-
E da, i svima sretna Nova i sve najbolje
-
Ima jedan slučaj komplikacije kod dr. Đinovića - fistula željkičinog sina i žao mi je radi njih. Ali još se nitko nije javio da je bio operiran 3, 4, 8 ili 9 puta neuspješno kao kod naših doktora. A ljudi su se javljali s time i iz vinogradske( barem 3 koliko me pamćenje služi), klaićeve izgleda najviše, valjda jer je najpopularnija, ali i iz rebra ( sjećam se jednog, ali vrijednog - 9 puta operiran). To se baš i ne može uspoređivat.
S druge strane. Nama su svakako potrebni ljudi koji će to znat operirat i nekakav "centar". Pod taj "centar" recimo 2 čovjeka poslat na edukaciju/stažiranje vani. Znam da će me sada napasti, ali ja ne vidim razlog zašto se nebi pokušalo organizirat to stažiranje u recimo Tiršovoj dječjoj bolnici u Beogradu da uče od prof. Miroslava Đorđevića koji tamo radi i koji s obzirom tko mu je bio mentor je sigurno stručnjak. Na njegovoj web stranici ima i slika rezultata popravljenih neuspjeha i na djeci i na odraslima. Jezik nije barijera, a još je i blizu (iako sam siguran da će mi neki sada reći razlog zašto to ne raditi i zašto tamo svakako nije dobro poslat ljude na edukaciju). Ili ako je moguće i sa dr. Đinovićem. Oni dvojica sigurno imaju i dosta odraslih pacijenata koji su imali neuspjeh, a i upoznat ljude s tom problematikom je isto tako potrebno. A mi, ruku na srce, sigurno u ovoj zemlji nemamo nekoga tko je baš toliko neuspjeha hypospadije i na djeci i još više na odraslima popravljao. Recimo samo kao primjer ovaj čovjek je proveo godinu dana stažiranje u toj bolnici http://www.failedhypospadias.com/index.php?id=62# (ako je istina što mu piše pod Fellow Research), a Talijan je. Stoga vjerojatno nije skroz nemoguće. Samo što ovaj proces bi trajao godinama, dok se sve organizira i dok se ljudi educiraju jer mi de facto počinjemo od 0. Uz uvjet da postoji volja, a s obzirom na stavove naših liječnika oko toga nebi me ništa iznenadilo. Samo kad se sjetim onog novinskog članka iz večernjeg kako mami nitko nije htio potpisat se na papir za liječnje u inozemstvo dođe mi da.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma