Upravu si Anonimni,svaka čast mami koja je to dala u novine.Problem sa hipospadijom je sto je to nesto intimno i sto se o tome rijetko priča u javnosti iako je kako vidimo to česta anomalija.
Upravu si Anonimni,svaka čast mami koja je to dala u novine.Problem sa hipospadijom je sto je to nesto intimno i sto se o tome rijetko priča u javnosti iako je kako vidimo to česta anomalija.
Posljednje uređivanje od zabrinuta ma : 07.12.2011. at 08:48
hej inbox ispražnjen. Bivacin masti nema za kupit u BG jer se više kao takva ne proizvodi no mi smo je našli u našoj ljekarni i košta 21kn.
Mi obično vidimo registracije na ulazu u kliniku pa tamo dok se klinci igraju skužimo tko je odakle. Ovaj tjedan je bilo dosta Rusa. Jedan je operiran isti dan kad i mi.
Oba puta nakon operacije nosili smo 2 tjedna kateter i odmah nakon operacije (idući dan vas otpuste) smo išli doma i vraćali se na kontrole, premotavanje i skidanje katetera. Ali Ivanaivana vam je bila cijelo vrijeme do skidanja katetera u BG pa vam može u tome bolje pomoći.
Što se tiče ostalih detalja najbolje je poslati mail doktoru Đ. i sve ga pitati jer svako ima drugačiji problem. U svakom slučaju ne trebate brinuti što vam je dijete 'veće' jer ako idete tamo onda su traume zaista minimalne, vidjet ćete. Već idući dan od op. dijete hoda i počinje normalno funkcionirati, sve je tamo opušteno i podređeno djetetu. Nema strke, vike, sve se radi s osmjehom.
Evo mi smo bili u nedjelju na kontroli i odmah su nas pitali što želimo popiti dok čekamo....djetetu smo naručili mlijeko koje je donjela teta koja nam je kuhala i kaže ona njemu 'hej pa to tebi nosim mlijeko, pričekaj donijet ću ti i žganaca da doručkuješ sa mlijekom, znam da ti to jako voliš!' i tako je klinac dok je čekao kontrolu neplanirano doručkovao svoje omiljene žgance s mlijekom. Bili su začuđeni kad smo mi kod pisanja menija nekoliko puta naručili žgance s mlijekom jer ih moj klinac obožava.
svaka čast mami koja je dala ovu našu bandu u novine!![]()
Da svaka joj čast samo što je povod ovom članku ipak bio drugi nego što bi mi ovdje htjeli da je. Ovi roditelji traže povrat sredstava od HZZO al nitko nije dirao u stručnost doktora koji ih je toliko puta bezuspješno operirao. Zašto im nitko u bolnici nije htio potpisati za nastavak liječenja u inozemstvu? Time bi priznali svoju nestručnost na tom polju, za to naši ipak još nisu spremni.
Gdje je nadalje novinarska znatiželja i istraživački duh pa da pronađu koliko je (bar u toj bolnici) operirano djece i po koliko puta od hipospadije? Kako su te op. završile itd itd itd?
Ipak svaka čast na odvažnosti javiti se medijima!![]()
vitta mozete mi se javit na dora.doraoo2@gmail.com za sva pitanja sta imate. mi smo takodjer iz st-a pa vam iz prve ruke mozemo dat info.
tiko to smo mi bili kojih se sjecaju u klinici iz st-a![]()
vitta cijena operacije 3000 eura...smjesteni smo bili par minuta iznad klinike u apartmanu od 60 kvadrata....bili smo dva tjedna jer nismo isli kuci sve dok nismo skinuli kateter....cijena je bila 35 eura nocenje....taj apartman je vec ovdje na pocetku spomenut (sibi je bila tamo)....pa smo i mi odmah tamo jer smo bili sigurni da je blizu klinike a i pored je autobusna stanica i tramvajska i taksi i manji trzni centar tako da smo bili kao u centru svega,sve je bilo pri ruci....imam adresu i broj kome treba...
Neće oni priznat svoju nestručnost,mislim da je svima njima to ispod časti , pa onda radije rade tako kako rade...
Bas su divniIdemo mi redovno na kontrole, sad vec mozemo jednom u godinu dana.
Opet ponavljam - nikad nismo pomislili da operacija moze da NE uspije. Boze, kako nam je to bilo daleko i strano... Odlucili smo se za Bg, jer smo ovdje morali cekati da dijete napuni tri godine, a mi smo to zavrsili sa 11 mjeseci. Takodje nisam htjela da bude vezan 10 dana poslije operacije. I sad je sve OK.
Ne sumnjam ja u strucnost drugih ljekara, ali tesko da bi dr. Djinovic uzeo da operise tumor ili slijepo crijevo. On se jednostavno specijalizovao za urologiju, usavrsio se u toj oblasti. Eto tako, pratim vas ja iako ne pisem cesto.
Pozdrav za sve, puno srece!!!
Naš friški primjer ovog što si rekla: dok se dr.Đ. drugi dan nakon operacije igrao sa našim klincem mali ga je pitao da mu skine kanilu iz ruke jer mu smeta, doktor mu je rekao da on to ne zna ali da znaju one tete i da će odmah jednu pozvati da mu to skine. Klinac se začudio al mu je doktor objasnio da on zna neke druge stvari al eto ovo ne zna i da će teta brzo doći i skinuti mu kanilu.
Meni je isto bilo malo čudno da mu nije on to mogao skinuti al onda opet zašto i bi, on je ipak stručnjak za nešto drugo![]()
Pozdrav svima.
Jel mi netko može reči mišljenje o dr. Đorđeviću? Mislim da li je netko bio kod njega? Hvala...
Kristinabg i yolle su bili i već dugo se ne javljaju. Yollin sin je imao 3 neuspjeha u Zagrebu i onda su otišli kod njega koji je to ispravio.
Ono što znam je da je pedijatar. Da je isto jedno vrijeme surađio s prof. Savom Perovićem. I da sin pjevačice Cher - Chaz Bono ide kod njega na operaciju![]()
Mislim da možemo sa 99,99% sigurnosti reći da je hipospadija iza nas!Jučer smo izvadili kateter i sten iz piše. Prvo mokrenje je super prošlo, malo je peckalo al već navečer je sve bilo super, kao i noćas i danas ujutro. Dijete ne boli dok mokri i mlaz je ok
Za 2 tjedna idemo na novu kontrolu i mislim da bi to onda bilo zaista TO!
![]()
Posljednje uređivanje od tiko : 14.12.2011. at 10:06
Super,Tiko bas mi je drago da je sve ok.Reci mi samo kako ti je sin podnio vađenje katetera i stenta a i ono previjanje prije.Meni se sin jos uvijek boji kada mu spomenes pisu i doktore a sljedeći tjedan trebamo na kontrolu u Rijeku i stvarno ne znam kako cu ga smiriti na pregledu.
Posljednje uređivanje od zabrinuta ma : 14.12.2011. at 10:12
Pa sin se bojao svake kontrole kod dr.Đ. al to je i normalno nakon svega do sad proživljenog. Dr. Đ. je i prošli put ponovio da je on tipičan školski primjer istraumatiziranog djeteta. Jučer je isto plakao dok su mu vadili sten i kateter da će umrijeti itd...al to je zaista trajalo 20tak sekundi. Nakon toga se odmah smirio i čim sam ga obukla je bio kao da ništa nije bilo. Smijao se i davao petice doktoru itd. Naravno da sam ga hrabrila dok su mu vadili kateter i sten i rekla da ga Star wars (sad je u tome) čeka doma i time mu malo skrenula pažnju
. Nema ništa bez podmićivanja hahaha.
Sjećam se da nakon prve op. u Zg nije htio ući u bolnicu na kontrolu pa sam ga doslovno uzela u naručje iako se otimao i unjela u bolnicu i na kontrolu.
Tiko tako nam je drago da ste to sve završili!Vjerovatno još niste svjesni ali gotovo je!Pusa hrabrom dečku i hrabroj mami puno ste toga prošli!A tati neka pusu da mama,Ha ha ha!
Moj sin je zbog tolikih operacija počeo mucati i sada se s tim borimo!Svašta traume mogu donjeti!
Tiko, drago mi je zbog vas.
Nadam se da će nakon ponovne kontrole sve biti ok.
Kod nas je bilo prvih nekoliko dana a nakon toga razočarenje![]()
Pozdrav svima, evo mi smo poslali upit sa slikama dr. Đinoviću 04.12.2011 na mail djinovic@gmail.com.
Ali još nemamo nikakva odgovora, pa me zanima da li je to normalno toliko čekati na odgovor od doktora Đinovića ili možda mi mail adresa nije bila dobra, ili da opet šaljem mail. Malo smo zabrinuti.
Zanima me koliko ste vi čekali na odgovor za prvi upit?
Mi smo odgovor na prvi mail dobili za 2 dana al to nije nikakvo pravilo. Nekad smo čekali na odgovor i 10 dana. Budite strpljivi javit će vam se. Velike su im gužve. Mi smo u utorak imali kontrolu i skidanje katetera u doktorovoj stanci između dvije operacije. Budite strpljivi i javite što vam je odgovorio![]()
Tiko kako je dečko dali se skroz oslobodio?Kako je?
adresa je ok...to je točka na kraju rečenice
Sin je ok, mokrenje je i dalje bezbolno....nekad kaže da ga pecne na kraju kad završi. Trbuh je već zarastao i to mi je nevjerojatnoNekad ga boli trbuh al mislim da je to još onaj osjećaj nelagode što mu je kateter bio iz trbuha a on to nije navikao (3 puta je imao iz piše). Sve u svemu dobro je i mi smo zadovoljni. Valjda će tako i ostati
![]()
Hvala na informacijama, poslali smo na ovaj mail bez točke iza com ali valjda je to normalno što još nismo dobili odgovor od doktora. Javim vam kad dobijemo odgovor.
Ja sam radi nečega kontaktirao doktora i dobio sam zadnji odgovor sada 9.12.
Inače najdulje koliko sam čekao je nešto kraće od puna 2 dana. Doktor mi je jednom odgovorio i u roku pol sata u subotu poslije podne i čak u nedjelju poslije ponoći(zapravo onda ponedjeljak) isto pol sata poslije mog upita. Zato stvarno ovisi izgleda.
Uh, ja sam ih stalno zvala telefonom. Nisam imala strpljenja da cekam da odgovore na mail...
ja sam dobio prvi odgovor od doktora prilično dugo nakon poslanog maila , prošlo je i više od 2 tjedna , sve zato jer mu je moj mail prebacilo u "spam" ... ali je odgovorio dok je vidio i ispričao se,i dalje je onda na sve mailove odgovarao u roku dan,dva....
vitta adresa je Apartman avenija,Bulevar oslobodjenja 251 na Voždanovcu...gospodja se zove Zoja i br.telefona je 00381-63/187-07-76
meni je apratman bio o.k imao je 60 kvadrata a gospodnja raspolaze u istoj zgradi s jos manjim od 40 kvadrata...
imaju klime,u kuhinji nije bilo nekih tecica za kuhati)al smo mi onako narucivali hranu ili isli na rucak...
bio je iznad Vero mali sopping centra sa gotovim kuhanim jelima koji nisu bili skupi....
iznad apartmana je tramvajska stanica ,a ispod autobusna ,a ulica ispod taxsi ......)
a do klinike je bilo se samo spustit kojih malo manje od 10 minuta...
mozda je bilo nedi i blize ili bolje,al mi smo ovu adresu provjerenu vidjeli na poecetku foruma ,jer je ,mislim,gospodja sibi tamo bila....
inace je 40 eura nocenje,al ako se ostaje vise od 7 dana kao mi onda 35 eura.....
eto ako jos ima pitanja slobodno pitajte
Super,hvala ti. Možda bi nama bio dobar i taj apartman od 40 kvadrata ako budemo ostajali u Bg samo 2-3 dana. Mislimo se da li da idemo autom pa ostanemo sve do skidanja katetera ili da idemo avionom, ostanemo 2-3 dana iza operacije i ponovno se avionom vratimo na skidanje katetera. Ali ima još dosta vremena do toga pa ćemo vidit...
Pozdrav, e dobili smo odgovor od dr. đinovića i malo smo zbunjeni. doktor odgovorio da se radi o najblažem obliku hipospadije i da je dijete jako malo jer je tek napunio 10 mjeseci, pa da ga dovedemo na pregled kad napuni najmanje dvije godine. bili smo uvjereni da ćemo do proljeća završit i pregled i operaciju ukoliko bude potrebna.
Sretan Božić svima!
Mi jučer bili na kontroli u BG. Doktor kaže da je sve super ali da i dalje pratimo mlaz. Nova kontrola krajem veljače. Pitala sam hoće li nam sa rastom djeteta biti potreban neki zahvat doktori su obojca rekli NE! Sve je napravljeno da se spolovilo razvija i raste najnormalnije kao i dijete
. Bili smo u Fondaciji i vidjeli jednu obitelj iz ZG, možda je netko sa foruma...radi se o 2 dječaka, mlađi je plakao kad su izašli iz ordinacije, pretpostavljam da je on išao kod doktora. Mi smo taman došli kad su oni izašli od doktora. Kasnije mi je muž rekao da su sjeli u auto ZG registracije.
tatice i mi smo imali najblaži oblik i dr.Đ. nam je rekao 'bolje ne operirati nego krivo operirati'....jer funkcionalnost kod tog najblažeg oblika nije upitna. Ja bih mu se javila sa 1,5god. i riješila to tamo bez ikakvih trauma. Govorim to iz našeg iskustva 2 operacije u BG...mi smo već zaboravili da smo bili na 2. operaciji a nije prošlo ni mjesec dana od nje. Za 10 dana idemo na skijanje bez ikakvih tegoba od operacije ili strahova. U ZG bi to bio SF
.
Super Tiko,bas mi je drago da ste se riješili hipospadije.Nadam se da ce i nasi problemi do sljedećeg Božića biti prošlost.
tatice doktor Đ. nije mogao u jednom zahvatu popraviti ono što su nam u ZG loše operirali 2 puta. Toliko su u ZG falšali da je dr.Đ. kad je vidio rekao ono za bolje ne operirati nego krivo operirati pogotovo što funkcionalnost nije bila u pitanju. U ZG nam je ožiljak povukao pišu i zakrivio ju, obrezali su nas do kraja bez potrebe, mokraćni kanal je bio preuzak pa smo imali bolove kod mokrenja, morali smo zbog toga na meatotomiju....sve u svemu iskustvo u ZG i u BG ide 100% u korist BG, kao što ranije rekoh mi smo već zaboravili na operaciju od 29.11.![]()
Bio sam i ja u Beogradu prošli petak, dakle prije tjedan dana, u klinici Bel Medic. Nakon 2 godine sam se opet vidio s liječnicima, dr. Đinović i dr. Nikola (pretpostavljam da je on drugi liječnik na kojeg misli tiko). Bio je i jedan ruski liječnik. Došao sam radi jedne intervencije koji su obavili liječnici. Bilo je u lokalnoj anesteziji i trajalo 15-20 minuta sve skupa. Uglavnom nije bila baš direktno korekcija hypospadije, ali kože na penisu da. Da nisam išao na zadnju operaciju kod dr. Bastića u klaićevoj onda mi nebi bila potrebna ta intervencija. Sjećam se kao dan da je to njegovo djelo. On je odlučio "maestralno" preklopit kožu skrotuma jednu preko druge da na taj način zatvori fistulu što čak nije ni uspjelo, ali me taj preklop smetao i dr. Đinović kad sam mu poslao slike i objasnio je rekao da se to stvorila cista koja izlučuje sebum jer se radi o koži s dlakama. Rekao mi je da je to jednostavno za riješit i da mogu to vjerojatno i drugdje korigirat, ali sam rekao da ću ipak kod njih i tako sam učinio.
Eto.
Šaljem slike i na taj način se dogovaram s liječnikom. Rekao je da sve izgleda ok.
Netko je prije par stranica pitao je li bi itko preporučio dr. Bastića. Nebi preporučio nikome ni za živu glavu. Ni klaićevu ni njega za riješavanje hypospadije.
evo mi smo bili jučer na kontroli u Beogradu,bilo je još dvoje iz Hrvatske,za jedne ne znam odakle su jer su bili odmah na redu i otišli a drugi dečko je iz Slavonskog broda,stariji dečko,nekih 18 god otprilike,u Klaićevoj je imao 8 neuspješnih operacija i sad ga je dr.Đinović operirao...očito su ovi koji su operirani kod nas i kojima je uspješno sve završilo srećkovići,jer na svakoj kontroli u Bg se čuju samo loše i neugodne stvari o operacijama kod nas...
Mislim da bi trebalo u Hr organizirati 2-3 centra gdje bi sva djeca mogla doći na op hipospadije (s roditeljima na trošak HZZO) i da se doktore koji se time bave, a još nisu educirani pošalje van na edukaciju. Mislim da bi se tako sigurno smanjio broj komplikacija, kojih će realno uvijek biti nekoliko (kao što se javila i mama iz Bg i rekla da i tamo ima komplikacija, što je nromalno da se ponekad dogodi). Prvenstveno mislim na Klaićevu gdje očito ima puno problema jer sa Rebra se malo ljudi javilo sa neuspješnim operacijama. Sve države u EU imaju tako organizirano, i nema šanse da ti kao roditelj ne znaš kuda bi išao ili da ideš van za nešto što je toliko često. Sad je novi ministar, djeluje mi kao razuman (možda se varam), možda bi mu trebali to napisati i poslati. Ja ću to napraviti.
E da, i svima sretna Nova i sve najbolje![]()
Ima jedan slučaj komplikacije kod dr. Đinovića - fistula željkičinog sina i žao mi je radi njih. Ali još se nitko nije javio da je bio operiran 3, 4, 8 ili 9 puta neuspješno kao kod naših doktora. A ljudi su se javljali s time i iz vinogradske( barem 3 koliko me pamćenje služi), klaićeve izgleda najviše, valjda jer je najpopularnija, ali i iz rebra ( sjećam se jednog, ali vrijednog - 9 puta operiran). To se baš i ne može uspoređivat.
S druge strane. Nama su svakako potrebni ljudi koji će to znat operirat i nekakav "centar". Pod taj "centar" recimo 2 čovjeka poslat na edukaciju/stažiranje vani. Znam da će me sada napasti, ali ja ne vidim razlog zašto se nebi pokušalo organizirat to stažiranje u recimo Tiršovoj dječjoj bolnici u Beogradu da uče od prof. Miroslava Đorđevića koji tamo radi i koji s obzirom tko mu je bio mentor je sigurno stručnjak. Na njegovoj web stranici ima i slika rezultata popravljenih neuspjeha i na djeci i na odraslima. Jezik nije barijera, a još je i blizu (iako sam siguran da će mi neki sada reći razlog zašto to ne raditi i zašto tamo svakako nije dobro poslat ljude na edukaciju). Ili ako je moguće i sa dr. Đinovićem. Oni dvojica sigurno imaju i dosta odraslih pacijenata koji su imali neuspjeh, a i upoznat ljude s tom problematikom je isto tako potrebno. A mi, ruku na srce, sigurno u ovoj zemlji nemamo nekoga tko je baš toliko neuspjeha hypospadije i na djeci i još više na odraslima popravljao. Recimo samo kao primjer ovaj čovjek je proveo godinu dana stažiranje u toj bolnici http://www.failedhypospadias.com/index.php?id=62# (ako je istina što mu piše pod Fellow Research), a Talijan je. Stoga vjerojatno nije skroz nemoguće. Samo što ovaj proces bi trajao godinama, dok se sve organizira i dok se ljudi educiraju jer mi de facto počinjemo od 0. Uz uvjet da postoji volja, a s obzirom na stavove naših liječnika oko toga nebi me ništa iznenadilo. Samo kad se sjetim onog novinskog članka iz večernjeg kako mami nitko nije htio potpisat se na papir za liječnje u inozemstvo dođe mi da.![]()
Ja sam mislila da upozorimo na problem, ne bi sugerirala kuda da liječnici idu nego neka sami odluče, a ako odu kod Đorđevića ne bi imala ništa protiv. A mislim da ne teba biti tako pesimističan da bi krenuli od 0 jer ipak su ti doktori kirurzi i znaju kako raditi samo nekima treba dodatna edukacija. Npr. iz Varaždina ili sa Rebra se stvarno ne javljaju ljudi sa lošim iskustvima pa valjda ti doktori ipak znaju nešto. A i ako su naučili teže stvari operirati (koliko sam shvatila kod nas liječnici jedini u regiji presađuju jetru kod djece) mislim da i op hipospadije mogu usavršiti.
Pozz, dugo Vas pratim i čitam jer u najbližoj obitelji imamo slučaj hipospadije (nećak, navršio 2. godine). Uglavnom ima blaži oblik hipospadije koji je po riječima liječnika trebao biti riješen sa jednom operacijom. Operiran je prije točno godinu dana u Vž. No na kontroli ovog ljeta liječnik je rekao da će operaciju morati ponoviti. Poslali smo mail dr. Đ u BG i on je po slikama sadašnjeg stanja i na temelju otpusnog pisma konstatirao da ne vidi nikakav pomak nakon operacije tj. kao da operacija nije ni izvršena. Uglavnom roditelji mog nećaka odlučili su da bi ponovnu operaciju napravili u BG i sam doktor je rekao da nema nikakvih problema da se može sve popraviti.
Ovdje bih Vas samo molila da mi opišete neke tehničke stvari, npr. kako ste platili zahvat (dal ste novac nosili sa sobom), njima je rečeno da sljedeći dan mogu kući (!?!?)- što to točno znači, da kateter dođu naknadno skinuti, da to učine kod nas u HR ili nešto treće, dali je netko bio u situaciji da se vratio iz BG-a i da je iz nekog razloga sa djetetom se javio kod naših doktora, pa ga nisu htjeli primiti, kako je najlakše putovati s djetetom nakon operacije: osobni automobil, avion, autobus?
Imam tisuću pitanja i ako netko želi možemo pisati preko pp.
Uglavnom zahvat je predviđen za veljaču (za cca mjesec dana), pa ako netko u to vrijeme ide u BG nek se javi, možemo "udružiti" snage i biti si potpora.
ja sam dio platila gotovinom, a dio na amex
kuci smo isli slijedeci dan i normalno se vozili u autosjedalici, nama do Bg-a treba cca sat i pol tako da smo mi isli svaka tri dana na previjanje u Bg, i kateter smo naravno skidali u Bg
anjica hvala na brzom odgovoru, mi do BG imamo cca 5 sati vožnje, znači mom bi nečaku bilo bolje da se smjesti negdje u BG ili s ove strane granice kako bi im bilo bliže. Sve dok postoperativni postupak ne završi.
malo procitaj ostale postove, stavljale su cure linkove za apartmane gdje su bile
Evo i ja se priključujem temi iako vas pratim od kada smo saznali da imamo hipospadiju. Dim kada je nećak toćno naručen mi imamo zakazanu operaciju 21.02. pošto smo iz Ri planiramo ostati barem 10 dana odnosno do skidanja katetera