Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2145

Tema: hipospadija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala na studiji, pročitala sam i saznala nešto novo o štetnosti (s)tvari oko sebe.
    Samo je pitanje kako izbjeći ftalate koji se spominju u studiji, trenutno doma imam bar 1000 stvari koji ih sadrže. OK, možemo izbjegavati konzumirati hranu i pića koji su pakirani u plastiku i ne koristiti lakove za kosu i sličnu kozmetiku, iako se time naš ionako stresni život daleko više komplicira jer su ftalati gotovo svugdje.
    Što se tiče genetske predispozicije za hipospadiju, to je mišljenje nekoliko ljudi u medicini s kojima sam razgovarala pa sam ga i ja prihvatila. Ponavljam, mišljenje je da određene tvari (vanjski čimbenici) mogu dovesti do ekspresije toga gena ako ga ima u obiteljima, no ne u svakoj generaciji muških potomaka.
    Ako je u pitanju recesivni gen vjerojatnost da mi se to dogodi s drugim muškim djetetom je 12-14%.
    Studija je isto spomenula i važnost folne kiseline, pogotovo u prvom tromjesečju, uzimala sam dosta velike doze kroz cijelu trudnoću, no naravno da niti to nije garancija za prevenciju kongenitalnih anomalija.
    A što je sa hranom tipa soje koja ima biljne estrogene koji također mogu utjecati na stvaranje testosterona?
    Kako izbjeći pesticide, rezidualne herbicide i ostale -cide ako ne živiš na selu i sam uzgajaš hranu?
    Pušenje, nikotin i ostale otrove u cigareti neću niti komentirati, zanimljivo no u studiji su spomenuli čak veći utjecaj pušenja kod očeva pri pojavi hipospadije.
    Btw, moj sinek je ovih dana otkrio da ima pišu i on misli da je sve u redu, a možda mu je postalo jasno otkud ona fontanica (naime, ima jako dobar mlaz koji ide malo ukrivo) koju ponekad pusti kad skinemo pelenu
    Ako ima još koja studija bila bih zahvalna na info, nemam baš puno vremena surfati po netu jer je mali sve zahtjevniji.

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ja sam htjela pitati kak je s tim kateterom,kaj je najbolje klincima obuć?kak je moj još mali i ima pelenu jel mi budu uopće bodići praktični ili?i da,jel se dobije kakvo otpusno pismo ,s obzirom da će mi dr dati bolovanje da joj mogu kopirat i priložit

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj tinchy32 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam htjela pitati kak je s tim kateterom,kaj je najbolje klincima obuć?kak je moj još mali i ima pelenu jel mi budu uopće bodići praktični ili?i da,jel se dobije kakvo otpusno pismo ,s obzirom da će mi dr dati bolovanje da joj mogu kopirat i priložit
    Nama mali još nije ni primjetio da ima kateter.
    Iako je bez pelene punih godinu dana, nakon operacije u klinici su mu stavili pelene, a taj sistem smo mu i mi zadržali za sada i rekli smo mu da je to dok ozdravia on je znao da je i baka kada je bila bolesna imala pelenu pa...
    Puštamo kateter non stop otvoren u peleni tako da on konstantno curi (između dvije pelene).
    Ali njemu sada ta pelena stvara neku nelagodu jer ne želi sam niti hodati, samo leži i gleda tv u apartmanu.
    Mi ga polagano dižemo i sa njim hodamo po sobi kao kada je bio mala beba.
    Do danas od operacije nije imamo nikakvih bolova, ali isto tako nije imao niti stolicu pa nas je to pomalo počelo brinuti i po tom pitanju ćemo nešto morati poduzeti jer je inače vrlo redovit.

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

hvala vam ,kremenko a da probate s čepićima glicerinskim?ili neki biljni sirup?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •