Citiraj angela prvotno napisa
Evo da se malo nadovežem svojim iskustvom. moj sin ima 3,5 god i prije 2 god je operiran (u Njemačkoj jer smo tamo živjeli). Tamo je doktorica odbacila bilo kakvu opciju o 3 operacije i sve je napravljeno u jednoj operaciji (10 dana bolnice i 8 dana katetera). Prva kontrola nakon 6mj, pa godinu dana preme njoj sve o.k.
E sada, na zadnjoj kontroli prije par mjeseci u Klaićevoj dr.Bahtjarević kaže da je došlo do recidiva, stvorila se fistula i odmah (bez neke pretjerane pripreme i razgovora) odlučuje da treba operirati i to u 3 faze u razmaku od 2-3 mjeseca(svaki puta potpuna anestezija i 10 dana u bolnici) . Ne budi nam teško potražismo i drugo mišljenje u poliklinici Helena, tamo nam doktor (specijalist naravno) kaže da bi i on operirao, ali tek kroz godinu dana i u dva zahvata s razmakom od najmanje 6mj među zahvatima .
Ne budi nam teško, jod jednom uputimo se dr. koja ga je operirala u Njemačku, kad ona kaže da ona za sada ne bi ništa dirala, za sada je sve o.K. :shock:
Pa sada budi pametan!!!! :/
Ako netko zna nekog velecijenjenog pa da pitamo za četvrto mišljenje!!
Evo vidim da se tu sve od reda zabrinute majke javljaju u vezi ovog prirođenog poremećaja kod muških beba pa sam odlučio se javit i pokušat vam pomoći.
Da odmah naglasim ja nisam roditelj, već bolje od toga ja sam pacijent koji ima hypospadiu.
Da počnem sa svojom povijeti bolest:
Dakle moja hypospadia je ipak jedan od težih oblika (penoscrotalis), ali kao što ste to ovdje konstatirali to je čak i dosta čest poremećaj ( 0.5 % muške populacije je ima, a varira od 1 na 200 do 1 na 500 rođenih dječaka).
Moji roditelji nisu naravno za to nikad čuli i nisu mogli znati tko je stručan za to da me pregleda i operira, a tko nije.
Naravno kao i većina hrvatske djece mene se operiralo u klaićevoj i to do moje 6. godine su me operirali 3 puta tada je to radio doktor abramović zajedno sa doktorom bastićem kao asistentom. Uglavnom nakon što se i 3. tada nije skroz do kraja to riješilo ( imao sam fistule po organu i dakle mokrio sam više manje kao fontana) nije mi bilo teško nagovorit i urazumit roditelje da to dalje nema smisla ( što će se kasnije ustanovit kao jedan od pametnijih poteza). Naravno u međuvremenu sam išao i na drugo mišljenje kod prof. Batinice na rebro no međutim njegovo arogantno ponašanje tipa " Što ću ja popravljat ovo što su u klaićevoj skroz krivo, ja ću to sad svejedno u jednoj i bla bla" me jednostavno odbilo od njega
Dakle ja sam tako negdje 13 godina živio i odlučio se ponovno ić na operaciju u klaićevoj u starijim teen godinama u nadi da će mi to zatvorit napokon. Naravno, apsolutno ništa nisu opet učinili osim što su opet načinili gore.
Rezultat iz operacija iz hrvatske: 4 operacije, dalje imam fistula, estetski izgleda zaista ružno ja se nisam usudio prić nijednoj curi, i ono najgore u erekciji mi je bio nakrivljen i nije mogao doseć svoju punu veličinu jer je bio skrotalno zarobljen i zbog toga nakrivljen. ( ovo tu je jako osobno znam, tko se hoće nasmijavat nek se smije, ali ja vam ovo kažem tako da shvatite koliko je loše za vaše dijete da ga operira netko iz hrvatske).
Odlučio sam tražit po internetu za dobru kliniku sa dobrim kirurgom.
Tako nakon dugo traženja sam vidio da jedan od najboljih ( da zaista jedan od najboljih) urologa i kirurga je ni manje ni više nego u susjednoj srbiji i beogradu. Odlučio sam se javit preko neta, nakon tjedan dana dogovorio sam se za pregled i došao sam tamo.
On kad je vidio moj organ kako izgleda je rekao da nije najgori slučaj koji je vidio( to se ne odnosi na težinu hipospadije nego na krajnji rezultat svih operacija koju su kako je doktor rekao bile sve od reda krive, opasne i naravno bespotrebne za moj organ), ali da ne spada daleko i da mi naravno može pomoći i da mu to naravno neće bit prvi put da nekog iz hrvatske operira jer se uopće ne čudi.Rekao je da će to morati ipak biti u 2 akta jer s obzirom da mora ispravljat loše stvari iz prethodnih operacija to nemože bit moguće u 1 kao što on to radi kod tekar rođenih beba bez obzira na težinu hypospadie.
Kolko sam razgovarao s njim, zašto je takva situacija u hrvatskoj s tim, on je rekao da je to dosta neistražena grana medicine. Rekao je da u hrvatskoj ne dobiva pozive na operacije ( a on zaista vrlo širok spektar uroloških operacija obavlja po cijelom svijetu), da često dolazi u sloveniju operirat hrvate ako dobije poziv, da su obično ovdje doktori ljubomorni na njega i kad im on daje savjete oni su prekapriciozni da bi ga slušali.
Slučajno mi je rekao kakva je situacija u njemačkoj angela pa ako te zanima rekao je da tamo je prilično loše što se tiče hypospadie isto i da ga je to jako iznenadilo s obzirom da zemlja ima 80 milijuna ljudi, da nije tolko stvar u tome jel oni to zatvore dobro sve ili ne, nego što to jako loše estetski izgleda ( čovjek inače operira u SAD-u i Koreju, uglavnom po cijelom svijetu jer dobivam masu poziva)

Jasam išao na prvu i on je stvarno učinio 150 % onog što je rekao, uspio je čak u toj 1 operaciji napravit ono što je rekao da će mu trebat u 2. Riiješio je apsolutno sve probleme: estetski, zakrivljenost u erekciji i fistule.