-
Već dugo vremena nakanjujem se pisati i zapravo podijeliti iskustva sa drugim roditeljima koji imaju sličan problem kao i moje dijete. Radi se o hipospadiji. Prije godinu i pol operiran je prvi puta u dobi od 2 godine i 9 mjeseci u Klaićevoj bolnici u Zagrebu i naravno što mislite kako je završilo........neuspješno. Moram priznati da smo zaista vjerovali u zahvat, ali tek nakon 10 dana mukotrpnog boravka u bolnici spoznali smo da zahvat ipak nije uspio. Kao da se cijeli svijet srušio spoznajući da će ponovno morati na operaciju. Naravno indirektno sestre i liječnici prebacuju krivicu na roditelja koji je bio s djetetom u sobi 24 sata i brinuo se njemu te činio sve da djete što manje doživi stres i naravno ozdravi. Druga operacija je zakazana u 11 mjesecu 2011.. Došao je i taj trenutak pa smo opet došli u klaićevu i trebali proći sve nanovo. Isprva je doktor rekao da će druga operacija biti samo 15% prve i oporavak samo 3 dana jer se radi o zatvaranju fistule i proširenju izlazne rupice. Nakon par mjeseci to je već bilo 5 dana bolnice, u 11 mjesecu 2011. se nakraju popelo na 8 dana bolnice ( sve ovo upućuje zapravo da ni oni sami neznaju svoj posao, samo mi je trebalo dugo vremena da to shvatim). Što se zapravo dogodilo taj dan kad se trebao operirati ni sam neznam, ali sve što se događalo zapravo je išlo u smjeru da se moj sin ne operira. Ima još jedna (ne)zgoda sa anesteziologom iz klaićeve o kojoj neću sada ali takav šok ne bih poželio nikome. Na kraju odluka je bila da više u klaićevu djete nećemo voditi i da ćemo tražiti drugo rješenje pa kakvo god ono bilo. Čitajući mnoge forume i informirajući se došli smo do dr. Đinovića i Belmedica. Danas je naše djete peti dan od operacije. Na kontroli smo bili u petak i doktor je rekao da je sve u redu. Mali se igra, hoda, trči i sve aktivnosti zapravo radi najnormalnije. Ima normalnu stolicu i nikakve čepiće nismo morali koristiti jer se dijete giba i cirkulacija mu je normalna za razliku od klaićeve gdje je vezano za krevet 10 dana i sve mu se poremeti. Svima onima koji se dvoume i neznaju što raditi...moja preporuka je idite u Srbiju na razgovor sa dr. Đinovićem jer čovjek zna što radi i sve što je rekao tako je i bilo. Znam da košta ali neznam da bih ponovo to mogao priuštiti svom djetetu da prolazi sve te muke iz klaićeve. Ukoliko nekog zanima kakva imamo iskustva iz klaićeve i belmedica neka se javi na pp, drage volje ću opisati i jedno i drugo iskustvo. Na kraju, moje mišljenje je da ta mala dječica nezaslužuju tretman kakav dobiju u našim bolnicama, pogotovo dječjim, jer sam sada vidio da postoje druge metode i drugi pristupi liječenju hipospadije, a ono što me najviše iznenađuje je tromost našeg sustava i nezainteresiranost naših doktora da poboljšaju svoje znanje i primjene neke nove tehnologije i metode jer one uistinu postoje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma