Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2145

Tema: hipospadija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj milapavle prvotno napisa Vidi poruku
    nasa beba nije propiskila nakon zatvaranja katetera iako su je buzirali(valjda se tako kaze). Jel ima neko iskustva sa tim?
    Pozdrav milapavle,malo mi nije jasan ovaj vas post.Ako sam dobro razumjela vas sin nakon operacije odnosno nakon skidanja katetera nije mogao da piški pa su onda morali buzirati.Kako sada piški,što je doktor rekao na to sve?
    Vidim da ste operirani kod dr.Djordjevića,kakav je kod njega oporavak nakon operacije,da li se mora ostajati u bolnici i da li se dijete može kretati?

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj zabrinuta ma prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav milapavle,malo mi nije jasan ovaj vas post.Ako sam dobro razumjela vas sin nakon operacije odnosno nakon skidanja katetera nije mogao da piški pa su onda morali buzirati.Kako sada piški,što je doktor rekao na to sve?
    Vidim da ste operirani kod dr.Djordjevića,kakav je kod njega oporavak nakon operacije,da li se mora ostajati u bolnici i da li se dijete može kretati?
    Pozdrav zabrinuta ma,
    Kateter nije izvadjen,samo su ga zatvorili,medjutim on nije piskio. Posle buziranja,na stolu je bilo vrlo malo mokrace ali ni dalje nije piskio satima,a pio je vodu konstantno. Vraceni smo kuci sa kateterom dok ne propiski,jer po lekarima nema fizickih prepreka da ne piski. Tek sinoc posle skoro deset sati od buziranja malo je piskio i to zbog velikih napona koje je imao zbog stolice pa je sve obavio u isto vreme. Noc je takodje prosla potpuno suva,da bi jutros uz velike bolove piskio skoro petnaest minuta sa konstantnim prekidanjem mlaza. Lekari su nam skrenuli paznju da je moguce da se suydrzava zato sto ga pece.Iksreno,situacija mi se ne svidja ni malo,jer sam u bolnici vidjala decu koja sa tim nisu imala problema. Sama operacija je protekla savrseno,pored hipospadije imaoje i ventralnu curvaturu penisa.Zadovoljni smo i estetskim ucinkom,piski na novu rupicu i sto se toga tice sve je ok.Mi smo imali problema druge prirode,jer mu je prilikom uvodjenaj katetera probijen veci krvni sud koji je izazvao veliko krvarenje(hematurija) koje je trajalo 48h,i jos par dana izbacivanje krvnih ugrusaka i stare krvi. Usled tog krvarenja cevcica u pisi se zapusila tako da je izvadjena nakon dva dana,pa sumnjam da je to prerano vadjenje cevcice uzrok tome sto tesko piski.
    Sto se tice dr Djordjevica,vec sam naglasila je da u Srbiji on mnogo poznatiji i do sada nisam cula da je iko imao zamerke na njegov rad,naprotiv svi se odlucuju da ih upravo on operise.U bolnici se ostaje jedan dan,dete se moze slobodno kretati,pa cak je dozvoljeno i kupanje.Operacija se izvodi u jednom aktu za ceo zivot,nisam cula za slucajeve da je operacija morala biti ponovljena.Dr radi samo operaciju,a sve ostalo,kateter,nega,buziranje,radi njegov tim. Mi smo operisani u drzavnoj bolnici,sve vreme sam bila uz njega,ostali smo ukupno dva i po dana zbog komplikacija sa krvarenjem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •