Divno! Uživajte i ljubite curicu![]()
I mi bi rado jos jedno, dapace starije![]()
Divno! Uživajte i ljubite curicu![]()
I mi bi rado jos jedno, dapace starije![]()
I mi..mareena prvotno napisa
![]()
![]()
Samo kad naše mezimče malo naraste. Ne mogu se još dijeliti...
Predivno!!!!!!!!![]()
![]()
ovo je najljepše što sam čula u zadnjih 100 godina![]()
Chriss jako mi je drago što si se oslobodila predrasude da su bebe poželjnije za posvojenje. Bilo bi divno kada bi do tog saznanja došle i druge mame. Pravi roditelj u svom detetu uvek vidi bebu kojoj treba zaštita i briga, bez obzira koliko ono godina ima. A, veruj, tvom anđelu će trebati, pogotovo ako je sve do sada živelo u domu, trostruko više nežnosti, ljubavi, nege i vremena da odraste. Ono nije bilo nežno uspavljivano i nisu ga ujutro budili poljupci, nije kupano i presvlačeno strpljivo i brižno, nije hranjeno tako da zalogaj lepo sažvaće i proguta, da uživa u hrani...Nemoj joj nametati tempo učenja kako bi u saznajnom smislu dostigla svoje vršnjake koji su odrastali u obitelji. Počni sa njom kontakt baš kao da je beba, pusti je da emotivno sazri, da stekne poverenje u tebe, a kad to savladate onda će sve drugo ići mnogo lakše i brže. I ne zaboravi da ma koliko nama, s ove strane domskih zidina, život tamo izgledao grozan, nehuman, tužan, to je ipak bila kuća tvoga deteta, a tete koje su se o njoj brinule, ma kakve one bile, jedina obitelj za koju zna. Veruj da će joj biti teško što to sve napušta, bez obzira što ćeš joj ti skinuti zvezde sa neba. Deo života, i to onaj najbitniji, je ona tamo provela i to nikada neće zaboraviti. Sigurno da ju je i tamo neko voleo i da će mu biti teško što odlazi. Savetujem ti da ne raskidaš kontakt sa tim ljudima i tim mestom. Oni su je ipak odgajali i bilo bi im jako drago da čuju kako napreduje. Ona će postati tvoja to je najvažnije i niko vas neće razdvojiti ali se nemoj plašiti da joj govoriš istinu i samo istinu o njenom poreklu, naravno, uvek u skladu sa njenim uzrastom i razumevanjem.
I još nešto, deca koja su dugo bila u domu nisu materijalisti i sigurno neće biti mnogo fascinirana igračkama jer to su tamo imala. Jedino što im treba je kontakt, ljubav, sigurnost. Nemoj osetiti ljubomoru ako se anđelak uvaljuje u krilo osobama koje dovoljno ili uopšte ne poznaje, jer je odrastala u surovim uslovima gde se morala boriti za pažnju i naklonost, razumi je.
trebaće ti puno vremena, strpljenja i što je najvažnije ljubavi, ali ćeš zato biti najsretnija i najponosnija mama na svetu kada ti se jednog dana taj bumerang ljubavi vrati i tresne te posred srca!!!!Sretno vam bilo!![]()
CVUKUT![]()
Chriss, zelim vam svu srecu ovog svijeta![]()
CVUKUT prekrasno![]()
Chriss jos sitno brojite. Javi nam se!
Prekrasno! Prekrasno! Jedna mala srećica je pronašla roditelje!![]()
Sad je sve i službeno. Rješenje je napisano i uručeno i stvar postaje pravomoćna ovu subotu. Idući ponedjeljak je našoj Andreici zadnji domski dan.
Jako se svi veselimo i jedva čekamo da nam zauvijek dođe doma.
Chriss prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Kad bi to moglo biti i za svu ostalu dječicu koja su još tamo.![]()
Predivno!! Želim vam prekrasan život sa vašom Andreicom! I njoj sa vama!![]()
Cvukut![]()
![]()
![]()
Andreici!
![]()
Super.
CVRKUT - predivno napisano.
super...sada vas ceka najljepse od vaseg zajednickog zivota![]()
:D jako je lijepo procitati ovako nesto! svu srecu vam zelim!
Čestitke. super :D
još malo, još malo - sitno se broji
JUPIIIIIIIIIIIIIII :D
![]()
Čestitam od srca!![]()
Evo, sada nam je već treći tjedan što smo kompletna obitelj. Malena se super navikla, ima već svoje društvo, zaletimo se jednom tjedno i do njenih prijatelja u dom, ali sad već potpuno kuži da joj je doma tu kod nas. Već nas je itekako krenula dresirati, ali pretposavljam da je to normalno i da je to jedan dobar znak da osjeća da je voljena i sigurna![]()
Predivno, Chriss.
Imaš pp.
vašoj princezici! I želim vam puno sreće i ljubavi... mada vidim da toga već imate
!
Jelistigla doma??
pusa našoj imenjakinji!
![]()
piši kako vam je!
Tebi, Chriss, najiskrenije čestitke, znam da ćeš biti prekrasna mama!!!
Prekrasno, čestitam!!!![]()
Meni je samo sokantna ona cinjenica da ste jedino vi od 10 parova koji su kontaktirani zeljeli dijete od nepune 4 godine.
Ali zato je ocito da je ona bila sudjena upravo vama.
chriss ovu temu dižem iz pepela s nadom da ćeš nam se javiti i napisati kako ste, te kaj se u međuvremenu promjenilo?![]()
Baš mi je drago kada vidim da je netko posvojio starije djete .
I mi smo posvojili dječaka od 5 godina i on nas trenira , no to tako mora ići , oni ti ispituju sigurnost , malo nas provjeravaju.
Sve će to biti u redu ništa se ne brini![]()
I mi smo stavili starosnu granicu na 5 godina, najviše zbog toga da bi se dete moglo pripremiti za predškolsku ustanovu ( naročito ako je bilo u domu, a ne u hraniteljskoj porodici ).
Čekalice smo od novembra 2007.
Kod nas je sistem drugačiji, mi ne zovemo centre za socijalni rad, nego se svi usvojitelji nalaze na jedinstvenoj listi resornog minisarstva i čekaju da se pojavi dete koje odgovara onome što su naveli kao svoje želje.
Naravno procena se vrši u najboljem interesu deteta, biraju se usvojitelji za koje se smatra da će najbolje odgovarati detetu.
Pozdrav i srećno i ubuduće porodici sa početka teme![]()
I ja bi voljela usvojiti dijete od 3-5 godina, ali za sad mi ne uspijeva nagovoriti MM![]()
Samo polako i taktičkiiridana2666 prvotno napisa
.
I MM je prvo hteo dete do 2, pa do 3 godine i sve tako.
Dugo smo razgovarali, rekla sam mu da s obzirom na naše godine i broj usvojitelja i dece imamo mnogo više šanši ako podignemo granicu, pa je legao na rudu. Pa i dete od 5 godina je dete. Ima tako sjajnih primera i ovde i na drugim mestima kako su se starija deca lepo uklopila i adaptirala u porodice.
![]()
Mi već imamo dvije cure od 5 i od 9, ali MM kaže da ne žali usvajati ako možemo imati svoju djecuUmaBg prvotno napisa
, a ja bih tako htjela pružiti ljubav jednom malom biću koje je, ni krivo ni dužno, ostalo bez roditeljske ljubavi
![]()
već navijam godinu dana, ali MM ni čuti
![]()
možda popusti sa vremenom, ali godine nam idu... meni je 36, MM 35 :/
Nisam znala ovaj podatak. Ima primera gde žene idu na bezbrojne VTO-e, na kraju kada ne uspe i kad im kažu da nemaju šanse, jednostavno stanu.
Upoznala sam jednu ženu preko drugog foruma, čak smo postale vrlo bliske, dopisujući se. Išli su na 2 VTO-a, a onda su im reki da nikada neće moći da imaju decu prirodnim putem. Izgleda malo čudno, prvo VTO, onda ova vest, ali s obzirom šta su oboje po profesiji verujem da je tačna i da su ispitali svaku mogućnost.
Na kraju im se brak raspao, tako što ju je on oterao od sebe ( radilo se o mušom sterilitetu i hteo je da joj da šansu da bude majka prirodnim putem). Što je najgore, dugo su zajedno i vole se.
Naravno da sam joj pisala, pominjala razne mogućnosti( npr. donirana sperma), među njima i usvajanje, nudila pomoć jer sam "doktorirala" na ovoj oblasti, kao i svi usvojitelji.
Prestala sam da je nagovaram kada mi je rekla da bi, ipak, radije imala svoje ( biološko) dete.
Kao što vidiš, neki ljudi jednostavno ne mogu da usvoje decu, stanu na tom koraku, išli bi na ne znam koliko VTO-a, ali kad dodje usvajanje na red :? . Verovatno ne mogu da sami sebi odgovore na pitanja koja smo mi koji smo se odlučili za usvajanje davno prevazišli ili ih nismo ni postavljali.
Zašto ti pričam ovo, trebaš biti zaista oprezna i predati zahtev za usvajanje tek kada i tvoj muž bude kao i ti 100 % siguran da želi dete.
Ovako, pomisli šta može da se desi, da ga manje voli, da pravi razliku izmeđi dece :/ .
Kako će, onda, biti onom usvojenom.
Nabacah ti neke teme za razmišljanje, u svakom slučaju sve najbolje.
Pozdrav![]()