže zahvate tumora i transplantacija sa odličnim ishodom i da ne treba po njima pljuvati kao da su neznalice a znaju ipak više od nas bez obzira koliko mi čitali o tome na netu. Nit umanjujem da dr. Đ radi dobar posao.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja ne mogu reći da je na Kantridi sve bilo lose.Možeš biti sa djetetom 24h na dan,nama su dopustili i da se muž i ja mijenjamo.Ukoliko nemaš dopunsko onda plaćaš 203 kn po danu.To vrijedi ako ti je dijete mlađe od 5 godina,ukoliko je starije onda roditelj može da ostane ukoliko ima mjesta na odijelu u suprotnom dijete ostaje samo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I dr Đinović je neuspješno operirao dijete čija se majka javila na ovom forumu pa zar to znači da niti on ne zna? Ja nisam ništa rekla od ovog što ste vi napisali, većinu ste ne znam kako pročitali iz mog maila. I ne znam kada sam se ja naljutila na savjet da idem u Bg kad nemam po što ići tamo. Ne razumijem puno toga što ste napisali i zašto.
    Fistula je upravo ono što se neki ljudi, među njima i vi, stalno pozivate - komplikacija.

Nekoga operirat 9 puta neuspješno i upropastit mu spolni organ. To ja ne zovem samo komplikacijom. Nego doktorski nemar i neznanje.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

svima koima je dr Đinović pomogao kao i mom djetetu biće mu zahvalni cjeli život bez obzira sto drugi mislili o njegovoj stručnosti to je jedan divan čojek i kirurg

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

U Hr se godišnje obavi oko 200 operacija sa hypo. Ipak mislim da većina uspjeva jer bi to inače bio ogromni problem o kojem bi se pisalo.
    Vidim da direktno niste odgovorili na moja pitanja, nego ste indirektno samo opet analogiju kao i s anestezijom uzeli: puno ljudi ide pa je sigurno. Tako puno djece ide operirat hypospadiju pa one uspjevaju.
    Kao što ste sami rekli vi to mislite. Ali sa sigurnošću ne znate. Bez uvrede.

Kad sam dao one linkove kako je 1000 pacijenata s neuspjelom operacjiom hypospadije u razmaku od 10 godina otišlo ispravljat te neuspjehe kod prof. Perovića i dr. Đinovića u Beogradu, što je znači oko 100 godišnje. Ako se ne sjećate onda da vas podsjetim to su oni linkovi zbog kojih ste mi rekli da me treba biti sram, da izmišljam i da sam reklama koja ima materijalnu korist.
    Naravno da tih 1000 pacijenata nisu iz RH i to ne tvrdim, ali ako su recimo na svjetskoj razini to je još uvijek jako veliki broj. Zamislite 100 godišnje, podijeljeno s 12 to je 8 pacijenata mjesečno s neuspjelom operacijom hypospadije dođu kod jednog kirurga da im to ispravi. To nije malo. Samo da kažem u te neuspjehe se ne ubrajaju baš samo fistule i nekakve komplikacijice, nego puno gore stvari od toga.
    A nekako sumnjam sa svojim iskustvom s doktorima da smo mi nešto bolji od svjetskog prosjeka. I ne tvrdim da svi u RH ne znaju, ali kod velikog većine njih postoji opravdana i razumna sumnja za operaciju hypospadije.
    Vi tvrdite da mislite da većina uspjeva jer ih puno ide. Ja se s tom analogjim ne slažem. Prvenstveno jer ni na kakvim dokazima nije bazirana.
    Nije ni moje neki tvrdi dokaz. Ali je krući i bolji od vašeg.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Draga Tiko da li ste bili na kontroli

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da ste na našem mjestu biste li vi o svom problemu govorili javno, u novinama, na TVu? Zašto vi javno ne pohvalite prof. jer vam je odlično napravio operaciju? Vjerujem da razumijete što vam želim reći. Mi se (vjerujem da nas je puno takvih) ne želimo povlaćiti po novinama dokazujući da smo neuspjelo operirani a vodimo se kao uspješno operirani.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja skrivam od bliskih ljudi da mi je dijete rođeno sa Hipospadijom a kamoli da idem u novine s tim.Možda da sam ja u pitanju možda bi to objavila ali da sina stavljam po novinama to nebi ni jedna mama.
    Inače nisam osoba koja skriva bolesti ali ovo smatram intimom.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj zabrinuta ma prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne želim da ulazim u ovu raspravu oko stručnosti doktora ali me zanima zasto se kod nas u HR toliko forsira taj boravak u bolnici i neprekidno lezanje nakon operacije.Sinoć čitam strane članke o oporavku nakon operacije u nekim bolnicama u inozemstvu(nije riječ o Beogradu).I svugdje se dijete otpusta na kućnu njegu dan ili dva nakon operacije.Mi smo 2 dana imali epiduralnu(na tome sam im zahvalna jer su nas poštedjeli bolova) i ok... tada smo morali biti u bolnici ali smatram da bi nam puno lakše bilo da smo nakon vađenja epiduralne mogli kući.Doktor nas je otpustio na kućnu njegu tek nakon 10 dana i jos smo 8 dana bili kod kuće.Mogu samo reći da je mom sinu taj period puno lakse protekao nego u bolnici.I kod kuće je stalno lezao i kod kuće smo ga previjali i mjenjali vrećicu katetera i proštrcavali kateter da se ne začepi i kakio je bez problema i to bez čepića.Kod kuće je bio opušten i nije se bojao a radili smo mu sve sto su mu radili u bolnici(moram napomenuti da kod kuće nismo imali komplikacija a u bolnici mu se začepio kateter).Ukoliko je to strogo mirovanje zbog toga da bi se smanjile komplikacije nama to bas nije pomoglo.Kako je jedna mama već ranije rekla ako se već pojave komplikacije onda bi bar voljela da mi dijete nije moralo lezati i biti vezano i da mu je taj postoperativni period protekao bez trauma od bolnice.
    kao sta je dr.djinovic rekao njemu je operirati hipospadiju kao operirati prst...on ima iskustva s tim i radi puno teze slucajeve..
    sad kad prevrtim film u glavi zaista se sve odvijalo kao da je operiran prst samo sto u ovom slucaju nije bio zamotan prst vec zamotana cuna ,tako da samo vec nakon drugog dana bili u gradu,u parku u zooloskom,a vec peti dan je skakao u igraonici..mene je "bolilo " kad sam ga gledala kako skace,al on je bio veseo i nicim nije pokazivao da je bila ikakva operacija..da ga je boljelo plakao bi ili bi se tuzio...jedino ga je kateter zivcirao...
    djeca to bolje podnesu nego mi roditelji,samo je zalosno da eto u nas dosta slucajeva zavrsi ovako sa bolnim postoperacijskim djelom i na kraju novim fistulama.
    djinovic je u 2 dana sta smo bili u klinici operirao cirka 7 hipospadija....
    pitam se je li dr.budimir operirao toliko hiposapadija u pola godine?
    ne kazem da je mozda izvrstan pedijatar i da je u nekim poljima izvrstan,kao i drugi doktori,al mislim da za hipospadiju treba imati prvo toliko iskustva i toliko obavljenih slucajeva da se moze reci da je medju najboljim....ne mogu ni svi kirurzi operirati srce ,treba biti specijalist za to....
    jedno je biti pedijatar i dobro obavljati neke vrste operacija,al treba biti specijalist za hipospadiju....
    ja sam zahvalna Bogu pa smo isli odmah za bg.....da smo isli u split iza nas bi tek bila tek prva operacija,a sad je cjela hipospadija iza nas....

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

ne treba sada skretati temu na tumore i transplantacije,ovdje se tema hipospadija i nitko ne pljuje po našim doktorima koji operiraju tumore(kada se već to uzelo za primjer).Moja supruga je u Dubravi operirala tumor na mozgu i doktor je vrhunski odradio svoj posao i na njega nema primjedbi.Ali to nema veze sa operacijom hipospadije i sa stručnosti naših kirurga na slučajevima hipospadije.Kad smo već kod toga , i odnos i ponašanje tog doktora u Dubravi je totalna suprotnost od bahatog i bezobraznog ponašanja dotičnog profesora Batinice.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

neko je rekao da bi možda dr. Đinović komentirao neku operaciju kao neuspjelu samo da bi došli kod njega pa da on to može naplatit 3000 eura. To stvarno nije istina. Evo za tu stvar sam ja primjer. Nama su u Hr rekli operirat to u 1 ili 2 akta, a dr. Đinović nam je rekao da to ne treba operirati jer je hipospadia jedva vidljiva. Eto, npr. tu je on mogao reći "ajd dođite" i zaradit pare, ali nije! A u Hr bi nas sjeckali i ako dobro ispadne - vidi kako sam ja vrhunski kirurg, a ako dobro ne ispadne - sve je to očekivano za operacije hipospadije. Nama u hr nisu rekli da operacija nije uvijek najbolje riješenje.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

eto čistog primjera stručnosti...ako je hipospadija toliko minimalna šta bi oni radili u 2 akta ???

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Tratina prvotno napisa Vidi poruku
    neko je rekao da bi možda dr. Đinović komentirao neku operaciju kao neuspjelu samo da bi došli kod njega pa da on to može naplatit 3000 eura. To stvarno nije istina. Evo za tu stvar sam ja primjer. Nama su u Hr rekli operirat to u 1 ili 2 akta, a dr. Đinović nam je rekao da to ne treba operirati jer je hipospadia jedva vidljiva. Eto, npr. tu je on mogao reći "ajd dođite" i zaradit pare, ali nije! A u Hr bi nas sjeckali i ako dobro ispadne - vidi kako sam ja vrhunski kirurg, a ako dobro ne ispadne - sve je to očekivano za operacije hipospadije. Nama u hr nisu rekli da operacija nije uvijek najbolje riješenje.
    Bilo je prije takvih sličnih komentara, ali sada ih više nema =)
    Ili se ljudi suzdržavaju =)

Citiraj malawi prvotno napisa Vidi poruku
    eto čistog primjera stručnosti...ako je hipospadija toliko minimalna šta bi oni radili u 2 akta ???
    Ivanin slučaj ako se dobro sjećam je bio za jedan stupanj teži oblik i bilo je 3 operacije...
    Recimo eto Vi imate teži oblik od ivane pa nećete doć do 3 operacije kod dr. Đinovića...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bili smo u nedjelju na kontroli, sve je dobro, doktor zadovoljan, mi zadovoljni. Sad imamo odmotanu pišu koju moramo mazati 3-4 puta na dan. Izgled piše je totalno nadmašio naša očekivanja . Ni u snu nisam mogla zamisliti da bi nam ovako mogla izgledati piša i da više nećemo imati 'vijenac' oko glavića kao podsjetnik na op. u ZG.
    Kateter skidamo u ponedjeljak ili utorak kad idemo opet u BG na kontrolu.

Btw kad smo bili sad na op. dosta smo pričali sa osobljem i mogu vam reći da se sjećaju Bubamare, Malawia, Biljane iz CG, Ivanaivane i još nekih čijih se nickova sad ne mogu sjetiti (mama sa curicom iz Osijeka, mama sa sinom iz Splita.....).

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj tiko prvotno napisa Vidi poruku
    Bili smo u nedjelju na kontroli, sve je dobro, doktor zadovoljan, mi zadovoljni. Sad imamo odmotanu pišu koju moramo mazati 3-4 puta na dan. Izgled piše je totalno nadmašio naša očekivanja . Ni u snu nisam mogla zamisliti da bi nam ovako mogla izgledati piša i da više nećemo imati 'vijenac' oko glavića kao podsjetnik na op. u ZG.
    Kateter skidamo u ponedjeljak ili utorak kad idemo opet u BG na kontrolu.

Btw kad smo bili sad na op. dosta smo pričali sa osobljem i mogu vam reći da se sjećaju Bubamare, Malawia, Biljane iz CG, Ivanaivane i još nekih čijih se nickova sad ne mogu sjetiti (mama sa curicom iz Osijeka, mama sa sinom iz Splita.....).
    Znači i vi ste se iznenadili izgledom?Ja nisam mogla vjerovati da par dana iza operacije piša može tako dobro izgledati.Kao da nije bilo operacije.Poslije operacije u Rijeci pišo je bio sav u krasticama koje su tako teško otpadale.Jednoj mami kirurg iz Rijeke je savjetovao da namače dijete u vodi jer te krastice nikako nisu otpadale.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam uoči operacije pričala sa doktorom (iz dr. Đ. tima) i pitala konkretno pokazujući djetetovu pišu hoće li oni taj 'vijenac' moći popraviti il će ostati tako. Rekao je da će naravno sve to srediti jer da ne može tako ostati. I zaista danas dijete ima pišu kao i druga djeca osim što je obrezan al sad na lijep način, nema više onih falševa iz ZG. Govorim kako piša izgleda odozgora jer je dolje rez koji tek treba zacijeliti.
    Cijelu pišu mažemo bivacin masti 3-4x na dan pa ni rez nije jako tvrd.
    Inače smijemo se i kupati sa blagim šamponom al klinac neće ni čuti za to dokle god ne skinemo kateter, od straha si ne može pogledati trbuh jer kako imamo kateter iz trbuha vidi se kako je crnim koncem pričvršćen za trbuh. I dalje se jako boji tog katetera (navikao se na kateter iz piše) al dobro se nosi sa cijelom situacijom. Svi jedva čekamo pon. ili utorak da skinemo kateter i vratimo se u normalu .

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

evo mi smo maloprije stigli iz Beograda,sa kontrole,sve je dobro,samo mazati 5-6 puta na dan bepantenom i contratubexom... Tko je danas bio sa karlovačkim registracijama isto s nama na kontroli,uopće nismo tamo u čekaonici pitali tko je od kuda,nego skužimo na naplatnim kućicama da smo bili skupa tamo , jbg ))))
    2 tiko - dali ima bivacin masti za kupiti kod nas ? ja sam prošao sve ljekarne u Bjelovaru i svi mi rekli da se ta mast više ne proizvodi ... i da , isprazni inbox )
    2 anonimni - u našem slučaju se radi o perinealnoj hipospadiji sa zakrivljenjem penisa i rekao je doktor da u 2 operacije bude rješeno...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo odlučili definitivno ići u Bg na operaciju, međutim ja trebam rodit za 2 mj. pa sad operaciju trebamo odgoditi za sljedeće lito. Žao mi je šta ga nismo odveli u Bg prošle godine kad sam i saznala za dr.Đinovića jer je bio mlađi i lakše bi vjerojatno to podnio nego sad jer će mu biti već 3.5 god. Al barem se nadam da će sve biti OK i da će mo riješiti u jednom aktu kako je dr.Đ. i rekao,mada me strah komplikacija- fistula,ne daj Bože. Kad već sve to trebamo prolazit nek bude samo jedan put i gotovo.
    A šta se tiče dr.Budimira,jako je simpatičan al stvarno nije pričljiv i taj njegov pregled je stvarno gotov za 3 min. Kad sam mu pokušala postaviti neka pitanja da se malo više informiram o načinu operiranja u st, on je rekao da se ništa ne opterećujem, sve će se riješiti kad dođe vrijeme i gotova priča
    P.S. koliko ste platili operaciju u Bg i di ste bili smješteni do vađenja katetera, je li se kateter uvijek drži 2 tjedna?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj malawi prvotno napisa Vidi poruku
    točno to sam i ja rekla! šta imaš čačkat toliko?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Svaka čast mami koja je to dala u novine !
    Ispričavam se na 2 posta za redom.
    Našao sam sada i na večernjem članak:
    http://www.vecernji.hr/regije/za-lijecenje-sina-podigli-kredit-a-hzzo-im-troskove-ne-priznaje-clanak-341430

Posljednje uređivanje od Anonimni : 07.12.2011. at 07:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •