Sada me ivana zbunila =)
Koliko sam ja shvatio nije bilo moguće platit u Bel Medicu u eurima, ali možda sam krivo shvatio pa neka se još netko javi tko je to tako napravio da se razriješi. U Medical Centru gdje sam prije išao su prihvaćali eure. Neke klinike u kojima rade prihvaćaju, a neke možda ne.
Ako ćete u kešu u dinarima plaćat vjerojatno je najpovoljnije naručit dinare u Hrvatskoj u banci u kojoj jeste. Povoljna varijanta je isto i American kartica. Recimo sada zadnji put mi je dr. Đinović rekao da će koštat 200 eura i na blagajnu kad sam došao mi je rekla sestra da sam se bio s liječnikom dogovorio 200 eura dakle to je onda 20 000 dinara. A 20 000 dinara je zapravo i manje od 200 eura stoga sam povoljnije prošao može se reć. Pitajte ga na mail po meni u kojoj valuti, na koji način će se platit te točnu cijenu u toj valuti.
Meni se čini da su svi ovdje koji su napisali iskustvo rekli da su slijedeći dan bili pušteni iz klinike/bolnice. Kod mene koji sam imao višestruki neuspjeh i bio izdaleka su mi rekli da neka ipak 2 noći prenoćim(što je još uvijek puno manje od 10 dana koliko je Vaš nećak bio) u Beogradu za svaki slučaj. Sjećam da su sestre govorile ljudima s hypospadijom "Hypospadije slijedeći dan doma". Osim ako liječnik drugačije ne kaže. Zvuči možda nevjerojatno jer i sam se sjećam kao klinac kad sam bio operiran da sam danima ostajao u bolnici i kad sam kao odrastao odlučio opet ić u klaićevu ista priča i za mene i još za djecu oko mene u krevetima koji su operirali hypospadiju.
Svi su isto tako imali i suprapubični kateter(i tikin sin je imao u svom drugom aktu kojeg je nosio 2 tjedna kao i svi, ali bude Vam tiko bolje njihovo iskustvo napisala kad se javi). On ne boli. Ne mjere Vam koliko je tko urina izmokrio, barem meni nisu. Ali će Vam preporučat da prva barem 2 dana pijete dosta tekućina jer je boja te mokraće dosta crvenkasto-krvava u početku. Vjerojatno jer se probila sa tom cjevčicom stijenka mjehura pa govore da neka se pije dosta tekućine kako bi se to očistilo. Po boji urina kroz cijev se vidi koliko se kvalitetno pije i čisti to. Inače taj kateter ne predstavlja nekakav hendikep za kretanje djeteta po meni.
Sad je li Vam dr. Đinović rekao da ćete dobit ili kroz mokraćni kanal ili kroz trbuh ? U svakom slučaju koji god da Vam da sigurno će biti s razlogom. Taj kroz trbuh iskreno govoreći ne izgleda baš najljepše i pisale su koliko se sjećam mame da neka djeca barem u početku ga nisu predobro prihvatili, ali ako Vam stave sigurno smatraju da je nužno za kvalitetan postoperativni oporovak. Kad sam pitao prof. Perovića hoću li dobit kroz mokraćnu cijev ili kroz trbuh rekao je da nikad ne da je kroz mokraćnu cijev (sad možda nije baš uvijek nikad). Onda je nastavio : "Vjeruj mi na riječ da bi ti se stvorila fistula da ti dam onaj drugi (kroz mokraćnu cijev)".
Razlog kad koriste koji vjerojatno imaju. Važno da je bude što kvalitetniji postoperativni period.